Siniaková ukončila neporazitelnost Pavljučenkovové v Hongkongu, Fruhvirtová ve čtvrtfinále neuspěla

13. 10. 2023, 14:20
Aktuality 4
Kateřina Siniaková (27) ukončila ve čtvrtfinále neporazitelnost Anastasie Pavljučenkovové (32) na podniku WTA 250 v Honkgongu. Šampionku ročníku 2017, která v tomto dějišti vyhrála všech sedm předchozích zápasů, zdolala 7:6, 6:4. Do semifinále se naopak navzdory kvalitnímu výkonu nedostala Linda Fruhvirtová (18), talentovaná teenagerka podlehla 6:7, 2:6 grandslamové finalistce a bývalé světové třináctce Leylah Fernandezové (21).
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Kateřina Siniaková na začátku července nečekaně kralovala na jedné z posledních wimbledonských generálek v Bad Homburgu, ovšem po jedné výhře na nejslavnějším turnaji prohrála sedm utkání v řadě a spadla do další krize.

Na oblíbených čínských betonech se ale zase zvedla. Na velké akci v Pekingu sice ztroskotala hned v prvním kole na Darje Savilleové, nicméně na konci září se podívala do čtvrtfinále v Ningbu a teď si zahraje semifinále v Hongkongu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Ve všech třech utkáních v tomto týdnu musela do tie-breaku. V úvodním kole vyřadila šampionku nedávného podniku v Guangzhou Xiyu Wang, ve druhém oplatila porážku Kamille Rachimovové a ve čtvrtfinále udolala Anastasii Pavljučenkovovou, která vyhrála ročník 2017 a v tomto dějišti zvládla všech sedm předchozích zápasů.

Siniaková dřela o postup mezi nejlepší kvarteto bezmála dvě hodiny a ukázala pevnější nervy v koncovce obou setů. V úvodním dějství dohnala manko brejku, srovnala na 4:4 a v tie-breaku dominovala 7:1. Ve druhé sadě naopak sama ztratila náskok 4:2, ovšem servis si v devátém gamu udržela a utkání i díky chybám finalistky předloňského French Open zakončila na returnu.

V sobotu nastoupí ke svému třetímu letošnímu semifinále, na betonech v mexické Méridě neuspěla a na německém pažitu brala zmíněný titul. Proti Martině Trevisanové, s níž má vyrovnanou bilanci 1:1, zaútočí na své deváté kariérní finále.

Trevisanová přehrála ve čtvrtfinále 6:4, 6:3 Elise Mertensovou a poprvé od loňského French Open postoupila do semifinále, premiérově mimo antukové dvorce. Devětadvacetiletá Italka, která loni ovládla menší antukový podnik v Rabatu, bude usilovat o své teprve druhé finále na této úrovni.

 

Fernandezová – L. Fruhvirtová 7:6, 6:2

Linda Fruhvirtová před pár týdny i díky skreči soupeřky přerušila hrozivou sérii devíti porážek a od té doby hraje jako vyměněná. Navíc se jí odečetly body za loňský senzační triumf v Čennaí a jedna z nejtalentovanějších teenagerek se po krátkém vypadnutí z elitní stovky žebříčku evidentně uvolnila.

V Ningbu se nakonec probojovala do svého druhého semifinále na turnajích WTA, poté v Pekingu zničila Arantxu Rusovou a statečně vzdorovala člence TOP 10 Marii Sakkariové a další solidní výsledek přidala v tomto týdnu v Hongkongu, kde porazila nasazenou sedmičku Peyton Stearnsovou a 16letou kometu Alinu Kornějevovou.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Nad její síly byla až ve čtvrtfinále rozjetá Leylah Fernandezová. Úvodní dějství nabídlo fantastickou podívanou, obě aktérky v něm trefily minimálně dvojnásobek vítězných úderů než nevynucených chyb a k vidění byl agresivní tenis z obou stran. V tie-breaku byla Kanaďanka bezchybná a zkrácenou hru ovládla jednoznačně 7:2.

Po zisku prvního setu byla Fernandezová k nezastavení. Fruhvirtová se snažila vzdorovat a své druhé letošní čtvrtfinále otočit, ale na returnu uhrála jen dva body a dvakrát přišla o vlastní servis.

Fernandezová se prezentuje v Hongkongu výbornou formou, kterou odnesla i největší kometa letošní sezony Mirra Andrejevová. Grandslamové finalistce a bývalé světové třináctce se podařilo přerušit sérii čtyř čtvrtfinálových nezdarů a poprvé od loňského triumfu v Monterrey postoupit do semifinále.

O své páté finále a první mimo severoamerické betony zabojuje proti Anně Blinkovové. Ruska nevyhrála na ani jednom z posledních sedmi turnajů více než jeden zápas, ale při debutu v Hongkongu posbírala už tři skalpy. Nasazená pětka ve čtvrtfinále přehrála 7:6, 6:3 Saru Sorribesovou a poprvé od květnového finále ve Štrasburku prošla mezi nejlepší kvarteto.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hongkongu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
com
smile
Reagovat
zfloyd
Kačenka výborný výkon , zasloužené vítězství , škoda jen že málokdy takový výkon předvede 2x po sobě , snad to bude tentokrát lepší smile
smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Katka překvapila a vynahradila selhání Marie. smile
Kdo naopak nepřekvapil, je Curenko.smile
Linda hrála tak nějak to, na co momentálně má, takže OK.

K tomu postup Šalkové, Knutson a Bejlek na ITF, takže dnes spokojenost. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist