Siniaková prohrála se Zidanšekovou a v Norimberku skončila opět v semifinále

24. 5. 2019, 15:57
Aktuality 13
WTA NORIMBERK - Kateřina Siniaková na antuce v Norimberku vypadla stejně jako před rokem v semifinále. Dnes v něm druhá nasazená Češka prohrála 6-7 2-6 s jednadvacetiletou Slovinkou Tamarou Zidanšekovou, která si ve svém premiérovém finále na okruhu WTA zahraje s Kazaškou Julií Putincevovou.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková až na 13. turnaji sezony vyhrála tři zápasy po sobě a přesně po 12 měsících si zahrála v semifinále. Stejně jako loni v něm ale na antuce v Norimberku neuspěla.


Třiadvacetiletá Češka i ve svém čtvrtém zápase tento týden prohrála první set, ale zatímco v předchozích duelech proti Mandy Minellaové, obhájkyni titulu Johanně Larssonové a Sachii Vickeryové dokázala nepříznivý vývoj otočit, dnes proti Tamaře Zidanšekové to nezvládla. 

Přitom 43. hráčka světa Siniaková v úvodu zápasu otočila z 0-2 na 4-2 a za stavů 5-4 a 6-5 byla pokaždé při svém podání celkem třikrát dva míčky od zisku setu. K setbolu se ale nedostala a sadu ztratila v tie-breaku. Ve druhém dějství česká tenistka rychle ztratila čtyři gamy po sobě, zpět do hry se už nedostala a v boji o své šesté finále prohrála 6-7 2-6.

Rodačka z Hradce Králové se nyní přesune na Roland Garros, kde bude v prvním kole čelit ruské kvalifikantce Jeleně Rybakinové. S o tři roky mladší soupeřkou jediný vzájemný duel před měsícem na antuce v Istanbulu prohrála. Ve čtyřhře bude Siniaková společně s Barborou Krejčíkovou obhajovat titul.

To jednadvacetiletá Slovinka Zidanšeková ještě na Paříž, kde mimochodem při své premiéře vyzve Belgičanku Elise Mertensovou, myšlenky nemá. V sobotu ji totiž v Německu čeká premiérové finále na okruhu WTA. 

O titul bude 68. hráčka světa Zidanšeková bojovat proti čtyřiadvacetileté Julii Putincevové, kterou v dubnu zdolala na antuce v Rabatu. Nejvýše nasazené Kazaška Putincevová po včerejším více než tříhodinovém maratónu proti Friedsamové našla v dnešním semifinále proti Rumunce Soraně Cirsteaové dostatek sil a zvítězila 6-4 7-5.

Moskevská rodačka Putincevová se pokusí získat premiérový titul na okruhu při třetí finálové účasti. Na antuce je ve finále poprvé.

• WTA INTERNATIONAL NORIMBERK •
Německo, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (24. 05. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Zidanšeková (Slovin.) - Siniaková (2-ČR) 7-6(4) 6-2
Putincevová (1-Kaz.) - Cirsteaová (Rum.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Haitik
Ana Ivanovič je podruhé těhotná.. :-)
Reagovat
Frick
Druhý servis :o)
Reagovat
Frick
Nebo spíš set, vlastně.
Reagovat
tommr
na FO si Katka v prvním kole zahraje s Rybakinou se kterou nedávno v Istanbulu prohrála už téměř vyhranej zápas ...
Reagovat
Dobry-den
Katka si ve 2. setu ani nečuchla. Čekal jsem větší bojovnost, abych pravdu řek!
Reagovat
tommr
druhej set Katka podle očekávání vypustila ...
Dnešního zápasu je velká škoda. Katka promarnila velkou příležitost na vylepšení zatím velmi nepovedený sezóny. Takhle blízko k titulu nejspíš hodně dlouho nebude ...
Reagovat
Fransoas
Je po zápasu.Katka je na tuto rozjetou hráčku slabá.na zázraky nevěřim.Potom jsem zvědav co předvede na FO.
Reagovat
Mac
a ted uz hraje tak aby byla co nejdriv doma...
Reagovat
tommr
Katka zase prohrála první set i když v něm byla dlouho lepší hráčkou a dvakrát podávala na vítězství. Proti nabuzený Zidansekový se to ted bude těžko otáčet ...
Reagovat
Fransoas
Máte pravdu.nedokáže Katka dvakrát svojí výhodu? Co chce potom hrát.Už se zase bude trápit a je otázka,zda to bude moci jěště otočit.
Reagovat
kohlik
Mě celkem připomíná Zidanšeková Stosurovou.
Reagovat
Mac
jo, uplne stejny ramena...
Reagovat
lvicek
Katko, smarja.... Koukej ten TB otocit!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist