Skvělé! Hradecká je už ve finále

19. 7. 2008, 17:46
Aktuality 0
WTA BAD GASTEIN - Lucie Hradecká výborně zvládla sobotní program v rakouském Bad Gasteinu. Česká tenistka, která poprvé na turnaji WTA přešla přes druhé kolo, dnes bez ztráty setu absolvovala svůj čtvrtfinálový i semifinálový duel a postoupila do boje o titul. V něm se střetne s Francouzkou Parmentierovou.
Lucie Hradecká

V Bad Gasteinu se dnes musely odehrát kompletní čtvrtfinálové i semifinálové souboje, jelikož program předchozím dnů narušil déšť. Z osmi tenistek tak dnes vyšly vítězně dvě, které si v neděli zahrají o titul - Češka Hradecká a Parmentierová z Francie.

Třiadvacetiletá Lucie Hradecká v Rakousku úspěšně zvládla kvalifikaci a pošesté postoupila do hlavní soutěže turnaje WTA. Během týdne vyhrála dva zápasy, aniž by prohrála jediný set a poprvé si mohla zahrát ve čtvrtfinále. V něm si dnes poradila s domácí kvalifikantkou Patricií Mayrovou.

O pár hodin později tak rodačku z Prahy čekal semifinálový souboj s Ukrajinkou Marií Korytcevovou, jež si před týdnem zahrála finále v Palermu. Hráčka až třetí světové stovky se však své úspěšnější kolegyně nezalekla - v zápase si vypracovala deset brejkbolů, z nichž šesti využila a za hodinu a 23 minut vyhrála zaslouženě 6-3 6-2. Postupem do finále si zajistila prémii minimálně 14.650 dolarů a sto bodů do žebříčku.

O svůj premiérový titul si v neděli zahraje proti Paulině Parmentierové z Francie, s níž se na kurtu potká poprvé. Čtvrtá nasazená Francouzka Paulina Parmentierová si v Bad Gasteinu zahraje své druhé finále. Dvaadvacetiletá tenistka dnes nejdříve ve čtvrtfinálovém zápase vyřadila Ivetu Benešovou a v následném semifinále znovu neztratila ani set s nejvýše nasazenou Maďarkou Agnes Szavayovou.

Poslední soupeřka Hradecké, o rok mladší Parmentierová, je v pořadí WTA 53. na světě. Ve své sbírce má jeden turnajový titul, který získala loni v Taškentu.

Hradecká si v Bad Gasteinu zahraje i finále čtyřhry. Spolu s Andreou Hlaváčkovou ji čeká finále proti Bulharce Sesil Karatančevové a Srbce Nataše Zoričové. Loni Hradecká vyhrála v Rakousku s Renatou Voráčovou.

WTA BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 175.000 dolarů) - sobotní výsledky::

Dvouhra - semifinále:
Hradecká (ČR) - Korytcevová (Ukr.) 6-3 6-2
Parmentierová (4-Fr.) - Szavayová (1-Maď.) 6-4 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist