Simon v Métách prolomil prokletí a je ve druhém kole

22. 9. 2010, 09:54
Aktuality 0
ATP MÉTY - Debut si v Métách odbyl už před šesti lety, ale tehdejší start ani další tři v postup do druhého kola neproměnil. Až pátý pokus Gilles Simon přetavil v premiérový postup, když si hladce poradil s Jamajčanem Brownem. O čtvrtfinále si na halovém podniku zahrají také= Mathieu nebo Kohlschreiber.
Gilles Simon

Již popáté se Gilles Simon přihlásil na domácí halové klání v Métách, ale až letos dokázal vyhrát zápas 1. kola. Jamajčana Dustina Browna porazil za hodinu hladce 6-4 6-3.

Pětadvacetiletý Francouz se mohl opřít o účelný první servis, po kterém získal 23 ze 24 fiftýnů. Soupeř sice i díky čtrnácti esům odvrátil devět brejkbolů, v každém setu ale o podání přišel.

"Byl to dobrý zápas. Zvládl jsem ho snadno a na kurtu jsem se cítil skvěle," pochvaloval si Simon. "Dokázal jsem číst jeho servis a brzy jsem ho brejknul. Nikdy jsem tu nevyhrál, tak jsem šťastný, že se mi to podařilo právě dnes."

41. tenista světového žebříčku byl o víkendu u úspěchu Francouzů, kteří postoupili do finále Davisova poháru. Sám Simon za již rozhodnutého stavu navýšil proti Argentincům na 4-0, když zdolal Zeballose.

V repríze předloňského semifinále se hned na úvod potkali dva domácí tenisté Paul-Henri Mathieu a Adrian Mannarino. Také letos uspěl favorizovaný Mathieu, který se radoval z výhry dvakrát 6-3.

"Na návrat do Mét se vždy těším. Je to jeden z turnajů, kde se na mě může přijít podívat rodina i přátelé," řekl osmadvacetiletý Francouz. "S předvedenou hrou jsem spokojený. Věděl jsem, že musím hned od začátku hrát agresivně a nenechat se zatlačit pod tlak."

Mathieu v roce 2008 prohrál až ve finále s Tursunovem, loni vypadl v semifinále s Kohlschreiberem. Letos se o čtvrtfinále utká s krajanem Gasquetem. "Proti Richardovi to bude moct těžké. Vždy je náročné hrát proti krajanovi, navíc se oba dobře známe. Navíc má teď slušnou formu, uvidíme, jak se zápas bude vyvíjet."

Loňský finalista a letos šestý nasazený Philipp Kohlschreiber svůj vstup do turnaje také bez problémů zvládl. Italského kvalifikanta Thomase Fabbiana porazil 6-4 6-3.

Obhájce titulu Gael Monfils měl v úvodním kole volný los, o čtvrtfinále se utká s Němcem Zverevem.

- ATP 250 MÉTY (Francie, tv. povrch / hala, 450.000 eur) -
úterní výsledky (21. 09. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Kohlschreiber (6-Něm.) - Fabbianio (It.) 6-4 6-3
Simon (8-Fr.) - Brown (Jam.) 6-3 6-4
Malisse (Belg.) - Roger-Vasselin (Fr.) 7-6(3) 6-4
Nieminen (Fin.) - Becker (Něm.) 6-3 7-6(2)
Zverev (Něm.) - Zeballos (Arg.) 6-3 6-2
Mathieu (Fr.) - Mannarino (Fr.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist