Siniaková překonala nevolnost a udolala Voskobojevovou

30. 1. 2017, 12:49
Aktuality 32
WTA TCHAJ-PEJ - Kateřina Siniaková měla dnes v prvním kole turnaje WTA v Tchaj-peji dvě soupeřky. I přes nevolnost se ale protrápila k vítězství 5-7 6-4 6-2 nad Galinou Voskobojevovou z Kazachstánu a potvrdila tak roli favoritky. Ve druhém kole čeká dvacetiletou Češku vítězka čínského derby mezi Saisai Zheng a Shuai Peng.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková odstartovala letošní sezonu na výbornou, když si v Shenzhenu došla pro premiérový titul na okruhu WTA Tour. Následně však přišlo zklamání hned v prvním kole Australian Open, v němž rodačka z Hradce Králové ztratila nadějné vedení proti Julii Görgesové.

Ani v duelu s Galinou Voskobojevovou se Siniakové příliš nedařilo. Česká tenistka navíc trpěla lehkou nevolností a o to bylo její trápení v dnešní téměř dvouapůlhodinové bitvě výraznější.

Statistiky zápasu
Siniaková - Voskobojevová
1 esa 3
5 dvojchyby 5
59% 1. servis do kurtu 50%
62% úsp. po 1. podání 56%
49% úsp. po 2. podání 49%
19 vítězné míče 26
21 nevynucené chyby 24
8/19 brejkboly 6/14
čas 2:26

V prvním setu měly obě hráčky velké potíže na servisu. V úspěšnosti prvního podání do kurtu nedosáhla ani jedna z tenistek na 50% a není tak divu, že úvodní dějství nabídlo celkem sedm ztracených servisů. V závěrečné hře Siniaková vyrobila několik nevynucených chyb a soupeřku poslala do vedení.

Druhá sada už byla z obou stran mnohem kvalitnější. Za stavu 5-7 0-1 si však česká hráčka vzala pauzu na ošetření kvůli nevolnosti. Od fyzioterapeutky dostala prášek, vzápětí si znovu prohrála podání a rozbrečela se.

Nakonec se ale přece jen dokázala zkoncentrovat a ztracený servis si ihned vzala zpět. "V jednu chvíli se mi strašně zvedl žaludek. Dali mi nějaký prášek a teď je mi hrozná zima," sdělovala Siniaková na lavičce své pocity trenérovi za stavu 5-7 1-2.

Lék ale zřejmě začal opravdu zabírat. V dalším průběhu totiž Češka podání neztratila, v sedmém gamu navíc přidala další brejk a vynutila si rozhodující set.

V něm se Kazašce opět přestalo dařit na servisu, čehož Siniaková dokonale využila. Maratonskou čtvrtou hru sice po více než deseti minutách ztratila, nicméně od té doby nepovolila chybující Voskobojevové jediný game.

"Bylo to hodně těžké utkání. Fyzicky jsem se necítila vůbec dobře. O to více si dnešní výhry cením. Budu dál bojovat a doufám, že uhraju alespoň semifinále," okomentovala zápas Siniaková.

Pokud chce 40. hráčka světa pomýšlet na postup do čtvrtfinále, musí svůj výkon o hodně zlepšit. Už ve druhém kole totiž může narazit na nebezpečnou Shuai Peng, pokud Číňanka zvládne derby s krajankou Saisai Zheng.

Zítra čeká první kolo i na další dvě české zástupkyně. Lucie Šafářová změří síly s Aleksandrou Kruničovou, s níž jediný dosavadní duel vyhrála, a úspěšná kvalifikantka Lucie Hradecká premiérově vyzve Katerynu Kozlovovou.

• WTA INTERNATIONAL TCHAJ-PEJ •
Tchaj-wan, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (30. 1. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Siniaková (5-ČR) - Voskobojevová (Kaz.) 5-7 6-4 6-2
Sevastovová (4-Lot.) - Katová (Jap.) 6-0 6-4
Doiová (6-Jap.) - Hibinová (Jap.) 6-2 2-6 6-4
Rogersová (7-USA) - Ya-Hsuan Lee (Tchaj-wan) 6-3 6-4
Ozakiová (Jap.) - Cirsteaová (Rum.) 7-6(3) 3-2 skreč
Minellaová (Luc.) - Čepelová (SR) 1-6 7-6(2) 6-4
Jabeurová (Tun.) - Gibbsová (USA) 6-4 4-6 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

32
Přidat komentář
Fandina
Hráďa s Kozlovou měla brejk, ale nakonec vyhrála první set v TB. Tak ještě jeden Hráďo pojĎ!!!
Reagovat
EllNino
Lin Zhu porazila Magdu Linette 6:3 5:7 6:4, zápas jsem viděl od 3. setu, obě hrály s velkým množstvím winnerů i nevynucených chyb, ale Zhu byla nakonec uspěšnější :)

A bohužel Jelena Jankovic, která se zase potýkala se zraněnám zad a byla několikrát běhe 3. setu ošetřována, se trápila s Narou a prohrála 7:6 5:7 4:6 ... ve 3. setu měla brejkboly a 4:2, ale pak si ztratila servis, nechala se po 2 po sobě jdoucích pauzách ošetřit, ronila slz, co už dlouho nepamatuju, nic moc pohled ... v Melbourne to vypadalo hodně doře, ale zřejmě ten zápas se Světlanou sebral hrozně moc sil a možná i nějaké to zranění obnovil, přeci jen 32 se blíží ...

Tak teď Lucky, nejdřív Hráďa, pak Šafka :D
Reagovat
EllNino
http://holcomb-vedenanet.blogspot.cz/

jinak postřehy od Dana Filja ke včerejšímu mači Katky s Galinou a celkově, hodně zajímavý blog :)
...ta žena v hledišti je tam myslím dneska zase :D
Reagovat
Fandina
Jj, ten blog je super. Sleduji ho leta.
Reagovat
Haitik
Vede 3:1 a set nakonec projede 3:6.. :-/
Ale vypadá, že je aspoň zdravá, nic obvázaného nevidím..
Reagovat
Haitik
No 2. set.. Vedla 3:0, soupeřka dorovnala na 3:3 a měla dva BP na 3:4.. Ale nakonec Maruška druhý set dala.. Na začátku 2. setu začala hrát o něco víc agresivně a hned to bylo znát, pak ovšem soupeřku opět nechala tvořit hru a opět si zavařila.. :D Občas zajde i na síť ukončit výměnu.. :D Tak snad dá 3. set..
Reagovat
Haitik
3. set už celkem na pohodu.. :-) Ale všiml jsem si, především v 1. setu, že Marušce dělají obrovské problémy vysoké obranné míče.. Především, když jí ten míček letí do forhendu.. Místo toho, aby si ve výměně vytvořila ještě větší tlak, tak to většinou dneska zahrála jen na střed nebo soupeřce do ruky..
Ale celkově se mi hra Marušky celkem líbila, hlavně BH po lajně, ten je hodně dobrý! :D Tak a teď jestli se nepletu české derby s Bárou..
Reagovat
Frick
To je úplně na hofno - už nyní je jistý, že pro jednu to bude prakticky zbytečnej turnaj, bo 8 bodů je naprostá žebrota.

A faktem, že jedna má jistý ČF, se utěšovat nelze. 15 b. za ČF je taky prd.

Marušce by pomohlo SF za 28 bodů (pokud chce někam k TOP 200), Bára ale potřebuje aspoň finále (pokud pokukuje po stovce)
Reagovat
Frick
Jinak ale budu více fandit Báře.

Maruška si bude muset počkat.
Reagovat
bIbec
byla nalosovaná k turnajové dvojce Tamaře Korpatsch.. tak uvidíme, jestli si s ní poradí.
Pokud by se třeba zadařilo, tak ve čtvrtfinále může teoreticky narazit na Lauru Robson. Ale asi je lepší nepředbíhat.. tak good luck!
Reagovat
tommr
smůla na los se všech našich holek drží jako klíště. Kdyby se ale Markétě podařilo proti Korpatschový uspět tak by to tam pak klidně mohla vyhrát celý ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když teoreticky Laura postoupí do čtvrtfinále, tak jí budu dál Češka Nečeška prakticky fandit :-)
Reagovat
Fandina
Zítra v 6:30 Hráďa s Kozlovou, v osm Šafinka s Krunic. Obě hrají na jedničce, tak jsem zvědavá, jestli je uvidíme na O2 nebo jestli zase jen stream. A také budu fandit Garcii proti Erakovic, ta snad v telce bude, když hraje na centru.
Reagovat
Fandina
A doufám, že stream bude, když od letošního roku mají být všechny zápasy v hlavní soutěži k vidění.

Jinak pak ještě je debl Krejčíková s Voskobeovou proti Hozumi Kato. Když to bude k vidění, také kouknu.
Reagovat
Fandina
Hráďa s Katkou jsou v deblu druhé nasazené a v prvním kole mají Japonky Oyama Ninomiya. Tak jsem zvědavá, jak se jim bude dařit. Nasazené jedničky jsou sesty Chan.

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2017/1096/MDD.pdf
Reagovat
EllNino
... že jsou to Katowice, vůbec to nevypadá asijsky :D
Reagovat
misa
http://www.taiwanopen.com.tw/m/WTA_20170130_J_S_C_51451_1485784162_214922.jpg

Zítra po osmé.
Reagovat
EllNino
jsem zvědav, jak si s Alex poradí :)
Reagovat
VlS
Lucka jde na oslavu titulu z AO
Reagovat
tommr
si dneska na ITF turnaji v Grenoblu zajistila postup z tříkolové kvalifikace když v posledním kole deklasovala osmou nasazenou Minnenovou z Belgie 6:1 6:0 ... :)
Reagovat
EllNino
skvěle zvládnutá kvalda na pětadvacítku v Grenoblu :) 6:1 6:0

tak jeď, snad už žádné zranění nebude kazit karieru jednoho z největších českých i světových talentů poslední doby :)
Reagovat
Fandina
Gavrilova Kalailnskaya v Petrohradu je vyrovnaný mač. A s Gavrilovou je tam její otec, coby trenér. Posledně jsem ji viděla s Biljanou Vasiljevic. Další tenistka, se kterou jezdí rodiče.
Reagovat
EllNino
Veselinovic, ne Vasilijevic
Reagovat
Fandina
Dík za opravu, prostě ta, co mimo jiné dlouho trénovala Šafinku.

Jinak Kalinskaya je hezká holčina.
Reagovat
EllNino
jj :) Pěkná
Reagovat
Fandina
vyhrála a to se počítá. Proti jindy se mi zdálo, že se tak nehoní, neběhá tak, ale nakonec to stejně dala. Tak držím palce dál. Katko pojĎ!!!
Reagovat
tommr
toho dneska ze svého umění kromě ochotnických vložek moc nepředvedla. Pokud se jí opravdu udělalo nevolno tak to nejspíš bylo z jejího vlastního výkonu. Nicméně hlavní je výhra a postup. Pokud ale chce uspět i v dalším kole proti Čínance tak bude muset hodně přidat zejména na servisu ... :)
Reagovat
misa
:)
Reagovat
kada.tom
Ale teda že to byl "porod" ... :-)
Reagovat
VlS
Kluci, vy jste si na tyhle kousky Katky nezvykly? Tak to si ještě užijete :-)
Reagovat
VlS
Katko, tak pokračuj
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu zvláštní zápas, ale dobře to dopadlo. Snad na Katku neleze nějaká chřipka a fakt tam byla jenom zima. Nikdo nemůže říct, že by chtěla rozhodit soupeřku, když si vzala MTO za stavu 0:1 ve 2. setu před vlastním podáním...

BTW: Galinu jsem už dlouho neviděl, ale pořád vypadá dobře. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist