Siniaková ve Varšavě nestačila na Bogdanovou a do čtvrtfinále neprošla

27. 7. 2022, 13:33
Aktuality 17
WTA VARŠAVA - Kateřina Siniaková si čtvrtfinále na druhém turnaji v řadě nezahraje. Šestadvacetiletá Češka na antuce ve Varšavě nevyužila příznivého losu a dnes ve druhém kole nestačila 0-6 4-6 na 108. hráčku světa Anu Bogdanovou. Rumunka ve svém prvním čtvrtfinále na nejvyšším okruhu od loňského dubna vyzve Nadiu Podoroskou, či Lauru Pigossiovou.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková letos ve čtyřhře ovládla Australian Open, Wimbledon a další dva turnaje, jenže ve dvouhře pokračuje v trápení. Před týdnem v Hamburku sice zaznamenala svou druhou vítěznou sérii v hlavních soutěžích v tomto roce a postoupila do svého prvního čtvrtfinále po 11 měsících, nicméně ve Varšavě příznivého losu nevyužila.

Šestadvacetiletá Češka v polské metropoli začala zvládnutým derby s kvalifikantkou Jesikou Malečkovou, ale dnes neměla svůj den. V úvodním dějství se 108. hráčkou světa Anou Bogdanovou neuhrála jediný game a ve druhé sadě soupeřku pustila do vedení 5-2. Šanci na obrat měla, za stavu 3-5 proměnila svůj osmý brejkbol v zápase a poprvé Rumunce sebrala podání, brejk však nepotvrdila a po hodině a 35 minutách pro ni turnaj skončil.

Bogdanová, jež vyhrála i druhý vzájemný souboj, ve svém prvním čtvrtfinále na nejvyšším okruhu od loňského dubna vyzve Nadiu Podoroskou, či Lauru Pigossiovou.


Šwiateková začala suverénně
Iga Šwiateková, která nedávno ve Wimbledonu přišla o neskutečnou sérii 37 vyhraných zápasů, zahájila své působení na domácím antukovém podniku ve Varšavě suverénně. Světová jednička v derby s Magdalenou Frechovou nečelila brejkbolu a krajanku za hodinu a čtvrt smetla 6-1 6-2. Její další soupeřkou bude Rumunka Gabriela Leeová, jež si ve 26 letech připsala premiérové vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu.

Kristina Mladenovicová na antuce ve Varšavě po šesti odvrácených mečbolech a třech hodinách boje zdolala 1-6 7-5 7-6(8) nasazenou Annu Bondárovou, přerušila sérii šesti porážek a na hlavním okruhu vyhrála po více než dvou měsících. O první čtvrtfinále na této úrovni od září si bývalá světová desítka zahraje s Viktorijí Golubicovou.

Jesika Malečková s domácí Majou Chwalinskou v prvním kole čtyřhry zdolaly 6-7 6-3 10-6 bývalou nejlepší deblistku světa Tímeu Babosovou z Maďarska s Norkou Ulrikke Eikeriovou. Česká tenistka si připsala druhou deblovou výhru na okruhu WTA a usilovat bude o premiérové semifinále.

• WTA 250 VARŠAVA •
Polsko, antuka, 251.750 dolarů
středeční výsledky (27. 7. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bogdanová (Rum.) - Siniaková (ČR) 6-0 6-4
Pigossiová (Braz.) - Podoroská (Arg.) 3-6 6-0 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Šwiateková (1-Pol.) - Frechová (Pol.) 6-1 6-2
Mladenovicová (Fr.) - Bondárová (6-Maď.) 1-6 7-5 7-6(8)
Martičová (8-Chorv.) - Falkowská (Pol.) 7-5 6-4
Baindlová (Ukr.) - Zaněvská (11-Belg.) 6-3 6-3
Leeová (Rum.) - Serbanová (Kypr) 3-6 6-2 7-5
Erraniová (It.) - Rusová (Niz.) 6-1 5-7 6-4
Cocciarettová (It.) - Kubkaová (Pol.) 6-2 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Chwaliňská/Malečková (Pol./ČR) - Babosová/Eikeriová (Maď./Nor.) 6-7(9) 6-3 10-6
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
vladka
občas dobrá hra, ale víc než ruka jí hraje mozek - špatně - normální psycho..
Reagovat
Dobry-den
To už mohla nechat vyhrát Malečkovou. smile

Do stovky fakt nepatří. Brzy ji tam nahradí Linda. smile
Reagovat
lvicek
Ach jo, Katko... Jinak jak se tady nekteri podivovali, proc hraje ve Varsave misto v Praze, tak bychom se mozna taky mohli trochu podivovat, proc Linette hrala tady?
Reagovat
EllNino
Linette už se připravuje na betonovou šňůru, zatímco Katka zůstává na antuce
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, a po Tomášovi ani vidu ani slechusmile
Reagovat
EllNino
pořád má přihlášenej Liberec příští týden, tak uvidíme :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hodně nesmělý návrat.smile Ale jak dlouho nehrál...
Reagovat
EllNino
a kam má jinam?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vůbec nevím, jak na tom po těch pauzách vlastně je. Bude mít (pr)?
Reagovat
EllNino
Je kolem 130. místa, stačí se podívat do žebříčků ;) V podstatě má stejnou pauzu jako loni, co se týče období, takže nic neobhajoval a nikam se nepropadl, a v race i v live rankingu je cca kolem 130. místa, takže má štěstí, že mu zranění vyšlo do toho hluchého loňského období, kdy taky nehrál ...

Vypadá to, že se přihlásil na antukové challengery, na americké betony zřejmě nepoletí, max na US Open, co jsem viděl v acceptance listech :)
Reagovat
lxr
Další ne příliš silně obsazený turnaj a bohužel toho zase nevyužila. Přitom v Hamburku hrála dobře. Škoda, snad se to brzy zlepší.
Reagovat
EllNino
konečně chytla lepší losy než Kontaveit, Gauff, Halep, ... a stejně přišly prohry s Cocciaretto a Bogdan :/
Reagovat
lxr
Mám bohužel pocit, že s lepšími losy ztratila formu. Proti těmto hračkami totiž vůbec nehrála špatně.
Reagovat
tommr
dneska další bídnej výkon. Katka už nestačí ani na průměrný hráčky z druhý stovky ... smile
I přes vypadnutí už ve druhým kole si Katka v žebříčku mírně polepší. Vypadnutí z první stovky jí proto v dohledný době nehrozí ...
Reagovat
EllNino
Kde jinde přijít k "levným" bodům než tady, čtvrtfinále Pigossi/Podoroska, bude jí to ještě chybět :/

Trápí se a vidí to i trenérka, která to dneska raději nesledovala a zakrývala si oči ...
Reagovat
tommr
jj chudák trenérka. Ta si s Katkou užije ...
Reagovat
lxr
Katka má v poslední době problém s psychikou. Jakmile se nedaří, vzteká se a pak už se to dá těžko zvrátit. Přitom herně má určitě i na první padesátku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist