Siniaková ukončila letošní singlové trápení porážkou v Moskvě

15. 10. 2019, 14:44
Aktuality 30
WTA MOSKVA - Kateřina Siniaková zakončila letošní singlovou sezonu vyřazením v prvním kole v Moskvě. V ruské hale, kde si před čtyřmi lety zahrála semifinále, dnes jasně nestačila na Polonu Hercogovou. Slovinka v dalším zápase vyzve turnajovou trojku Belindu Bencicovou, která stále bojuje o Turnaj mistryň.
Kateřina Siniaková

Ve dvouhře se letošní sezona Kateřině Siniakové vůbec nepovedla. Vítězka dvou turnajů WTA se letos jen dvakrát dostala do semifinále a nevydařily se jí ani halové podniky v Linci a Moskvě.

V ruském hlavním městě, kde si při své premiéře v roce 2014 zahrála semifinále, skončila stejně jako před týdnem v Rakousku hned na první soupeřce. Nad síly 23leté Češky byla Polona Hercogová.

Siniaková sice jako první slavila brejk, jenže poté přišla o dva servisy v řadě a za stavu 4-5 nevyužila ani jeden ze tří brejkbolů. Další tři brejkbolové příležitosti promarnila ve druhé sadě a za necelou hodinu a půl prohrála 4-6 2-6.

O pět let starší Slovinka v dalším zápase vyzve turnajovou trojku Belindu Bencicovou, která stále bojuje o Turnaj mistryň.

Siniaková bude v Moskvě hrát ještě čtyřhru. Společně s Kanaďankou Gabrielou Dabrowskou tvoří druhý nasazený pár. Po skončení ruské akce se přesune do čínského Shenzhenu, kde za dva týdny startuje Turnaj mistryň, na nějž se v deblu kvalifikovala s krajankou Barborou Krejčíkovou.

Ve dvouhře v Moskvě bude české barvy hájit už jen Karolína Muchová. Ta včera v prvním kole vyřadila dvojnásobnou šampionku Světlanu Kuzněcovovou. O čtvrtfinále si zahraje s nasazenou čtyřkou Donnou Vekičovou.

Darja Kasatkinová v domácí hale prohrála 1-6 4-6 s nasazenou pětkou Dajanou Jastremskou a neobhájí loňský triumf. Bývalou světovou desítku tak čeká propad minimálně až na 70. příčku žebříčku. Jastremská si o čtvrtfinále zahraje s kvalifikantkou Kirsten Flipkensovou.

• WTA PREMIER MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 1.032.000 dolarů
úterní výsledky (15. 10. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Hercogová (Slovin.) - Siniaková (ČR) 6-4 6-2
Jastremská (5-Ukr.) - Kasatkinová (Rus.) 6-1 6-4
Alexandrovová (8-Rus.) - Čepelová (SR) 6-1 6-4
Flipkensová (Belg.) - Vichljancevová (Rus.) 6-3 6-2
Kanepiová (Est.) - Babosová (Maď.) 6-1 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
slacker
zadne trapeni neukonciloa, prodlouzila ho dal. Lzete jak Fandina
Reagovat
Fandina
Nelži, nevíš, jestli ještě bude singl hrát. Ubožáčku.
Reagovat
Fandina
V deblu jde dál. S Dabrowski jako druhé nasazené porazily v MTB kole Dzalamidze N. / Marozava L.. Tak jsem zvědavá na další. Kalinskaya Putintseva. Alespoň něco.
Reagovat
tommr
na to, že jsou to obě hráčky top-10 to byla ovšem docela bída ...
Reagovat
Jan
Siniaková ukončila letošní siniakové trápení porážkou v Moskvě.
Reagovat
FulnekUltras
Následující dva měsíce má holčička se sebou rozhodně co dělat. A jako Siniakov bych se skutečně nebál v krajním případě použít i ten prakl. Úplně ze dna to jde nahoru často nejlíp.
Reagovat
Fandina
Holčičce je 23, i když na to nevypadá. A má přítele. Myslím, že by jí bránil.
Reagovat
Tiebraker
To je škoda, měl jsem o zásun do Rusky velký zájem :(
Reagovat
FulnekUltras
zpráskat a pak zasunout ;-)
Reagovat
FulnekUltras
ten bude radši leštit androida ;-)
Reagovat
EllNino
od příštího roku WTA turnaj, Fricku
Reagovat
Davor1
Tenis je predovšetkým o hlave a tú ona na vrcholovú úroveň absolútne nemá. Myslím, že viac by sa uplatnila v kolektívnom športe, čo dokazujú aj jej ďaleko lepšie deblové výsledky. Napriek tomu má v 23 rokoch zarobených na PM už 5,5 milióna a po TM to kľudne môže byť 6. V kombiniácii s jej povahou nie je vôbec divu, že keď sa jej nedarí, tak niektoré zápasy vyložene odchodí a poodpaľuje do outu. Iná už nebude.
Reagovat
FulnekUltras
na pořádné vyprášení prcky není pozdě nikdy
Reagovat
Davor1
Ak by šlo len o to, s tým by som jej kľudne helfol, ale obávam sa, že také jednoduché to nebude.
Reagovat
FulnekUltras
první krok je na správné cestě základ
Reagovat
tommr
další ostudná porážka. Hercogová hrála špatně a Katka ještě hůř. Poslední dobou se Katka navíc ani nesnaží bojovat a docela okatě to fláká. Dnešní zápas asi nejvíc vystihuje statistika proměněných brejkbolů: Katka proměnila jen 1/7 zatímco soupeřka proměnila 4/5!
Pokud Katka nějak zásadně nezmění přístup tak očekávám už příští rok vypadnutí z první stovky ...
Reagovat
Jon61
Ona je jako šílená, má třeba dva brejboly a nevyužije je, tak rozhozená odevzdá pak své podání soupeřce, často zbytek setu doslova odflákne. U ní je pomalu marné doufat, že se uklidní, pořád je třeštidlo.
Reagovat
lvicek
Kdo vi, co za tim je. Ja si ji zase pamatuju, jak pred nejakou dobou dokazala vyslovene vybehat a vydrit zapas. Treba ji neco trapi v osobnim zivote nebo proste jen dosla tenisova stava. Vsechno se to muze zase otocit treba i na nejake malickosti. Tak doufejme, ze se zase nejak sebere a bude se ji darit vic. (btw. mozna ji dost leze na nervy, jak ji ted preskakuji jedna mlada Ceska za druhou, ona tu byla roky jako nositelka nadejne nove generace a najednou tu mame Marketu, Kaju Muchovou, ted uz i Marusku a vsechny letos sbiraly fakt pekne uspechy).
Reagovat
Jon61
Do hlavy Katce nevidíme, možná měla velké ambice a ty nevycházejí, tak její temperamentí povaha se s tím nedokáže vyrovnat.
Jako malý odkaz na Váš nick posílám odkaz na písničku o spícím lvu :)
https://www.youtube.com/watch?v=mrOWDPkYyP0
Reagovat
smazaný uživatel
Hosi, jak se chova na kurtu, tak za to muze vzdy vychova. Nejvic rodiny. Kdyz je jeji papinek podnikatel, ktery ji odmala rozmazloval, tak se pak nedivme, ze se takhle prezentuje. Cili jako fracek, kteremu kdyz neco nejde podle planu, tak kope jen kolem sebe. Ona by potrebovala pevnou ruku strycka Toniho z Mallorcy.
Reagovat
Jon61
Potřebovala by opravdu pevnou ruku, ale otázkou je, zda-li by si dala domluvit, je strašně tvrdohlavá.
Reagovat
smazaný uživatel
No, prave. Asi nedala. Tvrdohlava, a zrejme taky i rozmazlena. Hrat nejaky tymovy sport, tak by otravila v zapase cely mancaft.
Reagovat
horska.kraslice
A možná právě naopak jí individuální sport nesedí. Vždyť v deblu dosáhla skvělých úspěchů a ve FC se pro tým rvala jak tygřice.
Reagovat
Jon61
Kyrgios za tým v Laver Cupu také bojuje jako lev a je také disciplinovanější.
Reagovat
horska.kraslice
Ano, souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me je ona individualisticka, narozdil od dole zmíněného Kyrgiose.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsechno je to o hlave.
Reagovat
FulnekUltras
možná ještě víc o přístupu
Reagovat
Jan
Tolik moudrých tady, to až si Katka přečte, příští rok poletí vzhůru jak vítr :)
Reagovat
FulnekUltras
a ještě víc by letěla, kdyby jí hrozilo tahání gum v mišelince ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist