Sinner: Zdraví je nejdůležitější. Na French Open budu hrát jen stoprocentně uzdravený

6. 5., 11:37
Aktuality 22
Jannik Sinner (22) tři týdny před startem Roland Garros zpochybnil svou účast na druhém grandslamu sezony. Italský mladík od minulého týdne laboruje se zraněním pravé kyčle a nyní prohlásil, že na pařížské antuce se představí jen v případě stoprocentního uzdravení. Péče o tělo je důležitější než cokoliv jiného, oznámil druhý hráč světa.
Profily hráčů
Jannik Sinner (© Profimedia)

Jannik Sinner si kyčel poranil minulý týden v Madridu, ze kterého odstoupil po postupu do čtvrtfinále. Krátce nato se odhlásil z nadcházejícího podniku Masters 1000 na domácí půdě v Římě, který je pro většinu elitních tenistů generálkou na French Open.

A nyní dvaadvacetiletý Ital, který v lednu na Australian Open vyhrál první grandslam sezony a získal svou nejcennější trofej, pověsil otazník nad svůj start na Roland Garros. Zranění je prý vážnější, než se původně zdálo.

"Na Roland Garros budu hrát jen v případě, že budu stoprocentně zdravý. Pokud nebudou nějaké pochyby, tak se tam uvidíme," prohlásil Sinner v neděli na tiskové konferenci před startem římského turnaje.

"Některým zraněním lze předcházet, u jiných to nejde. Zatím s týmem odvádíme skvělou práci. Loni jsem odehrál celou sezonu bez zranění a letos to vydrželo až do tohoto okamžiku," pochvaloval si Sinner práci svého týmu.

"Teď mě čeká období bez hraní... Uvidíme, jak začnu pracovat od příštího týdne. Příprava na Roland Garros nebude optimální, ale uděláme maximum, abych dorazil a byl co nejlépe připravený. Každopádně bez zápasů v Římě to nebude jednoduché," uvědomuje si Sinner.

Italský mladík má šanci sesadit Novaka Djokoviče z postu světové jedničky, pauza mu ale útok na tenisový trůn komplikuje.

"Na magnetické rezonanci jsme viděli, že tam není všechno stoprocentně v pořádku. Máme to pod kontrolou. Ale pokud to stoprocentně nevyléčím, dám si delší pauzu. Péče o tělo a zdraví je důležitější než cokoliv jiného," dodal smířeně.

Se zdravotními potížemi laborují před French Open, které startuje v neděli 26. května, i další tenisté. Daniil Medveděv se léčí rovněž s pravou kyčlí, Carlose Alcaraze trápí pravé předloktí, Jiří Lehečka bojuje s bolestí zad a čerstvý šampion z Madridu Andrej Rubljov řeší horečky a zanícený prst na noze.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Krisboy
Nejdůležitější jsou peníze, ty popleto!
Reagovat
paddy
přirozený výsledek geneze sportu, který je stále víc atletičtější, lidské tělo se dostává na hranu, která se snadno přehoupne do zranění

tipuji, že nyní v průměru zápas trvá o 50% času více než před 20 a více lety
povrch a míče se zpomalují
např. USO 2003 vs 2023 stejný počet gemů a 101 vs. 197 minut, to je skoro dvojnásobek

můžou za to organizátoři (prachy) a fanoušci, kteří chtěli větší atraktivitu zápasů
nebavil je styl servis volej, teď mají samé pinkání a hráči nedokážou udělat winner
a fanoušci si zase stěžují smile

pro TV jsou už zápasy dlouhé (za což můžou ti organizátoři), takže je potřeba je zkrátit
v deblu nejsou výhody, experimentuje se, zvažuje se rušit best of 5 na GS a zavést tenis do 4 gemů, což bude pohřeb tenisu a hra na náhodu smile smile

řešení je jediné, ponechat historická pravidla a zrychlit opět povrchy smile
čas na kurtu se zkrátí, ubudou zranění a zůstanou notoriční stěžovatelé
vrátí se styl servis volej a větší variabilita hry

současný baseline styl je jen o robotickém drilu a mnoho hráčů má slabou hru na síti či méně frekventované údery, což ukazuje na špatný cit pro míč (a chybějící přirozený talent ala Federer)
Reagovat
dorsch2
dufam, ze tenis pôjde cestou nhl, kde zistili, ze bitkari im areny nevypredaju, upravili pravidla(hrá sa menej do tela, vyrazne sa znizilo hakovanie ...) a dnes pada najviac golov v historii sutaze, najlepsi hraci su menej zraneni a viac produktivny, tenis je momentalne tam kde nhl pred 20-30 rokmi, top hraci casto zraneni, z toho prameniace dalsie problemy, uvidime ako sa to vyriesi, tiez si myslim ze set do styroch a zrusenie vyhody bude nestastne riesenie, aspon ja sa na to vykaslem
Reagovat
paddy
Pořadatelé chtěli i výrazně zrychlit hru.
Hráči tak při výměnách kratších než tři údery měli čas na další podání jen 15 vteřin místo 25, po prvních gemech v setech ubyla možnost se jít napít a mezi gemy byla pauza jen 60 sekund. Diváci na tribunách si naopak mohli volně pobíhat, jak chtěli.
smile smile smile
moderní ATPičoviny smile
https://sport.aktualne.cz/lepsi-pavlasek-nez-medvedev-novy-format-ctyrhry-nici-sport-z/r~975f20f80b0d11ef9a9dac1f6b220ee8/
Reagovat
dorsch2
to som vôbec nevedel, neviem kto o tom rozhoduje, ani sa mi to nechce hladat, ale za kratky cas budu hladat vinnikov kto za to môze
Reagovat
paddy
Šafi potvrdila
"Mívaly jsme dřív lehčí míče, které víc létaly," přitakala Šafářová a přidala se ke kritikům míčků nové generace.
"Jejich kvalita někam zmizela. Rychle se obehrají a jsou velmi těžké. Pak jsou z toho zranění zápěstí, loktů, ramen. Prostě vršku těla,"

lidově shrnuto
Tyhle nové míče,
strčte si do píče!!!
smile smile smile
Reagovat
paddy
hlavně jde o prachy smile
tenisoví pohlaváři jsou jen obyčejní ekonomičtí zmr.di smile (doufám, že to vyškrtnete)
ale ten termín je nutné považovat za naprosto výstižný smile
https://www.youtube.com/watch?v=pxcXAvFcR0c
Reagovat
PTP
Tak oštěpy mají také jinou váhu a těžiště než dříve za Železnýho
Reagovat
vavrinec
Za Železného měly oštěpy stejnou váhu a těžiště, jinak by nebyl stále držitelem světového rekordu. Tyhle parametry se měnily ještě před Želeného érou, důvod byl jasný, kdyby nedošlo ke změně tak by borci jako Železný házeli až na atletickou dráhu, možná až do hlediště. Navíc, nelze srovnávat pouhých šest hodů s obrovským kvantem tenisových úderů.
Reagovat
aape
bohužel souhlas, nepochopitelné
Reagovat
paddy
https://www.sport.cz/clanek/tenis-zraneni-kosi-tenisovou-spicku-mice-jsou-tezsi-a-hlavne-nekvalitnejsi-tvrdi-safarova-5027830
Reagovat
PTP
No jo, už to není výsledek poctivé práce dětských otroků v Bangladéši
Reagovat
Pe3k
What Do Tennis Legends Really Think Of Jannik Sinner?

https://www.youtube.com/watch?v=B2jShF-Y6SM

Ten kanál Courtside Tennis je nejlepší na celém youtube
Reagovat
PTP
V nastalém volnu si může něco udělat s vlasama a ksichtem, aby ta budoucí světová jednička vypadala líp k světu
Reagovat
Pe3k
ty vlasy jsou opravdu děs
Reagovat
com
takze od tebe nebude zadny viskani v jeho vlasech
Reagovat
Patik
Ešte že nosí tu šiltovku neviem si predstaviť že by tam lietal s tým ryšavým páčom na hlave.
Reagovat
Krisboy
A ty si udělej něco s mozkem, ať neděláš ostudu rodičům.
Reagovat
vavrinec
Má pravdu, není třeba to hrotit.
Reagovat
com
No s takovou tou svetovou jednickou nikdy nebudes
Reagovat
GaelM
Bude
Reagovat
Patik
Zraní sa ma problémy s bedrom či s čím a veď čo uvidíme budúci týždeň či budem pohode akoby to bola nejaká nádcha čo za dva dni vylezi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist