Siniaková v Soulu neproměnila mečbol proti Van Uytvanckové

23. 9. 2015, 08:04
Aktuality 40
WTA SOUL - Kateřina Siniaková v Soulu sahala po postupu do čtvrtfinále, poslední míček ale uhrát nedokázala. Devatenáctiletá Češka ztratila proti Belgičance Alison Van Uytvanckové dobře rozehraný třetí set, nevyužila mečbol a ve dvouhře skončila.
Kateřina Siniaková

Kateřině Siniakové se v červnu povedl turnaj na trávě v Birminghamu, kde podruhé v sezoně porazila tři soupeřky po sobě a dostala se do čtvrtfinále. Pak se jí ale přestalo dařit a z pěti turnajů vydolovala jediný vítězný zápas. Koncem července si navíc poranila kotník a na měsíc vypadla ze hry.


Sérii čtyř porážek ukončila až včera v Soulu, když zdolala Američanku Falconiovou. O čtyřiadvacet hodin později měla na dosah i první čtvrtfinále po čtvrt roce, ale poslední krůček do něj udělat nedokázala. Osmé nasazené Belgičance Alison Van Uytvanckové podlehla po neproměnění mečbolu 3-6 6-1 6-7.

69. hráčka světa Siniaková, která se chce do konce roku vyšplhat do elitní padesátky světového žebříčku, vstoupila do zápasu s o dva roky starší soupeřkou brejkem, ale pak ztratila čtyři gamy po sobě a sez prohrála. V druhém dějství ale Belgičanku obrala o všechny její servisy a vynutila si rozhodující set.

V něm devatenáctiletá Češka vedla 4-2 a 40-15, jenže brejkboly nevyužila a navíc se začala soustředit více na diskuzi s rozhodčím, než na hru. I proto prohrávala 4-5, pak však získala devět fiftýnů po sobě a při svém podání měla mečbol. Využít ho však nedokázala, v tie-breaku prohrála sedm z posledních osmi výměn a soutěž ve dvouhře pro ni skončila.


Svěřenkyně Heleny Sukové Siniaková si však pobyt v jihokorejské metropoli ještě prodloužila díky úspěšnému vstupu ve čtyřhře. V té startuje s o 25 let starší japonskou veteránkou Kimiko Dateovou, která je její již 16. partnerkou během necelých dvou sezon. Dvougenerační česko-japonský pár na úvod zdolal 7-6 6-3 čínskou dvojici Chang Liu a Jia-Jing Lu.

Ve čtvrtfinále deblu jsou i Kristýna Plíšková a Kateřina Vaňková. České tenistky ve vůbec prvním společném zápasu porazily 6-4 6-3 americko-rumunskou dvojici Melicharová/Mituová.

• WTA INTERNATIONAL SOUL •
Jižní Korea, tv. povrch, 500.000 dolarů
středeční výsledky (23. 09. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Van Uytvancková (8-Belg.) - Siniaková (ČR) 6-3 1-6 7-6(3)
A. K. Schmiedlová (2-SR) - McHaleová (USA) 6-2 4-6 6-3
Barthelová (5-Něm.) - Duqueová (Kol.) 6-2 6-1
Larssonová (Švéd.) - Görgesová (7-Něm.) 7-5 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Dateová/Siniaková (4-Jap./ČR) - Chang Liu a Jia-Jing Lu (Čína) 7-6(4) 6-3
Krist. Plíšková/Vaňková (ČR) - Melicharová/Mituová (USA/Rum.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
škoda Rybárikovej, Sasnovich (136) bola hrateľná. Nechápem, čo tam Magda porobila. neva. Azda to Kajka vynahradí a Barthelovú dá. Veľmi jej to prajem.

Tlieskam Dominike, so Suarez Navarro bez straty setu. Konečne by sa mohlo Domči zadariť, potrebuje to ako soľ. S Anou, ak postúpi, to bude náročnejšie. Chlapci, tentokrát nebudem fandiť Ane. :-))
Reagovat
tommr
Denisa to nakonec vydřela i když si závěr zápasu neuvěřitelně zkomplikovala: za stavu 5:3 promarnila při podání soupeřky 5 mečbolů a pak nedokázala za stavu 5:4 dopodávat když soupeřce odevzdala podání dvojchybou. I v TB dělala Denisa zbytečný chyby, ale nakonec ho i s trochou štěstí přece jen vybojovala ... :)
Reagovat
janek_da
déja vu?
Reagovat
kada.tom
Pěkně Denisa, byly to v závěru nervy, ale povedlo se. Proti Halep (nepředpokládám, že by vyhrála Babos) nebude mít Denisa vůbec co ztratit, splněno má :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Denisa ji pěkně prožene
Reagovat
tommr
Denisa promarnila při podání soupeřky 5 mečbolů. Jsem zvědavej jestli to ted bude schopná dopodávat ...
Reagovat
d@ve
..žel se nepovedlo.. :(
Reagovat
d@ve
Díky aspoň za ten TB.
Reagovat
tommr
byly to ale nervy ... :)
Reagovat
lars
Allert dramaticka vlozka :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky vám přestal jít stream Denisy na drakulovi?
Reagovat
tommr
jj dneska to párkrát vypadlo ... :(
Reagovat
tommr
Denisa je zatím lepší. Sice si dvakrát prohrála podání, ale o to víc se jí daří na returnu ... :)
Reagovat
mayday
Tohle děvče se na kurtu chová jak desetiletá, já vím, že je stále mladá, ale předvádět takové puberťácké výlevy...
Reagovat
gigin
11.00 E1 Marcel GRANOLLERS (ESP) vs. Thanasi KOKKINAKIS (AUS)
poté [Q] Teymuraz GABAŠVILI (RUS) vs. [Q] Jaraslav ŠYLA (BLR)
poté [WC] Andrej RUBLEV (RUS) vs. Simone BOLELLI (ITA)
po 17.30 Dominic THIEM (AUT) [3] vs. Andreas HAIDER-MAURER (AUT)

Kokki - Come on!!
Dom - Bamos!!
Simone - Forza!!
Reagovat
lars
jaka bude kvalita obrazu ?
Reagovat
Fandina
Kvalita je momentálně dobrá, co se týká do ostrosti určitě. Ovšem kamery jsou buď hodně vysoko, nebo zase zabírají hráče zespoda a často kytky.
Reagovat
gigin
:DDDD

Super, míček zase nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v pohodě, míček si můžeš představovat podle pohybu hráčů. Horší by bylo nevidět hráče.
Reagovat
gigin
Paráda Kokki, super mač. Díky za parádní turnaj....
Reagovat
blixa
Není on kámoš s Ernestem ? :D Třeba maj naplánovanou chlastačku, co se furt dřít s tenisem ;-)
Reagovat
gigin
Vidím to taky tak :DDD Gulba ho protáhne Petrohradem, Kokki zabanguje, kdo by se sral s nějakým rankingem a tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za turnaj, že odtamtud pořád vypadávají streamy? :(
Reagovat
blixa
Netuším, přitom taková metropole, jeden by řekl že to bude Hi-Tech ;-)
Reagovat
lars
asi Te chteji usetrit smutku z prohry :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když Monča porazila Petko, tak jim to vypadávalo taky... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Streamy mám v pohodě, ale nechápu ty kamery. Asi jsou takhle dány schválně, aby nebylo vidět ty prázdné hlediště :). Vypadá to, že číňan si nenašel ještě ten správný vztah k tenisu....
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsme to rozebrali pod starším článkem... Já jsem se díval, protože už předtím jsem vstal na play-off WNBA, takže při té příležitosti jsem se podíval i na Katku. Musím ale říct, že chvílemi jsem u toho ještě pospával (hlavně ve 2. setu). :D

Budu se jenom opakovat v tom, že Katka byla od 2. setu lepší hráčkou a je obrovská škoda, že to nakonec nedotáhla... V 1. setu byl rozdílovým faktorem hlavně servis. Tuším, že rozdíl ve vyhraných bodech po prvním servisu byl asi 30 % ve prospěch Van Uytvanck, takže od toho se všechno odvíjelo. Belgičanka se mohla o svůj servis lépe opřít a taky si z něj snadněji vytvářela tlak než Katka. Přesto to bylo nakonec jenom o jeden brek... Od 2. setu se tahle statistika začala vyrovnávat a otěže zápasu převzala Katka. Druhá sada byla hodně jednoznačná a ve třetí sice Katka zpočátku ztrácela brejk, ale otočila to na 4:2 a navíc vedla 40-15 na returnu. Brejkboly bohužel nevyužila a troufám si říct, že to byl rozhodující moment zápasu. Následoval vyházený gem na servisu a srovnání na 4:4. Potom už to bylo spíš o tom, kdo líp udrží nervy. Katka se za stavu 6:5 dostala k mečbolu na servisu, byla to dlouhá výměna, ale bohužel s neúspěšným koncem. Potom ještě začátek tie-breaku nevypadal špatně, ale Katka už od stavu 2-0 uhrála jediný bod. Ten závěr už byl takový hodně odevzdaný a završený dvojchybou. Van Uytvanck tak vyhrála podruhé za sebou v tie-breaku 3. setu...

Vážně bych Katku dneska rád pochválil, protože po herní stránce určitě bylo za co. Její pohyb by jí mohly všechny hráčky závidět, protože ať dala Van Uytvanck sebelepší dropshot, tak se jí Katka u sítě mohla zeptat, kam to chce. Stejně tak zakončování výměn Katce od 2. setu nedělalo problém a dokázala hrát aktivně. Po tom 1. setu opravdu skvěle zabojovala, ale bohužel to nakonec přišlo vniveč. Je to fakt obrovská škoda. :(

Takže mi ta středa nezačala vůbec dobře - LA Sparks vypadly z play-off, Katka těsně prohrála. Snad mi aspoň Monča a Caro zlepší náladu...
Reagovat
George_Renel
Asi ses díval na jiný tenis nebo jsi ještě podřimoval.
Katka nebyla schopna zakončovat nahrané míčky v důležitých momentech a místo toho třiskala opakovaně raketou o zem jako puberťačka. Možná kdyby se od toho hloupého zlozvyku oprostila, dokázala by se na rozhodující momenty lépe soustředit. Takto její nesporný talent přešlapuje na místě. ( Z lepšího úhlu pohledu)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, i takové momenty tam byly. Ale pokud jde o celkové hodnocení zápasu, tak si stojím za tím, co jsem napsal.
Reagovat
marekv
Přešlapuje na místě ??? Tý holce je 19. let a je 69. na světě. Prostě tohle jsou daleko těžší zápasy než objíždění ITFek.
Škoda, že to nedotáhla, ale hlavu vzhůru, bojovat dál !
Reagovat
EllNino
moje řeč ..
Reagovat
George_Renel
Již rok prešlapuje na místě.
Reagovat
EllNino
no jsou holky, který na tom místě nepřešlapují a rapidně se zhoršily, naříklad její vrstevnice Donna Vekic, která loni vyhrála Kuala Lumpur a letos je hluboko ve 2. stovce ...
Reagovat
George_Renel
Pamatuj si i pro život. Zásadou je brát si příklad z lepších, ne z horších. ;-)
Reagovat
EllNino
No mladší holka, která je v žebříčku před ní, je Belinda, ale to je slabá výjimka :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
V zásadě nepředvedla špatnou hru. Viděl jsem 3 set a klidně mohla vést 5:2 a místo toho to bylo 4:5. V momentech když o nic nešlo, tak to bylo koukatelné, ale jakmile nezvládne důležité body, tak to bohužel přechází do dětinskosti. V tomhle obdivuji jejího trenéra, na jeho straně musí být hodně trpělivosti :).
Reagovat
slacker
Obdivovat ho zato ze ji ty projevy trpi? No k obdivu by bylo kdyby ji to netrpel a zarazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě jí ty divadelní etudy taky moc neprospívají. Ale asi je rozdíl v tom, že trenér je zaměstnanec. Tím pádem má docela omezené možnosti, pokud se soustředí pouze na tenis. Ne každý trenér má takové vzdělání, aby zvládl všechny aspekty, tenisové osobnosti.
Reagovat
sprchon
Čau! Tak už ti zas funguje ten starej nick, jo? Já ti psal asi před měsícem na ten novej. :D Teď je to stejně jedno, už jsem pryč...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist