Siniaková a Bouzková v mexickém Tampicu začaly dvousetovými výhrami

26. 10. 2022, 09:46
Aktuality 6
WTA 125k TAMPICO - Obě české tenistky úspěšně vstoupily do turnaje WTA 125k v mexickém Tampicu. Kateřina Siniaková deklasovala Američanku Alyciu Parksovou, Marie Bouzková si poradila s Elinou Avanesjanovou.
Kateřina Siniaková (© polishopen.org)

26letá Kateřina Siniaková si Tampico vybrala jako generálku před Turnajem mistryň, na kterém budou s krajankou Barborou Krejčíkovou příští týden plnit roli favoritek.

Do podniku WTA 125k vstoupila hladkým vítězstvím nad Alyciou Parksovou. 20letou Američanku, která na začátku října v Ostravě vyřadila Karolínu Plíškovou a Mariu Sakkariovou a padla až po bitvě s pozdější šampionkou Krejčíkovou, smetla bez ztráty podání 6-0 6-3.

Ve druhém kole se čtvrtá nasazená Češka utká s Polkou Magdalénou Frechovou, s níž jediný vzájemný duel před devíti lety vyhrála.

24letá Marie Bouzková si v neděli v Guadalajaře zahrála podruhé v kariéře v semifinále podniku WTA 1000 a na jednu akci v oblíbeném Mexiku ještě zůstala. V Tampicu odstartovala vítězstvím 7-6 6-3 nad s Elinou Avanesjanovou.

O postup do čtvrtfinále si druhá nasazená Češka zahraje s o tři roky mladší Italkou Elisabettou Cocciarettovou (h2h 0-0).

Prvním kolem v Tampicu prošlo všech osm nasazených tenistek. Kromě českého dua uspěly také Belgičanka Elise Mertensová, Kanaďanky Leylah Fernandezová a Rebecca Marinová, Polka Magda Linetteová, Číňanka Lin Zhu a Kolumbijka Maria Camila Osoriová.

• WTA 125k TAMPCIO •
Mexiko, tv. povrch, 115.000 dolarů
úterní výsledky (25. 10. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bouzková (2-ČR) - Avanesjanová (-) 7-6 6-3
Siniaková (4-ČR) - Parksová (USA) 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
proch
Tak to Marie proti italce nedala...smile
Reagovat
misa
MaryBou dnes hraje líp než v 1. kole, i když má úspěšnost 1. servisu jen 56 %.
Reagovat
Mony
Možná dala i rekord v nevyužitých BB..
Italka si to ale dneska zasloužila více. Vyhrabala se několikrát z hodne těžkých chvilek
Reagovat
misa
se letos může pochlubit bilancí v tiebreacích 9-3 (úspěšnost 75%). Počínaje turnajem v Indian Wells navíc prohrála jediný tiebreak z 9 odehraných (Nosková v 1. kole US Open).

Dlouhá letá to byla její velká slabina, třeba loni v únoru si v zápase s Bolsovou na Yarra Valley Classic přímo na kurtu posteskla, že tiebreaky neumí. V letech 2020 a 2021 při nich měla úspěšnost pouhých 20 %, za ty dva roky vyhrála celkem jen 3 zkrácené hry.
Reagovat
baba
to bylo keců, že Parks je nová Serena a že to byla těžká soupeřka pro Karolínu - a ejhle, Káťa bez mimořádné formy 2:0 s kanárem
Reagovat
Tomas_Smid_fan
s větrem v zádechsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist