Sinnerova poklona Macháčovi: Tomáš hrál agresivně a skvěle podával, čeká ho dobrý rok

28. 3., 13:50
Aktuality 12
Tváří v tvář stanuli na tenisovém dvorci poprvé. Na jedné straně čerstvý grandslamový šampion, na té druhé brzy 43. hráč světa. Jannik Sinner (22) do středečního čtvrtfinále Tomáše Macháče (23) pořádně neznal, po zkušenosti z Miami si ho však bude pamatovat. "Byl to skvělý zápas. Myslím si, že bude mít hodně dobrý rok," ocenil Ital umění českého tenisty.
Profily hráčů
Tomáš Macháč podlehl favorizovanému Janniku Sinnerovi ve dvou setech. (@ Profimedia)

Šampion letošního Australian Open Jannik Sinner sice porazil Tomáše Macháče ve dvou setech 6:4, 6:2, ale v rozhovoru pro Tennis Channel přiznal, že absolvoval nečekaně těžký zápas. "Byl to skvělý zápas, hlavně první set byl velmi těžký. Ve druhém se mi povedl rychlý brejk, to mi hodně pomohlo a hrál jsem pak více uvolněně," komentoval Ital.

"Tomáš podával hodně dobře a hrál agresivně od základní čáry. Také se snažil hodně chodit na síť, kde má velmi dobré voleje. Nikdy předtím jsem proti němu nehrál, o to to pro mě bylo složitější," dodal se zjevným respektem ke členovi nastupujcí české tenisové generace.

Sestřih zápasu

"Myslím si, že letos bude mít hodně dobrý rok," předpověděl Sinner světlou budoucnost Macháčovi, jenž v novém vydání žebříčku ATP posune na 43. příčku a poprvé tak bude členem elitní padesátky.

V Miami zaznamenal berounský rodák první čtvrtfinále na tisícovce, což je jeho největší úspěch na tour. Na Floridě si na konto připsal mimo jiné skalp světové šestky Andreje Rubljova nebo bývalé světové jedničky Andyho Murrayho.

Dosud byl jen třikrát mezi nejlepší osmičkou na turnajích ATP 250, loni neuspěl na antuce v Houstonu, v hale ve Stockholmu a mezi kvarteto nejlepších nepostoupil ani letos v Marseille.

Sinner – Macháč 6:4, 6:2

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

12
Přidat komentář
Fransoas
Tomáš Macháč předvedl na tomto turnaj skvělé výkony.Proti jasnému favoritovi hrál v prvním setu vyrovnanou hru.Ital dobíhal neskutečné míčky.Rozhodla větší zkušenost
a vyhranost.Taky bych se zmínil o tom,že přes určité zdravotní problémy se dostal poměrně rychle z druhé stovky rovnou do elitní padesátky.Při současné velké konkurenci je to velký přínos do budoucna.
Reagovat
paddy
Sinner trefil vlastního fyzia do koulí
https://www.youtube.com/shorts/Bq20nAPjWu4

Djokovič však při prohře na AO trpěl víc
to bol absolútny masaker!
https://www.youtube.com/watch?v=RMlLTTKg4GM
Reagovat
Kandinsky1
To druhé video je bezva
Reagovat
baba
no, Janik by byl blb, kdyby soupeře alespoň trochu nepochválil, přestože si třeba v duchu myslí, že je to brnkačka
Reagovat
Ondra979
je to mozne, ale zase za hru predevsim v prvnim setu je co chvalit, tam to spatne vubec nebylo..chtelo by to opravdu zlepsit efektivitu prvniho servisu..
Reagovat
Ondra979
no zas tak velke problemy mu nedelal vyjma zacatku, po druhem brejku uz to bylo celkem jasne. ale nevadi, Sinner je proste moc dobry, Tomas ma na to se zlepsovat a posouvat se dal, je na dobre ceste
Reagovat
pte
Po postupu do životního prvního čtvrtfinále ATP1000 bych s dovolením jen chválil.
Reagovat
frenkie57
No loni na podzim, jak se dostal 3x za sebou do finále chalangeru(dva vyhrál), tak se mi zdá, že podával lépe, jistěji, měl vyšší procento prvních podání. Ale jak říkám, je to jenom můj dojem. Každopádně mám z něj velmi dobrý pocit, jede jak pila.
Reagovat
darek.vrana
Ono se asi taky podává líp na challengeru proti Ferymu než v Miami proti Sinnerovi, když víš, že pokud nedáš extrémně kvalitní servis, tak ti přiletí zpátky taková koule, že ji nevrátíš.
Reagovat
frenkie57
No to je bezpochyby pravda, musíš jít na riziko, chápu.
Reagovat
Krisboy
Já jsem viděl jenom krátkej sestřih, takže neposoudím, ale Tomášovo podání tady bylo spíš kritizováno. Tak jak to je?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Trefuje málo prvních servisů, jak tady píše i frenkie. 53% je prostě málo, a ještě když má při nich úspěšnost kolem 65%, s tím se proti špičce vyhrává těžko...
Na druhou stranu Janek extrémně dobře returnuje, takže tak...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist