Siniaková vyhrála po boku Kruničové čtyřhru v Sydney

12. 1. 2019, 03:05
Aktuality 4
WTA SYDNEY - Kateřina Siniaková a Srbka Aleksandra Kruničová v Sydney slaví druhý společný titul. Česko-srbský tandem v dnešní dohrávce finále zdolal Eri Hozumiovou a Alicju Rosolskou. Siniaková získala pátou kariérní trofej a v pondělí se osamostatní na vrcholu deblového žebříčku, Kruničová triumfovala potřetí.
K. Siniaková a A. Kruničová

Kateřina Siniaková prostě čtyřhru umí. Česká tenistka v Sydney nemohla startovat s krajankou Barborou Krejčíkovou, se kterou loni ovládla French Open a Wimbledon, protože se její stálá parťačka účastnila kvalifikace Australian Open. Znovu tak spojila síly se Srbkou Aleksandrou Kruničovou a společně získaly druhý titul (Taškent 2014).

Česko-srbský tandem jasně ovládl úvodní dějství, v němž neztratil jediný bod na servisu. Začátek druhé sady Siniakové s Kruničovou utekl, za stavu 0-2 bylo ale utkání přerušeno pro déšť a dohráváno až dnes. V dohrávce dokázaly s Japonkou a Polkou srovnat krok, v závěru setu odvrátily setbol a nakonec zvítězily 6-1 7-6(3).

Siniaková si ve 22 letech připsala už páté turnajové prvenství, Kruničová slavila potřetí. Už po postupu do semifinále měla Siniaková jistotu, že se v pondělí osamostatní na vrcholu deblového žebříčku. Na druhou Krejčíkovou bude mít náskok 350 bodů a i po Australian Open bude světovou jedničkou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Jan
Gratulace. Těší to.
Reagovat
Fransoas
Katka.Prozatím se zdá,že u čtyřhry má více klidu než ve dvouhře.Je ale úžasný,že dokáže i s jinou parťačkou uhrát kvalitní zápasy.Tak tedy gratulace k titulu.
Reagovat
Fandina
pěkně. Moc gratuluji a mám radost, že se jí takhle v deblu daří. Katka má určitě pro tenis cit i talent, dívat se na její hru v deblu je vždycky super zážitek. A v singlu to snad také přijde. Větší úspěchy. Pojď!!!
Reagovat
tommr
Katka dokazuje, že je vynikající deblistka a že pro ní není problém vyhrávat i s jinou partnerkou než je Bára Krejčíková ...
Česko-srbskej pár Krunic/Siniaková zvládnul v dnešní dohrávce finále po dramatickým boji otočit druhej set z 0:2 a získal cennej titul ...

Pro Katku je to už pátej deblovej titul v její krátký kariéře ...

V deblovým žebříčku se Katka osamostatnila na prvním místě s 350-bodovým náskokem, kterej jí zaručuje post světový jedničky i po AO ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist