Siniakové v Monastiru vzdala Paquetová, nasazená Češka má šestou výhru v řadě

3. 10. 2022, 13:32
Aktuality 6
WTA MONASTIR - Kateřina Siniaková se v tuniském Monastiru na kurtu zdržela jen necelou hodinu a půl. Nasazené sedmičce, která před dvěma týdny v Portoroži vybojovala svůj třetí triumf na nejvyšším okruhu, za stavu 4-6 0-4 vzdala Francouzka Chloé Paquetová. Šest zápasů neporažená Češka se o své teprve třetí letošní čtvrtfinále na turnajích WTA utká s Claire Liuovou.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková letos ve čtyřhře ovládla Australian Open, Wimbledon a US Open a vrátila se na post světové jedničky. Ve dvouhře ovšem na první čtvrtfinálovou účast v aktuální sezoně dosáhla ve druhé polovině července v Hamburku a dál se na hlavním okruhu podívala až před dvěma týdny v Portoroži, kde senzačně a pár dní po triumfu v New Yorku, získala svůj třetí titul na nejvyšší úrovni.

Na vítězné vlně po dvoutýdenní pauze pokračuje na nové akci v tuniském Monastiru. V úvodním dějství sice dvakrát neudržela náskok brejku, nicméně od stavu 4-4 získala šest her v řadě a Chloé Paquetová jí poté vzdala.

Šestadvacetiletá rodačka z Hradce Králové bude ve středu, nebo ve čtvrtek útočit na své teprve třetí letošní čtvrtfinále na podnicích WTA. O něj se popere v premiérovém souboji s Američankou Claire Liuovou.

V hlavní soutěži se z Češek představí ještě Linda Fruhvirtová. Sedmnáctiletá hvězdička, jež včera odvracela tři mečboly ve finále kvalifikace a v ten samý den jako Siniaková triumfovala v Čennaí, vyzve nasazenou čtyřku Petru Martičovou. Turnajovou jedničkou je domácí hvězda Ons Džabúrová.

Magda Linetteová v posledních týdnech hrála finále v Čennaí a čtvrtfinále v Soulu, ale v Monastiru překvapivě skončila hned na úvod. Nasazená osmička prohrála 6-2 4-6 4-6 s kvalifikantkou Lucrezií Stefaniniovou. Čtyřiadvacetiletá Italka bude o své první čtvrtfinále na této úrovni usilovat proti Lesje Curenkové, nebo Diane Parryové.

• WTA 250 MONASTIR •
Tunisko, tv. povrch, 251.750 dolarů
pondělní výsledky (3. 10. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (7-ČR) - Paquetová (Fr.) 6-4 4-0 / skreč
Stefaniniová (It.) - Linetteová (8-Pol.) 2-6 6-4 6-4
Liuová (USA) - Konjuhová (Chorv.) 6-3 6-2
Papamichailová (Řec.) - Lin Zhu (Čína) 1-6 7-6(2) 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
pohodová výhra na úvod. Soupeřka skrečovala až za beznadějného stavu ... smile
Katka by se mohla pokusit trumfnout Báru. Jabeurová ve čtvrtfinále ale bude těžkej oříšek k rozlousknutí ...
Reagovat
makro99
Jabeur je pro mě velká neznámá - domácí turnaj, delší pauza, první zápas od prohranýho GS finále... ale je fakt, že ty soupeřky tam má hodně slabý; taková lehčí nejistota na vypadnutí asi stačit nebude, to by jí ta ruka musela totálně zdřevěnět.. no nic, bude to na Katce :)
Reagovat
tommr
pokud na jejich souboj nedojde tak to bude určitě vinou vypadnutí Katky která má ve druhým kole docela nebezpečnou soupeřku. V případným čtvrtfinále s Jabeurovou by ale Katka nemusela být úplně bez šance protože Jabeurovou už dokázala pětkrát porazit ...
Případnej nezdar v singlu by si ale Katka měla vynahradit v deblu. Hraje ho totiž s Mladenovic a nemají tam žádný rovnocenný soupeřky ...
Reagovat
makro99
hmm, li a liu, obě spolu hrály v Tallinu, obě jsou američanky, oběma je 22 let.. a teď jedna hraje s Katkou a druhá s Jabeur... tak nevím, čeho se chytit, aby je moh člověk rozlišit :/
Reagovat
tommr
bud si jistej že ta co hraje s Jabeurovou skončí už v prvním kole ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Chloé dneska neměla kompletní paket.
Bravo Katce za úspěšný vstup do turnaje!smilesmile Některé míče byly moc pěknésmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist