Siniakovou ve Štrasburku začala obratem proti Peraové

21. 9. 2020, 22:52
Aktuality 1
Kateřina Siniaková na antuce ve Štrasburku úspěšně vstoupila do generálky na Roland Garros, když po obratu zdolala Američanku Bernardu Peraovou. Ve druhém kole jediná Češka v soutěži vyzve sedmou nasazenou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Kateřina Siniaková minulý týden v Římě postupem do druhého kola ukončila sérii porážek na WTA Tour a úspěšně vstoupila do turnaje i tento týden. Ve Štrasburku porazila v prvním kole generálky na Roland Garros po téměř dvou a půl hodinách 4-6 7-6 6-1 Američanku Bernardu Peraovou.

Aktuálně 61. tenistka světa v duelu sousedek v žebříčku musela dohánět ztrátu setu a v druhé sadě si zkomplikovala situaci, když nevyužila vedení 4-0 a 5-3 a pět setbolů. Nakonec srovnala až díky vítězství 7-3 v tie-breaku a v rozhodující sadě už soupeřce nedala šanci.

Peraovou porazila Siniaková i ve čtvrtém utkání v kariéře. Dnes sice udělala devět dvojchyb, Američanka ale téměř dvakrát víc, sedmnáct.

Jediná česká tenistka na turnaji se v dalším zápase střetne s nasazenou sedmičkou Jekatěrinou Alexandrovovou z Ruska, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 2-3.

Ve Štrasburku měly startovat ještě další dvě Češky, ale o víkendu se obě odhlásily. Karolína Plíškové kvůli zranění levého přitahovače, Barbora Strýcová se po deblovém triumfu v Římě rozhodla pro odpočinek před French Open.

Nejvýše nasazenými jsou hráčky Top 10 Nizozemka Kiki Bertensová a Ukrajinka Elina Svitolinová, které mají v prvním kole volný los.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 225.500 dolarů
pondělní výsledky (21. 08. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Peraová (USA) 4:6, 7:6 (7:3), 6:1
Sabalenková (4-Běl.) - Perezová (Austr.) 6:4, 6:3
Rybakinová (5-Kaz.) - Minnenová (Belg.) 7:5, 6:4
Alexandrovová (7-Rus.) - Sandersová (Austr.) 6:1, 6:0
Hibinová (Jap.) - Stephensová (8-USA) 6:2, 3:6, 6:1
Linetteová (Pol.) - Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:3
Dijasová (Kaz.) - McHaleová (USA) 6:7 (4:7), 7:5, 7:6 (7:3)
Cornetová (Fr.) - Hercogová (Slovin.) 6:3, 6:4
Shuai Zhang (Čína) - Tomljanovicová (Austr.) 3:6, 6:4, 6:2
Ostapenková (Lot.) - Davisová (USA) 6:2, 6:3
Blinkovová (Rus.) - Georgesová (Fr.) 6:1, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
dneska to byla od Katky smile pěkná divočina hlavně ve druhým setu. Katka měla štěstí, že na úvod narazila na soupeřku jejíž styl jí vyhovuje ...
V dalším kole už to bude mít podstatně těžší i když ani proti Alexandrový není na antuce úplně bez šance ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist