Siniaková smetla i Sirotkinovou a je už v semifinále! Plíšková neuspěla

29. 3. 2013, 18:42
Aktuality 33
ITF OSPREY - Kateřina Siniaková na zelené antuce turnaje ITF v Osprey porazila další hráčku Top 160 a postoupila již do semifinále! Dnes si šestnáctiletá Češka poradila po setech 6-3 6-0 s Ruskou Sirotkinovou a v sobotu si s Kolumbijkou Duqueovou-Marinovou zahraje o své druhé finále mezi ženami.
Kateřina Siniaková

Zatímco starší a zkušenější krajanky Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková a sestry Plíškovy už soutěž opustily, šestnáctiletá Kateřina Siniaková pokračuje dál. Rodačka z Hradce Králové na zelené antuce v Osprey, kde startuje na základě programu Junior Exempt, deklasovala další papírovou favoritku a podruhé v kariéře postoupila do semifinále turnaje ITF.

Po včerejší suverénní jízdě proti Falconiové dnes Siniaková ztratila rovněž pouhé tři gamy s o pět let starší Ruskou Martou Sirotkinovou. Přemožitelku Hlaváčkové dokonce dorazila 'kanárem', smetla ji snadno 6-3 6-0.

Hráčka TK Sparta Praha tak v pouhých 16 letech září už na třetím turnaji žen po sobě. Začátkem března triumfovala na slabě obsazeném turnaji ITF ve švýcarském Frauenfeldu, následně prošla kvalifikací velkého turnaje WTA v Miami a nyní je už mezi čtyřmi nejlepšími na turnaji ITF s dotací 50 tisíc dolarů v Osprey, kde startovalo celkem 12 hráček Top 100.

Pohoda. Katka Siniaková s tatínkem si to na Floridě užívajíJuniorská světová dvojka si během posledních dvou týdnů připsala už pět skalpů soupeřek, které ve světovém žebříčku WTA figurují na 152. či lepším místě: Rusku Martu Sirotkinovou (121.), Američanky Irinu Falconiovou (152.) a Alexu Glatchovou (120.), Alexandru Cadantuovou z Rumunska (119.) a Lucemburčanku Mandy Minellaovou (97.).

Siniaková v současném žebříčku WTA figuruje na 821. místě s 18 body, k nim si však připíše 30 bodů za Miami a minimálně dalších 32 za postup do semifinále v Osprey. A to už ji katapultuje někam ke 430. místu! Navíc bodové konto v Osprey, kde už není ve hře žádná nasazená soupeřka, je stále otevřené. Jen mimochodem - za postup do finále je 50 bodů (pro Siniakovou by to znamenalo posun k 380. příčce), za titul 70 bodů (350.).

O finále si tenistka s ruskou krví v těle (po tatínkovi) zahraje se 159. hráčkou světa Marianou Duqueovou-Marinovou. Třiadvacetiletá Kolumbijka, jež už má na kontě i titul z turnaje WTA (v roce 2010 na domácí antuce v Bogotě ve finále porazila současnou světovou šestku Němku Kerberovou) a chvíli se ohřála i v Top 100, má v Osprey skvělou formu: v prvním kole rozdrtila 6-1 6-0 nizozemskou obhájkyni titulu Arantxu Rusovou, následně ztratila jen tři hry s domácí Chalenou Schollovou a dnes smetla 6-0 6-4 další Američanku Julii Cohenovou.

Duqueová-Marinová má v nohách už šest zápasů, neboť začínala v kvalifikaci. V té hned v úvodu ztratila set s Japonkou Naraovou, od té chvíle ale neprohrála už 12 setů po sobě. Ve třech zápasech v hlavní soutěži prohrála jen osm gamů, v sobotu na rozjetou Jihoameričanku od 18:00 SEČ vlétne český talent Siniaková. 

Čtvrtfinále dnes bylo konečnou pro Kristýnu Plíškovou, která den po skalpu nasazené trojky Curenkové utrpěla debakl s Estrellou Cabezaovou-Candelaovou. Jednadvacetiletá Češka s o šest let starší Španělkou, která je v žebříčku o čtyři místa hůře postavenou hráčkou (115.), v boji o postup do semifinále prohrála 1-6 0-6. Může tak okamžitě odletět na turnaj WTA do Charlestonu, kde ji už zítra - stejně jako sestru Karolínu - čeká kvalifikace.

Cabezová-Candellaová si o finále zahraje s devatenáctiletou Slovenkou Janou Čepelovou. Ta si dnes poradila s Kanaďankou Sharon Fichmannovou a v soutěži zůstala poslední zástupkyní z Top 100.

- ITF OSPREY -
(USA / Florida, antuka, 50.000 dolarů)
páteční výsledky (29. 03. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Siniaková (ČR) - Sirotkinová (Rus.) 6-3 6-0
Cabezaová-Candellaová (Šp.) - Kr. Plíšková (ČR) 6-1 6-0
Duqueová-Marinová (Kol.) - Cohenová (USA) 6-0 6-4
Čepelová (SR) - Fichmanová (Kan.) 6-3 6-3

Semifinálové dvojice:
18:00 Siniaková - Duqueová-Marinová
20:00 Čepelová - Cabezaová-Candellaová

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
Frick
Kdy by mohla dokráčet do sotvky? Do roka?
Reagovat
vendulkabendulka
Je otazka, jestli to co ted predvadi je jenom nejaky zablesk, anebo je skutecne takovy talent, ze v techto vykonech bude pokracovat. Zatim jsem ji nevidela hrat a neumim si o ni udelat obrazek. A vcerejsi SF prohra byla dost jednoznacna. (Ale je pravda, ze uz muze byt unavena, jede 14 dni ve vysokem tempu)
Pristi tydny ukazou co od ni lze cekat. Do Top100 je jeste daleko (cca 600b)
Reagovat
smazaný uživatel
63 61 tak to nevyšlo
Reagovat
Elrondin
i tak bylo Katky vystoupení v Osprey hodně úspěšné, mám z ní velkou radost, už se moc těším na její další turnaj ;o)
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Semifinále je super. Nejlepší z našich holek tam. Takže super a jen tak dál Katko. Hrrrrrrrrrrr na další turnaje. Pojď!
Reagovat
vendulkabendulka
Prvni set 6:3 pro Duque Marino. Katko nevzdavej to!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Katka v SF zatím prohrává 3:6 a 1:3 :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Kde to sleduješ, já to nemůžu nikde najít
Reagovat
smazaný uživatel
Twitter.. Přidávají tam zprávy ze zápasu asi tak 1x za 30 minut :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak dík
Reagovat
Fandina
Katko, tak to je jízda. Držím palce do finále a pojď pojď pojď!
Reagovat
Frick
jí Voloďa dá ruskej pas :-O
Reagovat
smazaný uživatel
se nam rodila nova superhvezdicka? Na Martinu Hingisovou asi uz nikdo nikdy mit nebude(v 16 letech number 1) ,ale ten raketovy posun je az neuveritelny.
Jinak nevim jestli uz to tu nekdo postoval nebo psal, ale Katku budeme moci spatrit na Prague open :)
http://sport.idnes.cz/sparta-prague-open-ozdobi-opet-nejlepsi-cesky-predstavi-se-i-particka-1k4-/tenis.aspx?c=A130327_120131_tenis_ma
Reagovat
dadaft
gratulace.
přiznám se, že vůbec nemám představu jaký tenis Katka hraje...
tak doufám, že se letos dostane i na nějaký kurt s kamerama.
jsem vážně zvědavý. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to doufáme dva! :)
Reagovat
Carloss
ohromná gratulace. jestli Kateřina (mimo jiné jsem taky z Hradce.:)) přidá další vítězství tak se můžem dočkat celkem rakotovýho nástupu budoucí hvězdy. přeju. ty výsledky jsou ohromující.
Reagovat
smazaný uživatel
Super Katko!! :) jinak monty je super že konečně je tvoje oblíbenkyně i češka :) nic ve zlém :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem tady hodněkrát psal, že mně na národnosti až tak nezáleží... Vždyť VIS má nakonec pravdu, že všichni máme červenou krev. :D Katka je mi prostě sympatická a těch důvodů je víc. Teď už jenom zbývá, abych konečně někdy viděl její zápas a pak tady vydám oficiální prohlášení (jak jsem slíbil Vlkovi :D). Ale máš pravdu, už teď je to moje oblíbenkyně. Vždyť mám odkaz na její oficiální stránky v oblíbených, hned vedle stránek Any, Mashy, Caro a Viky. :)

Teď mě tak napadlo: To nemůže být aspoň finále toho turnaje někde na streamu? :D Věřím, že se tam Katka dostane.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, gratulace :-)) Už víme, koho dát jako dvojku na FC! :D Holka ne a ne se s toho snu probudit! :D Ale jen ať se ještě nebudí, je to opravdu neuvěřitelný, co za ty 2 týdny dokázala!! :-) Když to takhle půjde dál, tak na konci roku je v TOP 200! Což by bylo něco neuvěřitelného.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co na to říkáte? :) http://tenisnovinky.blog.cz/

JInak Katce moc gratuluju!! :) a budu držet palce:)
Reagovat
smazaný uživatel
Něco mi říká, že ta holka dokáže velké věci, Katko gratuluji. Třeba místo juniorského GS bude hrát kvalifikaci mezi ženami?
Reagovat
rubens
Káťa, Káťa... :)
Reagovat
VlS
je opravdu nutné v každém článku do zhloupnutí opakovat klišé o hráčce s ruskou krví? Jak víte, jakou krev má pan Siniak? Jméno je to totiž daleko spíš ukrajinské ( huculské ) než ruské. Ale je to jedno, Katka je Češka a krev má nepochybně červenou.
Reagovat
smazaný uživatel
A mně se to zase líbí. :) Jinak by to měl být pan Siniakov.
Reagovat
VlS
Monty, když to jednou někdo napíše tak O K, když to ještě jednou zopakuje taky OK, ale potřetí ve třech článcích po sobě je to jen hloupé slovní klišé - novinářsky řečeno "vycpávka" , ( zbytečné slovo nebo slovní spojení, které jen prodlužuje text bez jiného účelu). Chápu, že tobě se to líbí, ty totiž jsi mistr v nadužívání vycpávek.
Reagovat
VlS
Kdyby byl Siniakov, tak by se měla jmenovat Siniakovová a ne Siniaková
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aby ti to nebylo líto, tady dávám odkaz na jeden starší článek. :D Je zvláštní, že v tomhle článku taky píšou Siniak, ale podle ofic. stránek Katky by to měl být opravdu Siniakov...
http://sport.idnes.cz/tenisova-bojovnice-s-ruskou-krvi-touzi-po-wimbledonu-pfz-/tenis.aspx?c=A100817_093348_tenis_rou

O to nejde, že rád používám "vycpávky". :D Mně se to líbí asi ze dvou důvodů... Zaprvé mám rád české i ruské holky, takže mi to spojení přijde tak trochu přitažlivé. :) No a zadruhé je mi sympatický pan Zabloudil a zastávám se ho, protože tady na něj má pořád někdo nějaké připomínky. :D
Reagovat
VlS
mě na národnosti taky moc nezáleží, navíc ve většině států národnost =státní příslušnost a naše rozlišování národnosti a státní příslušnosti by jim bylo nepochopitelné ( chudáci amíci by se z toho museli picnout, všichni jsou Američani) . Jen ještě věcný doplněk - ruská krev by měla být 100% ruská, ne jen z poloviny. V konkrétním případu je pak prohlášení nepravda a formulace by měla znít s polovinou ruské prve. Ale je mi to opravdu fuk, fandím našim holkám a počítám mezi ně třeba i Zarinu, která hraje za Kazachstán a je rozhodně víc Kazaška, než třeba Jarka Švedova, ale vyrůstala v Praze, trénovala v Praze a vnímám ji víceméně za naši, bez ohledu na krev - jistě taky červenou.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Správně by se o Katce mělo psát jako o tenistce s česko-ruskou krví. Však já už jsem to tady takhle jednou napsal. :) Jo, Zarinu Diyas taky znám. Pamatuju si, jak v roce 2009 uhrála na turnaji v Praze čtvrtfinále (tehdy ještě turnaj WTA na Štvanici).
Reagovat
smazaný uživatel
To vypadá, že to není náhoda a máme další výbornou
tenisku. Snad jí to vydrží a já taky držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Že bych začal sledovat ženský tenis. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je pecka!!! Mám obrovskou radost a Katce moc gratuluju! :) V posledních dvou zápasech ztratila v obou případech jen tři gemy... Neuvěřitelné! Katka je skutečně nebojácné mládě. :)

Další soupeřka je určitě taky hratelná, protože je v žebříčku níže postavená než všechny ostatní hráčky, se kterými Katka na tomto turnaji hrála...
Reagovat
smazaný uživatel
ty vole, to už začíná být až neuvěřitelný:o))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist