Sinner v Antverpách získal už čtvrtý letošní titul a dotáhl se na Djokoviče

24. 10. 2021, 22:58
Aktuality 16
ATP ANTVERPY - Jannik Sinner na halovém klání ATP 250 v Antverpách ovládl finále dvou nejvýše nasazených hráčů. 20letý Ital smetl 6-2 6-2 Argentince Diega Schwartzmana a svou finálovou bilanci vylepšil na 5-1.
Profily hráčů
Jannik Sinner (© AFP)

Jannik Sinner tři týdny po obhájení titulu v Sofii vyhrál další halový turnaj v Evropě a znovu bez ztráty setu. V belgických Antverpách si poradil s krajanem Musettim, Francouzem Rinderknechem, Jihoafričanem Harrisem a v dnešním finále dvou nejvýše nasazených hráčů smetl Argentince Diega Schwartzmana.

20letý Ital v prvním vzájemném střetnutí s o devět let starším Argentincem odvrátil oba brejkboly a po hodině a čtvrt zvítězil snadno 6-2 6-4.

Sinner se čtvrtým titulem v počtu letošních úspěchů vyrovnal trojici Novak Djokovič, Daniil Medveděv a Alexander Zverev. Víc turnajů v sezoně ovládl pouze Casper Ruud z Norska, jenž triumfoval pětkrát.



Ve světovém žebříčku se nejmladší hráč v Top 40 Sinner posune na 11. místo a bude ztrácet už jen 55 bodů na elitní desítku. V boji o Turnaj mistrů se aktuálně nachází na první nepostupové pozici se ztrátou 110 bodů na Poláka Huberta Hurkacze.

Schwartzman hrál finále poprvé od březnového triumfu na domácí antuce v Buenos Aires. Po dnešku má ve finále bilanci 4-8, z posledních šesti finálových zápasů vyhrál jediný.

Oba finalisty z Antverp teď čeká přesun na podnik ATP 500 do Vídně. Sinner začne proti Američanu Opelkovi, předloňský finalista Schwartzman se v prvním kole střetne s Italem Fogninim.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 584.125 eur
nedělní výsledky (24. 10. 2021)
• Dvouhra - finále •
Sinner (1-It.) - Schwartzman (2-Arg.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Mahut/Martin (2-Fr.) - Rojer/Koolhof (3-Niz.) 6-0 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
stefankelner
Výkon! Krásne vinneri. Sám Diego ukázal palec hore! A diváci bez fashistickonaciztickych nahubkov!
Reagovat
sojka1
ja bych naopak uvitala, aby se (bez ohledu na nejaky covid) respiratory - v pripade potreby a bez narizeni, samozrejme, staly uplne beznou soucasti naseho zivota.... abych zustala u tenisu, pred lety vedle me na extralize sedel velmi upravny a velmi nachcipany pan, vedom si predevsim svych prav - prskat a za svoje penize mit svoje zazitky, za kazdych okolnosti. A my jsme doma vsichni padli a meli kvuli jednomu sobeckemu hovadu zkazene Povanoce....
Reagovat
lvicek
Mozna by se sam stat divil, jak by sly kazdorocni epidemie chripkovych a respiracnich onemocneni zmensit, kdyby lide byli ohleduplni a dodrzovali pomerne jednoduche hygienicke zasady. Zrejme by se snizil i pocet umrti, ale rozhodne by to usetrilo velike financni prostredky, ktere padaji na leceni a kryti pracovni neschopnosti cca milionu nakazenych kazdou zimu...
Reagovat
Pe3k
Takže k vůli jednomu špatnému zážitku chceš mít do konce života na sobě náhubek? Forehand by ti napsal, že si ovca, já nejsem trollhand, tak ti napíšu, že si ovce.
Reagovat
lvicek
A tady je videt, proc se tu ty epidemie stale mame kazdy rok a miliardy mizi :D.
Reagovat
lvicek
Nekdo je holt ovce a jinej krava nebo vul, tak si vyber zvire, co ti vice vyhovuje.
Reagovat
Pe3k
No dobře Lvíčku a ty si myslíš, že když budem všichni chodit s respikem, tak covid zmizí?
Reagovat
gigin
Píše vole v případě potřeby. Když si nachípaný, prskáš kolem sebe a teče ti z nosu, jak ženichovi z ocasu a jdeš mezi lidi, třeba na tenis na tribunu, tak není od věci si ten kelímek na tlamu dát.
Reagovat
sojka1
presne tak, ale vsimni se toho ostrovtipu... ja jsem ovce a ja mam mit do konce zivota nahubek.... normalni slusnost a ohleduplnost pri vlastnim nachlazeni jim ani na um neprijde... ani hygiena, mne dokonce nevadi (takova jsem ovce) si po nejakem praseti otrit v supermarketu madlo kosiku dezinfekci... jiste, driv by me to vubec nenapadlo a uprimne, prvni vyprava do ulic s rouskou bylo teda NECO, ale casy se meni a zkusenosti taky...
Reagovat
gigin
I když nebyly roušky, tak kapesník a pšikat do něj, nebo aspoň do pracek, je snad normální. Nebo tam nelozit vůbec. Podle mne si tu tvou glosku Pe3k nepřečetl důkladně a viděl jen covid. Ale stejně je na tebe poslední dobou nějaký vysazený, co jsem tak koukal jinde. S těma vozíkama - je tam prej šíleně bacilů na těch madlech, aby ne taky. Jako tady u nás mi to ani tak nepřijde, tady jsme všici hovada, ale když su třeba u cérky v Práglu, tož sa štítím, nebo tam raději ani nelezu :)))) Tož uvidíme, co bude dál no. Nějak to dopadne ;)
Reagovat
George_Renel
V Asii je to nošení dosti běžné.
Reagovat
gigin
Dlúho ale. Sopka, chřipky. Navíc smog, taoismus a další. Oni sú jeblí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdybys jedl netopýre, tak je nosíš taky pořádsmile
Reagovat
Pe3k
Aha toho v případě potřeby sem si nevšiml...tak promiň sojko1.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/wwos/status/1452394606675456003
Reagovat
FerrariF50
Dotáhl se na Djokoviče smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist