Siniaková: Hraju lépe, než vypadají výsledky

9. 2. 2019, 18:13
Aktuality 25
Kateřina Siniaková zatím ani ve Fed Cupu nedokázala zlomit neúspěchy ve dvouhře, které ji v úvodu sezony provázejí. V dnešním druhém singlu fedcupového duelu s Rumunskem mohla jen překvapit, ale světovou trojku Simonu Halepovou nezaskočila. Litovala, že výsledek 4-6 0-6 působí mnohem jednoznačněji, než jak vypadala hra na kurtu.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková © Česká sportovní)

Dvaadvacetiletá Češka od začátku roku vypadla čtyřikrát za sebou v prvním kole, zvítězila jen ve dvou kvalifikačních zápasech v Sydney. "Samozřejmě je to těžké, protože si myslím, že hraju lépe, než ty výsledky vypadají. Teď to byla spíš příležitost, protože proti takové hráčce se hraje trošku líp, nemám co ztratit. Hrozně mě to štve a mrzí, že neukazuju to, co se mi daří třeba v trénincích," posteskla si na tiskové konferenci.

V utkání s Halepovou nedohrála řadu dobře rozehraných výměn, nedokázala získat některé vyrovnané hry a pokaždé jí utekl začátek setu. V prvním setu snížila z 2-5 na 4-5 a pak měla na returnu stav 30-0, ale obrat nedokonala. "Byla jsem smutná z té poslední hry, protože tam byly výměny," komentovala tento okamžik po zápase.

Jednoznačný ráz druhému setu udaly první tři hry, které byly vyrovnané, ale všechny získala rumunská favoritka. "Škoda těch začátků. Proti takové hráčce je těžké to dotáhnout. Zbytečně to ztratím a ty hráčky na takové úrovni si to pak pohlídají," litovala Siniaková.

Halepová hrála o něco agresivněji, než Sinaková očekávala, a česká dvojka neměla příliš lehkých gamů ani při svém podání. "Mrzí mě, že jsem servis víc nevyužila, protože takhle jsem musela hrát přes ty výměny, v čemž ona je výborná, na tom staví svou hru," řekla Siniaková.

Je připravena hrát v neděli dva zápasy, pokud ji kapitán Petr Pála ponechá v nominaci na dvouhru i čtyřhru. "Fyzicky se cítím dobře a snad to herně nevypadalo tak špatně. Když dostanu příležitost nastoupit, tak se budu snažit předvést maximum," dodala Siniaková.

Podle nominací oznámených při pátečním losu by se měla utkat s Mihaelou Buzarnescuovou, která dnes rovněž hladce prohrála s Karolínou Plíškovou. Případnou změnu pro druhou nedělní dvouhru mohou kapitáni nahlásit čtvrt hodiny před jejím začátkem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
HutaGalung
Ty huso jedna u řečeno. Třeba s Bonaventure si hrála "lépe " co? Jsi to odchodila jak kdyby ti to bylo jedno. Až se budeš snažit vyhrát každý míček tak něco mluv. Zatím jsi dokázala velké H
Reagovat
blixa
Tvl, ty seš hustej kámo ! Ale ty sám, Jesse, si žádnej turnaj nevyhrál. Nejsou to trochu siný kecy na tak mizernýho tenistu ? ;-)
Reagovat
HutaGalung
Aspoň nekecám picoviny
Reagovat
Fandina
To si nejsem tak jistá. Včera Katka nic neodchodila, bojovala, ale na lepší Halep neměla. A i vzhledem k tomu, že dostala kanára, tak zas až tak se nepletla, když řekla, že výsledek vypadal hůř než jak hrála.
Reagovat
FulnekUltras
bude na Kateřinu ta správná volba. CZ - ROM 1:3.
Reagovat
tommr
trochu soudnosti by to chtělo. Kdyby dneska Halepová na konci prvního setu na chvíli neusnula tak by Katka uhrála jen dvě hry. Halepce stačilo zapnout v první hře obou setů a po brejku už jen kontrolovat další průběh ...
Ze zápasu s Buzarnescu mám po dnešním výkonu Katky velký obavy. Možná, že by měl Pála zítra na kurt poslat místo Katky Markétu a Katku radši šetřit na závěrečnej - doufejme rozhodující - debl ...
Reagovat
jb007
Souhlasím, dal bych v neděli šanci Markétě. Katka si klidně může myslet, že hraje dobře, ale musí trochu častěji vyhrávat. A když už hraje proti top hráčce, pak aspoň prohrát po bitvě a lepším výkonu.
Reagovat
kada.tom
Slušně namyšlená na to, jak jí to ve dvouhře nejde ...
Reagovat
George_Renel
Bylo by lepší, kdyby tomu bylo obráceně....
Reagovat
Nola
Katka neplac, aj Kaja Smiedlova dopadla podobne, nie je ziadna hanba prehrat so Simonou, Simona je predsa niekde inde, mladost - pochabost, co tak ocenit vykon superky? Simona hrala dobre uz na AO, ale zial mala smolu na zreb
Reagovat
FulnekUltras
suhlas, zajtra to potvrdi aj s Plechom
Reagovat
Nola
to bol skor odkaz pre gigina :D Lotysky vedu 2:0, ale Sramkova celkom zatapala Penko, mna az tak neberu tieto timove sutaze, takze je mi sumafuk, kto zajtra vyhra..... pozriem si, ale pani hraju tenis na ovela vyssej urovni, sledovat Tsongu a predtym baby :D som zenska, ale pansky tenis je uplne niekde inde
Reagovat
blixa
Dovolím si nesouhlasit. Mužský tenis mě vůbec nebaví, je až příliš atletický, koukám akorát tak na finále GS, sem tam na semi. Jinak vlastně výhradně na WTA, ženy sú ovela krajšie ;-)
Reagovat
Nola
OK, ja to mam inak, nie som na baby :D
ale fandim Angie, Petre, Penko a v poslednej dobe Naomi, Simone som tiez dosla na chut, fandila som kralovne dvojchyb Dementieve :D
Reagovat
FulnekUltras
tak to je viacmenej samozrejmá vec ;-)
Reagovat
Dobry-den
Ne.
Reagovat
EllNino
Přesně
Reagovat
d@ve
Asi trochu vytržené z kontextu. Možná to myslela trochu jinak ;)
"..Hrozně mě to štve a mrzí, že neukazuju to, co se mi daří třeba v trénincích"
Reagovat
bIbec
Katka hraje s Mertens v prvním kole. Karolína volný los pak buď s Katkou nebo Mertens ve druhém.
Reagovat
bIbec
https://www.tennisforum.com/4163-qatar-total-open-2019/1332539-main-draw-picture.html
Reagovat
bIbec
snad to tam celé vyhraje Karolína Muchová. Mohla by.
Reagovat
com
ta ale zitra vypadne s Kristynou :)
Reagovat
Dobry-den
Ty tomu nerozumíš.

Muška je lepší. ;-)
Reagovat
bIbec
ježiš to snad ne. To by byla ostuda.
Reagovat
tommr
to je pro Karolínu hodně těžkej los. Pokud by šlo všechno podle papírovejch předpokladů tak bude hrát s Mertensovou, Bertensovou, Kerberovou a Halepovou. Všechno těžký soupeřky, který jí nesedí ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist