Siniaková v Zawadě získala svůj 4. titul z turnaje ITF a posune se do Top 200

17. 11. 2013, 13:57
Aktuality 23
ITF ZAWADA - Už ve druhém kole odvracela mečboly, Kateřina Siniaková však na halovém turnaji v polské Zawadě přemožitelku nenašla a dnes úspěšně dokončila cestu za 4. titulem z okruhu ITF.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková do turnaje v Zawadě, která leží nedaleko města Opole, vstoupila jako nasazená trojka a v úvodním kole deklasovala domácí Weroniku Jasminu Forysovou dvakrát 6-0.

Ve druhém kole se česká tenistka nečekaně trápila proti Slovence Michaele Honcové. Sice získala úvodní tři gamy zápasu, pak se jí ale přestalo dařit a prohrávala 5-7 a 2-5. Nicméně nepříznivý vývoj i díky odvrácení celkem tří mečbolů otočila a po zvládnutí těžkého zápasu už v soutěži pokračovala bez ztráty setu.

Ve čtvrtfinále rodačka z Hradce Králové porazila 6-1 6-3 Polku Magdalenu Frechovou, v semifinále přehrála bez ztráty podání 6-4 6-4 Lotyšku Marcinkevicovou a v dnešním finále pak smetla 6-1 6-3 německou kvalifikantku Ninu Zanderovou, jež v hlavní soutěži vyřadila tři nasazené soupeřky.

Siniaková tak letos získala už čtvrtý titul z turnaje ITF. V březnu triumfovala na 'desítce' ve švýcarském Frauenfeldu, další tři triumfy pak přidala na podnicích s dotací 25 tisíc dolarů; v srpnu zvítězila na tvrdém povrchu v belgickém Westende-Middelkerku, v říjnu na antuce v Budapešti a nyní na koberci v Zawadě.

Dnešní vítězství Siniakové zajistilo v žebříčku WTA premiérový posun do Top 200. Sezonu přitom začínala s pouhými šesti body mimo elitní tisícovku. Na lednovém Australian Open by tak už mohla zkusit štěstí v kvalifikaci.

Sedmnáctiletá Češka se letos rozloučila s juniorskou kategorií, v níž sice nezískala grandslamový titul ve dvouhře, ale s Barborou Krejčíkovou vyhrály French Open, Wimbledon i US Open.

- ITF ZAWADA -
(Polsko, koberec / hala, 25.000 dolarů)
finálové výsledky (16. - 17. 11. 2013)
Dvouhra - finále:
Siniaková (3-ČR) - Zanderová (Něm.) 6-1 6-3
.
Čtyřhra - finále:
Fraňková/Smitková (2-ČR) - Jagiolkaová/Marcinkevicapvá (1-Lot.) 6-2 6-2

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
tommr
v prvním kole turnaje v Sharm el Sheikh jí čeká brazilská soupeřka Paula Cristina Goncalves, 275.hráčka světa - to by pro Katku neměla bejt nepřekonatelná překážka. Los jí přál i v tom, že největší favoritku Kanepiovou může potkat až ve finále ...
Ještě připomínám, že turnaj v Sharm el Sheikh je poměrně slušně honorovanej - za postup do druhýho kola je 16 bodů, za postup do finále 90 bodů, za titul 130 bodů. Pokud by tam Katka pár zápasů vyhrála tak si může zase slušně polepšit v žebříčku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Také gratuluji. Sleduji Katku od prvního vítězství ITF. Dokonce i naživo. Jsem přesvěčen, že pokud na sobě bude dál tvrdě pracovat a nebude mít problém "v hlavě" (což třeba limituje Petru K.), může to dotáhnout daleko. Hraje agresivně, nízké ostré bekhendy. Uvidíme třeba nyní v Egyptě na 75ce. Držím palce!!
Reagovat
Fandina
Já si vůbec nemyslím, že Petru Kvitovou limituje problém v hlavě. Petru občas limituje zdraví. Nesouhlasím.
Reagovat
ptpc
A ja si zasa myslim, ze Majdic ma pravdu.
Reagovat
tommr
v Egyptě od Katky moc nečekám. Je tam poměrně silná konkurence v čele s Kanepiovou a Katka má v nohách těžký zápasy ze Zawady. Katku má ovšem velká výhodu v tom, že má letos zatím odehráno jen 14 turnajů takže jí tam každý vítězství vynese body a další posun v žebříčku ... :)
Reagovat
pepin
Majdic má pravdu a to nejenom o té hlavě, ale i to před tím, "pokud bude tvrdě pracovat" tak by to měla dotáhnout výš. Ale to opravdu ukáže až čas.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky nečekám zázrak, jsem nohama na zemi. Na svůj věk hraje výborně a razantně, ale je propastný rozdíl mezi top50 a top200. Ale třeba Maruška Sharapovová vyhrála grandslam v 18ti :) Ještě zmíním Magdalenu Pantůčkovou, tady také tipuju jednoho dne extra třídu.. tedy doufám
Reagovat
tommr
já zase doufám, že se v budoucnu mezi ženami prosadí i Bára Krejčíková ... :)
O Magdaleně Pantůčkový jsem zatím nikdy neslyšel. To je sestra Gabriely? A jaký šance dáváš do budoucna jí? :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, to je sestra.. Ale z toho mála, co jsem odpozoroval, tak převyšuje vrstevnice. Je nadějná. Nemáme moc hráček, co by ve 14ti zíkaly bod na okruhu ITF ;-) B. Krejčíková - super debly, ve své výkonostní třídě na hrotu.
Reagovat
Fandina
velká gratulace Katce! Mám velikou radost a držím palce. Jen tak dál!
Reagovat
vendulkabendulka
Je naprosto skvela.
Reagovat
tommr
pořadí našich nejlepších tenistek je momentálně následující (v závorce je uvedeno pořadí ve světovým žebříčku):

1.Petra Kvitová (6)
2.Lucka Šafářová (29)
3.Klára Zakopalová (35)
4.Karolína Plíšková (67)
5.Bára Strýcová (92)
6.Kristýna Plíšková (123)
7.Andrea Hlaváčková (135)
8.Petra Cetkovská (140)
9.Lucka Hradecká (150)
10.Eva Birnerová (181)
11.Katka Siniaková (185)
12.Renata Voráčová (195)
...
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych si, aby Katka měla v tom českém pořadí o jednu jedničku méně... :)
Reagovat
tommr
já jsem v tomhle trochu rozpolcenej, protože samozřejmě fandím i Petře Kvitový. Nevadilo by mi kdyby se Katka stala českou jedničkou tak, že by se dostala do první pětky a Petra přitom zůstala v první desítce. Nerad bych ale byl kdyby se českou jedničkou stala jen díky velkýmu zhoršení Petry (a dalších našich holek) ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Katka si vede opravdu moc dobře...jsem na ni na AO zvědavá..:) Mohla by ted už i kvalifikace na turnaje WTA hrát častěji a kdyby se jí opravdu povedlo dostat se do první stovky, byla by to paráda..:D Ještě když jí je zatím "jen" 17...
Reagovat
Frick
Stovečka? Je to reálný? A sezónu skončila nebo ještě bude někde hrát? Třeba v Ewa Farna-Stadtu?
Reagovat
smazaný uživatel
Já to mám jasný, pro mě je jedničkou Petra. Ale pokud se do top 10 dotáhne i Katka, vůbec se nebudu zlobit. :-)
Reagovat
pepin
Tak bohužel to zhoršení zatím převažuje nad tím zlepšením. Lucka, Andrea, Lucka. I když bych to holkám určitě nepřál, tak v nějaké výrazné posunutí dopředu u Andrejky a Lucky Hr. nevidím moc reálně.
Reagovat
tommr
u Lucky Šafářový pořád ještě doufám, že by se mohla dostat aspon do tý první dvacítky. Hru i kondici má velmi dobrou a stačilo by kdyby konečně zabrala na GS ...
U Andrey Hlaváčkový a Lucky Hradecký už podobně jako ty na nějaký zásadní zlepšení v singlu nevěřím. Holky by se měly víc soustředit na debla ...
U Katky bych považoval za velkej úspěch kdyby se příští rok zlepšila natolik, že by se dostala do první stovky na 3-4. místo mezi našema ...
Reagovat
freeteepek
Megavelká gratulaceeeeeeee!!!!
Reagovat
tommr
kterej se ale málem nekonal - ve druhým kole měla Katka s Honcovou namále a musel a odvracet 3 mečboly. Nakonec je ten titul ale o to cennější ... :)
Pozice ve druhý stovce dává Katce jistotu, že si na AO zahraje kvalifikaci. Doufejme, že to pro ní bude odrazovej můstek k posunu do první stovky ... :)
Reagovat
r176
za vítězný turnaj a i za postup do top 200!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád, že Katka tady má svůj článek! :) Oceňuju to i vzhledem k tomu, že je teď hlavním tématem probíhající finále Davis Cupu... Na druhou stranu, určitě to není důvod, proč by měly být jiné (ačkoliv menší) turnaje zanedbávány. :)

Už jsem Katce pogratuloval pod vedlejším článkem, ale rád to udělám ještě jednou: Katko, velká gratulace a hodně štěstí do budoucna! Děláš mi obrovskou radost! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist