Siniaková s Macháčem si olympijský mix nezahrají. O medaile budou hrát Djokovič, Tsitsipas či Bartyová

27. 7. 2021, 06:20
Aktuality 1
Smíšená čtyřhra na olympijském turnaji v Tokiu bude letos bez českého zastoupení. Mezi šestnáct zúčastněných párů se vinou součtu žebříčkového postavení nevešly Kateřina Siniaková s Tomášem Macháčem.
K. Siniaková a T. Macháč (© Instagram)

Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč tvoří pár v osobním životě a na olympiádu do Tokia dorazili s nadějí, že si spolu zahrají i na kurtu smíšenou čtyřhru.

Jenže o soutěž v mixu byl velký zájem a součet žebříčkového postavení české dvojici na účast mezi šestnáctkou párů nestačil. Byli devátí pod čarou.

Siniaková a Macháč tím pádem nedostanou šanci navázat na Lucii Hradeckou s Radkem Štěpánkem, kteří před pěti lety na olympiádě v Riu de Janeiro jako jediní Češi vybojovali medail (bronzovou) ze smíšené čtyřhry.

LOH TOKIO 2020(21)
los smíšené čtyřhry |

Do olympijského mixu se hlásí páry z přítomných hráčů ve dvouhrách a čtyřhrách a sčítá se jejich nejlepší žebříčkové postavení ke 14. červnu - k datu uzávěrky olympijské kvalifikace. Siniaková sice byla v té době druhou deblistkou světa (nyní je trojkou), ale Macháč až 145. ve dvouhře v pořadí ATP. "Šance je malá," tušil Macháč, že součet 147 jim stačit nebude.

Nejvýše nasazeným párem mixu jsou Francouzi Kristina Mladenovcová a Nicolas Mahut a dvojkami Maria Sakkariová se Stefanosem Tsitsipasem z Řecka. Americký pár tvoří vítězka z Ria Bethanie Matteková-Sandsová (s Jackem Sockem), kterou letos doplní tehdy stříbrný Rajeev Ram, společně s Barborou Krejčíkovou vítěz smíšené čtyřhry na Australian Open.

O stupně vítězů, ke kterým je ve smíšené čtyřhře potřeba zaznamenat tři výhry, budou hrát i obě světové jedničky dvouhry. Srb Novak Djokovič vytvořil pár s Ninou Stojanovičovou a Ashleigh Bartyová, která překvapivě vypadla v singlu v Tokiu už v 1. kole, s Johnem Peersem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Koukám, že je to dost silné obsazení. Je tam vždycky jedno, případně obě silná jména, v deblu nebo singlu. Tak jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne. Já budu držet palce Bustičkovi s Badosou nebo třeba dvojici Iga s Kubotem. Zajímavé je i první kolo, Dabrowski s FAA proti Sakkari Tsitsi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist