Siniaková: Zlato z olympiády? Víc než trofej z grandslamu či Turnaje mistryň

22. 12. 2021, 20:59
Aktuality 11
Olympijské zlato ze čtyřhry je pro Kateřinu Siniakovou vrcholem letošní úspěšné sezony. Rok zakončila jako světová deblová jednička, s Barborou Krejčíkovou vyhrály i grandslamový titul a Turnaj mistryň, ale vše převyšuje úspěch z Tokia.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková (© Instagram K.S.)

"Řekla bych, že je lepší být olympijskou vítězkou, protože to je něco, co se tak často nestává," porovnávala pětadvacetiletá Siniaková své letoší vavříny na tiskové konferenci před dnešním vyhlášením ankety Sportovec roku.

S Krejčíkovou se staly v létě prvními českými zlatými olympijskými medailistkami v tenise. "Byla čest reprezentovat a že se to takhle povedlo a vrátily jsem se se zlatem, tak to je nezapomenutelný zážitek," řekla rodačka z Hradce Králové Siniaková.

Po výtečné sezoně sbírají s parťačkou jedno ocenění za druhým. Jsou nejlepšími deblistkami v anketě WTA Tour, mistryněmi světa mezinárodní federace ITF a vyhrály kategorii nejlepší pár i v české anketě Zlatý kanár. Navíc se dostaly i do nejlepší desítky tuzemských sportovců sezony. "Je to příjemný, připomínka, že se sezona povedla," usmála se Siniaková.

Kdyby mohla vybrat českou sportovní jedničku, ukázala by na Krejčíkovou. "Přála bych to Báře, protože sezona pro ni byla výborná v singlu i v deblu. V tenisu se pohybuju, tak proto, ale letos hodně sportovců předvedlo skvělé výsledků a zasloužilo by si jich to víc."

Od triumfu na Turnaji mistryň v mexické Guadalajaře už uběhl více než měsíc. Siniaková stihla alespoň týdenní dovolenou, kterou strávila na tropických ostrovech Turks a Caicos v karibské oblasti. "Moc jsem si to užila, ale řekla bych, že to bylo krátký," řekla tenistka.

Přípravu před novou sezonou tráví jako obvykle v Česku. Nevyráží za teplem jako třeba Krejčíková nebo Petra Kvitová. "Moc mě neláká někam lítat, když lítám po světě celý rok," vysvětlila Siniaková a dodala, že jí nevadí chladné počasí ani trénink v hale. "Je náročný, celý den strávím trénováním, ale aspoň se vracím domů. To je bonus, že to aspoň vyšlo na tři týdny."

Vedle čtyřhry by se ráda dál zlepšila i ve dvouhře, v níž je aktuálně 49. hráčkou žebříčku WTA. "Snažím se ve hře vylepšit, co se dá," řekla na otázku, na čem pracuje.

K protinožcům poletí druhý svátek vánoční a před Australian Open je ve dvouhře přihlášená na turnaje v Melbourne a v Adelaide. Ve čtyřhře jsou domluvené s Krejčíkovou. "Pokračujeme spolu. Zase chceme získat nějaký ten grandslam, to bude určitě cíl," uvedla Siniaková.

Těší se, co přinese rok 2022. "Ten letošní byl výborný po sportovní i osobní stránce," řekla Siniaková a doplnila: "Jsem připravená, že budu opět hodně cestovat a chtěla bych, abych se viděla hodně s rodinou, aby pravidla s covidem trošku ustoupila a rok byl co nejlepší."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Jan
Přeji vám, ať zase získáte nějaký ten grandslam smile v nové sezóně smile
Reagovat
Pe3k
Vyhrát olympijskou medaili je sen snad každého a ani nemusí být sportovec. OH jsou jednou za 4 roky o to je to těžší. Člověk tomu obětuje celý život a nemusí se dostat ani do nominace atp. Já sem holkám fandil, ale upřímně za těch 30 let co sleduju sport sem asi neviděl snadnější zisk zlata z OH. Tím nemyslím sportovce typu Phelps, který je jinde než konkurence a vyhrává medaile jako na běžícím pásu a to se pak může divákovi zdát, že to bylo snadné (jenže ať si kdokoliv zkusí dostat se na jeho úroveň). Právě proto se mi zdá zisk této zlaté oproti zbytku neporovnatelně snadnější, nemusely předvést vůbec nic světoborného (což není jejich chyba, spíše soupeřek). Když to například srovnán se stolním tenisem, tak tam aby se dostaly evropské ženy k medaili musely by předvést bezchybný až nadlidský výkon aby porazily Asiatky. Což tedy znamená, že jsou Naše ženy absolutně bez šance na zisk medaile (blízko tomu byla naše legenda Marie Hrachová, znám osobně). Stejně tak sportovec roku měl být Krpálek. V ženském tenise se může prosadit kdokoliv třeba 16 ti letá a vyhrát gs, nebo hráčka mimo top 100 vyhrát US open. Samozřejmě tohle není jenom slabina, ale zároveň je to i krása tohoto sportu. Mě jde jen o to, objektivně (pokud to je jen trochu možné) zhodnotit jak těžké bylo vyhrát tu či onu medaili a to co dokázal Krpálek se nemůže měřit s ničím co dokázali naší tenisté.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, vsetci OH vitazi unisono vertlikuju, ze zlato z OH je viac ako trofej z Grandslamu a nemenili by.

Ale ziadny GS vitaz by svoju trofej za zlato z OH nemenil :)
Reagovat
makro99
Katka vyhrála olympiadu v momemntě, kdy GS tituly měla - tři. Takže první olympijský zlato pro ni letos znamenalo nejvíc; což je myslím pro většinu fanoušků docela pochopitelné..
Reagovat
Patik
Titulná fotka mi pripadá ako z nejakého kastingu.. Alebo niečo ako.. "slečno ja vám tady nabizim tritisice" (if you know what i mean)... Ale nie.. Dosť.. Siniakova je krásna žena.. Co sa športu týka hodilo by sa mi k nej skôr niečo ladnejsie a elegantnejsie..Možno krasokorčuľovanie.alebo jazda na koni..
Reagovat
Blondie
Kačena! Pro tu mám slabost. Tak příští rok využít potenciálu a být na sebe zase právem hrdá
Reagovat
Nenela
Presne! Katka potencial ma, jen ho nemuze najit. Tak at se to v pristi sezone povede!
Reagovat
makro99
U Katky letos ty mimořádný deblový úspěchy zastínily singl. Ale Katcce se letos podařilo ten singlový ústup zastavit a vrátit se na hranici první padesátky. A hlavně na své poměry nebývale stabilizovala výkonnost - letos to konečně nebylo stylem jeden slušný turnaj a pak 6x herní i emoční trápení v prvním kole. Herně odehrála sérii skvělých zápasů a párkrát chyběl kousíček (hlavně v Paříži to 3. kolo se Zidanšek pořád mrzí, nebo Kerber v IW) a ten singlový dojem mohl být ještě výraznější.
Reagovat
brixner
Kačeno, mam tě rád!smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Nech si zajít chuť, ty starej loudile. Tohle není sousedka ! smile
Reagovat
brixner
More, nemáš třeba mladší ségru? Ale vo dost mladší, než jsi ty! Já přídusmilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist