Siniaková v Istanbulu porazila Mladenovicovou a poprvé v sezoně vyhrála dvakrát po sobě

21. 4. 2021, 22:49
Aktuality 2
WTA ISTANBUL - Kateřina Siniaková na prvním letošním turnaji na antuce poprvé v sezoně porazila dvě soupeřky. Dnes na podniku WTA v Istanbulu v celkově již 9. vzájemném duelu zdolala ve třech setech Francouzku Kristinu Mladenovicovou a poprvé od loňského září postoupila do čtvrtfinále. V něm 24letá Češka narazí na jedničku Mertensovou, nebo Golubicovou.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková letos na tvrdém povrchu vyhrála pouze dva z osmi zápasů, hned na prvním turnaji na antuce však přidala další dvě vítězství. V Istanbulu po zdolání Rumunky Buscaové porazila ve třech setech i Kristinu Mladenovicovou

24letá Češka zvítězila v souboji bývalých nejlepších deblistek světa nad o tři roky starší Francouzkou 6-4 3-6 6-4 a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 5-4. Na antuce vyhrála i podruhé.

"Konečně jsem se na kurtu cítila solidně. Škoda, že mi utekl druhý set, ale i tak to byl dobrej a dlouhej zápas, což teď potřebuju," řekla 69. tenistka světa Siniaková Radiožurnálu.

Ve svém prvním čtvrtfinále na turnaji WTA od loňského září bude Siniaková usilovat o první semifinále od srpna 2019. V pátek vyzve buď nejvýše nasazenou Belgičanku Elise Mertensovou, nebo Švýcarku Viktoriji Golubicovou.

Až ve čtvrtek čeká zápas druhého kola Barboru Krejčíkovou, která se utká s Anou Bogdanovou z Rumunska.

• WTA 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka, 235.238 dolarů
středeční výsledky (21. 04. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kanepiová (Est.) - Dijasová (Kaz.) 6-4 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (ČR) - Mladenovicová (Fr.) 6-4 3-6 6-4
Kosťuková (Ukr.) - Kasatkinová (4-Rus.) 6-3 7-5
Konjuhová (Chorv.) - Qiang Wang (8-Čína) 6-1 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Potapovová (Rus.) 7-6(6) 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kaniaová-Chodunová/Wachaczyková (Pol./Něm.) - Voráčová/Arruabarrenaová (3-ČR/Šp.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
smile
Reagovat
EllNino
Holkám to vyšlo pěkně, tři vyhrané tříseťáky, čtyři výhry ze čtyř možných ...

Karolína je ve srabu stále, ale aspoň vyhrála těsný třísetový zápas ... s Penko poslední dva zápasy prohrála, na RG dost hladce, nevidím to moc dobře ... na tyhle ultimátní řezačky moc neumí (Lucic např.) ... ale držím pěst, ať to zlomí...

K Petře už jsem se vyjadřoval vedle, má pěkné skalpy dvou hráček top 20, čtvrtfinále bude zase těžké, ale hratelné ... tak jedem :) ... Konečně zase vyhrála tříseťák, poslední dobou jí moc nejdou ...

Markéta hrála velmi dobře, ale zbytečně si to zkomplikovala a Maruška začala ve druhém nebezpečně kousat ... málem z toho byl třetí set :) Pro další kolo se Simonou je ale asi dobře, že vítězka vyšla ze zápasu hraného na dva sety ... a na Simonu po zranění by se Markéta zase mohla vytáhout :)

Katka vyhrála dva těžké tříseťáky v řadě ... další kolo už ale bude hodně těžké, ať už s Mertens, nebo s Golubic :)

Petra s Katkou jsou tedy ve čtvrtfinále, zítra se je pokusí nepodobit Karolína, Bára a Markéta ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist