Siniaková v Limoges neproměnila tři mečboly proti Vögeleové

4. 11. 2014, 17:44
Aktuality 29
WTA 125K LIMOGES - Kateřina Siniaková v Limoges na triumf z turnaje ITF v Nantes nenaváže. Talentovaná Češka vypadla už v prvním kole, když proti nasazené Švýcarce Stefanii Vögeleová neproměnila tři mečboly.
Kateřina Siniaková

V polovině září si Kateřina Siniaková došla v uzbeckém Taškentu pro svůj první titul na okruhu WTA. Před dvěma týdny pak dosáhla i na svůj životní výsledek ve dvouhře, když na halovém podniku WTA Premier v Moskvě prošla přes několik zvučných jmen z kvalifikace až do semifinále a poprvé v kariéře se posunula mezi stovku nejlepších tenistek světa.

Před dvěma dny si osmnáctiletá Češka připsala také svou nejcennější trofej, když ve francouzském Nantes vyhrála turnaj ITF s dotací 50 tisíc dolarů. Na dalším turnaji ale ztroskotala po nedostatečném odpočinku hned na první soupeřce. Po včerejším čtyřhodinovém přesunu do Limoges dnes neúspěšně vstoupila do soutěže kategorie WTA 125K.

Siniaková, která je už 74. hráčkou světa, se v prvním kole utkala poprvé s o šest let starší Stefanií Vögeleovou. Proti sedmé nasazené Švýcarce začala v basketabalové hale téměř bez divácké kulisy získaným prvním setem, ale ve druhém uhrála jen jeden game a rozhodnout musela až dramatická třetí sada.

Statistika zápasu Siniaková - VögeleováTalentovaná Češka v ní byla několikrát blízko vítězství, jenže své šance nevyužila. Za stavu 5-4 se dostala k prvním dvěma mečbolům, ale první její soupeřka odvrátila esem a při druhém Siniaková zkazila úder při náběhu na síť. To už ztrácela klid a vzteky kolem sebe začala mávat raketou.

I rozhodující tie-break měla rodačka z Hradce Králové dobře rozehraný, ale když ztratila vedení 5-3, projevila se v jejím těle horká ruská krev po otci a praštila raketou. Vzápětí měla třetí mečbol, při kterém se rozhodla čekat na chybu Vögeleové, která naopak hrála agresivně a také díky tomu ustála i třetí krizovou výměnu. Švýcarka pak po dvou chybách neproměnila své první dva mečboly, třetí příležitost si ovšem již vzít nenechala a útočnou hrou zápas ukončila.

"Dnes to byl těžký zápas, prohrála jsem 6-7 ve třetím setu. Štve mě to, ale musím makat dál," napsala na facebooku Siniaková, se kterou po Francii cestuje trenér ze Sparty Daniel Filjo. "Nyní ještě debl, pak domů a trochu volna," dodala česká tenistka, kterou čeká čtyřhra společně se zkušenou krajankou Renatou Voráčovou.

V turnaji tak z českých tenistek zůstává už jen dvacetiletá Tereza Smitková, jež včera porazila Urszulu Radwaňskou.

Limoges je jedním z pěti turnajů série WTA 125K Series, které jsou dotovaná částkou 125.000 dolarů a pro vítězku je na nich připraveno 160 bodů do světového žebříčku. Konají se od roku 2012 a letos se hrály v čínských městech Nanchang, Suzhou a Ningbo a tento týden se hraje také v tchajwanském Taipei.

- WTA 125K LIMOGES -
(Francie, tv. povrch / hala, 125.000 dolarů)
úterní výsledky (04. 11. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vögeleová (7-Švýc.) - Siniaková (ČR) 4-6 6-1 7-6(8)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
tommr
zdá se, že jí včerejší zápas s Katkou natolik vyčerpal, že dneska nebyla schopná splnit roli favoritky proti lucky loserce ... :(
Reagovat
George_Renel
že Tereza se pomalu vrací do letní pohody. Jestli si dobře vzpomínám, na září měla naplánovanou odloženou maturitu na průmyslovce. Třeba se zadařilo a přispělo to i k herní pohodě.
Reagovat
tommr
ve třetím setu už byla Tereza jasně lepší a zápas suverénně dopodávala čistou hrou ...
Tereza dneska podala velice solidní výkon. Když se jí daří tak se na její hru dívá líp než na trochu upracovanej tenis Katky Siniakový ... :)
Reagovat
tommr
Tereza začla dobře i třetí set. V první hře ještě nevyužila ani jeden ze tří BP, ale ve třetí hře už soupeřku brejkla ... :)
Reagovat
mrafe
Terka už ve třetím vede 5:1. Tak to je dobře, že se Terce zase začíná dařit
Reagovat
tommr
škoda, že se jí nepodařilo proměnit ani jeden z těch tří MP při podání soupeřky. Snad to ale dokáže dopodávat při vlastním servisu ... :)
Reagovat
tommr
Tereza začla trochu ospale a než se rozkoukala tak prohrávala 0:3 a ztrátu brejku už nedohnala. Ve druhým setu se už zlepšila a zaslouženě srovnala na 1:1 ...
Reagovat
jb007
Prosím L.Zabloudila, aby v souvislosti s Katčiným temperamentem nepoužíval termín "horká krev po ruském otci", protože je přinejmenším sporný. Co když je temperamentní po matce? Nebo je prostě svá? Pana Siniakova znám jako uvážlivého a moudrého muže, který ví co dělá. Krom toho ruská krev je z většinové tradice spíše zádumčivá a zdrženlivá. O zděděném temperamentu by se dalo hovořit spíše u dětí s rodiči italskými :)
Reagovat
mrafe
Chtěla jsem se Vás zeptat, zdali se Vám normálně zobrazují komentáře pod článkem. Když se na úvodní stránce třeba k tomuto článku píše, že je jich 9 z toho jeden nový, když kliknu na komentáře tak mi to píše nenalezeny žádné komentáře. Pokud se odhlásím, a rozkliknu to jako nepřihlášení uživatel, tak tam vidím všech devět komentářů. Nevím, jestli to dělá jenom moje PC nebo to dělá Vám to dělá taky. Dneska mi totiž proběhla větší aktualizace antivirového programu (eset), tak nevím, jestli si tam něco nepřenastavil a teď mi to nefunguje. Děkuji za odpovědi
Reagovat
Fandina
Mně se to zobrazuje normálně. Nemáš třeba nastavený filtr jen na někoho?
Reagovat
mrafe
Fandino díky moc, závada je odstraněna.Toho jsem si vůbec nevšila. Chyba byla mezi klávesnicí a židlí. Měla jsi pravdu, ten filtr jsem si tam nastavila, ani nevím jak. A tak mě to nenapadlo hledat tam příčinu.
Reagovat
blixa
Dělá to i když tam není filtr. Když budeš pozorná, tak si všimneš.
Reagovat
mrafe
Fandina měla,pravdu, tak mám otevřeno více oken, tak jsem si tam opravdu nastavila zobrazování příspěvků jen od jednoho uživatele. Jelikož to nebyl záměr tak jsem se tam vůbec nepodívala,až když mě Fandina nakopla.

No já spíš mám zkušenosti s Javou, že občas, když je aktualizace, tak to pak nedělá co má. Díky všem za pomoc
Reagovat
blixa
Jojo, dělá to. Ne často ale dělá. Většinou si toho člověk všimne právě když je tam 1 komentář, protože ho nevidí. Nezávisí to ani na prohlížeči,ani na antiviráku. Mají tam nějakou chybičku.
Reagovat
VlS
Deaktivuj si filtr, asi jsi nevědomky zapnula filtraci
Reagovat
mrafe
Dík. Přesně jsi to vystihl, že jsem si nevědomky zapnula filtr, již jsem filtr vymazala.
Reagovat
Fandina
Chtěla jsem se podívat na statistiku zápasu tady z toho obrázku v článku, ale pořád je to rozmazané a malé. Tak nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Katko.. :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Katky, tak to je sakra škoda. :( Ale aspoň mě nemusí mrzet, že jsem to neviděl. Těší mě postup Kiki, i když z jejího zápasu jsem taky viděl jenom prvních pár gemů... Mým hlavním programem bylo dneska rezervování vstupenky na MS v hokeji (zítra musím už potřetí na terminál, protože ještě dneska odpoledne jim výdej rezervací nefungoval - ale aspoň jsem pokecal se sympatickou slečnou na terminálu :)) a chození s kamarády na pivo (s tím jsem pro dnešek taky ještě neskončil :D).
Reagovat
smazaný uživatel
Ale divím se, že ten terminál u vás ani takhle díl nefungoval.. Mamka dělá na poště a té tam ten terminál Sazky fungoval už opět okolo té půl 2 prý.. :D Pivo bych si taky ale dal! :DD
Reagovat
24tomas
Za sebe teda musím říct, že jsem viděl Siniakovou v zápase poprvý od letního utkání s Kruničovou a znovu mě bohužel nezaujala, spíš naopak. V osmnácti letech působit na kurtu, tak jak dneska předvedla... Švihat raketou sem a tam, nechávat si ji podávat od podavačů míčků, neustále si stěžovat. Vezmu-li to z pohledu národnostně nezaujatýho fanouška, pak maximálně nesympatický chování.
Reagovat
rosm
souhlas, ma nezazivny nekoukatelny tenis, nechapu ze ted s tim mela uspech. O chovani ani nemluve, chova se jak hloupy 12 letý děcko.
Reagovat
mrafe
Katku jsem hrát neviděla, ale chtěla jsem se v pondělí podívat na Terku a ten kurt má tak šílenou barvu, která mi nedělá dobře na oči, že jsem viděla jeden set a pak to vzdala.
Reagovat
tommr
možná, že se na ní projevila únava z turnaje v Nantes kde ještě v neděli bojovala ve finále. Hrát proti neúnavný vracečce Voegeleový hned první zápas bylo každopádně za trest ... :(
Z hlediska postavení v žebříčku dnešní prohra pro Katku naštěstí nic neznamená. Pokud si ale bude chtít udržet to krásný 74.místo i na konci sezóny tak bude must ještě někde zabodovat, protože z lonska obhajuje ještě titul ze Zawady (50 bodů) a čtvrtfinále z Šarm aš-Šajch (32 bodů) ...
Reagovat
slacker
Doprcic co je to ten turnaj v Šarm aš-Šajch? tady sviti 53 ITF. tedy se tam asi kona kazdy tyden. 32 bodu za ctvrfinale mi prijde jako body uplne zadarmo. Tam by vitezka mela brat max 15 bodu.
Reagovat
lars
vetsinou to jsou 10K, jenom min. a tento tyden to je 25k
Reagovat
slacker
Dopoledne snorchlovani, odpoledne minigolf v resortu a samorejme all-inclusive. Mezitim sem tam teniovy zapas.
Reagovat
rosm
vracecka to teda nebyla ani omylem. Voegel utocila mnohem vic nez Siniakova...
Reagovat
ptpc
S tou únavou nesúhlasím. Keď už mala MP tam už o únavu nejde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist