Singapore Slammers vyhráli IPTL. Prohra Plíškové s Brownem ve finále nevadila

20. 12. 2015, 09:49
Aktuality 77
IPTL - 2. ročník asijské exhibiční ligy IPTL vyhrál výběr Singapore Slammers. V dnešním finále v Singapuru porazil loňské šampiony Indian Aces a nic na tom nezměnila ani porážka ve smíšené čtyřhře, ve které teprve podruhé v soutěži neuspěli Karolína Plíšková s Dustinem Brownem.
Singapore Slammers

Ve finále 2. ročníku asijské exhibiční ligy International Premier Tennis League (IPTL) v Singapuru se dnes utkali obhájci titulu Indian Aces a 'domácí' výběr Singapore Slammers. Tedy dva týmy, které v uplynulých třech týdnech v japonském Kóbe, filipínské Manile, indickém Dillí, v Dubaji ve a v Singapuru měly nejvyšší procento vyhraných gamů ze všech pěti zúčastněných celků, které mezi sebou odehrály celkem 11 zápasů. 

Po úvodním utkání legend se do vedení dostali Slammers. Španěl Carlos Moya porazil 6-4 Francouze Fabrice Santora, se kterým si poradil i ve třetím vzájemném střetnutí během necelého měsíce. Zatímco Santoro v posledních dnech doplatil na nedávnou virózu a pokazil si skvělou bilanci z úvodu soutěže, Moya vyhrál potřetí v řadě a exhibici zakončil s bilancí pěti výher a tří porážek.

O jeden game pak náskok zvýšila Belinda Bencicová, jež v nejvyrovnanějším duelu dne udolala 6-5 dvojnásobnou grandslamovou vítězku Světlanu Kuzněcovovou. Osmanáctiletá Švýcarka porazila dvanáct let starší Rusku druhý den po sobě, s IPTL se rozloučila pátou singlovou výhrou ze sedmi utkání a byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou soutěže.

"Mám za ebou skvělý rok a jsem moc ráda, že mohu být v této pozici. Pomůže mi to do přípravy a do další sezony. Už se moc těším na rok 2016 a doufám, že se sem za rok vrátím," uvedla Bencicová.

Ve smíšené čtyřhře ale Slammers o náskok přišli. Jediný prohraný set ve finále utrpěli ve smíšené čtyřhře, ve které Karolína Plíšková s Dustinem Brownem prohráli po dvou ztracených servisech české tenistky 2-6 s indickým tandemem Sania Mirzaová a Rohan Bopanna

Singapurský výběr po třech setech prohrával 14-15, ale v dalších dvou setech rozhodli o svém triumfu. Vítěz loňského Australian Open a letošního Roland Garros Švýcar Stan Wawrinka nejprve porazil 6-3 Australana Bernarda Tomice a následně společně s nejlepším deblistou světa Brazilcem Marcelem Melem udělali tečku za turnajem, když ve čtyřhře mužů porazili 6-3 pár Rohan Bopanna a Ivan Dodig a konečný výsledek upravili na 26-21.

 

"Byla to pro mě skvělá zkušenost. Měl jsem to štěstí přiletět na poslední zápasy a vyhrát titul. Tým předtím vyhrál spoustu zápasů, tak jsem se jim to snažil nepokazit a pomoct k výhře," řekl Wawrinka. "Byla tu úžasná zábava, skvělá atmosféra a doufám, že se sem příští rok vrátím. Doufám, že se můžeme vrátit jako tým," dodal vítěz letošního Roland Garros.


Za Singapore Slammers nastupovali kromě Plíškové, Bencicové, Mela, Wawrinky a Moyi také Andy Murray a Nick Kyrgios, jenž byl od začátku turnaje hnacím motorem celého výběru.

Třiadvacetiletá Plíšková zakončila exhibici s bilancí 2-2 ve dvouhře a 4-3 v mixu. Už za dva týdny ji čeká vstup do nové sezony, v australském Perthu bude s Jiřím Veselým debutovat na Hopman Cupu.

 

• INTERNATIONAL PREMIER TENNIS LEAGUE 2015 •
Singapur, tv. povrch / hala
nedělní výsledky (20. 12. 2015)
• Finále •
Singapore Slammers - Indian Aces 26-21
Moya - Santoro 6-4
Bencicová - Kuzněcovová 6-5(5)
Kar. Plíšková/Brown - Mirzaová/Bopanna 2-6
Wawrinka - Tomic 6-3
Melo/Wawrinka - Bopanna/Dodig 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

77
Přidat komentář
smazaný uživatel
Odkedy odišiel Nadal, tím už za vela nestál...
Reagovat
slacker
a jeje bolsevicke duo blixa+renel zase musi kazit nedeli svym tridnim bojem
Reagovat
Frick
Že některým z vás nejde o myšlenku, zda Gábina před 2 lety nebyla rychlejší, ale o záminku k útoku ke mne.

To vypovídá o vaši úrovni.
Reagovat
FulnekUltras
Normální úroveň Poslanecké sněmovny. Kdo nezažil, nepochopí... ;)
Reagovat
blixa
Nebreč furt, joudo ;-)
Gábina byla rychlejší na olympiádě a nějakou chvíli po ní, to měla běžecky skutečně zvířecí formu. Jinak ne.
Reagovat
Frick
na druhou stranu - proč se k ní nevrátit, že? :o)

Skutečně mi přijde, že prostě ta Gábina excelentní střelba si trochu vyžádala daň v časech strávených na střelnici a možná i na trati.

Otázka je, zda chceme skutečně spolehlivou střelkyni, co to tam spolehlivě nasype a pak muset čekat jak to vyjde rychlejším holkám a nebo nějakou slečnu "raketu" u níž je střelba loterie, ale na trati je leckdy schopná smazat i to kolo...
Reagovat
VlS
A co s tím chceš TY UDĚLAT?
Reagovat
Frick
přesně to, co jiní dělají s Djokovičem, Federerem nebo Nadalem, když se jim zdá, že některý jejich herní prvek neni tak dobrý jako byl v minulosti.
Reagovat
blixa
Počkej , co to sem zase pleteš. Rychlost střelby má i měla Gábina vždycky pomalejší, i když měla skvělou běžeckou formu. Nemíchej hrušky a jabka. Tvoje úvahy nad biatlonem jsou poněkud (hodně) legrační, nemám sílu ti vysvětlovat úplně základní věci. Mám ale dobrou radu, vrať se zpátky k tenisu ;-)
Reagovat
George_Renel
Jsi osel.
Reagovat
Frick
A co je tak strašnýho na tom, že jsem napsal, že měla Gábina údobí, kdy běžela i rychleji?
Reagovat
VlS
A co když běhá Kaisa rychleji, než běhala. Co když x holek střílí rychlej, než střílelo? Všichni si sednou, budou se dívat a dávat jí přednost? Ona vede Světovej pohár po třech akcích, a tobě je to málo. Podle tebe měla z 8 nebo kolika závodů 8 vyhrát, abys byl spokojenej? Ty fakt nejseš chlape normální. Vem si vzduchovku a z deseti ran na 10 m tref 10x aspoň devítku jo, ale před každejma 5 ti si dej 800 m za 2 minuty 15. Na ránu ti dáme 7 vteřin, za tři nabiješ, 4 máš na střelbu, jo?
Jo, Gabina střílí pomalej, ty nejrychlejší ji dávají až 10 vteřin na sérii. Tak s tím něco udělej, jo? Ale nesmí to bejt na úkor kvality.
A běžecky taky není nejrychlejší, je sice v desítce, ale pár jich je rychlejších. A to trénuje s chlapama. Tak ještě by mohla třeba závodit v tréninku s dostihovým koněm, co?
Tak co s tím? Máš nějakej geniální návod?

A přesto vede svěťák, ale ty se v tom budeš nimrat.
Reagovat
slacker
Kaisa nebeha rychleji nez behala, soudim dle odstupu jake davala ostatnim v minulosti (kdyz vynechame Darju ktera jedina s ni drzela krok)
Reagovat
VlS
Ale já si myslím, že všechny běhají rychlej než běhaly, vždyť pořád trénujou.
Reagovat
George_Renel
Tys měl, možná, údobí, kdy jsi taky nebyl tak velký osel.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to smutné, že Aces boli po celý turnaj najlepší a vo finále prehra. čo už. Záverečné obsadenie tímu naprt, tak sa ani nedivím.
Reagovat
Frick
Vy jí takto vímáte? Že stejně jako se Serena nedá porazit, Serena může být jen "před fyzickým kolapsem" (a i to je leckdy málo), tak Kaisa může jen blbě zastřílet?
Reagovat
COMEON
Skôr ako Kaisu by som tam dal Daryu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já Magdalenu Neuner :) Darya a Kaisa jsou běžecky na podobné úrovni (možná Kaisa trochu lepší), Darya je o třídu lepší střelkyně, proto má víc výher.
Reagovat
COMEON
Magdaleny je škoda. Keby v dnešnej dobe pretekala Magda, Darya a Kaisa tak to by bola ina parada.
Reagovat
Frick
To udělala hroznou blbost, jak skončila.
Reagovat
Frick
Klidně by se ale mohla vrátit. 2016/17 jako rozehřívací, pak olympiská a potom ještě klidně dvě další. V sezóne 2019/20 by byla stejně stará jako nyní Kaisa.
Reagovat
blixa
Zase ty tvoje úvahy :D Víš co jsem to radil ! Magdalena byla hrozně netypická tím, že byla vynikající už od dvaceti let. Většina holek má výkonnostní špičku mnohem později, až po 25 roce, třeba Kaisa od 28 let. Magdalena byla ve špičce 6 let, víc málokterá dokáže (jistě, jsou výjimky). Vzhledem k tomu skončila možná zcela optimálně, byť je stále ještě mladá.
Reagovat
slacker
a zase tvy tvoje radoby "vysmechy"
Reagovat
Frick
Neni to prostě typický, končit v 25 se sportem, kterej se dá dělat vrcholně i po 30, pokud to není konec ze zdr. důvodů.
Reagovat
blixa
Není, ale Magdalena měla daleko k "typické" biatlonistce ;-)
Reagovat
VlS
Fricku, a proč ty nedřeš někde jak hovado a neděláš nějakej sport? Proč si nezačal? Udělals hroznou hloupist? Tak si nejspíš uvědomila, že život může mít i jiný dimenze, než furt jen dřít a dřít. Svoje si dokázala a už to asi nepotřebovala.
Reagovat
slacker
nevim proc stale sklouzavate v pripade fricka k mantre ze kritizovat smi jen ten kdo to spickove umi? Film smi kritizovat jen oskarovy reziser, pecivo jen ti nejlepsi pekari, a spatne pivo jen sladkove. A investice jen miliardari
Reagovat
Frick
Protože se tato mantra může pro intelektově jednoduší jedince jevit logicky.
Reagovat
FulnekUltras
bílá-černá, modrá-rudá, úspěch-nicnedělání...ve dvojkové signální soustavě přece stačí jen zvednout příslušný praporek... ;)))
Reagovat
Fandina
Pokud to bereš tak, že kritizovat mohou jen intelektuálně vyspělí jedinci, tak jsi na omylu. Kritizovat umí každý.
Reagovat
rusedski
+1
Reagovat
Frick
A proč teda už dávni neskončila Serena nebo Roger? Všechno dokázali, vyděli si mnohem více než Lena a pořád na těch kurtech straší...

Nebo Jarda Jágr. Co si on potřebuje dokazovat mezi těma klukama, kteří by mohli bejt jeho synátoři...
Reagovat
blixa
Fricku, jak můžeš napsat takovou blbost ? Asi proto, že jsme lidi a každej tohle máme nastavený úplně jinak, ne ? Přemejšlej trochu, než něco plácneš.
Reagovat
slacker
ty premyslej nez zacnes opet kolovratkove psat ze druzi pisou blbosti. je to trochu podobne tomu co predvadi iqe nebo fandina, presvedcivosti argumentu to nedoda vubwec nic jen to nasira.
Reagovat
VlS
Ale Fricku, to je přece jejich život a jejich rozhodnutí. Jarda je asi dobrej případ - dře pořád jak galejník, peněz má na několik životů ...., no nejspíš to tak chce a má v tom svou prioritu a má pocit, že to potřebuje. A třeba neví, co jinak dělat se životem a třeba je to vlastně chudák.
Podobně třeba Serena a Venus, Roger, a další.
Magdalena už dřít nechtěla a chtěla už žít jinak, tak proč to označovat za hloupost? ( dokonce největší hloupost). A na druhou stranu ani ona není sama a historicky byla spousta podobnejch, kteří a které skončili brzo, protože je to už prostě přestalo bavit. Abychom se nedivili, když s tím ze dne na den třeba švihne Gábina a řekne, že chce rodinu a věnovat se umění. A ona je ten typ, kterej se tak může rozhodnout třeba v půlce závodu.
Nejsou žádnej veřejnej majetek, mají plný právo se rozhodnout, že toho už mají dost a že půjdou žít jinak.
Ty chceš mít život od někoho nalajnovanej?
Reagovat
baggik
Přesně, Darya a Kaisa dosáhly svých největších úspěchů až po odchodu Magdalény a to jsou starší nšž ona. :D A to má Magda pořád z nich 3 nejvíc výher i 3 roky po konci kariéry. Ony se jí dokázaly v nejlepší formě rovnat běžecky, ale střelecky ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, tam je rozdíl. U Kaisy bych spíš řekl, že občas může dobře zastřílet. Letos se jí to stalo třikrát z 8 závodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Twitteru jsem četla názor, že Kaisa je jako Petra. Když má den, tak je neporazitelná.
Reagovat
blixa
Gábina opět ve žlutém, Němky poraženy :D Bude to ale maso, očekávám nejvyrovnanější ročník za poslední dobu. Teda pokud se Kaisa nezblázní a nebude střílet jako dneska pořád ;-)
Reagovat
Frick
Tak to konečně cinklo, ale nemůžu si pomoci - nebylo to tak, že před dvěma roky Gábina Kaise stačila? 33 jí je za 3 týdny....

Jinak to vypadá na další bednu odstřelenou poslední ranou - tentokrát to byla Verča.

Je to škoda :-/
Reagovat
George_Renel
Já si nemůžu pomoct, ale i v neděli odpoledne jsi neskutečný vůl.
Reagovat
Serpens
Taky mohla Gabriela mít čtyři chyby s trochou smůly, je třeba se radovat z takových "maličkostí", jako je druhé místo.
Reagovat
VlS
Holky Amazonky super super, gratulace ( a nebuďte moc zlý na kluky, jim i tak je zle)

Fricku, tobě by soudně měli zakázat mít děti, těch mě je předem líto, nic nebude nikdy dost dobrý, protože vždycky by to mohlo bejt ještě lepší. Jestli se tak choval i tvůj táta, tak to fůru věcí vysvětluje.
Reagovat
EllNino
Chlapče ....ty to nemáš v živote lehký
Reagovat
freeteepek
Dal bych Ti mínus. Ale tady Ti nemůžu dát ani tečku:-(
Reagovat
Frick
Takže se smířit s tim, že na ní Gábina jednoduše nemá?
Reagovat
EllNino
Na Kaisu běžecky nikdo nemá .... s Tim se smir
Reagovat
Frick
Ok, ale i s tim tr. kolem navíc? Jako kdyby tam střelila nulu i Kaisa, tak neřeknu, ale těch 22 s. k dobru Gabče stačit nemůže?

Biatlon je strašně vrtkavej a když se povede udělat 0+0+0+0, tak je to prostě "dar" a Gábi povžuju za tak dobrou závodnici, že by jí někdo s tr. porazit neměl...
Reagovat
EllNino
je to tak, já jsem šíleně rád za každou medaili a ty furt jen prskáš, fakt je mi tě líto Šulai
Reagovat
smazaný uživatel
Kaisa udělala chybu na 1. střelbě, pak to dotahovala, jela naplno a měla kliku, že za to na střelnici nezaplatila. Srovnávat časy v kontaktních závodech je nesmysl.
Reagovat
EllNino
asi tak ...
Reagovat
George_Renel
To on nikdy nepochopí, že když závodnice pozná, že tu před sebou nedojede a za sebou má odstup, tak že jede na pohodu a nějaké časy jsou jí ukradené.
Reagovat
blixa
On nechápe nic, už jsem se snažil mu to vysvětlit, ale furt si mele ty svoje mantry. Jen mě sere, že už kecá i do biatlonu.
Reagovat
FulnekUltras
;)))))
Reagovat
slacker
vysvetli by se melo neco tobe , ty tady nejsi od toho abys mel narok neco vysvetlovat
Reagovat
freeteepek
Chudák Moravec tomu dneska dal korunu. Rejman byl taky ve "formě". Už na začátku cílové rovinky bylo přitom jasný, že BeatriXXX je rychlejší než Svendsen. On to ale vůbec nevzal na vědomí a v cíli to korunoval, když označil za vítěze Svendsena. Vůůůůůůůůůl. A korunovanej!
Reagovat
VlS
Dredy to Káje kazil, na co sáhl, to byl bod pro soupeře.
Ondra Moravec je na tom dneska stejně :-((
Reagovat
EllNino
nejen dneska :)
Reagovat
freeteepek
Dredy zahrál výměnu zápasu, první gem hrál ještě dobře. Jenže jeho výkon byl hrozně nevyrovnanej. 2 důležitý míče nezvlád. Při servisu Mirzaový, rozhodujícím bodu, nechal míč s tím, že letí do autu. Jenomže to aut nebyl a soupeři získali výměnu. To byl jeden z klíčových momentů zápasu. Karolína díky němu prohrála poslední zápas. A Bencicová dostala cenu pro nejlepší hráčku IPTL. No, podle mě to měla dostat Karolína, ale jí chybí lepší výsledky na okruhu proti top hráčkám a na GS. Doufám, že to příští rok zlomí a stane se opravdovou hvězdou. Potřebuje vyhrát pár kvalitních zápasů proti top hráčkám. To jí dost chybí. A pak. Sky is the limit...:-)
Reagovat
Fandina
Belinda měla víc výher v singlu než Kája, takže možná proto dostala ocenění.
Reagovat
freeteepek
A měla taky víc vyhraných gamů? Oni tam zmiňovali, že to je také ocenění pro hráče, který přitahoval diváckou pozornost...
Reagovat
Fandina
Aha, tak to jsem nevěděla, že to bylo i o oblibě. Belinda nastupovala v singlu sedmkrát a vyhrála pět zápasů, celkem 36 games. Kája nastupovala v singlu pětkrát, vyhrála třikrát, celkem 28 games.
Reagovat
freeteepek
A co ta 4hra?
Reagovat
Fandina
V mixu Kája sedm zápasů čtyři výhry, 33 vyhraných games a Belinda pět zápasů setů dvě výhry 22 vyhraných game. Tady byla lepší Kája.
Reagovat
kada.tom
Slammerům jsem to přál, i kvůli Karol a Andymu :-)
Reagovat
freeteepek
Já kvůli Karol. Ta si to celý odpracovala. Andy toho moc nepředved.
Reagovat
Fandina
Gratulka Singapurským. Od začátku hráli téměř ve stejném obsazení, pak je doplnil Andy a Stan a s nimi došli až do finále a k vítězství. Gratulka veliká a zasloužená finanční odměna navíc. Kája super, škoda, že dnes a včera s Brownem nevyhráli mix. Jinak super!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Loni vyhrál Federerův tým, letos Wawrinkův, zlatá raketa zůstane ve Švýcarsku, takto sa mi to páči :))
Reagovat
free2snc
GSM Slammers..
Reagovat
smazaný uživatel
Wáwrův bekhend :)) škoda, že nehraje poslední rozhodující duel proti jinému australskému výrostkovi, to by byl jinačí náboj :)))
Reagovat
Fandina
Kája s Brownem teď bohužel 1:4, snad se ještě zvednou, když jim to spolu tak kromě včerejška šlo a Merze s Bopannou to mohou odvést, s nimi jedinými prohráli.
Reagovat
Fandina
Tak bohužel. Mirza s Bopannou vyhráli, světová deblová jednička a současná devítka, s bohatými zkušenostmi byli lepší než Kája s Brownem.
Reagovat
Fandina
Bencic Kuzna TB. Belindo pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nech to tam celé vyhrajú domáci! :))
Reagovat
slacker
Kdyby se jmenovali Singapore Slackers mozna bych jim fandil
Reagovat
smazaný uživatel
mi jde o složení týmu, ne o název, flákačům ze Singapuru bych určitě nefandila :P
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist