Siniaková nedala v Hongkongu šanci Trevisanové a bude v neděli bojovat o pátý titul

14. 10. 2023, 12:12
Aktuality 32
Kateřina Siniaková (27) pokračuje v Hongkongu ve skvělých výkonech. Bývalá 31. hráčka pořadí, která nyní figuruje až na 85. místě a před pár týdny měla na kontě sérii sedmi porážek, přehrála v semifinále 6:4, 6:2 Martinu Trevisanovou (29) a podruhé v sezoně postoupila do finále. O celkově pátý titul bude vítězka nedávné akce v Bad Homburgu bojovat s grandslamovou finalistkou Leylah Fernandezovou (21).
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Kateřina Siniaková získala na začátku července na trávě v Bad Homburgu svůj čtvrtý titul a zkompletovala sbírku trofejí ze všech tří povrchů. Velmi brzy však spadla do další krize, a dokonce zaznamenala sérii sedmi prohraných zápasů a v žebříčku nebyla daleko od vypadnutí z elitní stovky.

Na oblíbených asijských betonech se však rozjela. V čínském Ningbu šňůru nezdarů přerušila a postoupila do čtvrtfinále a nyní exceluje v Hongkongu, kam se vrátila po dlouhých sedmi letech a v rámci ročníku 2016 skončila už ve druhém kole.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Rodačka z Hradce Králové vyřadila Xiyu Wang, jež slavila před pár týdny svůj první triumf na okruhu WTA, Kamillu Rachimovovou, šampionku ročníku 2017 Anastasii Pavljučenkovovou, která v tomto dějišti vyhrála všech sedm předchozích utkání, a ve svém třetím letošním semifinále bývalou členku TOP 20 Martinu Trevisanovou.

Úvodní set byl jako na houpačce. Siniaková ho zahájila brejkem, pak ztratila tři hry v řadě a následně předvedla sérii čtyř vyhraných gamů a znovu vedla o brejk. Náskok si tentokrát suverénně pohlídala a sadu zakončila čistou hrou na servisu. Ve druhém dějství už dominovala a Italce dovolila jen jednou uhájit podání.

Siniaková se pokusí vylepšit svou finálovou bilanci 4:4, poslední dva souboje o titul vyhrála. V sezoně 2017 kralovala v Shenzhenu a Bastadu, loni nenašla přemožitelku v Portoroži a letos si odvezla trofej pro šampionku z Bad Homburgu. Na asijském kontinentu bude hrát finále počtvrté, před sedmi lety neuspěla v Tokiu a o dva roky později v Shenzhenu.

Její soupeřkou bude Leylah Fernandezová, která v Hongkongu pokračuje ve svém nejlepším letošním turnaji. Bývalá finalistka US Open přehrála 6:2, 7:5 Annu Blinkovovou a navázala na skalpy talentovaných teenagerek Lindy Fruhvirtové a Mirry Andrejevové. Ve svém prvním finále od loňského března, kdy obhájila trofej v Monterrey, si zahraje o třetí titul, první mimo mexické město.

Kanaďanka suverénně vyhrála jediný předchozí souboj na loňském French Open. "Musím se teď uklidnit, odpočinout si a budu se snažit být připravená na zítřek, protože očekávám další těžkou bitvu," řekla Siniaková po postupu.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
bardunek666
párkrát v roce neharaší v hlavě. Je to potom velmi komplexní hračka s elegantní hrou. Její bh (hlavně po čáře) je skvělý.
Finále hratelné, ale pokud prohraje, tak nevadí, Leylah je sympatická a taky by docela potřebovala zase nějaký titul :)
Reagovat
misa
Špičkové hráčky právě dokážou zahrát svoje maximum na řadě turnajů sezony, to je hlavně odlišuje od zbytku první padesátky. S druhým odstavcem souhlasím.
Reagovat
Sinuhet1
Nevim jestli je to z programatorskeho hlediska problem, ale ty stare smajliky byly lepsi
Reagovat
misa
V novém formátu není ani srdíčko, pusa nebo srdce s českou vlajkou. V takové diskuzi se nedá vůbec pracovat :)
Reagovat
Walda58
Ty ikony dejte ze starého
Reagovat
NovacekTP
smilesmsmilepotlsmileslunsmilesrdcesmileano
Reagovat
NovacekTP
47, 2630, 990, 100, 992
Reagovat
NovacekTP
Hvězdička = pravý Alt + pomlčka -
Reagovat
HAJ
Dne KrejSI famóz.
Reagovat
NovacekTP
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
makro99
No jo, Krejsi double finale! :)
Reagovat
NovacekTP
Web je moc pěkný. Kačenka to zvládne a Bára taky.
Reagovat
Kandinsky1
Siniaková když má den, tak dokáže porazit jakoukoliv tenistku, krom cca deseti, které mají výkonnostní strop ještě výš.
A překvapilo mě, kolik bylo v hledišti diváků.
Reagovat
EllNino
Podobně jako v Homburgu a loni v Portoroží a Polsku, když jí to ten týden sedne, její top strop výkon je někde na úrovni první patnáctky nebo desítky ... pak sice 25x vypadne v prvních dvou kolech, ale pak se zase vybičuje a zachrání sezónu :)

Tady jí šlape i servis a hlavně bekhend po lajně, to je její rozdílovej úder, tím vyhrává zápasy smile

S Leylou to bude supr finále :)
Reagovat
makro99
Je to přesně tak. Přidal bych třeba i Parmu 2021, kde sehrála 4 podobně skvělé zápasy - bez ztráty setu vyřadila tehdy velmi silnou Tauson, Serenu a Garciu a prohrála po boji s Gauff..
Pár drobností - ke konci množící se problémy s nadhozem; a pak nerozumím, proč když Katka stojí 2 metrů v kurtu a hraje pět ostrých forehandů, který Italka volně defenzivně vrací, tak proč si nepostoupí těch pár kroků k sítí si ten míček volejem sebrat, notabene při jejích síťařských kvalitách...
Reagovat
EllNino
Zítra naštěstí moc kopce nehrozí, myslím, že si to obě uhrají odzadu :))
Reagovat
makro99
zítra asi ne :) já chápu, že nabíhanej FH zezadu je úplně jinej úder, ale tady byla několikrát v kurtu a snášely se jí tam ty kopečky...
Reagovat
dadaft
A nemá to jen ona, narazil jsem na to u více hráček
Reagovat
Kandinsky1
Ale u top deblistky je to celem nepochopitelné.
Reagovat
tommr
možná že si na síti nevěří. V poslední době se jí na síti nedařilo ani v deblu ...
Reagovat
makro99
možná taky; ale ten defenzivní volej, někdy okolo stavu 3:1 ve 2. sadě, kdy přebíhala napříč celou síť, byl neskutečnej (i když tu výmenu prohrála); nevím, kolik jiných tenistek by toto dokázalo zahrát... možná ten Machač :)
Reagovat
Dobry-den
Katka skvěle. smile

Asi nesnese představu, že by byl Tomáš v žebříčku výš než ona. smile
Reagovat
NovacekTP
????
Reagovat
dadaft
super, stejně jako Trevisan ani Fernandez není žádná ranařka, to Katce hraje do karet, budou se hrát výměny a bude to o přesnosti, pohybu, střídání rytmu, úhlech a nakonec možná i o kondici ,,,,,,,,,,,,,,,,,, šance rozhodně je
Reagovat
tommr
už sám postup do finále je velkej úspěch a pokud Katka udrží dosavadní výkonnost není bez šance ani ve finále i když pořád vidím Fernandez jako mírnou favoritku ...
Už teď má Katka taky zajištěnou účast v top-100 což ještě před pár týdny nebylo vůbec jistý ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smajlíci jsou tady hrozný... facepalm vypadalo jak potlesk, ten tady chybí jako mnoho dalších povedených ve starém formátu.
Reagovat
dadaft
tak tak, smajlíci horší, taky komentářové okno mělo být asi navrchu jako dřív
Reagovat
dadaft
tak nahoře je odkaz, který tě hodí přímo na komentářové okno dole a reakce se ti otevře přímo pod tím, na co reaguješ, takže je to vlastně lepší než to bylo, beru zpět.
Reagovat
frenkie57
Očekávám opravdu vyrovnané, pravděpodobně trisetove utkání.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist