Siniaková se domů vrátila jen na pár hodin. Aspoň na chvíli se podělit o tu radost, řekla olympijská vítězka

2. 8. 2021, 20:28
Aktuality 32
Pouze na pár hodin přiletěla z Tokia zpátky do Česka olympijská vítězka Kateřina Siniaková. Pětadvacetiletá tenistka, která dobyla zlato ve čtyřhře spolu s Barborou Krejčíkovou, zamíří hned ráno za svými povinnostmi na turnaj do Montrealu. I za krátký návrat byla šťastná, neboť ho využije, aby se o vítěznou radost podělila se svými blízkými.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková

"Jsem určitě moc ráda, že jsem se vrátila alespoň na těch pár hodin, mohu se tu objevit a zlato ukázat tady v Čechách, protože všechno to cestování a turnaje dávají dohromady hodně nabitý program. Pro mě je nesmírná čest a jsem hrozně ráda, že se nám to s Bárou povedlo. Těším se, že uvidím blízké alespoň dnes večer. Zítra už mě čeká další cesta a celá ta americká šňůra," řekla po příletu ještě v prostorách ruzyňského letiště Siniaková.

I těch málo hodin v Česku bez zbytku využije. "Úplně naplánované to nemám, ale jsem hrozně ráda, že rodiče za mnou přijedou do Prahy a budeme mít společnou večeři," těšila se. "Budu také určitě muset vybalit a zase zabalit věci, protože i to byl jeden oříšek, proč jsem vůbec do Čech letěla. Jsem ale vážně ráda, že budu moct blízkým ukázat tu medaili a užijeme si ten společný večer, i když zítra ráno budu zase zpátky tady na letišti," podotkla Siniaková.

Nebýt restrikcí, právě své nejbližší by chtěla mít v hledišti během velkého triumfu. "Chtěla bych tam mít určitě mou rodinu, aby u toho byli, protože mi hrozně moc obětovali na začátku kariéry, fandí mi a vždy mě podporují, neustále jsou na mé straně, i když se mi třeba nedaří. Byli alespoň u obrazovky. A já si o to víc vážím toho, že se dneska potkáme."

Mrzelo ji jen, že cestu absolvovala s ohledem na odlišný další program obou tenistek sama bez Krejčíkové. "Stává se nám bohužel často, že letíme každá zvlášť, ale holt to tak je, i když je smutné, když tady není se mnou a setkání s médii podstoupíme každá zvlášť. I tak to byl společný týden a společná výhry a já si toho hrozně moc vážím," zdůraznila Siniaková.

"Cesta jinak proběhla hladce a rychle, v letadle jsem spala a jsem ráda, že to mám za sebou. Cítím se moc dobře, ale další dlouhá cesta mě ještě čeká," dodala Siniaková.

O možnosti zrušit účast v Montrealu nepřemýšlela. "Nezvažovala jsem to. Počítala jsem, že to bude takhle narychlo. Jsem jedině ráda, že takové problémy mám, protože když je mám, tak to znamená, že jsme byly úspěšné, povedlo se nám to a tu zlatou medaili máme. Ten tenisový život holt takový je. Navíc tím, že jsem teď hrála jen čtyřhru, jedu do Montrealu na singla," připomněla Siniaková.

Královéhradecká rodačka se také přiznala, že jí dochází jen velmi pomalu, jak velkého úspěchu dosáhla. "Hodně jsme se o tom s Bárou bavily, že nám to dojde nejspíš až ve chvíli, kdy celá ta naše sezona skončí, protože to máme vážně hodně nabité. Člověk pořád jede a koncentruje se hned na další turnaj. Na oslavy je strašně málo času," připustila Siniaková.

"Ale byla jsem ráda, že jsem mohla zůstat včera ve vesnici. Bylo moc příjemné, jak ostatní sportovci gratulovali a strávili ten večer s námi. Každopádně je to hodně příjemný pocit," pochvalovala si.

Ví však, že zlato pod pěti kruhy nezaručuje vůbec nic do dalších vystoupení na kurtech. "Nemyslím, že by mě to nějak změnilo. Musím se znovu soustředit na každý turnaj a makat, protože všude to bude zase od začátku. Tady ta zkušenost a tento týden bude pro mě ale určitě nezapomenutelný a budu na to neustále vzpomínat. Zvládly jsme to i jako obrovské favoritky, prošly jsme si složitým týdnem, ale přesto jsme to dokázaly. Doufám, že mi to pomůže do dalších zápasů a ta důvěra v sebe samu tam bude," přála si Siniaková.

Přednost bude dostávat dvouhra
V případě obou hráček vítězného páru bude nyní dostávat přednost singl. "Už to tak trochu máme, že ve čtyřhře jsou pro nás nejdůležitější především grandslamy a kategorie těch větších turnajů. To je pro nás nejdůležitější. Ty vyloženě malé turnaje už ani nehrajeme a jsme tak i domluvené, že prioritou je nyní singl. Myslím, že tak to i zůstane. Jsme každopádně v pohodě a bez problému se dokážeme dohodnout podle situace, jestli někde budeme hrát, nebo ne," řekla Siniaková.

Motivace do čtyřhry však v sehraném duu přetrvává velmi silná. "Ty zážitky jsou nezapomenutelné a určitě budeme chtít další výhry na grandslamech. Už jsme se bavily o tom, jak by bylo cenné, kdyby se nám podařilo kvalifikovat se znovu za ty tři roky a obhajovat tuhle medaili. Motivace tam stále je - a bude - obrovská," uvedla vítězka Wimbledonu 2018 a dvojnásobná šampionka French Open (2018 a letos).

Pro medaile plánovala najít příhodné místo. "Medaile se v tenisu zrovna moc často nevidí, ale na olympiádě to tak je, že je ti nejlepší dostávají. Je to moc cenná medaile a určitě ji zařadím mezi ty své velké trofeje, mezi grandslamy, které jsou vidět na poličce. Vymyslím to tak, aby se tam hezky vyjímala i tahle medaile," ujistila s úsměvem Siniaková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
Nike
Konjuh ma tak 8 kilo nadvahy.
Reagovat
Jon61
Ale do míčků mlátí, jako kdyby byla kladivo.
Reagovat
George_Renel
Z některých záběrů mi přišla širší než delší.
Reagovat
BooOoo
Stehna snad macatější, než Domi Cibulková
Reagovat
tommr
Katka zřejmě bude muset v Montrealu do kvalifikace protože jinak by tam mohla letět společně s Bárou, která bude letos nasazená ...
Z jejích vyjádření se taky zdá, že v Montrealu nebudou obhajovat předlonskej deblovej titul z Toronta což bude znamenat propad o několik míst v deblovým žebříčku. Doufám, že aspon na USO si toho debla zahrajou ...
Reagovat
EllNino
Podle mě Bára Montreal vynechá
Reagovat
tommr
to by byla velká škoda ...
Reagovat
cabuna
Katka je přihlášená do kvaldy,ale jsou zatím přihlášené i na debla.Na debla je přihlášená i Mertens a Sabalenka.
Reagovat
tommr
tak snad si toho debla v Montrealu zahrajou. Byla by škoda přijít před USO o dobrý nasazení ...
Mertensová jak koukám neponechává nic náhodě a chce si ten post deblový jedničky za každou cenu udržet ... smile
Reagovat
cabuna
No jo ale zase Bára by asi fakt potřebovala oddech , síly jí docházely už na OH a jet hned singla i debla Montreal.Cincy a US open se mi zdá jako masakr a dost hazard.
Reagovat
tommr
na papíře to vypadá strašně náročný, ale ve skutečnosti to snad tak zlý nebude. Ted má Bára týden pauzu a další týden volna bude mít i po Cinci před USO. Navíc i při vší úctě kterou k Báře mám nečekám že by v Montrealu a v Cincinnati mohla v singlu bojovat o titul. Spíš bych to odhadoval na 2-3 zápasy a na USO možná o jeden víc ...
Reagovat
lvicek
Ja nevim, normalne jsem rada, kdyz holky hrajou, kde to jde. Ale posledni tri mesice byly pro Baru opravdu hodne narocny. A ted ke vsemu leti Japonsko -- CR -- USA. Jako to samo o sobe je sileny a vubec bych to nevidela jako "tyden volna", jak ty pises. Jsou to hodiny straveny v letadle, sileny zmeny casu, tady pobihani s medaili, rozhovory, rodina, kamaradi, nejake slaveni, baleni na dalsi mesic nebo jak dlouho v USA. Odpocinek zadnej. Jsem z toho unavena, jen jak to pisu :D. Fakt nevim, jestli je tohle vsechno ted v Barinych silach... Taky ta hlava je potreba trochu vyvetrat z toho vseho. Kdyz jeden turnaj vynecha, tak se snad svet nezbori.
Reagovat
tommr
sama píšeš že si potřebuje hlavně vyvětrat hlavu a pro to je nejlepší naskočit zpátky do toho zápasovýho režimu na kterej je zvyklá. Když zůstane další týden doma tak ten mediální kolotoč bude ještě nabírat na síle ...
Reagovat
tommr
a ještě k tomu poslednímu odstavci. Bára má letos velkou šanci kvalifikovat se na TM. Ten vynechanej turnaj by jí moh ještě hodně chybět ...
Reagovat
Matej4732
jenže tělo má své limity. Kdyby hrála v Montrealu, tak by asi vynechala Cincinnati a naopak. Zas tak hrozné následky vynechání Montrealu mít nebude.
Reagovat
blixa
Vyhraje USO, takže TM v klídku ... smile
Reagovat
Fandina
Přesně. A jdu si na to vsadit. :-)smile
Reagovat
lvicek
Tak snad TM vůbec bude... Taky myslím, že dva turnaje s nějakými velkými výsledky těžko uhraje + ještě všechny ty peripetie okolo... No ale uvidíme, třeba nás překvapí. Ale vážně myslíš, že ji ještě tolik holek může přeskočit - je vůbec ještě tolik turnajů? Já se v téhle sezóně vůbec neorientuju... Hlavně aby si nepřivodila nějaké zranění kvůli TM, který třeba nakonec vůbec nebude.
Reagovat
tommr
netroufám si spekulovat kolik bodů bude potřeba k postoupení na TM, protože ještě není jasný kolik se bude hrát turnajů a jestli se zase nebudou nějak měnit pravidla. Jistý ale je že ještě nějaký body Bára uhrát musí a čím víc turnajů odehraje tím je větší pravděpodobnost že je uhraje ...
Reagovat
smazaný uživatel
I když Bára vynechá Montreal v Race bude nejhůř třetí.
Radši ať zregeneruje.
Reagovat
PetaM
Podle mě nebudou hrát debla jen v Montrealu, aby mohla Katka případně do kvalifikace v Cincy.

Jak je známe, určitě by kvůli deblu přišla Katka u tu kvalifikaci, což určitě nechce. V Cincy už to jako problém nevidím, protože na USO už bude Katka normálně v hlavní soutěži. :)

Ale uvidíme, jak jsou domluvené. :)
Reagovat
tommr
no vynechávat Cincinnati by každopádně nedávalo žádnej smysl, protože je po něm před USO týden pauza ...
Ten Montreal je ale spornej a je možný, že holky budou brát v úvahu i tu kvaldu v Cinci jak píšeš. Nevím jestli je nějaká šance, že by pořadatelé Katce tu kvaldu odpustili kdyby došla v Montrealu v deblu daleko?
Reagovat
EllNino
Neodpustili, proste by ji nahradila nejaka Alt
Reagovat
misa
smile Na debl se.re pes.
Reagovat
tommr
jsem zvědavej co budeš říkat pokud Marie přestane být konkurenceschopná v singlu a bude odkázaná jen na ten debl ... smile
Reagovat
misa
Že je deblová specialistka.
Reagovat
lvicek
Btw. jen me trochu prekvapilo, ze z Tokya neletely spolu - to je zajimavy ;). Ze poleti driv do Montrealu se nedivim.
Reagovat
horska.kraslice
Napadlo mne, že Bára třeba vzala nějaký let do Vídně, z Vídně je na Moravu blíž než z Prahy a přitom nemusí absolvovat to hrozné popojíždění na D1. (Je to ovšem jen moje spekulace, možná je důvod někde úplně jinde. Jen mi to připadalo celkem logické vysvětlení).
Reagovat
Fandina
Co je na tom divného, přece nemusí spolu všechno dělat, když spolu hrají debla a dívala jsem se z Tokia třeba zítra letí x spojů do Prahy, Brna, Pardubic a asi i jinam, víc jsem to nehledala. Takže každá může letět jinam a jindy případně s různými společnostmi.
Reagovat
tommr
neletěly spolu, protože Bára říkala, že si chce pobyt na OH ještě o pár dní prodloužit zatímco Katka musela spěchat aby stihla kvaldu v Montrealu ...
Reagovat
lvicek
Tak jako ja se tomu nedivim, ze si chce OH vic uzit, ale tady byly takove reci, ze tenisovy program se musi stihnout za tyden, aby sportovci uvolnili vesnici a ze tam nesmi byt dlouho atd. No, najednou to asi jde ;).
Reagovat
tommr
uvažuje se o tom, že od příští olypiády by se měl tenisovej turnaj protáhnout o dva dny ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist