Siniaková v Bad Homburgu zdolala Pegulaovou a postoupila do čtvrtfinále

22. 6. 2021, 22:28
Aktuality 17
WTA BAD HOMBURG - Kateřina Siniaková na trávě v německém Bad Homburgu udolala 6-3 5-7 6-4 třetí nasazenou Američanku Jessicu Pegulaovou, když vývoj třetího setu otočila ze stavu 2-4, a už na čtvrtém turnaji WTA v řadě vyhrála minimálně dva zápasy. Ve čtvrtfinále narazí na domácí Lauru Siegemundovou.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková týden po deblovém triumfu na antukovém Roland Garros zvládá generálku na Wimbledon. V německém Bad Homburgu na svém prvním turnaji na trávě po dvou letech porazila Rusku Varvaru Gračovovou i třetí nasazenou Američanku Jessicu Pegulaovou.

25letá Češka uspěla proti o dva roky starší Pegulaové, která letos už čtyřikrát porazila Karolínu Plíškovou, po dvou a čtvrt hodinách hry.  V rozhodujícím setu sice prohrávala 2-4, ale následující čtyři gamy získala. Proměnit dokázala druhý mečbol vítězným forhendem.

Alespoň dva zápasy na turnaji WTA vyhrála Siniaková již počtvrté v řadě. Předtím se jí to povedlo v Istanbulu, Parmě i na Roland Garros.

O druhé letošní semifinále a vůbec premiérové na trávě si zahraje s domácí Němkou Laurou Siegemundovou.

Ve středu bude na turnaji poblíž Frankfurtu nad Mohanem usilovat o čtvrtfinále nejvýše nasazená Petra Kvitová, jejíž soupeřkou bude Američanka Ann Liová.

• WTA 250 BAD HOMBURG•
Německo, tráva, 189.708 dolarů
úterní výsledky (22. 06. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Azarenková (2-Běl.) - Gatojková (Běl.) 7-5 6-0
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (ČR) - Pegulaová (3-USA) 6-3 5-7 6-4
Siegemundová (8-Něm.) - Korpatschová (Něm.) 6-2 6-2
Anisimovová (USA) - Petkovicová (Něm.) 6:1, 7:5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
drabona
již dlouho nezahrála tak jako včera. Již předchozí zápasy naznačovaly, že se lepší, jen tak dál, je to hlavně o hlavě,člověk nikdy neví co ho nakopne.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
hezky napsáno, Bára má na ní určitě pozitivní vliv a to je dobře.
Reagovat
blixa
Takže Katka vyhraje Wimbl ? To by bylo peklo ! smilesmile
Reagovat
annah
Jasně. MUsí se vystřídat přece. Nemůže všechno schlamstnout jen Bára...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak to ať teď servíruje ve dne v nocismile
Reagovat
lvicek
Vcera jsem mela zvlastni pocit klidu - ze to proste Katka vyhraje. A to dokonce i za stavu 2:4 ve tretim. A Katka to zvladla opravdu skvele! Libi se mi, ze zmizelo to jeji vysilovani a ostrelovani kurtu, divaku a site a misto toho se vratila urputnost a bojovnost! Kdyz se ji to bude drzet dal, tak zase muze jit nahoru!
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
George_Renel
Katkasmile.
Takhle dobře jsem ji naposledy viděl zahrát když porazila Šarapovovou.
Reagovat
dadaft
Tohle vůbec nebyl snadný zápas, kdy vám soupeřka pomáhá nějakými lacinými chybami. Tohle bylo velké vítězství nad skvěle hrající soupeřkou a má nesmírnou cenu. Závěr zápasu byl fantastický, Pegula se snažila dostat Katku do nekomfortní situace, posílala tam jeden přesný a tvrdý úder za druhým ...... a Katka ji oplácela stejnou písničkou -- i z těžších pozic pořád hrála aktivně, snažila se dostat Pegulu do úzkých, rozdělovala míče, rozběhávala ji... Byl to nádherný, hodně fyzický tenis, na který Katka má, který se svou kondičkou zvládá a se kterým dokáže uspět.
V úplném závěru zápasu jsem seděl s bradou na podlaze a dokola opakoval "to není možný, to není možný..."
Parádní vítězství. smile

Příští soupeřka bude jiný druh tenisu, ale jako tommr věřím, že Katka najde cestu k úspěchu.
Držím palce.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Naprostý souhlassmile vynikající tenis z obou stran, výměny na ostří nože. A skvělé vítězství pro Katku. Jak píšu vedle, vychází mi z toho, že Pegula je pro Káju jeden z nejhorších možných matchupů.
Další zápas pro ti Siemulant na domácí půdě nic moc, na to se snad radši ani nebudu dívat. Katka by ji aspoň nohla trefit na sítismilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
no a teď můžeš poradit Káje, jak na Pegulu.
Reagovat
baba
no a teď můžeš poradit Káje, jak na Pegulu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Poradit jí může, ale Káje to nebude nic platné. Pegula je pro ni jeden z nejhorších možných matchupů.
Reagovat
tommr
těžce vydřené vítězství nad nepříjemnou soupeřkou, která skoro nedělá chyby. Příjemně mě překvapilo, že Katka bojovala až do konce a za stavu 2:4 ve třetím to nezabalila. Zdá se, že jí inspirují dobré výkony její deblové partačky ... smile
Ve čtvrtfinále jí čeká další nepříjemná soupeřka, která by ale na trávě neměla být nepřekonatelnou překážkou. Katka bude mít navíc velkou motivaci, protože Siegemund jí před 5 léty připravila o titul ve finále v Bastadu ...
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
zfloyd
Kačenko moc mě potěšila výhra věřil jsem děkuji
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist