Siniaková bude kvůli zranění chybět v zápase s Ukrajinou v BJK Cupu. Nahradí ji 17letá Bejlek

7. 4. 2023, 11:15
Aktuality 27
Kateřina Siniaková vynechá příští týden kvůli zranění ruky kvalifikaci Poháru Billie Jean Kingové proti Ukrajině. Deblovou světovou jedničku nahradí v týmu kapitána Petra Pály sedmnáctiletá debutantka Sára Bejlek. Vedení týmu o tom informovalo v tiskové zprávě.
Kateřina Siniaková (© AFP)

"Je mi moc líto, že mi zranění nedovoluje hrát. Budu to sledovat zpovzdálí a držet holkám moc palce," řekla šestadvacetiletá Siniaková. Zranila se na březnovém turnaji v Miami. Kvůli bolesti v pravém zápěstí odstoupila z utkání 1. kola proti Američance Claire Liuové.

Následně rodačka z Hradce Králové vynechala i čtyřhru s tradiční parťačkou Barborou Krejčíkovou, s níž vyhrály sedm grandslamů. Do kvalifikace proti Ukrajině na antuce v tureckém Beleku od 14. do 15. dubna se uzdravit nestihla. V nominaci jsou také Krejčíková, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová a Linda Nosková.

"Čekali jsme, jak se zranění vyvine. Bohužel je to pro tým velká ztráta. Katka je svým způsobem nenahraditelná. Dovede hrát s kýmkoliv čtyřhru, může hrát dvouhru a je zkušenou hráčkou. Pro náš tým je to citelná ztráta," uvedl Pála.


Nominaci doplnila 17letá Bejlek
O devět let mladší Bejlek nominace zaskočila. "Vůbec jsem to nečekala, je to pro mě obrovské překvapení a jsem ohromně šťastná. Reprezentovat byl odmalička můj tenisový sen, zápasy Fed Cupu jsem vždycky sledovala v televizi. Když jsem předloni přebírala v O2 areně při finále BJKC s týmem trofeje za juniorský turnaj, říkala jsem si v duchu, že to bych jednou chtěla zažít v dospělé reprezentaci," uvedla Bejlek.

S kapitánem Pálou byla v kontaktu od čtvrtka poté, co se probojovala do semifinále turnaje ve Splitu. "Chtěl jsem, abychom jeli v pěti. Bude prostor na trénování a je to ideální vzít někoho z mladých holek, aby nabraly zkušenosti. Věřím, že to Sára doplní dobře, bude s holkami trénovat a věříme, že už žádné zranění nenastane," podotkl Pála.

Tenistky odletí do dějiště v Beleku v sobotu. Bejlek dorazí do Turecka, kde se kvalifikace koná kvůli válce na Ukrajině na neutrální půdě, po vlastní ose. "Hned jak dohraju chorvatský turnaj, druhý den jsem na místě. Ve Splitu jsme autem, pojedeme do Vídně, a pak přeletíme do Turecka. Jsem připravená trénovat tak, jak bude tým potřebovat, klidně od rána do večera. Můj sen, který mám, že jednou nastoupím v reprezentaci, je nyní o kousíček blíž. Ale již nyní je to pro mě, mou rodinu i můj tým odměna za roky, které jsme s tenisem strávili," dodala Bejlek.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
Mony
Vítej! smilesmilesmile
Reagovat
Patapuff
To jsem zvědavej, kdo bude hrát deblasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dal bych Káju s Lindou, Báru a Maky na singly.
Reagovat
Patapuff
Možná to tak bude. Tipnul bych si, že Krejčíková hrát debla nebude, jedině že by její případná spoluhráčka před zápasem podepsala prohlášení, že uznává, že je Krejčíková lepší, že se bude při hře řídit jejími pokyny, při střídání stran ji vždy nechá sednout první a za každý pokažený balón se jí v hlubokém předklonu omluví.
Reagovat
Petra86
Zase není potřeba Báře nasazovat psí hlavu. Je taková jaká je, každý má dobré i špatné věci ve svém chování. Asi ji trápí nedostatek sebevědomí, proto si určité věci bere osobně a vyžaduje potvrzení od jiných, když to zatím nedokáže najít uvnitř sebe.
Reagovat
Patapuff
Tu psí hlavu si nasazuje sama.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
makro99
Pěkné. Přijde mi, že právě Sára si to z našich mladých holek užije úplně nejvíc..smile
Reagovat
Mony
Příležitost by dostat měla. Linda F. už ji měla.
Reagovat
Pavlis
Absence Petry v BJK Cupu mě netrápí. V roce 2018 odehrála zápasy v únoru a dubnu. Pak byla ještě v týmu na finále, ale do něj již herně nenaskočila. Měla tehdy nějaké zdravotní lapálie. Nevím, jaké má nyní vztahy s Pálou. Ale v jejím případě si myslím, že již má splněno. Když to ještě byl klasický Fed Cup. Je potřeba to postavit na mladších hráčkách, ať stmelují partu, jsou vůdkyně a táhnou to. Mě ale ta soutěž už logicky nic neříká. Měl jsem rád předešlý formát, bral to hodně prestižně. Cenil si toho, co tehdy Petra dokázala.
Reagovat
tommr
Katky je samozřejmě škoda, ale Ukrajinu musíme porazit i bez ní ...

Horší je že kvůli tomu zranění asi nebude moct hrát ani normální turnaje. Start ve Stuttgartu se zdá být vyloučen, start v Madridu a v Římě je taky v ohrožení. Snad už bude plně fit aspoň na FO ...
Reagovat
tenisfan178
Sára je jenom do počtu, singl i debl může hrát každá z kvarteta Vondroušová,Muchová,Krejčíková,Nosková. Sáru bych vůbec nenasazoval.smile
Reagovat
tommr
taky doufám že to Pálu ani nenapadne. Lonská zkušenost s debaklem Lindy Fruhvirtový by pro něho měla být dostatečným varováním ...
Reagovat
Mony
Hala těsně 1:2 s Dartovou, kvalitní hračkou, jaký debakl?
Reagovat
Patapuff
On si nastavil, bůhvíproč, že Fruhvirtová je favorit, a to že prohrála, je tím pádem debakl.
Reagovat
tommr
no byl tam i kanár ale to není podstatný. Hlavní problém byl v tom, že Linda byla považovaná za jasnou favoritku a ta prohra jí rozhodila tak že se pak trápila až do USO ...
Reagovat
Patapuff
Proč byla považovaná za jasnou favoritku? Kde ty nesmysly o jasných favoritech pořád bereš? Žebříčkově byla Fruhvirtová o 70 míst níž, ale hlavně to byl její první repre zápas, navíc před domácím publikem a za nerozhodného stavu 1:1. Tady pro ni, jakožto pro favoritku, nic nemluvilo a podle toho ten zápas i dopadl.
Reagovat
tommr
najednou se oháníš žebříčkem. Linda měla nadějnej vstup do sezony když vyhrála turnaj v Mexiku a v Miami došla až do čtvrtého kola. Takže se všeobecně od ní čekala výhra ...
Reagovat
Patapuff
Žebříčkem jsem se oháněl už v případě zápasu Vondroušová - Cirstea, kdy "jasná favoritka" byla na žebŕíčku níž. Ale hlavně jsem psal o tlaku, pod kterým Fruhvirtová byla ve svém prvním repre zápase, a na to nějaké dílčí úspěchy na turnajích nemají vůbec vliv.
Reagovat
tommr
a o to mi právě v mém původním příspěvku šlo. Pála jí nasazením za nerozhodného stavu zbytečně dostal pod tlak z čehož rezultovala prohra a následně trápení na dalších turnajích ...
Reagovat
Patapuff
Musim se opravit, nebyto to za stavu 1:1 ale 2:1 jsme vedli, to ale není podstatné. Podstatné je, že ona v tom zápase nebyla favoritkou, nic pro to nehovořilo. Co se týká Pály, tak patrně věřil deblu a tohle prostě zkusil. Pokud by Fruhvirtová vyhrála, byl by za skvělého stratéga, při porážce to zachránil debl.
Reagovat
lenkamarkova
Chápu že Kvitová nereprezentuje, stejně jako Plíšková. Obě hrály Fed cup spoustu let, jsou už starší, tak hrají méně turnajů. Je to úplně normální, třeba Berdych poslední roky také
v reprezentaci už nehrál. Je třeba dát příležitost mladým. Navíc Krejčíková, Vondroušová a Muchová hrají dobře, mají celkem formu a dokááží porazit v podstatě každého.
Reagovat
com
Ptam se proc jim v Turecku nepomuze cerstva vitezka Miami, kdyz ji to ted tak jde? smile S Krejcikovou, ktera ma plnou hubu kecu, ale skutek utek.. S vecne zranenou Vondrousovou a Muchovou.. No a s radoby hvezdickama Noskovou a Bejlek je teda Pála pekne nahranej smilesmile
Reagovat
jackiec
Kvitová už na fed Cup dlabe, nemá to zapotřebí, stejně jako plechatá tam už nemá žádnou motivaci, šest nebo sedm titulů vyhrát to už je fuk, radši ať si pinknou mladé, kdy naposled vůbec hrála Kvitová? myslím že už ji Pála ani neoslovuje, že už o to nestojí hrát.
Reagovat
com
No Kvitovic uz dlabe na vic veci smile
https://zeny.iprima.cz/vzala-petra-kvitova-holcicce-sen-fanousci-se-dohaduji-nad-jejimi-pravy-209305?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Reagovat
Alien
To nééééééééééééééé! Snad Sárka Kačku plnohodnotně nahradí.
Reagovat
majkl005
Sára je boží :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist