Siniaková se čtvrtfinále znovu nedočkala, prohrála se Schmiedlovou

9. 4. 2015, 16:28
Aktuality 103
Jedinou zástupkyni bude mít český tenis na turnaji v Katovicích. Kateřině Siniakové se dnes nepodařilo napodobit postup Kláry Koukalové a po porážce 1-6 6-3 a 3-6 z rakety Slovenky Schmiedlové vypadla z boje o titul.
Kateřina Siniaková

Osmnáctiletá Kateřina Siniaková odstartovala svůj druhý zápas v Katovicích špatně a po rychlé ztrátě podání se dlouho marně snažila recept na hru Anny Karolíny Schmiedlové. Po devíti hrách se zdálo, že utkání skončí debaklem české hráčky, která první set ztratila poměrem 1-6 a ve druhém znovu rychle prohrávala. Ani za tak nepříznivého stavu se Siniaková nevzdala. Odvážnými returny vybojovala svůj první brejk, a přestože znovu přišla o servis, soupeřce prolomila i další tři podání a druhé dějství vyhrála 6-3.

Závěrečnou sadu ale opět ovládla slovenská hráčka. Schmiedlová se za stavu 1-1 dostala do vedení, které už udržela, a v deváté hře dalším brejkem rozhodla o svém vítězství.

Siniaková, jež má po dnešku bilanci se Slovenkou 1:2, tak ani v Katovicích nevybojovala své první letošní čtvrtfinále. Mezi nejlepšími osmi byla na turnaji WTA zatím jen loni v Moskvě, kde vybojovala účast v semifinále.

Poslední Češkou v soutěži zůstala Klára Koukalová, jež se mezi osmičku nejlepších probojovala už ve středu. Dnes se dozvěděla jméno své příští soupeřky a stala se jí podle očekávání Agnieszka Radwaňská.  Česká tenistka prohrála oba vzájemné zápasy, oba se však hrály na antuce a od posledního duelu uplynulo téměř osm let. Světová devítka Radwaňská v Katovicích zvládla bez potíží i svůj druhý zápas, dnes smetla 6-3 6-1 Belgičanku An-Sophie Mestachovou.

"Už jsme spolu párkrát hrály, ale je to už dávno. Odehrály jsme proti sobě pár zápasů za kluby během zimní přípravy, ale na okruhu jsme se dlouho nepotkaly. Bude to pro mě výzva, ona tu hraje opravdu dobře, viděla jsem ji proti Věře a byla velmi dobrá," řekla Radwaňská, jež bude ve svém teprve druhém letošním čtvrtfinále usilovat o první semifinále od loňského Turnaje mistryň.

"Cítím se tu dobře, odehrála jsem dva povedené zápasy. Svou dnešní soupeřku jsem nikdy předtím hrát neviděla, tak jsem se svým výkonem spokojená," uvedla polská tenistka, kterou od začátku roku trénuje Martina Navrátilová.

Výsledky - Katovice (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Schmiedlová (8-SR) - Siniaková (ČR) 6:1, 3:6, 6:3
A. Radwaňská (1-Pol.) - Mestachová (Belg.) 6:3, 6:1
Kuličkovová (Rus.) - Kanepiová (5-Est.) 6:1, 6:2
Flipkensová (7-Belg.) - Niculescuová (Rum.) 6:7 (6:8), 6:1, 6:4
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Cornetová/Linetteová (Fr./Pol.) - Koukalová/Siniaková (2-ČR) 7:5, 7:5
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

103
Přidat komentář
horska.kraslice
Kuličkova po dvou prohraných zápasech končí v turnaji. Třetí šanci už letos v Katowicích nedostane. ;-)
Reagovat
dadaft
no, tak Kulička nezvládla závěry setů.
double break 4:0 prostě nemůže skončit 4:6! ))
Reagovat
horska.kraslice
Camillka svým příznivcům pěkně zabrnkala na nervy. První set z 1:3 na 6:3 a druhý set z 0:4 na 6:4.
Reagovat
blixa
Je to holka moje šikovná ! ;-)
Reagovat
blixa
Ale může !!! :D
Reagovat
dadaft
brejkboly
Giorgi 2/3
Kulička 2/8
Reagovat
blixa
Camilka, prdelka moje má set ! A vy jste ji tak odepisovali chlapci ...
Reagovat
Fandina
prdelka :-)))))))))
Reagovat
dadaft
tak přiznejme si, že ho má hlavně proto, že se Lízina hra po skvělém úvodu kapku rozpadla.
Reagovat
blixa
No doufejme, že se po skvělém úvodu do druhého setu zase rozpadne :D
Reagovat
dadaft
service game -- set pro Camilu
double-break -- set pro Lízu.
(???)
Reagovat
dadaft
double-break. ))
Reagovat
dadaft
hm, 4:4, deja-vu.
Reagovat
blixa
Jak jsem doufal, rozpadla se ... kdo ji teď bude slepovat ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, jasne ze to je favoritka zapasu s Kamilkou, vzdyt je to GS vitezka z Australie-2014. Tak sice juniorky, ze;) Ale GS vitezka.
Ale verim, ze outsajderka zapasu Kamilka prekvapi;)
Jinak Novosibirska Liza, to bude take slusna antilopka;) 1,76...znacka ideal;)
No, posledni dobou se tech kotatek nejak rodi...;)
Reagovat
Roger_Federer
myslim ze nas docela prekvapuje Sabine.
Dalsi prekvapko uz neni treba:)
Reagovat
dadaft
zatím hraje skvěle.
Reagovat
dadaft
jsem to zakřikl - šestý gem byl prů...
Reagovat
Roger_Federer
Freedom a Dadaft nam udelal nize peknou analyzu;), ja souhlasim a 2,65 hraju.;).
Reagovat
janek_da
:)))
Reagovat
janek_da
Ještě jsem dal Lopeze za 1.91.
Reagovat
janek_da
Počítám, žes dal i Ouahaba. Škoda, že jsem ho neviděl, jak vymetl Lopeze
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Tak abyste nas pak neproklinali do pateho kolena, kdyby to nevyslo. Preci jen Kulicka ma mene zkusenosti. Kazdopadne pokud se nebude nervovat a bude hrat to co do ted, tak verim v jeji postup...
Reagovat
dadaft
no, ale Kaia hrála opravdu špatně, Ula sice líp,,,,,,,,,,,,,,,, možná přeci jen raději ovárek?
Reagovat
janek_da
To je celkem logické. Kamilka má ovárky ráda.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím jestli Kulička dneska porazí Kamilku, ale určitě brzo zaznamená nějaký solidní výsledek proti top (10) hráčce. No vlastně už MOŽNÁ bude mít šanci tento týden. Ale Kamila je fakt divočina, nebude to jednoduché.
Reagovat
fretek
Kat. Sin. začíná pěkně ječet. Tím si asi odkloní část publika, počínaje mnou.
Reagovat
dadaft
včera jsem viděl jenom Kuličkovovou (v Katowicích podruhé) - sice to byl jiný zápas, než jsem vidět chtěl, ale nelituji.

Líza se totiž rozjela k velkým výkonům.

Kaia stejně jako předtím Ula absolutně nebyly schopny držet nastolenou úroveň hry. Elizaveta je předčila po všech stránkách.

Ovšem Camilka, to je zase jiná písnička a přiznávám bez mučení, že Giorgi - Kulička je pro mě jasně nejočekávanější zápas dne.
Reagovat
smazaný uživatel
pro me neni nejocekavanejsi ale uz ted vim, koho favorizuji a to je prave Kulicka. Hraje vazne moc dobre a na to, jakou rychlost maji micky z jeji rakety take moc konzistentne. Naopak Kamila hraje furt na velke riziko a casto se ji to nevyplaci a podleme Kulicka s ni bude schopna drzet krok. Takze tady je muj tip na vitezku jasny...

Kulicka > Kamila
Reagovat
VlS
No, která Kamilka příjde hrát? To je ten velkej otazník. Jestli bude trefovat kurt, tak vyhraje. Jestli to bude střílet kolem, tak prohraje. A to je to, co u ní nikdy nevíš dopředu a musíš si na to počkat. Netipovatelná hráčka stejně jako Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
To si prave nemyslim. I kdyby trefovala kurt, tak ani ty jeji rany ji nestaci pokud nebude to prat k caram (coz je velky risk). Kulicka je schopna hrat delsi vymeny pri velky razanci. Otazka je, bude delsich vymen pri velky razanci s minimem risku schopna hrat i Kamila? Uvidime... Rozhodne v tomto zapase bude zalezet i na souperce, ne jen na Kamile.
Reagovat
dadaft
souhlas, bude to záležet nejen na Camile, ale taky jestli Líza udrží ten soustředěný výkon - protože je pravda, že dokázala vyhrávat i kvalitní výměny.
Reagovat
blixa
Jen mi Camilku, prdelku moji ještě neodepisujte, však ona vám ještě ukáže ! Teda snad :D
Reagovat
janek_da
To že nám ukáže o tom nepochybuju!
Reagovat
blixa
:D :D ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
PetaM: Možná sis toho nevšiml, ale na blixu už nějakou dobu nereaguju. On mě schválně provokuje a dělá mu radost, když na ty jeho provokace reaguju. Já mu tu radost nechci dopřát a taky nechci, abys tady vyvolával nějaké spory, o které už nemám zájem... Jinak jsou věci (pro někoho asi vtipné), které se mi tady nelíbí, ale tvrdit že nemám smysl pro humor může jedině ten, kdo mě nezná osobně. Srandu mám rád, akorát ne úplně každou.

sprchon: Obrázky nepoužívám, protože jsem si smazal odkazy ze záložek a taky už mě to nebaví. Když mě někdo otravuje, tak na něj nemusím pořád reagovat... Jinak sleduju hodně ostatních sportů (teď konkrétně hokej a zítra jedu na basket) a stejně jako v tenise platí, že se dívám hlavně na ty, komu fandím. Víc totiž není v mých možnostech. :D
Reagovat
sprchon
Jsem rád, že to bereš takhle v pohodě. ;) Pár lidí to pobavilo, tebe to nepobouřilo a já můžu klidně spát. :) :D
S těmi favoritkami to chápu, já tedy zrovna v tenise nejsem až tak zahleděný do osmi vybraných, ale třeba v ELH taky fandím jen dvěma týmům. ;)
Reagovat
blixa
Bože to je mates, ty vymyslíš krásnou novou přezdívku ale JÁ ho provokuju :D :D To už je obsese :D On prostě nikdy nic nepochopí ;-)
Reagovat
sprchon
Tak je fakt, že jednu dobu tu ten batůžek byl pod každým druhým příspěvkem, až to i mně přišlo otravné. ;) Od tebe se prostě nechá vyprovokovat, máš na to talent. :D
Reagovat
blixa
No, ale přitom to ale na něj není vůbec cílený :D To je spíš shoda okolností ;-)
Reagovat
sprchon
To znám, taky jsem měl jednou nastraženo na štiku a chytil jsem okouna. :D
Reagovat
janek_da
to máš dobrý. Já lovil a nakonec jsem byl loven.
Reagovat
sprchon
Loven nebo uloven? :)
Takhle holt funguje potravní řetězec. :D
Reagovat
slacker
Tyhle deklarece jsou svym zpusobem stale jen reakci na blixu. Co takhle vydrazdit jeho aby to byl on kdo zacne demostrativne ignorovat? :-D
Reagovat
PetaM
Jo, jenže já jsem nereagoval na Blixu, ale na někoho jiného, kdo dal úplně novou přezdívku, proto jsem myslel, že přijdeš .. :D

A nic o tom, že nemáš smysl pro humor jsem nepsal. Každý má smysl pro humor a každý má především svůj smysl pro humor. To, že ti přezdívky vadí (takové přezdívky), tady každý ví, proto jsem myslel, že se k tomu vyjádříš :D Nic více, ani nic méně, jsem k tomu nenapsal :D
Reagovat
sprchon
Nakonec to dala! Gratulace! :)
Ještě že jsem koukal jen na poslední dva gamy... Muselo to být o nervy. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Katka je naše nejnepříjemnější hráčka. Nedá se na ni dívat, ani jí fandit.
btw, debl s klárou musí být fakt pokoukání.ale klárka je jinak milá.
Reagovat
EllNino
náhodou Klárka tam pusobí jako uklidňující element, každou chvíli, nevadí, pojď ...:) a jinak Katka na kurtu a Katka mimo je jako nebe a dudy :) Je hrozně milá, vždycky napíše, takže žádný problém, akorát je taková bouřlivější no :D
Reagovat
Fandina
Ono upřímně, když sedíš nebo stojíš před ní na kurtu, tak to také není žádný zvláštní děs. I tam je docela milá, jak se zlobí. Ony ani ostatní holky nejsou bez emocí. Katka to dělá častěji, ale hrůzu nebudí.
Reagovat
sprchon
A které hráčky budí hrůzu? Možná občas Serena. :D Nebo "TNM"?
Reagovat
smazaný uživatel
Co je zase TNM? Už se v těch zkratkách ztrácím. :D
Reagovat
sprchon
Ta Na Mučidlech. :)
To mě teď napadlo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bože -_- :D
Reagovat
blixa
+1 +1 +1 :D :D :D To je dobrý, to je lepší jak UZSB !! To by se mohlo chytit ;-)
Reagovat
Davor1
UZSB je top :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tohle indiánské jméno už jí nikdo neodpáře :-))
Reagovat
sprchon
UZSB už má tradici. Zase ale TNM je taková údernější. :D
Reagovat
blixa
A je to takové "veselejší" :D :D
Reagovat
tedi
myslis jako min morbidni, jo? :)
Reagovat
blixa
No to máš podle toho , jak se na to koukáš. Sklenice může být do půli plná nebo poloprázdná ;-) :D
Reagovat
Fandina
Může se používat obojí. Umírající na Ta na mučidlech.
Reagovat
sprchon
Mě to taky rozesmálo víc. :D A blíže to specifikuje, o jaké bolesti se jedná. Dá se to lépe představit. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ta na mučidlech je lepší! Je to vtipnější než nějaká umírající.. :DD
Reagovat
Fandina
umírající pro nezasvědcené je smutné, to je pravda
Reagovat
Fandina
A hlavně jsou různá mučidla, včetně těch hodně příjemných.
Reagovat
sprchon
No vidíš, to mě nenapadlo. :) :D
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Navrhuju kompromis: Umírající za strašných bolestí na mučidlech. Zkratka UZSBNM :-))
Reagovat
sprchon
Tím se ty bolesti ještě blíže specifikují. :D Samozřejmě je to zajímavé, ale v praxi spíš nepoužitelné, řekněme přeplácané... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Co UZASTRABONAM, to se líp vyslovuje :-))
Reagovat
blixa
To je staticky přeurčité ;-) Tam musí být prostor pro vlastní fantazii :D
Reagovat
sprchon
Statika, pružnost a pevnost, ... To už mě taky provází pěkných pár let. :)
Reagovat
PetaM
Monty přichází se svým kázáním, jak moc ubohý jsi za 3 ... 2 ... 1 ... :D
Reagovat
blixa
:D :D :D Když on je takovej punťa nešťastnej ;-) Marně vzpomínám, jestli jsem někdy potkal někoho s tak naprostou absencí smyslu pro humor :D
Reagovat
slacker
Si asi nikdy nepotkal Tommra
Reagovat
Davor1
co to zas meleš demente :(
Reagovat
slacker
Takhle se mnou nemluv. Nezaradil se ti spatne prispevek?
Reagovat
Davor1
len som chcel ušetriť tommrovi reakciu :-D
Reagovat
slacker
:-D ... nektera prace se udelat za druhe neda
Reagovat
Davor1
To je pravda :-)
Ale ja sa na tej vašej žabomyšej vojne fakt dobre bavím :DD
Reagovat
sprchon
Tomu vyhořely favoritky, takže se teď věnuje jiným sportům. :)
Ale pro jistotu už se psychicky připravuju na svůj premiérový obrázek. :D
Reagovat
blixa
Už se boj ! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý :-DDD
Reagovat
sprchon
Díky, díky. :D
UZSB uznávám, byla tu dřív a je indiánčtější. Zčistajasna mi ale do hlavy skočila TNM, tak jsem to prostě musel napsat. ;)
Reagovat
sprchon
Budí tedy některé hráčky hrůzu? :)
Reagovat
Fandina
Asi to bylo na mě. Zřejmě se holky na kurtu už znají a jsou už třeba zvyklé na různé reakce i od druhých. To hrůzu na kurtu se dá brát i vzhledem k divákům. Že se chovají hrozně. Tak v tom smyslu se podle mě nedá říct, že se nějaká chová opravdu hrozně, aby to bylo až trapné. Tak jsem to myslela. V tomhle smyslu, že nebudí hrůzu.
Reagovat
sprchon
Jo, bylo to na tebe, měl jsem dát do předmětu "Fandina". :)
Jo, hráčky většinou říkají, že soupeřčiny zvukové projevy moc nevnímají, protože na to není čas (soustředí se hlavně na sebe, na hru). Úplně nevnímat se to ale asi nedá. A když se nad tím zamyslím jako divák, tak mě nenapadá moc hráček, které by se snažily svým zvukovým projevem nebo chováním soupeřky rozhodit. :) Buď už jsem si na tu "hrůzu" zvykl, nebo se tam prostě moc nevyskytuje... Pro některé diváky to jistě může být otravné.
Ze začátku jsem moc nemusel Alizé, ale naštěstí mě přesvědčila, abych si ji oblíbil. Báru jsem nesledoval, ale jak se minulý rok zvedla, byla to fakt radost, se na ni koukat a i ta její gesta se dala přijmout. U Katky jsem se k tomu ještě úplně nedostal, ale dnes se mi ve druhém setu moc líbila. To je jedna kapitola. Další kapitola sama o sobě, to je Masha. Nevadí mi, občas se na její zápasy kouknu, je to zážitek a chtěl bych ji někdy vidět naživo. :) Dál je tu Vika, která se mi ale fakt vůbec nelíbí a pochybuju, že někdy bude.
Reagovat
Fandina
Co se týká řevu, tak mě jako divákovi tahá za uši Mária a Vika. Podle mě žádná jiná takhle neřve, nebo to nevnímám. Už se o tom napsaly romány, že to dělají proto, aby protihráčka neslyšela, kam letí míček a podobně. Je to možné, že je to ten důvod, proč to dělají. Některá hráčka říká, že to nevnímá, i tomu věřím. Co jsem psala o Katce, tak to byla reakce na někoho, kdo uváděl, že se chová na kurtu hrozně. Já jí viděla několikrát naživo. Někdy hodně zblízka a vyloženě extrémně emotivní se mi zase nezdá. Když se jí nedaří, tak to proloží nějakým slovem, ale to dělají i jiné holky, snad všechny se nějak projeví. Bára hodně jadrně, ostatnií třeba jenom výrazem, nebo se zaksichtí, ale něco dělá každá. A to byl důvod, proč jsem o tom napsala, že sice je Katka emotivnější, ale přímo u ní, když jsem byla u kurtu, tak mi to zas až tak nepřišlo.
Reagovat
smazaný uživatel
.. vyhraj to tam celý :)
Reagovat
Frick
No, člověk by od našeho "mladého trojlístku z druhé půky TOP 100" na Internationalu více než jednu vydřenou a šťastnou výhru.

Vina padá hlavně na Terezu, ale i Katka s Denčou asi měly navíc. Může se třeba u Denči řikat, že měla nasazenou trojku atp., ale Camila byla rozhodně k poražení, né že ne.
Reagovat
blixa
Noo, Camilka, prdelka moje nehrála špatně, nemůžeš zase chtít po Denče zázraky. Škoda že se nedaří Terce, u ní jsem doufal v lepší výsledky.
Reagovat
Frick
Jen si člověk řiká, zda po svých partnerech (vzhledem k svému původu/vyznání) vyžaduje, ehm, "zákrok" :o)
Reagovat
EllNino
řezat, řezat a řezat :D
Reagovat
Frick
Zapomněl jsi tam napsat to "ob" :-D
Reagovat
EllNino
:D to je už jen takový drobný detail
Reagovat
blixa
No nevypadá, že by byla ortodoxní :D
Reagovat
Frick
Asi jo. Nenosí pejzy ani plnovous.
Reagovat
sprchon
Já můžu oponovat tím, že Denča nebyla v potřebném zápasovém tempu a v tu chvíli byla Camila prostě nad její síly. Na rozjezd to nechytla zrovna ideálně. ;)
Terka rozhodně zklamala, tam jsem s výhrou počítal.
Katka v prvním kole proti hratelné soupeřce nezklamala. Dneska určitě měla na to, aby Anu Karolínu porazila. Bohužel se dva sety vyhazovala, jeden ne a AKS hrála pořád stejně. Z toho tedy vyplynul výsledek 2:1 na sety pro AKS. ;)
Reagovat
Frick
V prvním kole neměla vůbec připustit takovej hrozivej stav. Byla jasnou favoritkou.
Reagovat
sprchon
Zase ale furt máme ve hře Hráďu a Kláru, které příjemně překvapily. :)
Reagovat
Grape
Viděl jsem dnes hrát Katku po dlouhé době a mám z jejího výkonu smíšené pocity. Na jednu stranu jsem viděl dost pozitivních věcí - především tradičně skvělý pohyb, to co vybrala bylo někdy neuvěřitelné, o Anně se však dá říct totéž a díky tomu bylo k vidění mnoho hezkých dlouhých výměn. Ani bojovnost se Katce upřít nedá. Také se mi zdá, že hraje agresivněji než dřív, dokáže si dobře připravit útok. S tím však souvisí první z negativních věcí a sice, že tyto dobře připravené útoky často neskutečně zazdila. Je škoda, že i přes zvýšenou agresivitu nemá Katka žádný top úder, kterým by výměny dokázala zakončovat, na body se strašně nadře, vítězný úder přijde zpravidla tak po 4-5 rizikových úderech, z toho pak pramení chyby. Již tradiční slabinou u Katky je pak servis. Nejvíce mě však u Katky rozčiluje to její chování na kurtu, i když chápu, že v 18 letech je to celkem běžné. Když to shrnu - i přes prohru mě dnes spíše potěšila, potenciál tam je, ale je toho ještě hrozně moc co zlepšovat. :-)
Reagovat
sprchon
Souhlas.
Obě holky toho mají ještě dost před sebou, dost prostoru ke zlepšení.
Obě hrajou podobný tenis, kdy parádně umisťují míče s tím, že Katka je trošku agresivnější a méně trpělivá. Z toho pramenilo dneska víc chyb, což nakonec rozhodlo. Jinak Katka měla o něco silnější údery, které parádně využila k obratu druhého setu.
U Any Karolíny jsem snad za celý zápas neviděl změnu. Hrála pořád stejně, neměla výpadky, byla trpělivá, takže dělala méně chyb. Zase ale trošku zaostávala v té razanci.
Ale hezký zápas. ;)
Reagovat
VlS
Katka hrála kratší míče, AKS jí víc tlačila za BL. Z FH Katčiny míče moc razance nemají.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist