Siniaková se Sandersovou na trávě v Berlíně zakončily první společný turnaj triumfem

19. 6. 2022, 13:26
Aktuality 3
WTA BERLÍN - Kateřina Siniaková a Storm Sandersová na travnatém podniku WTA 500 v Berlíně proměnily první společný turnaj v triumf. Ve finále nejvýše nasazený česko-australský pár porazil 6-4 6-3 francouzsko-švýcarskou dvojicí Alizé Cornetová a Jill Teichmannová. Česká tenistka získala 3. letošní a celkově 17. deblový titul.
S. Sandersová a K. Siniaková

Kateřina Siniaková letos ve čtyřhře odehrála nejen vinou zdravotních problémů zatím jen šest turnajů s pěti různými partnerkami. Hned polovinu z nich však dokázala přetavit v triumf, pokaždé s jinou spoluhráčkou. 

V lednu rodačka z Hradce Králové triumfovala s Američankou Bernardou Peraovou na podniku WTA 250 v Melbourne, následně s krajankou Barborou Krejčíkovou ovládly Australian Open a tento týden s Australankou Storm Sandersovou nenašly přemožitelky na akci WTA 500 na trávě v Berlíně. 

Siniaková se Sandersovou byly blízko vyřazení už ve čtvrtfinále, ale mečbo proti dvojici Melicharová/Pérezová odvrátily a v ostatních duelech už neztratily ani set. V dnešním finále si poradily 6-4 6-3 s francouzsko-švýcarským tandemem Alizé Cornetová a Jil Techmannová.

Kateřina Siniaková a Storm Sandersová (© j48tennis.net)26letá Češka po nedávném Roland Garros, na kterém kvůli nákaze koronavirem tradiční parťačky Krejčíkové nemohly obhajovat titul, klesla v deblovém světovém žebříčku z prvního místa na aktuálně čtvrté. Díky dnešnímu zisku celkově 17. deblového titulu se posune na 3. příčku.

27letá Australanka Sandersová, která v deblovém žebříčku figuruje na 17. místě, zaznamenala ve čtyřhře celkově čtvrtý triumf. Poprvé vyhrála dvakrát během jedné sezony, v lednu triumfovala s Ashleigh Bartyovou na domáí půdě v Adelaide.

Příští týden Siniakovou v Německu čeká generálka na Wimbledon. V Bad Homburgu vykročí za obhajobou svého posledního šestého finále ve dvouhře zápasem proti Simoně Halepové.

• WTA 500 BERLÍN •
Německo, tráva, 757.900 dolarů
nedělní výsledky (19. 06. 2022)
• Dvouhra - finále •
Džabúrová (1-Tun.) - Bencicová (8-Švýc.) 6-3 2-1 / skreč B.
• Čtyřhra - finále •
Siniaková/Sandersová (1-ČR/Austr.) - Cornetová/Teichmannová (Fr./Švýc.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
dadaft
.................... tak finále bude spravedlivé, obě semi skončily prakticky současně. A byly to dlouhé náročné třísetové zápasy.

Beatriz se Simonou byly ve třetím setu neskutečné... smile
Reagovat
tommr
pro Katku je to už 17.deblový titul a ne 16. jak se uvádí v článku ...
Dneska podala Katka velmi dobrý výkon a Sandersová jí zdatně sekundovala. smile Pokud by Bára Krejčíková z nějakých důvodů nechtěla/nemohla v deblu pokračovat nabízela by se Sandersová jako dobrá náhrada ...
Reagovat
aape
Super, Katka je skvělá smile, v deblu asi v současné době nemá konkurenci..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist