Siniakovou uprostřed sezony opustil trenér, odešel k Potapovové. Trochu neetické, přiznala Češka

29. 5. 2019, 09:00
Aktuality 37
Kateřina Siniaková uprostřed sezony přišla o trenéra Iaina Hughese. Britský kouč přijal nabídku osmnáctileté Rusky Anastasie Potapovové a před turnajem v Madridu spolupráci s českou fedcupovou reprezentantkou ukončil. Siniaková se nyní připravuje pod vedením svého otce Dmitrije a s hledáním nového kouče nespěchá.
Kateřina Siniaková

Koučův odchod nezavinily letošní rozpačité výsledky Siniakové ve dvouhře. "Pro mě to bylo trošku nečekané a přišel s tím za mnou on. Asi dostal lepší nabídku, takže to pro mě bylo docela překvapivé. Nebylo to ani zdaleka z těch výsledků," řekla včera večer Siniaková českým novinářům po postupu do druhého kola Roland Garros.

Přetahování zadaných trenérů během sezony není na okruhu obvyklé. "Myslím si, že je trošku neetické, když ti hráči nabízejí spolupráci někomu, kdo je zadaný. Nemělo by se to dít. Ale stalo se," komentovala to deblová světová jednička.

Nečekanou situaci vyřešila v rodině. "Taťka mi pomáhá, je vždycky na mojí straně. Jsem ráda, že se na něj můžu spolehnout. Jedeme spolu, nespěchám na to najít si jiného trenéra," pochvalovala si.

S otcem oddělují tenisovou a rodinnou stránku života. "Možná i proto nám to tak dlouho vydrželo. Na turnajích a při trénincích tenis řešíme, doma ne," uvedla Siniaková.

Pod otcovým vedením absolvovala i generálku na French Open v Norimberku, kde postoupila do semifinále. Zvýšila si tak sebevědomí před druhým grandslamem sezony. "Tam jsem uhrála konečně i tři zápasy v řadě a nahrála jsem něco. Každý zápas je těžký a myslím si, že herně je to teďka dobrý, tak snad se to bude ještě zlepšovat," řekla.

Narůstající formu se rodačka z Hradec Králové pokusí prodat ve čtvrtek ve druhém kole proti Řekyni Marii Sakkariové.

46letý Brit Hughes, který před Siniakovou trénoval například vítězku Turnaje mistryň Elinu Svitloinovou, vítězku dívčího Wimbledonu Sofiu Žukovou či bývalou světovou sedmičku Belindu Bencicovou, by měl nyní pomáhat s rozvojem velkého talentu osmnáctileté Rusky Anastasie Potapovové.

Ta si už loni zahrála dvě finále na okruhu WTA (v Moskvě a Taškentu) a je 81. hráčkou světa. V neděli si při premiéře na French Open připsala životní skalp, když vyřadila světovou pětku Angelique Kerberovou. Dnes odpoledne bude v Paříži soupeřkou Markéty Vondroušové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

37
Přidat komentář
blixa
Rusové mají trochu jiné finanční zdroje než my. A nejděte jinam, když vám tam dají třeba 2x tolik :D
Reagovat
lars
A Rusove neveri v kvalitu ruskych treneru,ze musi "krast" trenera ze zeme nepratelskeho Nato ?
Reagovat
spaniel
To WTA je vyslovene telenovela.
Reagovat
janek_da
takze Katka pri odchodu z locker roomu uz bude vest minimalne 5:0 na body
Reagovat
dadaft
no, Ian je v tom věku, kdy mají někteří chlapi pocit, že jim život ujíždí mezi rukama a nemají čas přešlapovat na místě, a s Katkou zřejmě ten pocit měl,,,,,,,,,,,,, tím netvrdím, že je to pravda, ani ho neomlouvám, smlouvy se mají dodržet, to je jasné.
možná je to i jeho případ a myslí si, že s Potapovou udělá díru do světa...
Reagovat
Andrew89
Maky jí dá dneska co proto..už jen kvůli tomhle:) o důvod víc fandit ještě víc než normálně:)
Reagovat
rybicka
Tak zdojnásobené přání, aby Maky dnes vyhrála.
Reagovat
sojka1
kazdopadne je vyraz "neeticke" od Kacenky velmi korektni a elegantni vyjadreni...
Reagovat
Fandina
Jj, Katka je podle rozhovorů na O2 TV moc šikovná a inteligentní holka. Kolikrát jsem si říkala, že když ji vidím rozčilovat se na kurtu, tak to snad není ani ona. Její rozhovory jsou absolutně top. Inteligentní, milá.
Reagovat
sojka1
ja jsem si toho neskutecneho rozporu take hned vsimla.. :-) Kacenka nema nic "jakoby", ale vse doopravdy.... disponuje velmi dobrou slovni zasobou a jeji projev je kultivovany. Zvladne dokonce nejen souvisle vety, ale i vecnou argumentaci pri rozhovorech s koucem primo na kurtu, kdy je obvykle mit spis vlivem adrenalinu a emocni deky vubec jen "vlci mlhu".. :-))
Reagovat
makro99
mimořádně kultivovaný projev - ono vynechat Madrid kvůli škole, už to o něčem svědčí... a pamatuju si z té doby, že to rozhodně nebyl jen Madrid;
https://www.idnes.cz/sport/tenis/tenis-katerina-siniakova.A150507_094314_tenis_tny
Reagovat
Torn
No "13 let ve škole stačí.." :D Jako nevím no, pro ní asi jako sportovkyni jo, pro běžného smrtelníka už moc ne.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě je to věcí každého jednotlivce, ale víc než 13 let třeba v ČR chodí do školy 20 procent obyvatel.

Viz článek a citace z něj.

https://www.czso.cz/csu/czso/podil-vysokoskolaku-mame-nizsi-nez-eu

Podíl vysokoškoláků máme nižší než EU


23. července 2018


Česká republika patří k zemím s vysokým podílem středoškoláků. Vysokoškolsky vzdělaných lidí ale máme méně než Evropská unie.

V roce 2017 u nás činil podíl lidí ve věkové skupině 15 až 74 let, kteří dosáhli vysokoškolského vzdělání, 20,0 %. To je o 7,9 procentního bodu víc než před deseti lety. Ve srovnání s unijním průměrem jde ale o 6,4% schodek.

Nejvzdělanější obyvatelstvo žije v Praze. Vysokoškolským diplomem disponuje víc než 38 % obyvatel metropole. Jihomoravský kraj má 22,6 % vysokoškoláků. Naopak nejméně formálně vzdělané obyvatelstvo mají kraje Karlovarský a Ústecký,? konstatuje Gabriela Strašilová z odboru statistiky trhu práce ČSÚ na základě výsledků Výběrového šetření pracovních sil.
Reagovat
makro99
tohle jsou údaje za celou populaci, tedy včetně dnešních důchodců, za nichž ty možnosti byly velmi omezené... v posledních 15ti letech nastupuje na VŠ okolo poloviny populačního ročníku...
Reagovat
Fandina
Je to možné, když tam čtu, že za deset let se zvedl podíl o 7,9 procenta, tak za dalších 55 let to může být ta polovina české populace. A to už budou současní důchodci úplně mimo hru. :-))
Reagovat
George_Renel
A podle toho vypadá kvalita absolventů....
Reagovat
makro99
tak za komunistů mohlo studovat jen extrémně nízkých 10 %, tak pak tam byl logický výkyv nahoru.. taky svět se mění, charakter práce se mění; bakalářský stupeň, který u nás v minulosti nebyl, v tom hraje roli... těch faktorů je víc; ale samozřejmě za císaře pána byla ta kvalita absolventa vyšší :)
Reagovat
Kojinho
Že nastupuje neznamená, že tu školu dokončí. Školy jsou placené od počtu studentů v semestru, takže naberou hodně a pak jich jen část projde sítem.
Reagovat
makro99
přesně tak, to je jeden z dalších faktorů..
Reagovat
Kojinho
Třeba na jadernou fyziku brali bez přijímaček (nevím, jestli stále berou) a tam je podle mě úspěšnost dokončení v řádu procent.
Reagovat
Torn
Je to dost možné, ale jak píšeš, dodělá to pár jedinců. :D A mám pocit, že je platí za nástup studentů, ne úplně za semestr.
Reagovat
makro99
se tady bavíme o spotovkyních, o tenistkách, ne? a nikdo tady neporovnává jejich verbální projev s absolventkami kulturní antropologie nebo žurnalistiky... kolik dalších hráček první stovky nebo dvoustovky jede místo na Mandatory do školy?
Reagovat
Torn
Radši si přečti znova, co píšu. :D Je úsměvné, že někomu příjde 13 let dost, ale jak říkám, ona to vnímá jinak. Jela do školy, aby měla maturitu, jo, je to pěkný, ale to je tak vše. :). Neřeknu, kdyby pokračovala dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že se tak nechová i na kurtu.
Reagovat
Fandina
Každý má něco. Ale faktem je, že mě ty její rozhovory hodně překvapily. Při hře se vzteká, ale ve slovním projevu je to topka.
Reagovat
Stan_Borowitz
To samý je Andy Murray v ATP.
Reagovat
makro99
býval Andy Murray
Reagovat
smazaný uživatel
Až teda na slovní projev s otcem nebo jiným trenérem na lavičce, to je na pár facek. :)
Reagovat
Fandina
O slovním projevu jsem mluvila.
Reagovat
annah
MOhla bych dostat link na nějaký její rozhovor?
Reagovat
Fandina
Dávali to na O2 TV Tenis a obávám se, že to asi jinde ke shlédnutí není. Dívala jsem se jen tak rychle teď na webu, ale nic.
Reagovat
makro99
je toho plný youtube..
po těžké prohře s Bárou v Praze tohle vůbec není špatný:
https://www.youtube.com/watch?v=0LOv6QKr-g4
tohle je dobrý, po triumfu v Bastadu:
https://www.youtube.com/watch?v=0MSykwyi2Ak
a ze zákulisí v Praze:
https://www.youtube.com/watch?v=YGg4DakJWCY
Reagovat
annah
Děkuji.
Reagovat
Kojinho
Ano, ale tady je specifikováno, že se jedná o slovní projev na lavičce.
Reagovat
Fandina
To si nemyslím, že se nějak extra hrozně chová na lavičce. Když je vzteklá, tak je pořád. To je logické. Ovšem nevylučuje se to s tím, že je to inteligentní a chytrá holka, když se s ní bavíš mimo kurt.
Reagovat
Kojinho
Mně přijde, že si možná až moc na kurtu/lavičce stěžuje, ale jinak mi její chování přijde taky OK.
Reagovat
makro99
nechtěl bych číst, jak by to komentovala Bára...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist