Siniaková si v Hamburku vyšlápla na světovou dvanáctku Kasatkinovou

17. 7. 2022, 20:32
Aktuality 14
WTA HAMBURK - Kateřina Siniaková v 1. kole antukového turnaje WTA 250 v Hamburku zaskočila nasazenou dvojku a semifinalistku letošního French Open Darju Kasatkinovou. Česká tenistka porazila světovou dvanáctku 6-2 2-6 6-4 a na pátý pokus si připsala její premiérový skalp.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková před týdnem na trávě ve Wimbledonu získala čtvrtý letošní titul ve čtyřhře a už ve středu na antuce v Budapešti i díky skreči soupeřky přerušila sérii čtyř porážek. 

A dnes v Hamburku poprvé od French Open a po téměř dvou měsících vyhrála i zápas po proměnění mečbolu. Navíc proti papírové favoritce. 26letá rodačka z Hradce Králové porazila 6-2 2-6 6-4 světovou dvanáctku Darju Kasatkinovou, s níž v předchozích čtyřech vzájemných duelech uhrála jediný set.

Kasatkinová, jež kvůli invazi ruských vojsk na Ukrajinu nesměla stejně jako její krajané a krajanky startovat ve Wimbledonu, na pěti posledních a devíti letošních turnajích porazila minimálně dvě soupeřky. Dnes ale hrála poprvé po čtyřech týdnech a v úvodu na ní byla zápasová nerozehranost znát.

Semifinalistka letošního Roland Garros hladce prohrála první set, přesto měla k vítězství blíž a sahala po obratu. Siniakové se ale ve třetím setu podařil velký obrat. Od stavu 2-4 prakticky nechybovala, soupeřku zatlačila tvrdými přesnými údery od základní čáry a chytrými 'kraťasy' a zbývající čtyři gamy získala ona.

Vyhrát teprve podruhé v sezoně v hlavní soutěži dva zápasy a ukončit 11 měsíců dlouhé čekání na čtvrtfinále se aktuálně 93. hráčka světa Siniaková pokusí proti Brazilce z druhé stovky žebříčku Lauře Pigossiové.

Z českých tenistek se v německém přístavním městě představí i druhá z dua deblových vítězek letošního Wimbledonu Barbora Krejčíková, která tento týden v Budapešti vypadla hned v 1. kole s Číňankou Xiyu Wang. V Hamburku zahájí útok na lepší výsledek proti Belgičance Suzan Lamensové (h2h 0-0), jež se do hlavní soutěže dostala až jako šťastná poražená kvalifikantka.

Turnajovou jedničkou je světová dvojka Anett Kontaveitová z Estonska, titul obhajuje Elena Ruseová. Rumunku v prvním kole čeká čerstvá vítězka z Budapešti Bernarda Peraová ze Spojených států amerických.

• WTA 250 HAMBURK •
Německo, antuka, 203.024 eur
nedělní výsledky (17. 07. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Kasatkinová (2) 6-2 2-6 6-4
Pigossiová (Braz.) - Janiová (Maď.) 1-6 6-3 6-4
Zanevská (7-Belg.) - Tomovová (Bulh.) 4-6 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Katce za dotažení zápasu vysoké kvality a plného zvratů do vítězného konce smilesmile
Krásně se na to dívalo, hrát proti Kosatce je opravdu o psychickou i fyzickou odolnost. Vůbec jsem se jí nedivil, když tam majzla raketou o kurt. Já bych to na jejím místě udělal nejspíš několikrát:D Opravdu skvělý zápas nadoraz.

Poděkování a ne malé patří tommrovi, který opět ukázal svoji genialitu a nepostradatelnost. Jeho předzapasový výrok mě přiměl zápas sledovat. Doporučuji si ho dohledatsmile
Reagovat
elsky
Taky jsem ho zaregistroval smile
Reagovat
EllNino
Dneska se dostal do MD přes Katerynu Baindl (dříve Kozlovu) 7:6 ve třetím setu

Oslavovala to, jako by vyhrála GS, je prostě jedinečná a skvělá :)

https://www.youtube.com/watch?v=AFPMb57i-Fo
Reagovat
Enterprise
Chudák Kataryna, po kolapsu v druhém setu proti Trevisan další epická prohra během jednoho týdne. Ale Sabine je zlatá holka, snad jí zdraví vydrží.
Reagovat
tommr
Katka dneska podala skvělej výkon a připsala si nesmírně důležitou výhru. smile Ta výhra je o to cennější že i soupeřka hrála skvěle. Katka prostě ukázala že má obrovslej potenciál kterej ale želbohu nedokáže naplno využívat ...
Jsem zvědavej jestli podobnej výkon předvede i v dalším kole proti Pigossi což je hráčka o třídu horší než Kasatkina ...
Reagovat
jirkaS
jj, docela tam lítala smile
Reagovat
makro99
Minulý týden sem tu sborově čet, jak Katka na stovku už nemá.. dnes jsou reakce zajímavě rozpolcené :)
Katka potřebuje zase trefit svoji Parmu, tzn. porazit tři čtyři hráčky v řadě, včetně nějaké kvalitní, aby si zase začala (na pár měsíců) věřit..
Pigossi je hráčka o 2 levely horší než Kasatkina, poctivá stálice ITF 25/50, která je dnes na kariérním maximu, ale to díky tomu, že trefila excentrický WTA v Bogotě, z kvaldy až do finále, což ji katapultovalo o stovku výš... další zápas bude jednozančně o Katce.
Reagovat
lvicek
Tak minuly tyden to taky mohlo byt tim, ze proste ten prechod z Wimbledonu byl moc rychly?
Reagovat
Dobry-den
Dneska měla štěstí, ale příště letí. smile
Reagovat
tommr
žádný štěstí. Dneska si tu výhru poctivě vydřela ...
Reagovat
elsky
Je to tak. Trollit může jen ten, kdo to neviděl. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, nebýt tebe...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
com
Siniakova ma konecne poradnej skalp, ale ze by predvedla neco extra, to ani ne.. vidim to tak 80 na 20, že v pristi kole vyleti s hrackou druhe stovky smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist