Siniaková v Parmě neztratila set ani s Garciaovou a po téměř dvou letech si zahraje o finále

20. 5. 2021, 12:48
Aktuality 31
WTA PARMA - Kateřina Siniaková na antuce v Parmě postoupila do svého prvního semifinále od předloňského srpna, a dokonce bez ztráty setu. Pětadvacetiletá Češka porazila bývalou světovou čtyřku Caroline Garciaovou a úspěšně navázala na cenné skalpy Clary Tausonové a Sereny Williamsové. O své šesté finále, první od ledna 2018, bude bojovat se 17letou Cori Gauffovou.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

Kateřina Siniaková v Parmě teprve podruhé v sezoně dokázala porazit dvě soupeřky po sobě a postoupit do čtvrtfinále. V úvodních kolech proti Claře Tausonové ani Sereně Williamsové přitom favoritkou rozhodně nebyla. I tak dokázala najít svou formu, díky které jí v žebříčku WTA patřilo už 31. místo, a 18letou Dánku, jež letos v Lyonu získala svůj premiérový titul na hlavním okruhu, i legendární Američanku zvládla vyřadit.

Teprve čtvrtá česká přemožitelka mladší ze sester Williamsových naopak do dnešního čtvrtfinále s Caroline Garciaovou jako favoritka vstoupila a roli potvrdila. Trápící se bývalou světovou čtyřku přehrála 7-5 6-1 a vylepšila si s ní bilanci na 4-2.

Siniaková v úvodním dějství neuhájila náskok 4-2 30-0 a její soupeřka mohla za stavu 5-4 set uzavřít na podání. To jí však 25letá Češka nedovolila a ve zbytku utkání už ztratila jediný game.

"První set byl klíčem," řekla Siniaková v rozhovoru na dvorci. "Od začátku jsem necítila svoji hru a bylo to těžké. Ona hraje agresivně a jsem opravdu ráda, že jsem to vybojovala. Doufám, že budu v těchto výkonech tady pokračovat," řekla pětadvacetiletá Češka, aktuálně 68. hráčka dvouhry.

O své šesté finále, první od ledna 2018, bude rodačka z Hradce Králové bojovat s Cori Gauffovou, které se pokusí oplatit loňskou porážku z Ostravy. Teprve 17letá Američanka přehrála 6-3 6-3 svou o dva roky starší krajanku Amandu Anisimovovou a zaútočí na své druhé finále (triumf v Linci 2019).

Sloane Stephensová v souboji finalistek French Open smetla 6-3 6-0 bývalou světovou pětku Saru Erraniovou a po dvou letech postoupila do semifinále.

Osmadvacetiletá Američanka bude o své jubilejní desáté finále, první od French Open 2018, usilovat proti Qiang Wang. Číňanka ve večerním čtvrtfinále udolal po tříhodinové bitvě 7-6 3-6 7-5 druhou nasazenou Chorvatku Petru Martičovou.

• WTA 250 PARMA •
Itálie, antuka, 235.238 dolarů
čtvrteční výsledky (20. 5. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Siniaková (ČR) - Garciaová (8-Fr.) 7-5 6-1
Qiang Wang (6-Čína) - Martičová (2-Chorv.) 7-6(4) 3-6 7-5
Gauffová (3-USA) - Anisimovová (5-USA) 6-3 6-3
Stephensová (USA) - Erraniová (It.) 6-3 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Turnaj v Indian Wells se letos odehraje v říjnu.
Reagovat
Torn
To je docela zajímavý nápad. :D Když vezmeme v potaz, že pro TOP hráčky je říjen takový trochu zabitý, jak se snad kromě Moskvy nehraje nic extra velkého. Nicméně, já mám tuhle halovou část roku velice rád. :)
Reagovat
com
tak treba ten titul urve smilesmile Pak zas muze po zbytek roku klidne vypadavat v prnim kole smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Katce!smilesmile I podle HL, na které jsem se podíval, to nebyl vůbec snadný zápas a hlavně v prvním setu musela řešit několik zapeklitých situací. Super, že se s nimi vypořádala a Carol tím do druhého setu nalomila. Jak se těšila Sojčí, Katka už se začala pěkně pokládat do úderů, je to jako sledovat Sakalu nebo Koudelku při letech na lyžíchsmile Ne, vážně hezky se na tou kouká, když jí to takhle funguje. Jen tak dál a nepodléhat malichernostem!
Reagovat
FulnekUltras
držím fest palce proti tomu progresivistickému "zázraku"

smilesmilesmile
Reagovat
George_Renel
smile Hlavně za to, že se přestala nesmyslně rozčilovat a že přestala klackovat. Vydrž!
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, to její frackovité vztekání a obviňování všech okolo mě vadilo dost.
Reagovat
Fransoas
Tak SF s Gauffovou bude velice obtížné,protože přehrála poměrně hladce také jinou teenagerku.
Reagovat
tommr
takže v americkým derby žádný překvapení a Katku čeká Gauffová. Katka to s ní bude mít těžký a snad nedopadne jako v Ostravě kde nedopodávala první set a pak hladce prohrála druhej ...
Reagovat
tommr
díky dnešní výhře Katka obhájila lonský semifinále z Norimberka. Chtělo by to ale přidat ještě aspon jednu výhru, protože Katku čeká těžká obhajoba i na FO kde v roce 2019 došla až do čtvrtýho kola ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce se @K_Siniakova zase našla, řekla @Radiozurnal1 a vděčí za to také Eugenii Maniokovové, bývalé trenérce Jekatěriny Makarovové" jsem ráda, že mi /zatím/ pomáhá s antukovou částí sezóny, jsme dohodnuté i na Roland Garros"
Reagovat
Alien
Výborně Kačka! Myslím si, že s těmito výkony může Katka pomýšlet na letošním French open na dvorcích Rolanda Garrose na mety nejvyšší! Skvěle načasovaná forma!
Reagovat
tommr
jen mě trochu znepokojuje to její zafačovaný stehno. Snad jí noha vydrží ...
Reagovat
Dobry-den
Super. Jsem rád, že se Katce konečně daří a že i tenhle týden je komu fandit. smilesmilesmile
Reagovat
dadaft
Je třeba říct, že Katka hrála opravdu dobře. I když v prvním i druhém setu měla slabší chvilku, nebyla moc dlouhá a neměla následky. Jinak bojovný, obětavý a přitom sebevědomý výkon s dobře vyváženou obranou i útokem. Bekhend šlapal.
Výměna, kterou získala brejkbol na 5:1 ve druhém je výměnu turnaje.
Gratulace.
Reagovat
raron
..gratulace. Co ten Veselý??..včera skrečoval a dnes "plácá" debla...
Reagovat
hanz
Rozdíl je v tom, že v deblu se nemusí tolik hýbat. A koukám, že už se v turnaji dohýbal OUPLNĚ.
Reagovat
sojka1
videla jsem jen jeden gem, ale hrala super, gratulace! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Opět kraťásky, ale v posledním gemu i kopečky :-)
Tak v Bělehradu ještě dva tři křížkysmile
Reagovat
sojka1
diky, vim, ze dohravala a prohravala, musim zas frcet, ale vsechno dozenu, vsechno se doucim.... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
prší... dnes asi celý den v háji.
Reagovat
makro99
já jsem viděl taky jeden game, pohříchu ten na 1:3 a pak ještě Katku na servu, jak prohrávala 15:30..:) ale vůbec nevadí, rád si v klidu vychutnám highlights a backhand turnaje :)
Reagovat
tommr
zasloužená výhra nad nebezpečnou soupeřkou. Jsem rád, že Katka ustála ten tlak po výhře nad Serenou ... smile
Dnešní zápas rozhodlo to, že se Katka nenechala zlomit tím, že v prvním setu přišla o nadějný vedení. Garcia naopak po nedopodávání prvního setu úplně odpadla. Nestává se moc často, aby měla Katka pevnější nervy než soupeřka ... smile
Reagovat
peek
Teď je třeba, aby Amanda pořádně zalehla na Gauč a daly si spolu pořádnej vyčerpávající tříseťák...
Reagovat
tommr
jj čím dýl se budou řezat tím líp pro Katku. I když ta Gauffová vypadá že je neutahatelná ...
Reagovat
peek
No v prvním kole měla namále, dva tajbrejky, to byla slušná válená: gauč a kanape. smile
Reagovat
tommr
ale Giorgi už smetla ...
Reagovat
lvicek
Tak Gauff zatim ma prvni set a to pomerne v klidu.
Reagovat
tommr
jj Anisimova kupí jednu chybu na druhou ...
Reagovat
Torn
Měl jsem o Katku podobné obavy a jsem rád, že to zvládla. Na titul určitě má, ale musím to ustát v hlavě. Patrně jí od stresu pomáhá Macháč. :D
Reagovat
FulnekUltras
snad už se TO konečně začne projevovat pozitivně ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist