Siniaková ve Varšavě zvládla derby s kvalifikantkou Malečkovou

25. 7. 2022, 15:32
Aktuality 4
WTA VARŠAVA - Kateřina Siniaková v českém derby v úvodním kole na antuce ve Varšavě nezaváhala. Šestadvacetiletá rodačka z Hradce Králové si poradila 6-2 6-4 s o rok starší kvalifikantkou Jesikou Malečkovou, která se ani na třetí pokus nedočkala vítězství v hlavních soutěžích na turnajích WTA. O čtvrtfinálovou účast na druhém podniku v řadě bude Siniaková bojovat s Nurií Párrizasovou, nebo Anou Bogdanovou.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková se před týdnem v Hamburku dočkala své teprve druhé letošní vítězné série v hlavních soutěžích a hlavně prvního čtvrtfinále po 11 měsících, ve kterém ji zastavila pozdější šampionka a nyní 24 setů neporažená Američanka Bernarda Peraová.

Další možnost projít mezi osm nejlepších má 26letá Češka na antuce ve Varšavě. V úvodním kole si v derby poradila 6-2 6-4 s o rok starší kvalifikantkou Jesikou Malečkovou, jež po Katovicích 2016 a Budapešti 2022 v hlavní fázi na nejvyšším okruhu neuspěla ani na třetí pokus. Dvoukolovou kvalifikací prošla také před dvěma týdny v maďarské metropoli.

Favorizovaná z Češek musela výraznější komplikaci řešit pouze v polovině druhé sady, kdy Malečkovou pustila do vedení 4-2. Další dva brejkboly likvidovala v osmém gamu. Obě aktérky v utkání odvrátily osm brejkbolů, Siniaková však měla o tři šance více (14), což rozhodlo. O čtvrtfinálovou účast na druhém podniku v řadě bude bojovat s Nurií Párrizasovou, nebo Anou Bogdanovou.

Siniaková a Malečková jsou jedinými českými zástupkyněmi na turnaji, zbytek české elity má volno, nebo startuje na souběžně hraném Livesport Prague Open ve Stromovce. Největší hvězdou polské akce a jasnou favoritkou na titul je světová jednička Iga Šwiateková. Dvojnásobná královna French Open začne zítra, nebo ve středu duelem s krajankou Magdalenou Frechovou.

• WTA 250 VARŠAVA •
Polsko, antuka, 251.750 dolarů
pondělní výsledky (25. 7. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Malečková (ČR) 6-2 6-4
Garciaová (5-Fr.) - Doiová (Jap.) 7-5 6-4
Pigossiová (Braz.) - Gračevová (9-) 6-2 6-4
Podoroská (Arg.) - Ignatiková (Rum.) 6-1 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
com
kdyby tak ve finale porazila Siniakova Swiatek, to by bylo smilesmile
Reagovat
tommr
Katka to sice zvládla, ale ve druhém setu měla namále ...
Škoda že jediný dvě Češky ve Varšavě se musely střetnout už v úvodním kole. Jesika se snad ale dočká premiérový výhry v MD ještě v letošním roce ...
Reagovat
EllNino
no tyhle turnaje po Wimbledonu pro to byly jako dělané, škoda
Reagovat
tommr
do konce roku bude ještě příležitostí dost. Hlavně aby Jesika zůstala zdravá ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist