Siniaková v Petrohradu udolala domácí Makarovovou, do čtvrtfinále postoupila i Kvitová

1. 2. 2018, 16:36
Aktuality 108
WTA PETROHRAD - Kateřina Siniaková ve druhém kole halové akce WTA Premier v Petrohradu ve dvou těsných setech udolala domácí Jekatěrinu Makarovovou a postoupila do čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičkou je také Petra Kvitová, která zdolala ve třech setech Rumunku Irinu Beguovou.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková vstoupila do letošní sezony stejně jako do té loňské skvěle. Po roce si znovu zahrála finále v Shenzhenu, přestože po prohře se světovou jedničkou Halepovou na titul tentokrát nedosáhla. Na Australian Open přerušila černou sérii grandslamových porážek a další etapu letošního roku odstartovala v hale v Petrohradu.

V ruské metropoli se zatím jednadvacetileté české naději náramně daří. V prvním kole zvládla třísetovou bitvu s Vekičovou a dnes měla pevnější nervy než domáci Jekatěrina Makarovová, kterou v premiérovém vzájemném duelu přetlačila 7-6(7) 7-5, přestože k zisku obou sad byla blíže její dnešní soupeřka.

V úvodním dějství byla dlouho o chlup lepší hráčkou Siniaková. Česká tenistka si naprosto suverénně držela podání, ale brejkbol ve druhém gamu ani setbol ve dvanácté hře nevyužila a musela do tie-breaku. V něm prohrávala už 3-6, nicméně si dokázala se všemi třemi hrozbami aktivní hrou poradit a nakonec dramatickou zkrácenou hru získala poměrem 9-7.

Ve druhém setu byl k vidění vůbec první brejk celého zápasu a bohužel pro Češku ho slavila domácí hráčka. Siniaková se ovšem poté dokázala oklepat ze stavu 1-4 a v koncovce začala Makarovovou ve všem přehrávat. V jedenáctém gamu sebrala Rusce podruhé v utkání servis a napínavý souboj v následující hře ukončila jubilejním desátým esem.

Siniaková si zítra zahraje o vyrovnání svého největšího semifinále, které si zahrála už před čtyřmi lety v Moskvě. Její soupeřkou bude loňská šampionka Kristina Mladenovicová, s níž má výbornou vzájemnou bilanci.

Mladenovicová, která v neděli vybojovala deblový triumf na Australian Open, oslavila v Petrohradu, kde loni získala svůj jediný dosavadní titul na okruhu WTA, první výhru od loňského srpna a konec černé série 15 proher. Loňská vítězka přehrála dvakrát 6-4 Dominiku Cibulkovou ze Slovenska.

Osmičku čtvrtfinalistek zkompletovala Petra Kvitová. Sedmadvacetiletá Češka, jež v prvním kole nedala šanci domácí Jeleně Vesninové, ve večerním utkání porazila 6-3 1-6 6-1 Rumunku Irinu Beguovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3-0.

Dva zápasy po sobě Kvitová vyhrála poprvé po téměř čtyřech měsících, neboť v Austrálii se jí nedařilo. V Sydney vypadla ve druhém kole, v Melbourne po boji s Andreou Petkovicovou dokonce hned v kole prvním.

O postup do semifinále si dvojnásobná wimbledonská vítězka zahraje s vítězkou loňského Roland Garros Jelenou Ostapenkovou. S o sedm let mladší Lotyškou odehrála všechny čtyři vzájemné duely v roce 2016, každá si připsala po dvou výhrách.

Wozniacká ztratila jediný game
Caroline Wozniacká před pěti dny v Austrálii slavila zisk premiérového grandslamového titulu a v pondělí se po téměř šesti letech vrátila na post světové jedničky. Kdo by čekal, že si po náročných týdnech v rozpálené Austrálii naordinuje volno, mýlil by se.

Sedmadvacetiletá Dánka se přesunula do mrazivého Ruska a hale v Petrohradu dnes odehrála první zápas jako grandslamová vítězka. Aklimatizovala se rychle, když nedala šanci domácí Anastasii Potapovové. Sedmnáctiletou Rusku, jež předloni vyhrála wimbledonskou juniorku, deklasovala 6-0 6-1.

"Myslím, že mohu být se svým výkonem spokojená. Ale nebylo to tak snadné, jak by se podle výsledku mohlo zdát, spousta gamů byla vyrovnaná a hrálo se přes shody," komentovala staronová světová jednička Wozniacká. Ve čtvrtfinále ji čeká další Ruska Darja Kasatkinová (h2h 1-0).

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 733.900 dolarů
čtvrteční výsledky (01. 02. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (ČR) - Beguová (Rum.) 6-3 1-6 6-1
Siniaková (ČR) - Makarovová (Rus.) 7-6(7) 7-5
Wozniacká (1-Dán.) - Potapovová (Rus.) 6-0 6-1
Mladenovicová (4-Fr.) - Cibulková (SR) 6-4 6-4
Görgesová (5-Něm.) - Vinciová (It.) 7-5 6-0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

108
Přidat komentář
EllNino
přece neprohraješ s tím paskvilem .....
Reagovat
smazaný uživatel
Teda ten tenis Niculescový to je fakt zážitek,údery jak někde na rekreaci.Vona vede 3-1 na gamy a má jen 1 winner))).
Reagovat
Fandina
se těším na zápas Petra Penko a jsem zvědavá moc, jak to bude vypadat. Doufám, že to, že dneska si Petra stěžovala, že nevidí na míč a pod., bylo jen chvilkové a že si buď zvykla na osvětlení, případndě to pominulo. Takže držím palce.

A na Katku s Kiki jsem také zvědavá. Kiki proti Domi hrála celkem v pohodě, tak jsem zvědavá, jak bude vypadat zápas s Katkou a když se bude Katce dařit jako dneska, tak to vidím dobře. Hlavně to chce esíčka a dobré podání.

Pojďte holky!!!
Reagovat
tommr
je přímo ideální: jako druhej zápas (zhruba od 13 hodin) Katka Siniaková proti Mladenovicový a jako třetí (zhruba od 15 hodin) Petra proti Ostapenko. A kdo nebude mít dost tak se potom ještě může podívat na Wozniackou proti Kasatkinový ... :)
Reagovat
EllNino
oo už od rána Taiepi je zajímavý :)
Reagovat
tommr
jj tam jsou taky zajímavý zápasy, ale na to mi už síly nestačí ... :)
Reagovat
FulnekUltras
že Peťu teď už očividně limitují jen ty samé věci, jako před dvěma a více lety - jinými slovy směrem od levé ruky už spíš jen stále více se zklidňující psychika, a tím spíš její vnitřní jistota narůstá v hale za ideálního mikroklimatu - takže zítra s optimismem vzhůru na skřeta...
Reagovat
Nola
dobre Petra, zajtrajsi zapas to bude bum-bac tenis, vychutnam si ho, snad ma baby neesklamu... m.i. Petra velmi dobre vyzera, schudla, alebo sa mi to zda? aj ten dres na nej vyzeral dobre, nie kazdej kratasy seknu
Reagovat
Fandina
Jj, slušelo jí to. Petra má štíhlé nohy a tohle je zvýraznilo a neměla na sobě nic upnutého, aby v tom vypadala silně.
Reagovat
Fandina
gratulka, sice neviděla, ale stejně to nakonec dala. Takže díky Peti, že jsme uviděli tvoje vítězství. Třetí set byl super!!!
Reagovat
Jabadu
"Ty p.če to světlo teď dělají nějaký silnější!"
(Roming)
:-)
Reagovat
Pavlis
Divnej zápas dneska, ale výhra se počítá.
Reagovat
marsden
Pekny postup a ted si chudak musi v dalsim kole spinit ruce s tim frackem co se tvari jako bedar pred vymacknutim:)
Reagovat
tommr
snad nebude mít Ostapenko svůj den ... :)
Reagovat
EllNino
no zatím ho letos ani jednou neměla, ty výhry jsou spíš hodně vydřený :)
Reagovat
tommr
u ní je ta nečitelnost skoro ještě větší než u Petry. Těžko říct s jakou formou zítra proti Petře vyrukuje. Jistý je jen to, že se hrou z dnešního druhýho setu by na ní Petra v žádným případě nestačila ...
Reagovat
EllNino
ale z 1. a 3. úplně v pohodě :) 2. set se nepočítá, to neviděla ... navíc, tam se ani nehrálo, to prostě všechny údery vyhodila, Begu tam ani nemusela být, když Petra nic neviděla, prohrála by i se strašákem do zelí :D
Reagovat
tommr
tak doufejme, že zítra bude mít pro změnu potíže se zrakem Ostapenko ... :)
Reagovat
Andrew89
zítra to bude kvalitní řežba...o tom žádná :D
Reagovat
EllNino
No ... nakonec pohodová výhra ... proti Ostapenko to v těchto podmínkách bude pořádná řežba :)

A dodatečně gratulace Katce, pěkná výhra :) Holky dělaj radost, dneska jsem viděl jenom 2. a 3. set Petry, jinak nic, zítra tedy komplet čtvrtfinálové zápasy a bude se na co dívat ;)
Reagovat
EllNino
Jo a myslím, že se probouzí kanadská lady :) už bylo na čase :D
Reagovat
smazaný uživatel
kanadská lady :-)
finále wimbledonských finalistek bych bral, ale je ještě daleko
Reagovat
Fandina
Mohly by si ho dát na playstation Petrohrad Taipei :-)).
Reagovat
EllNino
no ale i tak je v Taipei reálné :)
Reagovat
Fandina
Že by tam Petra odletěla?
Reagovat
EllNino
tak nemluvíme o Petře a Genii, ale o Petře a Sabine :D
Reagovat
Fandina
to jsem nepochopila
Reagovat
EllNino
pardon, o Sabine a Genii
Reagovat
smazaný uživatel
poražených - myslím Biene vs. lady E. :-)
Reagovat
Fandina
Aha, tak to by se mi líbilo. Ranařka Sabča s rychlou Evžou, jako za starých časů.
Reagovat
Andrew89
v suchym 6:3, 6:1. (druhý se nepočítá , to nevidela :D )
Reagovat
EllNino
přesně :D naštěstí se jí zrak včas vrátil
Reagovat
PetaM
:D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
- Co vidíš?
- Kuře.
- Tak vidíš?
https://www.youtube.com/watch?v=PQpzvo6RL44
Reagovat
lvicek
Pocit, ktery mam z Peti pri hre, je, ze ona nehraje normalni tenis, tak jak ho hraje vetsina ostatnich - rozbehat protihracku, vyklidit si prostor a pak zakoncit atd. Ona ma proste specialni schopnost uderit mic, dat mu neskutecnou energii a poslat ho, kam chce a proste souperky uplne vybombi (je skoro jedno, jestli zahraje nechytatelny winner nebo ji to napali do rakety tak, ze protihracka s tim nemuze nic udelat). Problem toho je, ze ta uzasna souhra oka, ruky a nohou je hrozne citliva na ruzne rusive vlivy a tak Petu vyhodi z te jeji zony spousta ruznych veci (pocasi (hlavne vlhkost), denni doba, ted mozna i svetlo v hale) - jasne, souvisi to i se zdravotnimi problemy a nekdy treba i s kondici a tak, ale tak na me proste pusobi. Je pro ni hrozne dulezite, aby se pri hre citila v pohode a kdyz ji ta souhra opusti, tak s tim neumi nic moc udelat.
Reagovat
EllNino
100% souhlas :)
Reagovat
Fandina
Na Petře je kouzelné, že nikdy nevíš, co od ní můžeš čekat. Umí porazit každého a také kdykoli prohrát.

Ale když jí to tam padá, tak to je nádhera se dívat. Stejně, jako její winery třeba z FH navíc křížem a ta zalomená ruka. Nádhera se dívat.
Reagovat
lvicek
To jo, hrozne rada se na ni koukam, kdyz ji to sedne. Kdyz si vzpomenu na ty zapasy na podzim pred tim prepadenim, to byla fakt nadhera. Ja se tehdy tak tesila na AO... (i kdyz kdo vi, jak by to tam v australskym pocasi vypadalo).
Reagovat
Fandina
Petra byla schvácená, hrály skoro tři hodiny a Petra bojovala, ale bohužel to nestačilo.
Reagovat
lvicek
Ja myslela o rok driv - na podzim jsem se moc tesila na AO, protoze Peta hrala neskutecne. Pak ji porezali ruku a nebylo z toho nic. To jsem byla vazne hodne zklamana.
Reagovat
Fandina
To samozřejmě byl děs. Ale jak jsem psala, u Petry nikdy nevíš, může zahrát top a pak nic. A určitě na to má vliv i prostředí, kde hraje. Dlouhé zápasy jí určitě moc nesedí, protože se unaví a pak nic neuhraje.
Reagovat
EllNino
Hej Petro, já tě žeru :D
Reagovat
Andrew89
lidi. Petra zatím ve třetím setu VIDÍ!!! :D
Reagovat
tommr
jj a naopak Beguový se markantně zhoršil zrak ... :)
Reagovat
Fandina
a doufám, že nakonec uvidíme i my ... vítězství Petra
Reagovat
tommr
od půlky druhýho setu prakticky zmizela z kurtu. Jestli tohle ještě dokáže otočit tak budu hodně překvapenej ... :(
Reagovat
Andrew89
uvidíme, jestli uvidí:) nepanikařil bych
Reagovat
Andrew89
tommre a musíš uznat, že když na to nevidíš:D tak se těžko hraje:D
Reagovat
tommr
a proč si teda nevzala MTO? :)
Reagovat
Andrew89
neřikala, že je to od hlavy. Tak třeba od světla :D nevim...ale už vidí
Reagovat
PetaM
Mám takovýho tušáka, že si na světla (nebo na to, že nevidí) stěžovala i Katka v zápase s Donnou, tak nevím :D
Reagovat
EllNino
tak ony jsou tam šílený, ta tma kolem všude, světla nahoře, samý reklamy, přepíčený Rusko no :D
Reagovat
Andrew89
měla hrát se slunečníma brýlema :D:D
Reagovat
PetaM
Mně osobně světla v hale vadí a to už jsem v pár halách hrál. Takže je i docela chápu a obdivuju, že to zvládají a taky, že to někomu nevadí :D :D
Reagovat
EllNino
no já bych se jim na to vys*al :D
Reagovat
Andrew89
mě to taky hrozně s... . Proto nerad hraju v hale, ale přes zimu to jinak nejde
Reagovat
.vorlik.
Naprostej souhlas. Ty zářivky mě taky iritujou. Na turnaji v Petrohradu maj ale očividně nějaký ultra šílený.
Reagovat
EllNino
na co ? :D co by tím změnila ?
Reagovat
Fandina
Takže další, kdo nevidí :-))).
Reagovat
lvicek
Teď ji ještě ukradli vítěznej return... Ach jo.
Reagovat
Andrew89
ono se asi blbě hraje, když na to nevidí:D ale Vaněk je skvělej, stejně :D:D
Reagovat
Andrew89
ted budu kveš, ale Petru ted okradli o fiftyn
Reagovat
.vorlik.
"Počkej, na to nevidíš, jak jako? Už od začátku? To je jedno, to nepotřebuješ vidět. Stejně to hraješ dobře..." :D :D :D To bylo moc
Reagovat
Andrew89
jojo to mě hodně pobavilo :D:D fakt jsem se zasmál. Ale vypadá to, že třetí set už asi zatím vidí
Reagovat
lvicek
Mně by fakt zajímalo, co tím myslela?
Reagovat
Andrew89
hele podle toho jak je světlo ze zářivek nepříjmený v hale, tak bych se nedivil, kdyby to bylo z toho.
Reagovat
Dobry-den
;-)
Reagovat
historik
Nevím no, čím víc se na ten fajfkový úbor dívám, tím víc se mi to nelíbí. Prostě hrozný, ženám absolutně neslušící střih.
Reagovat
Pavlis
Petře to nešlo už v prvním setu, ale ve druhém je to ještě horší. Begu jí to furt dává k lajnám. Peni navíc nemá žádnou razanci. Anebo jen sít či mimo kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
-Nevidim to.
- Ale hraješ dobře. Tak vidiš. :-)
Pojď! Pojď! Pojď! Pojď!
Reagovat
Andrew89
:D:D
Reagovat
tommr
se zdá být úplně v háji ... :(
Reagovat
Nola
return super a druhy uder nie je schopna zahrat do kurtu
Reagovat
tommr
ted už se její hra úplně rozklížila ... :(
Reagovat
.vorlik.
Neřikala náhodou Vaňkovi, že špatně vidí a motá se jí hlava? :-( sakra
Reagovat
lvicek
Teďka by si Péťa měla vzpomenout na svojí včerejší pohodu...
Reagovat
tommr
tak první set už je doma i když mi tam v závěru při tý megaminele, kterou Petra odmítla první setbol trochu zatrnulo ... :)
Reagovat
Andrew89
prijde mi ten zapas bez rytmu a Petre to nejak extra nevyhovuje,ale i tak je zatim jasne lepsi:)
Reagovat
tommr
ve druhým setu se hra bohužel hodně vyrovnala ...
Reagovat
EllNino
spíš úplně otočila
Reagovat
.vorlik.
Begu se nijak extra nezlepšila, ale od Petry je to bohužel jedna chyba za druhou.
Reagovat
tommr
se mi dneska nezdá být v takový pohodě jako včera a navíc pokud mě nešálí zrak má nějakej flastr na břiše ... :(
Reagovat
Pavlis
http://www.live-streamhd.me/stream.php?t=Flash&link=http://baltak.biz/pet1.php&id=163866
Reagovat
dadaft
a mně se ty světlerůžová pyžámka s fajfkou líběj,,,,,,,,,,,,,,,,, Petra je mega-kočka
Reagovat
Empe
Mně se líbí ta barva, ale ten střih je divný. Takový krátký, spíš jako delší croptop. Strašně zkracuje tělo, asi tím, že je tak ke krku. :)
Reagovat
tommr
jede dál a při tom jejím losu se tomu ani nejde moc divit ...
Reagovat
Fandina
Caro. Mám radost!!!!!!!!!!
Reagovat
bella
Ahojda, neporadil mi nekdo funksni stream na Petru/Petrohrad? Diky moc.
Reagovat
Haitik
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnVtfGF6aHpocGIz&c=en&i=eWlxYW9jYWl1aA?f?f
Reagovat
bella
Oooo, diky, to je ono. Doma, kde ted nejsem, to mam nainstalovane jako program a tak si uz adresu nepamatuju. Diky moc.
Reagovat
Kozoroh
22. místo - Viktoria Azarenková
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-w-no-22-victoria-azarenka/71835/

V dnešním článku WTA-série Steve Tignor píše o dvojnásobné vítězce AO a bývalé světové jedničce z let 2012-13.
Reagovat
bIbec
tak to už si můžem to Kvítko odškrtnout. 25-23 diskutabilní. Viktorka je tam samozřejmě právem.
Reagovat
bIbec
respektive každá je tam "právem". Tignor má své důvody, proč tam ty první tři dal. Ale o té Viktorce asi může málokdo pochybovat bych řekl.
Reagovat
tommr
jj těžko si představit, že by se Petra dostala před Azarenku. Ledaže by Tignor taky počítal Wimbledony dvakrát jako jeden bývalej uživatel TP ... :)
Reagovat
PetaM
Těžké si představit, že by tam Petra nebyla ... Ale rozhodně tam být měla. 2 GS a TM musí přece něco znamenat :D
Reagovat
tommr
na jinejch GS se ale Petra neprosadila a chybí jí post jedničky ...
Reagovat
Empe
Má komplet čtvrtfinále, SF v Paříži i Austrálii, TM plus finále, světová jednička nebyla, "jen" dvojka... když tam byla Li Na, tak pořád věřím, že se tam Petry dočkáme. Jinak to - minimálně s ohledem na Li Na, jakkoli mi byla sympatická - prostě není fér. :-D
Reagovat
George_Renel
Má také několik FC.
Reagovat
Empe
A bronz z OH. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra tam bezpochyby bude, těch, No.1 nebylo zase tolik, a některé jsou bez GS.
Reagovat
PetaM
Na Li chápu, přece jenom byla první z celé Asie, která vyhrála GS v singlu (když napočítáme Rusko :D )
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy tvořil tu anketu?
Zajímalo by mě, jestli Caroline zařadil až po AO...
Petra tam bude zítra. Nebo pozítří? :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Zítra tam bude Vaidišová :))
Reagovat
smazaný uživatel
V záhlaví má uveden major, takže anketka je až po AO18.
Reagovat
LukasH
Myslim si, ze hlavni zadrhel je v tom, ze Petra netvorila konkurenci na GS. V roce 2011 se cekalo, ze se natrvalo zaradi po bok Marie, Viky, Sereny a bude s nima tvorit semi dvojice. Tak to pretrvavalo do W 2012. Pak Petra krome W 2014 na grandslamech v podstate nic neuhrala. Od toho roku 2012 tam nehrala ani s jednou z uvedenych hracek. Tim se dostava do obrazu "nahodne" vitezky grandslamu. Ty spatny vysledky na GS jsou az zarazejici ve srovani s Petrinym poctem titulu i ucasti na TM.
Da se rict, ze tenisovej svet vlastne zklamala. Vim, ze je, jaka je, ale prece jen, kazdej, kdo ji sleduje, cekal vic. Nadech vetsi kontistence tam byl v druhy polovine roku 2014 a pak na konci 2016 pred tim prepadenim. Ted je zas faze cekani :-)
Reagovat
tommr
dneska podala velice dobrej výkon a zcela zaslouženě vyhrála, protože byla celej zápas až na dvě menší škobrtnutí lepší. Katku dneska podržel hlavně solidní servis o čemž svědčí i to, že zápas zakončila dvěma esama za sebou. Ještě loni by bylo skoro nemyslitelný, že by mohla zápas takto suverénně dopodávat ...
Soupeřka v příštím kole se může zdát hodně hratelná, ale já bych Mladenovicovou rozhodně nepodcenoval. Dneska hrála proti Cibuli taky velice dobře a ta dnešní výhra jí určitě hodně povzbudí. Katku nečeká nic lehkýho ...
Reagovat
Fandina
gratulka, byl to pěkný mač dvou Katek a ta naše byla lepší. A líbila se mi moc herně. V příštím kole Mladenovic, s ní to má Katka 4:1, vloni hrály dvakrát a bylo to 1:1. Tak doufám, že se na ní dobře připraví a vyhraje. Držím palce Katko pojď!!!
Reagovat
Fandina
oprava vzájemné jsou 3:1 ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist