Siniaková si odpočine na Mauriciu, Kvitová musí k zubaři

12. 11. 2018, 13:11
Aktuality 15
Focením se stříbrným pohárem dnes české tenistky zakončily triumfální tažení Fed Cupem. Pod sochou Bedřicha Smetany a s Pražským hradem v pozadí zářila před objektivem hrdinka finále Kateřina Siniaková a s ní Petra Kvitová, Barbory Strýcová a Krejčíková, Lucie Šafářová a kapitán Petr Pála.

Český tým zdolal o víkendu Američanky 3-0 na zápasy a soutěž družstev ovládl pošesté za osm let. Závěrečný tradiční rituál focení se proto odehrál jako na drátkách. Na Novotného lávce se k překvapení turistů objevily stejně jako po titulech získaných v O2 areně v letech 2012 a 2014, jen v roce 2015 zamířily na Hradčanské náměstí, kam je tehdy přivezly nablýskané vozy Rolls-Royce.

Večer po finále začaly slavit už v šatně a poté se přesunuly do restaurace Katr a následně do baru Tretter's. "Místa byla tradiční a zase to bylo hezký. Moc mě bavilo, jak to holky oslavily. Mám největší radost, když vidím, jak si holky oslavu užívají a jsou šťastné. Mají okolo sebe tým, rodiče, přátele a kamarády," řekl Pála.

Středem pozornosti byla autorka dvou finálových bodů Siniaková. Dvaadvacetiletá hráčka zažila oslavu fedcupového vavřínu poprvé. "Byla super. Jsem moc ráda, že jsem mohla být součástí tak skvělého týmu. Bylo to něco neobvyklého," řekla Siniaková. Podařilo se jí prý odolat vábení spoluhráček. "Chtěly jsme trošku Katku zapojit do našeho picího večera, ale nepodařilo se to. Byla pevná," smála se Strýcová.

Emotivní jako celý týden byl večírek právě pro dvaatřicetiletou Strýcovou, která se rozloučila s reprezentační kariérou. "Viděla jsem lidi kolem sebe, které budu potkávat, ale takovou oslavu už s nimi nezažiju," řekla a k párty doplnila: "Byla vydařená. Tancovaly jsme, ale netáhly jsme to do pozdních ranních hodin. Já šla ve dvě," prozradila.

Jediná Kvitová absolvovala dosud všechny dýchánky na počest fedcupového triumfu. "Nejbouřlivější asi byl ten s Německem," vzpomněla na rok 2014. "Ale i tenhle byl vydařený. V Katru jsme měly nachystaný stůl s husou, knedlíkem a zelím, tatarák a řízečky. Hrálo se samozřejmě We Are The Champions a náš oblíbený Parní stroj."

Kvůli hektickému programu po mečbolu v závěrečné dvouhře se ještě nestihly probrat všemi gratulacemi. "Omlouvám se, že jsem nestihla všem odepsat, protože toho bylo moc. Moc si toho cením," řekla Siniaková. Hráčkám podle mluvčího týmu pogratulovali prezident republiky Miloš Zeman, premiér Andrej Babiš, legendární Ivan Lendl, oštěpař Jan Železný a na sociálních sítích i Tomáš Berdych či Radek Štěpánek.

Nyní mají tenistky před sebou většinou dva týdny volna. Siniaková zamíří s přítelem do tepla na Mauricius. "Ze začátku chci úplně odpočívat. Myslím, že si to zasloužím," řekla Siniaková, která je s Krejčíkovou světovou jedničkou ve čtyřhře.

Strýcová zamíří do Rakouska do lázní a pobyt proloží pohybem - lyžováním a snowboardingem na ledovci v Söldenu. Naopak Kvitová se rozhodla nikam necestovat a vyřešit problém se zuby. "Mám dlouho zánět v dásni a potřeboval by ven. Nebolí to, ale může to každou chvilku vypuknout. Jak říkal pan profesor Kolář, může to dělat někde neplechu. Doufejme, že bych se mohla zbavit neduhů," řekla.

S šesti tituly nejúspěšnější fedcupový kapitán Pála se vrátí do práce a chystá se trénovat. "Týden jsem chyběl, tak musím něco dělat," řekl Pála, který má s Pavlem Víznerem centrum v Praze a působí i v Újezdu u Průhonic. Odměna ho ale čeká, právě s Víznerem dostali pozvánku na závěr Turnaje mistrů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
jirkaS
zajímalo by mě jak to chodí na těch mejdanech, jestli je vše na podnik (prestiž), nebo si to platí (pumpnem hosta ať je to kdokoli) ;-)
Reagovat
blixa
Proč "pumpnem" ? Nabízíš nějakou službu a je logické, že ti ji host zaplatí. Ať je to, kdo je to.
Reagovat
jirkaS
tím jsem myslel napočítat "něco navíc" ;-)
Reagovat
Fandina
Nejsem hospodská, tak nevím, jak to tam chodí, ale máme rodinnou firmu, obchod a já jsem tam celý minulý týden prodávala, protože chyběly prodavačky. Takže z vlastní zkušenosti ti mohu říci, že pumpnout někoho bych se neodvážila, vždycky je cena zboží a to se zaplatí. Ale jak říkám, třeba v restauraci to je jinak. Na druhou stranu, přišla kamarádka a já jsem tí na to vybrané zboží udělala slevu, protože jí mám ráda a něco jsem jí dala i jen tak bez placení. Takže záleží na okolnostech a i na tom, co má kdo a koho rád. Kdyby přišla k nám do obchodu Petruška, tak bych jí asi něco taky dala. To samé Berďulka a další tenisti, které mám ráda.
Reagovat
slacker
na jasne ze chybely, kdo by taky chtel pracovat pro takovou kravu
Reagovat
FulnekUltras
si to holky určitě opravdu užily.

Já se teď vrhnu na záznam úvodního duelu Barči. Přímo jsem včera viděl jen poslední zápas Katky s Kenin - strašlivá psychoplácaná skoro bez winnerů, ale máme to zase doma, i kdyby se vedle o porážce jakéhosi Švýcara napsalo 1000 komentů. ;-)
Reagovat
com
Jen takovej dotaz - jaktoze se foceni s poharem ucastnila i Safarova, kdyz letos do FedCupu nezasahla?
Reagovat
Fandina
Zasáhla, hrála 1. kolo debla proti Švýcarsku.

https://www.fedcup.com/en/teams/team.aspx?id=CZE
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí sjet dolů na to poslední vlákno...
https://www.tenisportal.cz/zpravy/fed-cup-tenistky-uz-trenovaly-v-kluzi-17834/#comments

No jo, Katka pro FC tým zdaleka nedorostla, ani zdaleka na to nemá a ještě se načekám... Neuplynuly ani dva roky a už je klíčovou hráčkou ve finále. :DDD

Jenom škoda, že se mi nepovedlo dohledat ještě jednu diskusi, kde pan GR psal něco ve smyslu, jak Katka není týmová hráčka... :D
Reagovat
George_Renel
Dva roky je ovšem v tomto věku velký rozdíl, asi tak velký jako její výkonnost a výsledky v roce 2016 a 2018.
Raději se vrať na ten tvůj eurofotbal, tady opravdu nechybíš.
Reagovat
Frick
https://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/350017/utajena-svatba-tenisoveho-sefa-pred-finale-fed-cupu-koho-si-vzal-boss-kaderka.html
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/sabinakaderkova/ Sabinka bude určitě z nové maminky nadšena.

Hm, ani mne nepřekvapuje, že se nechala přifouknout. Maj si to ty holky nechat dělat, nemaj....

Asi je to jedna z věcí, do který by muž kecat neměl.
Reagovat
blixa
Hmmm, kdybych neznal souvislost, tipnul bych ji na jeho ségru. Jsou si dost podobný.
Reagovat
Frick
Pravda, no. Ale spíš teda polovlastní. Jakože jen se společnym otcem. Ten rozdíl by byl too big.
Reagovat
Frick
Takže jak Ivošek, tak Mirošek mají nyní ženy, které by věkem mohly být jejich dcerami.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist