Siniaková neobhájí semifinále, vypadla s Kuzněcovovou

19. 10. 2015, 16:25
Aktuality 57
Kateřina Siniaková nezopakuje v Moskvě loňskou semifinálovou účast. Česká tenistka vypadla hned v prvním kole s domácí Světlanou Kuzněcovovou, které dnes podlehla hladce 0-6 3-6.
Kateřina Siniaková

Devatenáctiletá Kateřina Siniaková loni na Kremlin Cupu vyhrála šest zápasů a postoupila z kvalifikace až mezi nejlepší čtyři hráčky. Letos její účinkování v Moskvě trvalo pouhých 71 minut, když v této sezoně už podruhé podlehla o jedenáct let starší Světlaně Kuzněcovové.

Podobně jako v předešlém vzájemném duelu v Indian Wells neodstartovala Siniaková zápas dobře a brzy prohrávala 0-5. Česká tenistka si ještě na konci prvního setu nechala ošetřit oko, ale "kanára" už neodvrátila - po necelé půlhodině zakončila Kuzněcovová úvodní sadu esem.

Ve druhém setu Siniaková dokázala soupeřce oplatit rychlý brejk, ale od stavu 1-2 už ji domácí hráčka znovu přehrávala. Kuzněcovová ještě dvakrát sebrala české tenistce podání a zvítězila 6-0 6-3.

Na Kremlin Cupu ještě hrají Karolína Plíšková a Lucie Šafářová, které se budou snažit zajistit si účast na Turnaji mistryň. Plíšková potřebuje turnaj vyhrát, Šafářové dá jistotu postup do semifinále, případně pouhé čtvrtfinále, pokud titul nezíská Carla Suárezová.

Vstupenku na závěrečný podnik sezony má po dnešku jistou Angelique Kerberová. Německá tenistka se krátce po oznámení omluvila pořadatelům moskevského turnaje, kde měla startovat. "Je mi líto, že v Moskvě nebudu hrát, ale lékaři mi doporučili odpočinek," omluvila se Kerberová, která jako oficiální důvod své neúčasti uvedla zranění zad.

WTA však během odpoledne zprávu o kvalifikování Kerberové stáhlo. Ještě totiž existuje jeden scénář, který by německou tenistku o Singaour připravil. Titul by musela získat Suárezová a Španělka by zároveň musela v semifinále porazit Šafářovou a ve finále Pennettaovou.

Tříkolovou kvalifikací na druhém turnaji WTA během dvou týdnů prošla Klára Koukalová, jež bude usilovat o první výhru v hlavní soutěži od začátku července. Dokonce byla nasazena místo odhlášené nasazené čtyřky Kerberové rovnou do druhého kola, radost z toho ale asi příliš nemá. Narazí totiž na přemožitelku Siniakové - dvojnásobnou grandslamovou šampionku Kuzněcovovou, s níž ještě neuhrála ani set. Naposledy spolu hrály loni právě v Moskvě a česká tenistka po první sadě kvůli nemoci vzdala.

Výsledky - Moskva - ženy (hala, dotace 768.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kuzněcovová (Rus.) - Siniaková (ČR) 6:0, 6:3
Beguová (7-Rum.) - Pironkovová (Bul.) 1:6, 7:6 (7:2), 6:2
Cibulková (SR) - Vesninová (Rus.) 7:5, 6:1
Curenková (Ukr.) - Kruničová (Srb.) 6:3, 6:1.
Gasparjanová (Rus.) - Lepchenková (USA) 7:5, 7:6 (7:4)



pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

57
Přidat komentář
smazaný uživatel
Její jméno je Li nebo Na ? :D
Reagovat
gigin
Rodiče: Li Shengpeng, Li Yanping
Reagovat
sprchon
Takový starosti bych chtěl mít. :D
Dám příklad dvou mých učitelů:

Rui Manuel Costa Vieira Castro, Celina Maria Godinho Silva Pinto Le?o.

Co je křestní a co příjmení? :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je celý učitelský sbor, ne? :-)))
Reagovat
Fandina
:-)))))
Reagovat
blixa
No tvl !!! tak Rui a Manuel jsou křestní, Costa je příjmení, Castro taky, Vieira nevim :D. U dámy to bude podobné, Celina, Maria křestní, Godinho a Pinto Leno příjmení, Silva taky nevim :D
Reagovat
sprchon
Ten otazník má bejt a s vlnovkou. :D Jinak asi souhlasím, spíš nevím. ;)
Reagovat
blixa
Jak jim proboha říkáš ? "Hey, you ..." ??? :D
Reagovat
sprchon
Spíš je neoslovuju. :D
Reagovat
gigin
To mi připomnělo:

Ťuk Ťuk na dveře
Kdo tam?
Jean Claude Van Damme!
Jděte do prdele všichni čtyři!
Reagovat
sprchon
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Křestní Na, příjmení Li.
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/189702687731712/photos/a.458346734200638.92664.189702687731712/909572769078030/?type=3

Pozná USA... :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi její fanda? :-)
Reagovat
Frick
Komu by se nelíbila sexy bloňdatá rocerka s chraplavym hlasem, že?

Možná tak teploušum ne.
Reagovat
blixa
To musíš na panáčka, tam jsou fora pro reality show včetně superstar ;-)
Reagovat
majkl005
trošku mimo mísu...myslíte, že by Denisa Allertová mohla být někdy top hráčkou ? rozumněno být v Top 10 dejme tomu aspoň ? povahově mě hodně připadne jako Petra ještě před tím, než vyletěla hore...ale nevím, mám spíš obavu, že se bude plácat furt někde okolo té padesátky
Reagovat
EllNino
to se všecko uvidí :)
Reagovat
majkl005
jasný, mě spíš jen zajímá názor ostatních :) samozřejmě, že to nakonec bude úplně jinak, ale Denisa mě hodně zaujala loňskou sezónou a letošní vlastně taky
Reagovat
EllNino
no ona je hodně dobrá, má rychlý plochý údery, není to vyloženě ortodoxně ranařka, dost toho oběhá a má trochu horší podání, nebo spíš, ono je rychlé, ale moc je neumí variovat ...pak má takový zvláštní držená bh, kdy má ruce hodně daleko od sebe a působí to trochu neortodoxně a potřebuje na něj hodně času, jinak jí to hodně často ulítává, ale forehand, ač má takový hákovitý držení, je docela smrtící, hlavně ho bere pěkně shora v nejvyšším bodu, trochu mi to připomíná volejbal, nevím proč, ale prostě nečeká, až jí to spadne na normální úroveň a hned tluše, to se mi moc líbí a hlavně to má takovej zvláštní spin ven z dvorce, takže to je rozhodně zbraň ...no a pak forehandový kraťas, to je taky dost dobrá volba, protože to moc lidí nečeká a hraje ho v neobvyklých pozicích a hodně ho skrývá až do posledního okamžiku :) ...jinak uvidíme, co příští sezona a grandslamy, chtělo by to nějaký 3. až 4. kolo třeba :)
Reagovat
majkl005
byla by škoda, kdyby se třeba aspoň do té desítky, na týden, nepodívala :D ale spíš mám strach, že to bude něco jako Bára, Klára, Iveta Benešová apod...jakože max. to dvacáté místo a to jen skoro náhodou
Reagovat
EllNino
ale i to by bylo fajn :) ...jako říkám si, že pokud zlepší variaci servisu, nebude to rvát stereotypně zprava na té a zleva ven, tak to bude pro ni pomoc a holky to nebudou mít načtený :) ...jinak je taková jedinečná stylem, možná tím, že dřív nehrála uplně na závodní level, trochu stranou ...ale i to je k něčemu dobrý :) akorát už zase nepotří mezi ty nej,mladší hráčky typu Katky :)
Reagovat
majkl005
jako jo...ale zase já si třeba osobně říkám...když ta hráčka je 20....sakra takovej kousek k té desítce :D ale přitom vlastně tak velkej kus :)
a ke Katce...ta mě příjde hrozně marná, já nevím...vůbec mě nezaujala....možná taky tím chováním no
Reagovat
EllNino
ono je to prostě blbý to porovnávat ...Katka je furt oproti Tereze nebo Denise a Plíškovkám o dost mladší a prostě v jejím věku byla Denisa ještě někde v pralese, to samý Plíškovy, ty teprve nakukovaly do velkýho tenisu a o Terce nemluvím ...Katka už v tomhle věku je na hraně první a druhý stovky, tam je spíš problém ta ruská zarputilost, která jí te´d spíš škodí, sice toho dost otočí a nevzdá se nikdy, zároveň je ale afektovaná a moc chce, teď je to hrozná křeč, v kombinaci s obhajobama ...prostě musí si to sednout, ona nebude nikdy nějaká servismanka, nebo bušička, je to taková na první pohled upracovaný, ale ta jistota úderů tam v náznacích je, jen ten servis je prostě hroznej, s tim musí něco dělat, dokud je ještě čas, jestli už spíš není pozdě, to je na zranění a vykloubení a mohla by mít problém v pokročilejším věku a třeba by kvuli tomu mohla i předčasně skončit, je to hrozně namáhavý na loket, rameno i předlotí, o zápěstí nemluvím ...takovej lomihák šílenej
Reagovat
majkl005
upřímně jsem strašně zvědavej jak to bude vypadat s českejma holkama tak za 3-5 let :)
klidně můžeme mít v Top 20 pět hráček a nebo taky třeba jen jednu...je to hrozně těžké, ale mě takové předvídání baví :)
Reagovat
EllNino
mě ne, já radši užívám ten pocit 3 hráček v top 12 :)
Reagovat
majkl005
jasně, co bychom za to před pěti rokama dali :) však ona zas příjde doba, kdy na to budeme vzpomínat
Reagovat
EllNino
jistě, mně stačila léta 2009,2010, kdy našemu tenise "vládla" Ivet a Petra se teprv probouzela, Lucka v té době nebyla ani v top 50 ...
Reagovat
majkl005
jj, když sem se začínal zajímat o tenis tak Ivet byla zrovna česká jednička :) drsný časy jako docela :D
Reagovat
EllNino
jj játeda sleduju tenis asi od roku 2006, ale pořádně tak 2008 :) a v tý době Nicole paběrkovala a Ivet hrála docela dobře :) a objevila se Pe´ta
Reagovat
rusedski
No to nejseš moc skromnej teda :) I kdyby se dostala na to dvacátý místo, tak to bude super úspěch.

Já pamatuju dobu cca na začátku tohohle století, jsme měli ve stovce třeba jen 3 holky a nejlepší byla kolem 50.místa. A byly to hráčky jako Chládková, Hrdličková, Kleinová, který už nebyly úplně nejmladší a bylo jasný, že z nich nic velkýho nebude.

Ve FC jsme nebyli ani ve Světový skupině, na GS většinou bylo maximum tak druhý kolo, víc už byl obrovskej úspěch, a mladý talenty byly v nedohlednu.

Dneska jsme namlsaný Fed cupama, Grandslamama, třema holkama v top 10, spoustou nadějí co se derou nahoru, ale to fakt není samozřejmost. A říkat si "ty jo, ta Denisa je dobrá, snad se do tý desítky dostane, hlavně ať neskončí jako Bára, která to dotáhla jen do dvacítky", to už je fakt skoro rouhání :)
Reagovat
smazaný uživatel
já z ní byl na větvi v Kantonu proti Halepový , ta běhala,jaK PES A dENISA JI MAZÁCKY PŘEHRÁLA, na USopen proti CSN taky super ,ale tam ji občas CSN pomohla a Denisa byla ta štastnější, ale nějakej zvláštní talent v sobě má ,stejně tak spoustu technických nedostatků ,např. jak se proti Flipkens snažila na BP odpovědět na čop čopem a nedolétlo to ani k síti..je jí už 22,ale je to pořád krásné velmi talentované dítě , na ni se vždycky těším (i když proti Flipkens hodně prohrál)
Reagovat
smazaný uživatel
a velmi silná v hlavě ,tam vidím velký rozdíl třeba ve srovn. s Luckou Hradeckou,Týnou Plíškovou či Terezou Smitkovou při podobné herní kvalitě
Reagovat
smazaný uživatel
Silná v hlavě? No nevím, když si vezmu, jaký má obrovský problém dopodávat zápas..
Reagovat
lars
nebo zapas s Jankovic
Reagovat
smazaný uživatel
to se na ní všechno sesypalo po těžkých zápasech s Halep ,Erani nebo v LLinci s Bárou
Reagovat
lars
co se ni melo sesypat?
Reagovat
smazaný uživatel
to vypětí z předešlých zápasů
Reagovat
Frick
Tak je jí "už" 22. Kdyby jí bylo 19, tak by ta naděje bylo větší. Ale uvidíme.

Tak spíš ta třicítka, no.
Reagovat
Davor1
Mne sa páči a prajem jej, veľmi rád by som ju v desiatke videl, ale reálne si skôr myslím, že nie, má priveľa slabín a tých adeptiek v ženskom tenise na popredné priečky je neskutočné množstvo... Rád sa ale budem mýliť, to isté som si rok-dva dozadu myslel aj o Lucke Šafářovej (že desiatka je v jej veku už nad jej možnosti) a kde je Lucinka dnes :-))
Reagovat
makro99
o věku to v současným tenisu vůbec není, spíš naopak - jak WTA, tak ATP Top10 jsou ukázkou postupnýho dozrávání (WTA), resp. celoživotní vyzrálosti (ATP) :)
Reagovat
kada.tom
Juchůů, Misaki to ubojovala :-))
Reagovat
Frick
Mne dnes zklamala. Věřil jsem, že tu veteránku, ale přitom schytá takovej výprsk.

Ale tak pro ní těch 14 bodů není úplně zlých. I když škoda to je...
Reagovat
EllNino
Julie ji dost vypráskala, já jsem nad ní už lámal hůl, ale vypadá to, že ještě končit nehodlá :)
Reagovat
Frick
A místo dalšího vzestupu, který se třeba udál u Belindy, se bohužel spíše koukáme na stagnaci.

Kde jsou ty důvody?

1) Výpadek v srpnu - Katka hrála 20.7. (prohra v prvním kole Bad Gasteinu) a pak až 31.8. (prohra v R128 na USO). V součtu Katka vyhrála poslední zápas 13.7. v Bastadu a pak až 22.9. v Soulu.

2) Nedobrý výběr turnajů - Trochu mi přijde, že měla ještě zkusit pár ITF/INT, něž se třeba marně pokušet o Dubaj či Stuttgart.
Reagovat
Fandina
V Lucemburku hrají debla dvacetiletá Lenka Kunčíková a jednadvacetiletá Karolína Stuchlá s párem Mestach A.S. / Van Uytvanck A. a je to i na streamu. Další české naděje?
http://live.realstreamunited.com/static/freepopups/3242901630376490.html
Reagovat
smazaný uživatel
me by mnohem vic zajimalo, jestli je neco na Marusku Bouzkovou, nestastne s Misou prohrala 1. set v TB, v uvodu druheho ji pracne brejkla a mela by ted potvrdit na 3:0.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak nic takoveho, 2:2 a bojim se, zda Nitence nedojdou sily.. :-( Mam na mysli ITF v Saguenay, Kanada.
Reagovat
Fandina
stream jsem bohužel také nenašla, ale četla jsem někde, že Michaela teď má šňůru, deset nebo kolik zápasů výhry v řadě a dvě ITFka, takže to asi nemá Maruška lehké
Reagovat
smazaný uživatel
Maruska uz vzdala.. :-(
Reagovat
Haitik
A skreč.. :-// :-(
Reagovat
marekv
to Fandina - Kája s Lenkou jsou nerozlučný kamarádky, všude spolu. V singlu se jim letos zle nedaří, zato čtyřhra funguje. Asi si víc věří, když jsou spolu, a samozřejmě je debl fyzicky méně náročnější. Zejména ale Káje Stuchlé se velice, velice, divím, že do toho víc nešlápne. To je na tenis doslova somatotyp. Velká, hubená, pohyblivá...jinak velmi atraktivní slečna (ale to samozřejmě kvalitu neovliní:-) ). Jinak tady interview z Olomouce - letos.
https://www.youtube.com/watch?v=RzjDxjW-S-0
Reagovat
marekv
A koukám dneska byly blizoucko vyhre na WTA, prohraly az v STB.
Reagovat
tommr
první set vyhrály a ve druhým získaly brejk na 3:2, ale nedokázaly ho potvrdit i když už vedly 40:15. Pak už to šlo s nima jen z kopce ... :(
Reagovat
kada.tom
Pěkná otočka setu, Misaki :-)
Snad to nakonec klapne a bude výhra.
Reagovat
EllNino
Dendu čeká v prvním kole Janka Čepelová, která prošla kvalifikací :) tak jsem na to derby teda zvědav :D
Reagovat
smazaný uživatel
Držím Janke, ale myslím, že vyhrá Denisa.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist