Siniaková v Parmě podlehla Gauffové a do finále nepostoupila

21. 5. 2021, 16:27
Aktuality 31
WTA PARMA - Kateřina Siniaková ve svém prvním semifinále od předloňského srpna neuspěla. Pětadvacetiletá Češka na antuce v Parmě podlehla 5-7 6-1 2-6 Cori Gauffové a do svého prvního finále od ledna 2018 neprošla. Teprve 17letá Gauffová bude hrát své druhé finále (triumf v Linci 2019) a vyzve v něm Číňanku Qiang Wang.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková

Pětadvacetiletá Češka, jíž v žebříčku dvouhry patří aktuálně 68. pozice, nevyužila v závěru vyrovnané první sady za stavu 5:4 šanci set dopodávat a vedení se díky zisku tří her v řadě ujala soupeřka. Ve druhém setu sedmnáctiletá Gauffová více chybovala a Siniaková naopak kralovala. V rozhodující sadě se ale situace otočila. Gauffová ve druhém gamu odvrátila dva brejkboly a soupeřku pak přetlačila.

Světová deblová osmička Siniaková se mezi nejlepší čtyři ve dvouhře na WTA Tour dostala poprvé od turnaje v Bronxu v srpnu 2019. V boji o šesté finále v singlu a první od Shenzhenu 2018 ale neuspěla a i druhý vzájemný duel s aktuálně třicátou hráčkou světa prohrála. Američanka si zahraje o titul podruhé v kariéře, v Linci v roce 2019 při premiéře uspěla.

• WTA 250 PARMA •
Itálie, antuka , 189.708 eur
páteční výsledky (21. 05. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Gauffová (3-USA) - Siniaková (ČR) 7-5 1-6 6-2
Qiang Wang (6-Čína) - Stephensová (USA) 6-2 7-6(3)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

31
Přidat komentář
tommr
tak Katka byla nakonec jediná, která dokázala Gauffový vzít aspon set. Věřím, že kdyby se přes ní dostala do finále tak by Wangovou taky jasně porazila ...
Reagovat
makro99
přesně na to teď myslím, Katka v předčasném finále prohrála se suverénkou turnaje; vyrovnaný zápas rozhodlo pár míčů v koncovce 1. setu; dobrý počin smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
souhlassmile
Reagovat
FulnekUltras
jj, velká škoda...
Reagovat
paddy
už je zase ta stará dobrá Kačka nepododávačka smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nevšiml jsem si, že by měla ve třetím breaksmile
Reagovat
aligo
Ale v tom prvním jo smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je pravda a je taky pravda, že tam bylo něco smůly. Nedopodávat set a být hned nepododávačka... (i když si třeba špatně vykládám smysl) Ke všemu to byl snad její první prohraný set na turnaji.
Reagovat
com
smile a ty boty do roboty a ta kráva mléko dává a to tele hubou mele a ten vepř jako pepř a ta husa chodí bosa a ta kačka blátotlačka a to kuře krákoře, běhá po dvoře, má panenka tančí se mnou v komoře smilesmile
Reagovat
wenceslao
Já znám ten konec trochu jinak - a to kuře krákoře, běhá po dvoře, Siňáková pláče doma v komoře...
Reagovat
wenceslao
Dnes byla Gauff opravdu k poražení. Díval jsem se od druhého setu a přišlo mi, že pro ní jsou kraťasy a loby španělská víska ( i když se jí jeden kraťas ve třetím povedl ).
Jinak, jsem tady nový, zdravím všechny a asi nebudu moc v oblibě, protože fandím spíš Davidům než Goliášům. Takže mými oblíbenci jsou Jelena Ostapenko a Diego Schwartzman ( když jim to jde a ty Golismileáše si vodí po kurtu ).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vítejsmile
Davidovci a Naducánkomilci jsou aspoň pro mě úplně v pohoděsmile
Reagovat
gigin
Vitaj a nalej! Penko cajk.
Reagovat
Fandina
Trochu jsem nakoukla a užasla jsem s Gauff. Ona když bylo potřeba, tak zabrala. V koncovce prvního setu a pak ve třetím. Katka se mi líbila jako obvykle nasazením, s tím jak všechno doběhla a také nějaké parádičky na síti. To bylo fajn. Jen možná škoda, že se tam nepohybovala častěji, protože Cori byla hodně na základní čáře. Ale jinak, se mi mač líbil, jen kdyby bývala vyhrála Kačka. Nicméně mě celkem nemile překvapil Katky řev po každém úderu. To jsem si předtím neuvědomovala, že to dělá. Ale jinak Katka dobré. Škoda, že to nedala.
Reagovat
Fandina
užasla jsem z Gauff
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, i přes výkyv ve 2. setu velmi překvapila, píšu to i vedle.
Reagovat
Ela-fon-isi
Přesně, když šlo o vítězství v gemu nebo prvním setu, hrála Cori jak Serena zamlada. I tak se nemá Katka za co stydět!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, když šlo o vítězství v gemu nebo prvním setu, hrála Cori jak Serena zamlada. I tak se nemá Katka za co stydět!
Reagovat
sojka1
treti set jsem nevidela, odpadla jsem jeste driv nez Cori, hned kdyz zapas ve druhem ztratil rytmus... :-) Kacka vsak celkove paradni turnaj a souhlas, ze dneska rozhodl prvni set, toho je opravdu skoda. Ale zas je o co se oprit a na co navazat, pojd!
Kdyz ztratim koncentraci, nejedu vestby, body, projekty, GS... vzdycky se upnu na nejakou jednotlivost, dneska na servis... :-)) Cori jede postaveni podle Serenky, pokrceni nohou jim umoznuje dokonalou rotaci tela a je to pecka... Kacenka ma propnutou pravou nohu (stoji jako stafle) a tim se podle me okrada o ten svih pak.... ale tak zase nejen, ze odstranila drivejsi lomihak, masli, EllNino vi, ale celkove ho docela ucesala a je ucinnejsi i hezci... jinde zminuje i FU... ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Servis brousí. Bylo tam asi 9DF, ale účinnost 1.servu byla vysoká, i když nevím procenta. K Ósace tedy přibyde další hráčka s nebezpečným servem. Udrží se Kája v téhle společnosti?
Reagovat
Fransoas
Škoda neproměněný BB ve druhém gamu třetího setu.Potom prohrála 2x svůj servis.Možná to bylo o pár míčcích a taky o štěstí.
Reagovat
tommr
škoda, že Katka nedokázala zopakovat výkony z předchozích zápasů, protože Gauffová byla dneska rozhodně k poražení ...
Velká škoda hlavně toho prvního setu ve kterým byla Katka dlouho jasně lepší, ale nezvládla koncovku. I ve třetím začala dobře, ale ke konci už nestíhala ...
Postupem do semifinále Katka jen obhájila semifinále z Norimberka a zůstane tak na nepříliš lichotivý pozici v sedmý desítce. A pokud neuspěje s obhajobou čtvrtýho kola na FO tak jí dokonce čeká další pokles ...
Reagovat
Matej4732
Ale body za 3. kolo z roku 2020 ji zůstanou, že?
Reagovat
EllNino
Ne
Reagovat
tommr
jen do podzimu a pak by se jí místo toho započet letošní výsledek ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
utkvělo mi několik balonů, které mohly mít určitý vliv na vývoj utkání, jen netuším, kdy ty situace nastaly (myslím, že koncovka 1.setu?) - jeden nevydařený Katčin FH prohoz (namísto lobu cross), dvě trefené lajny od Cori s mizerným odskokem a jeden jasný out na kontě spícího Mrože.
Reagovat
FulnekUltras
to už by asi bylo v současné éře příliš

tak snad se Katka pořádně ukáže i na RG - a celkově půjde zas výkonnostně nahoru
Reagovat
smazaný uživatel
smile snad jó, hlavně ta její psychika
Reagovat
lvicek
Bylo by fajn, kdyby se zase dokazala soustredit na zapas, zakousnout se a vyhrat a ne premyslet nad nespravedlivou dirou v antuce, divnym rozhodnutim rozhodciho, prasetem protihracky nebo proletajicim hmyzem...
Reagovat
mayday
Ona lamentuje, i když dá bod. Ta je psychicky úplně mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
vítězismile no a Katce takysmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist