Skvělý Berdych porazil Federera, je v semifinále!

6. 9. 2012, 07:03
Aktuality 439
Roger Federer svou sbírku pěti titulů z US Open letos nerozšíří. Postaral se o to Tomáš Berdych, který v noci na dnešek světovou jedničku překvapivě porazil 7-6 6-4 3-6 a 6-3. Český tenista tak poprvé v kariéře postoupil ve Flushing Meadows do semifinále, v němž narazí na Brita Murrayho.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

V roce 2009 Juan Martín del Potro ve finále, předloni a loni Novak Djokovič v semifinále. Tak vypadá seznam tenistů, kteří v uplynulých letech nedovolili Rogeru Federerovi pošesté triumfovat v New Yorku a stát se prvním hráčem v novodobé éře, jemuž se to povedlo. Letošním katem švýcarské jedničky ve Flushing Meadows se stal Tomáš Berdych, který v jednom z nejpovedenějších zápasů své kariéry Federera porazil a vylepšil si tak vlastní maximum na US Open.

"Nemohlo to dopadnout lépe, porazit Rogera je naprosto skvělé. Užívám si to a doufám, že ještě není konec," řekl Berdych v rozhovoru na kurtu. "Těším se na další zápas a doufám, že si ten neuvěřitelný pocit zopakuji," uvedl český tenista.

Berdych nevstoupil do zápasu s pětinásobným vítězem turnaje dobře, hned ztratil servis, ale postupně se rozehrál a srovnal na 3-3. Úvodní set pak dospěl do tie-breaku, který je v poslední době Federerovou parádní disciplínou. Švýcar vyhrál posledních šest zkrácených her, tentokrát ale proti Berdychovi získal jediný bod a první sadu prohrál 6-7.

Český hráč spoléhal na precizní hru o základní čáry a dobrý pohyb. V druhé sadě vzal soupeři dvakrát servis a po dvou esech v řadě ho dělil set od semifinále. V té době měl na kontě jen jedenáct chyb, zatímco Federer skoro třikrát více.

Svěřenec Tomáše Krupy vzal Federerovi na začátku třetí sady podání a do stavu 3-1 byl pánem na dvorci. Jenomže v šesté hře věnoval po dvou dvojchybách Švýcarovi servis a sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Federer vycítil šanci. Zvýšil agresivitu, Berdych znejistěl a po ztrátě pěti her v řadě o třetí set přišel.

Roger Federer"Ale stále to bylo 1:2 na sety, takže jsem zas tak moc neslavil. Z třetí vyhrané sady jsem měl radost, ale problém byly ty dva sety předtím, zvlášť ten první," poznamenal po zápase Federer.

Berdychovi se podařilo nepovedenou třetí sadu hodit za hlavu. "Když mu dáte prostor, jste okamžitě v problémech, proto jsem se snažil vrátit ke své hře z prvního a druhého setu, což bylo správné," řekl Berdych, který získal ve čtvrté sadě rozhodující brejk v osmé hře po drtivém forhendu a otec Martin se v lóži smál a tušil, že jeho syn už zápas nepustí. Berdych následně zápas ukončil čistou hrou. Využil hned první mečbol díky tvrdému podání, které Švýcar nevrátil.

Do grandslamového semifinále postoupil Berdych potřetí v kariéře a poprvé od roku 2010. Tehdy se dostal mezi nejlepší čtyři na antuce při French Open a o měsíc později prohrál ve finále Wimbledonu s Rafaelem Nadalem.

Berdych porazil Federera popáté v kariéře a počtvrté z posledních sedmi zápasů. Celkově si tak vylepšil vzájemnou bilanci na pět výher a 11 porážek. Navíc dokázal Federera porazit jako první ve večerním utkání ve Flushing Meadows.

Jednatřicetiletý Švýcar se po porážce ani nesnažil skrývat zklamání. "Prožil jsem skvělé léto, takže jsem očekával, že odehraju dobrý zápas. Ale to jsem neudělal. V tom utkání byly momenty, kdy jsem si říkal, člověče, to snad nejsi ty. Je to velké zklamání," uvedl Federer, jenž před US Open vyhrál turnaj série Masters v Cincinnati.

Proti Berdychovi absolvoval nejlepší hráč světa svůj první zápas od soboty, neboť přes osmifinále přešel bez boje po odhlášení Mardyho Fishe kvůli zdravotním problémům. Federer nicméně odmítl, že by se na jeho porážce podepsala nerozehranost. "Už jsem to zažil. Jednou jsem měl volno šest a půl dne a skončilo to wimbledonským titulem. Nemyslím, že to dneska hrálo nějakou roli," dodal.

O premiérové finále na US Open si Tomáš Berdych zahraje s Andym Murraym, který ve včerejším utkání přešel přes Chorvata Marina Čiliče. Proti britskému tenistovi se Berdychovi daří, ze šesti dosavadních vzájemných duelů vyhrál čtyři.

Výsledky - US Open - muži (dotace 25,526.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (6-ČR) - Federer (1-Švýc.) 7:6 (7:1), 6:4, 3:6, 6:3.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

439
Přidat komentář
Roger_Federer
Dva dny se tady řeši totalni kravina- povinost fandit čechum když hraji?Žijeme snad pořad v totalite a nemužeme si vybirat co chceme a kdo se nam libi?
Berdycha nemam rad a jako človek je mi nesimpaticky, navic je to obyvatel evropske metropole...Ano ocenuji jeho přikladnou reprezentaci a uspechy v Davis-capu..tak včera hral dobře..to je všechno.
Reagovat
Bob
Ano, ty si nám taky velice sImpatický :))
Reagovat
Roger_Federer
Ty me sympaticky zatim jsi, tak si to nepokaž...:).
Reagovat
Bob
dobře, budu tedy hodný :))
Reagovat
Bob
takže grauluju Berďovi, fanoušci Rogera :P
Reagovat
smazaný uživatel
K zápasu Ferrer-Tipsarevič. Parádní podívaná, jsem rád, že to David zvládl. A k tomu zranění. Nevím, jestli jste se někteří dostali do podobné situace, ale věřte tomu, že se opravdu dá bez simulace v bolestech kulhat, aby po dvou třech hmatech fyzioterapeuta, trošce kelenu i bez stažení bolavého místa dalo znovu běhat jak nic.
Tím neříkám, že Tipsarevičovi něco bylo či nebylo, ale těhle soudů od televize či z hlediště jsem zažil spoustu a přísně se od nich distancuji. Lidi dokonce nadávali i člověku, který zápas dohrál, že simuloval, ale chlap šel o pár dní později na operaci a stál půl roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že tam klidně něco mohlo být ALE kdo s čím zachází, s tím taky schází.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic 2011 je zpátky. Absolutně.
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, doteraz nebol k tomu vyprovokovaný. (na turnaji)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale souhlasím s anglickýma komentátorama, že DelPo neútočí chytře. Měl by hrát kratší údery pod většíma úhlama. Kdyby chtěl vydržet u týhle taktiky prohánět ho po bejslajně, tak musí začít chodit na síť. Hraje prostě vyloženě hloupě. Technicky dobře, ale taktika v tom není.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, samo. Každopádně mi to připomíná, proč jsem mu loni hodně přál, zas tenis jak z jiný planety. Spojuje všechny přednosti Rafy a Rogera, hraje neskutečně.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas. Tento rytmus Nolemu akurát vyhovuje, on prakticky z neho nie je schopný urobiť UE. Delpo by mal hrať sem tam kratší úder, potom dlhší, vtedy aj Djokovič viac kazí.
Reagovat
smazaný uživatel
před zhruba 14 dny jsem tu psal, že jen slepý by neviděl, že Nolemu vyhasnul pohled, že tam není ten instinkt zabijáka. Že se od Austrálie docela trápí sám se sebou, se svou hrou, daleko více si na kurtu povídá sám se sebou apod. Nevím, co mu Vajda a spol. přivezli do New Yorku, ale ve Flushing Meadows je to opět Nole. Agresivní, výbušný, nažhavený s pohledem "I´m here and I´m going to kick your ass". Neříkám, že Ferrera, Murrayho nebo Berdycha musí zničit, on je nemusí dokonce ani porazit, ale Djoker je zpět.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole nám chce turnaj vyhrať bez straty setu, že áno..Opäť nám predvádza veľmi vysoký štandard.
Reagovat
a.magerova
No nechvalme den před večerem ... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Aby sa Del Potro toho rána aj (tenisovo)dožil..:)
Reagovat
a.magerova
Uznávám, měls pravdu!!!
Gratulace vítězi.
Reagovat
smazaný uživatel
střídal jsem tenis s dámskou 4hrou. Holky vedly v druhém setu 5:1 a stáhly si náskok na 5:4 a tuším 0:30. Celkem ve mě trnulo.
Nakonec palec nahoru
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak děkuju Ferrerovi. Doopravdy jsem měl chuť o zbytek USO většinově přijít, dneska jsem tu ani neměl bejt, nakonec mi to padlo, tak jsem si řek, že se podívám. A opravdu mi připomněli, že i bez Rogera mě to baví :)))

Ještě tu v průběhu noci napíšu cosi k Rogerovi, zatím se Chazy nijak nevyjádřil.
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOOOS!
Reagovat
smazaný uživatel
!!!!!!!!!!!!
Reagovat
a.magerova
Tak jsme TO zvládli :-))
Reagovat
tito
k předvedené hře obou. Standing ovation před TB pátého setu bylo adkevátní k celému průběhu zápasu. Vamos David!!! Toho chlapa není možné nemít rád. :-)))
Reagovat
gigin
neskutečné zblitky ....
Reagovat
smazaný uživatel
A jaktože forehand ne?! :) Fakt myslíš, že se dá zranit a pak okamžitě hrát takhle? A ještě si dávat pozor, abys pěkně kulhal? :) To je Wozňáky styl.
Reagovat
VlS
Tak Janko vypadá spíš zralej do postele, než že by šel něco vařit - no nebude hecovat, hrál parádně a podle mě byl o chloupek lepší než David, měl však o kousek míň štěstí, nebo si ho vybral na míň důležitejch míčích. Tenis jak řemen, škoda že plichta nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som to zahral na diplomata :)
Reagovat
smazaný uživatel
Syčáku, vyhnul ses díky tomu blacklistu.
Reagovat
gigin
je prostě takový a všichni to víte !! Že to asi přibarvil je téměř jisté. No a ?? Hrál fakt super, nádherný mač. A Chazy hned mele o odpadu. To mne naštvalo .... Na blacklist dávám všechny, včetně magerky !!! :DDD Aj tita tam švácnu !!! IDEMOOOOOO !!! :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem IDEMO srb, ale můžu občas taky podlehnout emocím, ne?! A vůbec, stejně je :)
Reagovat
tito
Našinec si jednou vsadí na celkové vítězství AM, lehce o tom zde zaševelí a hned jej horlivý Balkánci ocejchují znaménkem.
Tak gigine, jen pro Tebe: Vaaaamooooooooooossssssssssss!!!
Pcha. :-)))
Reagovat
tito
Našinec si jednou vsadí na celkové vítězství AM, lehce o tom zde zaševelí a hned jej horlivý Balkánci ocejchují znaménkem.
Tak gigine, jen pro Tebe: Vaaaamooooooooooossssssssssss!!!
Pcha. :-)))
Reagovat
a.magerova
Tvl, tak já tu Janíčka chválím kudy chodím i k taťkovi ho přirovnám a toto ?!
Reagovat
smazaný uživatel
radši nic nebudu psát ...
Reagovat
gigin
horliví Balkánci .. "i" !!! Diletante !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty zas neumíš zakončit větu!!! Co to je za tvar "toto ?!"... Proč ta mezera, na co?
Reagovat
a.magerova
To jako řveš na mne?!
Reagovat
gigin
Na ho*no !! Já ti to řeknu a budeš machrovat !!
Reagovat
tito
:-). No jo, no...
Reagovat
gigin
:)))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já chtěl řvát na gigina :-D... vůbec jsem si nevšim, že tohle je zrovna tvůj příspěvěk. Proboha proč to děláš i ty.
Reagovat
a.magerova
No protože jsem tomu chtěla dát i ten citový prožitek nejen písemnou formu, jakože ...a toto (zlostný nádech) a až pak otazník a vykřičník :-))))
Prostě zdůraznit tu údernou sílu slova!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDDDDD Tak to je výborný. Ok, sice to je ve skutečnosti jen ošklivej zlozvyk, ale vysvětlení pěkný.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásna, nefalšovaná, spontánna radosť Davida Ferrera..Výborne sa pozerá na niečo podobné. Na to keď tenista, ktorý SF USO pozná viac menej len z rozprávania zrazu dokáže niečo "nad plán"..

Aj napriek hereckej etúde treba zagratulovať obom. Naozaj predviedli gala predstavenie, namlsal som sa na druhé QF..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Tisparevic ukázal solidní tenis, i když mě na něm vytáčí, že on prostě nemá žádnej svůj výjimečnej úder. Má jen nadstandard ve všem, kterej se mu daří už rok a půl bez zakolísání udržovat. Ale chybí tam něco výjimečnýho. Ale za svůj výkon se stydět nemusí a za svoji neférovost stejně nebude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Škoda, že to Janko dělá. Takový perfektní zápas a on tam hodí tohle.
Třeba já bych mu i fandil, ale to herectví jsou velké záporné body.
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězi, čest poraženému !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně to byl od Ferrera naprosto příšernej TB. Trefil snad jen 1 první servis, v polovině výměn na vlastním servisu byl horší, druhý servisy nereturnoval.

Dá se říct, že utrpěl výhru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Úplny súhlas. Chcel som v jeho priebehu napísať niečo podobné. Obaja ukázali svoje silné, ale aj naprosto typické slabé stránky. Okrem jedného esa ani jeden snáď netrafil prvý servis, robili hlúpe chyby a výmeny, ktoré mali dobre rozohraté nakoniec prehrali..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, oba dva ten TB mohli vyhrát v poměru 7-1. Úroveň tenisu prostě vůbec nekorespondovala s výkonem v samotným pátým setu.

Mně to jen ukazuje, že ať tam bude Del Potro nebo Djokovic, bude to pro něj poměrně snadná práce.
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, to je daň Rafovej absencie..Ak by hral, David by nebol nasadená štvorka, Tipsarevič osmička a nič podobné by sa nemohlo stať...Teda teoreticky mohlo, prakticky asi nie...
Reagovat
smazaný uživatel
No bohužel se obávám, že na AO nasazení nenasazení, bude to podobný a Rafa v SF stejně nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec si nemyslím, že to bude snadná práce, at už tam bude Del Potro, či Djokovič. David je neskutečnej bojovník a pokud se bude hrát dlouho, tak speciálně Del Potra klidně může utahat..nevidím to jednoznačně.
Reagovat
tito
Nestraš!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti nevím, dneska měl šanci vést 2-0 a podělal to, zahodil spoustu příležitostí, proměnování BB atd. Měl i prohrát, ale Janko je v tom podobnej.

Proti top hráči takovejch šancí máš míň a musíš je proměňovat, naopak jich nesmíš nabídnout moc. Uznávám, že DelPa by moh potrápit, na Wimbledonu jsme viděli. I když Del Potro a tráva pro mě furt není vůbec dobrý, USO je naopak "jeho". Djokovic by mu podle mě naložil 3-0.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to nemyslím úplně špatně. Podle mě by to mohla bejt taková jediná obět. Jenom když si vzpomenu na tu pauzu v roce 2009 - Rafa před tím a Rafa potom, no byl to dost jinej hráč. Změnila se jeho postava, jeho pohyb, styl tenisu. Tak si říkám, jestli nedojde opět k nějakým změnám. A pokud ano, tak jak znám z baseballu a dalších sportů, hráči prostě po zranění trvá, než si zvykne na určitý změny, musí se přizpůsobit, zas si spravit mechaniku. To může trvat ten jeden turnaj velkej turnaj a pokud to správně chápu, tak TM se asi konat nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužiaľ sa to kľudne môže stať. Hrať po pol ročnej prestávke je veľký handicap, Del Potrovi trvá dodnes návrat na stratené pozície a to je po ročnej prestávke už dva roky na kurte..

Práve preto som chcel aby Rafa stihol aspoň jeden mesiac "starej" sezóny..Ak nastúpi rovno do Austrálie alebo ešte predtým stihne Dohu, tak sú jeho ambície na AO značne limitované. Veľmi veľa, extrémne veľa bude záležať od žrebu.
Reagovat
tito
Tak to je mi jasné- rytmus, timing vše bude od začátku. Jen ať už hraje. Já to s ním přetrpím. :-))) A antuková sezona bude opět naše. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, ovládne ji jeden z favoritů letošního RG. John Isner :))
Reagovat
tito
Je pozdě. Půjdu si za chvíli lehnout.Něco si před spaním přečtu. Ale tuto literaturu fakt ne.:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby postoupil Tipsa a Nole. Už je vidím, jak smutný Janko po 1.setu vzdává a Nole jej objímá kolem ramen :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále GS by mu nepustil :) Ale je dobře, že tam není. Tak slabej semifinalista na GS nebyl od Melzera.
Reagovat
smazaný uživatel
jsou velcí kamarádi ...
Reagovat
a.magerova
neznamená, že by to Janko udělal, na TM loni Noleho taky porazil !!!
A taky si všichni tenkrát mysleli, jak to maj domluveno...
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále GS nepustíš ani nejlepšímu kamarádovi, proboha.
Reagovat
smazaný uživatel
To byla splátka za USO 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že to nemůžem vidět.
Možná jsem pesimista. Jako sázkař, ale od zápasu těchhle dvou dávám vždycky ruce pryč.
Reagovat
a.magerova
Bych ušetřila ty prachy co jsem do toho vrazila a posléze i o ně přišla :-/
Ale zase jak zpívá Richard Muller: "Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč!"
Reagovat
smazaný uživatel
JOOOOO!!!! :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
ten je plyšovej.
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám většina má podobný názor, simulant Tipsarevič.
Reagovat
smazaný uživatel
By bylo hezké, kdyby cheater udělal první dvojchybu na Ferrerově MB :)
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádne zápas s najkrajším zvukovým sprievodom :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zas a znovu to vypadá, že je Tipsa zkurvenej simulant :) Chytře využitá křeč.

Jinak by to bylo naprosto nevídaně trapný, kdyby Tipsarevic hrál SF na GS, takže opravdu doufám, že to Ferrer zvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tie dva breakbally boli dosť kľúčové..Rovnako ako tie 4 za stavu 5:5 v druhom sete..Nemám z toho dobrý pocit.
Reagovat
smazaný uživatel
U něj to opravdu není nic neobvyklýho.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím kolapsy u Ferrera :)
Reagovat
smazaný uživatel
Viem, David je proste taký...Rovnaký je však Tipsarevič, nie je to žiadny ultimátny odvracač breakballov, naopak taktiež zmätkár..
Reagovat
smazaný uživatel
Ten lekár dokáže divy!
Reagovat
smazaný uživatel
Ani mi nemluv, je mi z toho nanic..:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, největší sranda je, jak po výměně v klidu odchází a pak si uvědomí, že má kulhat. Je to fakt odpad.
Reagovat
a.magerova
Moc hezky se na ty pěkné kluky kouká .... a ještě i pěkně hrají :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pekné kluky?..Takže Tipsa je tvoj typ? :)
Reagovat
a.magerova
Já už když to psala věděla, že toto nezůstane bez odezvy, ale čekala jsem spíše výtku ženy... :-))
Jo Janko se mi líbí a navíc mi typově připomíná mého taťku (za mlada samozřejmě), zatímco David je typově něco jako můj manžel ... a rodina je rodina :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že spojení "pěkně kouká" a "ferrer" člověk neočekává :)
Reagovat
smazaný uživatel
No len som sa snažil robiť prieskum tvojich chutí. Takže Tipsa taťka, David manžel. Pekná rodinka :)
Reagovat
a.magerova
No pokud typově připomínáš třeba Feliciana Lopeze, tak bych si i dala říct :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pre budúcnosť by nebolo dobré prezradiť môj výzor, resp. veľkosť sexappealu. Preto ťa nechám v sladkej nevedomosti :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to ještě nevyhraje. Při vší úctě ke všem jeho fanouškům, on nemá v semi GS turnaje co dělat.
Reagovat
gigin
a proč jako ??
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá sebemenší šanci na GS turnaji porazit někoho z elitní 4. Jako hráč je to dobrej, má hodně stabilní výsledky, ale v semi by ho Nole asi rozsekal.
Reagovat
gigin
Ano, to máš možná pravdu, ale za dnešní výkon mu to prostě přeju !!
Reagovat
smazaný uživatel
Nedáš, dostaneš...Po nevyužitých breakballoch v piatom sete by som dal ruku do ohňa za prehratý gem na servise..Bohužiaľ, pre tenis tak typická situácia :(
Reagovat
smazaný uživatel
Fuj, Tipsarevič má aké škaredé nohy..navyše neostrihané nechty :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rád by som videl súboja Dávida s Goliášom. Najprv však musí poraziť Tipsareviča..Vamos, Davidko.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos! Ještě set.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem chtěla jít spát, ale David bojuje jak lev, tak vydržím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
David bojuje vždycky jak lev, fakt velký hráč. Nemá krom returnu žádný extra úder, ale je to frajer. Tahle mentální síla jej dělí od dalších hráčů třeba mimo top, nebo i těmi od 6.-8. místa třeba. Někteří by se položili, vztekali, ale David je v klidu a jde si za svým.
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte nechod Emička, pozrieme sa na tenis :)..Dúfam, že ti po včerajšku spraví náladu..Aspoň trošičku.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsi to moc hezky, přesně tak to je. Ještě ke všemu neuvěřitelně skromný a pokorný, moc mu přeju, nechci žádné srbské semi..
Jinak Tom zahrál skvěle, šel si taky za svým a mile mě překvapil, jak sebevědomě hrál, ale já si nemůžu pomoct, prostě titul přeju Andymu.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, taky doufám, že mi David spraví náladu, snad vyhraje, ale bojím se, že ne, to jsou nervy :-((
Reagovat
Fandina
Když mě potkáš na kávě, tak to bude jiná situace. Ne jako tato, když spolu komunikujeme na webu, kde se rozebírá tenis a fandění ... úsměv
Reagovat
Fandina
... omlouvám se, to patřilo dolu ... úsměv
Reagovat
gigin
Neskutečné !!!!!
Reagovat
dadaft
jj, než do ringu nastoupí těžké váhy, tak akční šou. mádhera. ))
Reagovat
gigin
Koho tlačíš ?? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se David hecne a otočí. Walkover do finále Nole mít nemusí. David by ho aspoň unavil.
Reagovat
a.magerova
DelPo odstoupil?! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ale nevěřím mu. Djokovič si finále podle mě pohlídá.
Reagovat
dadaft
v podstatě je mi to jedno. ale když to Tipsovi jde, rád se na něj podívám.
ale já to mám u chlapů těžké a už se na ně moc nedívám. poslední hráč, kterého jsem žral, je David Nalbandian (a před ním spoustu jiných). a za Davida zatím nikdo nepřichází........
........... a nepřichází.........
ani Federer, ani Nadal, ani Djokovič, ani Murray, ani nikdo jiný mě nedokáží strhnout.
ano, velká finále Federer, Nadal, Djokovič jsou super, ale fandit už zkrátka nemám komu. je to bída...
Reagovat
a.magerova
Jo tak z tohodle úhlu pohledu máš tedy pravdu...
Davide makej !!!
Reagovat
smazaný uživatel
David je bojovník, otočí to.
Reagovat
a.magerova
My když se spojíme, tak to má vždy výsledek ... :-))
Davide JO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je fakt :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký večer. Absolutně nechápu, proč se tady hádáte jako děti o tom kdo vyhrál a kdo měl vyhrát a že to ovlivnil osud a štěstí.
Pokud jste se někdy dívali (popř. hráli) tenis déle, než 5 minut ve zprávách, tak byste zjistili, že profesionální tenis se v součanosti dělí na 4 stupně.
1. Stupeň - Nadal, Djokovic, Federer popř. Murray = Nejlepší tenisti součanosti, jak v počtu vyhraných zápasů tak Federer v počtech týdnů na světové 1. či počtu vyhraných gran slamů. Federerovi rekordy dlouho nikdo nepřekoná.
2. Stupeň - Ferrer, Tsonga, Berdych, Del Potro - druhá polovina světové desítky top hráčů. Perfektní tenisté, ale ani jeden z nich v životě nebude světová jednička, drží si své posty a to je jejich maximum. Hold je od těch nejlepších dělí obrovský krok. Ovšem mají někdy dobrý den a dokážou ty nejlepší porazit.
3. Stupeň - 11 - 20 hráč žebříčku. Tito tenisté jsou také výborní, ovšem s hráči na stupni 2. prohrávají ve většině případů. Párkrát se stane, že je porazí a v senzačních momentech porazí i top 3.
4. Stupeň - 20 a dále. Tito hráči vyhrávají na malých turnajích stejně jako stupeň 3 a díky tomu si drží body v žebříčku ATP. Ovšem pohled na první 10tku je pro ně nadpřirozený.

Berdych- Tomáš je výborný tenista, ovšem světová sedmička, popř. šestka je jeho životní maximum. Dle mého názoru nikdy nevyhraje Gran Slam a někdy se mu podaří vyhrát možná turnaj serie Masters 1000. Jeho psychika a cit pro hru není na tak dobré úrovni jako u hráčů na TOP 3. Ovšem někdy se stane, že Tomáš tyto hráče porazí. Možná zítra porazí Murrayho, což si osobně nemyslím, ale finále zase nevyhraje. A pokud ano, tak to bude jeho jediná výhra.

Zásadní rozdíl mezi hráči TOP 3 a ostatními je ten, že tito hráči dokáži své výkony (výhry) a formu a skvělý tenis předvádět PRAVIDELNĚ. To znamená, že se jim opravdu ve velmi výjímečných situacích stane, že vypadnou v prvním kole turnaje. Tomášovi se tohle ovšem přihodí vícekrát za rok a proto se nikdy nedostane na takovou úroveň jako ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger dneska prohrál tím, že extrémně chybovat a zápas si prohrál sám. Kdyby hrál tak, jak umí, tak Berďa jede domů a české noviny nemají o čem psát. Takže Tomášovi gratuluji k výhře, držím mu palce ovšem si osobně nemyslím, že se dostane dále, než přes Murrayho. A toto je nutné si uvědomit. Nechápu tady některé komentáře urážející Federera, či články dělající z Berdycha nějakého boha. Tento zápas měl svůj den a Federer nehrál vůbec nic. Vyhrál zaslouženě ovšem tento výkon dalších 5 turnajů nezopakuje. Ono postoupit jednou do semifinále a potom vypadnout 5x v prvním kole stačí pouze na 6-7 místo žebříčku a více ne. :)
Reagovat
spaniel
Souhlas od a po z.
Reagovat
dadaft
vypadá to jako nevyvratitelná pravda. ale určitě existují alternativní scénáře. viděl jsem Del Potra ve finále US Open porazit Federera. krasobruslař Roger neměl nárok. a DelPo tehdy takhle nehrál jen tenhleten jeden zápas................
................jak by to mohlo vypadat řekněme za dva za tři roky? Federer už nestačí, Nadal je zraněný. Djokovič má krizi v rodině a hraje nic moc. velká trojka pořád existuje - Berdych, Murray a No.1 Del Potro.
třeba.
Reagovat
Fandina
dadaft ... kukám, že čtvrtý by mohl být Tipsa. Dneska hraje super.
Reagovat
brixner
...Kamile ! Tvá "analýza" a vše ostatní je napsáno naprosto přesně a odpovídá to realitě! Právě v tom je hlavní rozdíl mezi hráči a vlastně i hráčkami-VYROVNANÉ VÝKONY! A ty mohou podávat opravdu jen ti nejlepší, jinak to opravdu nejde! Jsem fanoušek Rogera, ale Tomášovi fandím také a přeji mu, aby dobré výkony předváděl i nadále, min. nyní v New Yorku, myslím, že případný titul by mohl být nyní na dosah! Někdo zde psal něco ve smyslu, že vítězství Berdycha na US OPEN by byla ostuda tenisu...To může konstatovat asi jen někdo, kdo tenis nesleduje pravidelně, o live hraní ani nemluvě! Nikdo mu během pěti newyorských utkání nedaroval JEDINÝ MÍČ, takže pokud zvítězí, vyhraje si to sám, bez ohledu na hlášky typu " Roger mu daroval míče v podobě mnohých chyb..."-tohle k tenisu patří, proto je tenisové počítání skoro geniální! Pravdou ale je, že Tom zkrátka nepatří mezi hráče s výrazně vyrovnanými výkony, takže případné vítězství na GS turnaji se bude asi rovnat malému zázraku, který mu ale přeji, i když s vědomím, že jej už velice těžko kdy zopakuje! Porážka Rogera jistě velmi mrzí, stejně, jako mě a mnohé jiné jeho fandy, ale na rozdíl od Toma, je ještě dost velký předpoklad, že Roger může další GS turnaj(e) vyhrát a NIKDO se tomu divit zkrátka nebude!! Při vší úctě k Tomovým schopnostem a umu-nikdy nedosáhne velikosti a úspěchu např. Ivana Lendla(když už jsme u té české "skupiny"), dost dobře nevím proč, jen vím, že to tak je. Takže, dle mého názoru, i přesto, že dost předbíhám-pokud Tom na US OPEN zvítězí(což mu vážně moc přeji!), bude titul v dobrých rukou! Totiž-všichni vítězové MUSÍ NĚCO UMĚT ! Brix
Reagovat
brixner
Zde je situace ještě o poznání...no, prostě jiná! Když tak popřemýšlím a zavzpomínám na historii, éra těch opravdu konzistentních a stabilních výkonů, skončila s Martinou Navrátilovou a Steffi Grafovou. Jistě, byly a jsou i jiné hráčky, které si výkonnost jakž takž udržují-Martina Hingisová, Monika Selešová, Justine Heninová, v nedávné době a v součastnosti sestry Williamsovy(obzvlášť Serena), Caro, možná Masha...Ale tak dominantní hráčku, převedeno na Rogera, teď už ženský tenis prostě nemá. Nesnižuji umění žádné z nich, všechny jsou to bojovnice, jen se nejspíš výkonnost velmi vyrovnala a je čím dál těžší se prosadit. Ale hráčka, která by pravidelně vítězila a na kterou by se "pořádal hon", jako kdysi třeba na Borga či Grafovou, tu není. Možná by byla zapotřebí nějaká nová Steffi, ženský tenis by opět získal na zajímavosti, protože ta se nyní vytrácí. Jistě, každá turnaj, i ty GS, musí a budou mít své vítězky, ale jejich jména se pravidelně opakovat nebudou(snad s vyjímkou Sereny na GS turnajích posledních let), ženský tenis prostě nemá tak silnou a především VÍTĚZÍCÍ osobnost! Tím se oklikou vracím k Rogerovi, který je, podle některých, už ve starém železe a vítězit nebude, což považuji v horizontu tak 2-3 let za holý nesmysl! Prostě i těm největším hráčům se podaří "potkat " slabší formu i den a pak se stane, že do semifinále turnaje postoupí prostě např. právě Tomáš ! Ale ne tím, že by byl Roger o tolik horší, spíš tím, že Tomáš byl lepší!(pro všechny ty, kdož považují vítězství Berdycha za úplně náhodné a pohřbívající tenis...) Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tedy je v Berdychovo silach grandslam - nebo neni ?! Pises celkem blbosti.
Reagovat
dadaft
no, co člověk to chuť. já naopak současný ženský tenis považuju za extrémně zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, pro mě je ženský tenis srovnatelně zajímavý s mužským a mám ho ráda.
Reagovat
VlS
Právě to, že ženský tenis nemá předem danou vítězku jej činí daleko zajímavějším, než vítěz předdefinovaný výběrem ze tří jmen podle povrchu a momentální formy.
Reagovat
spaniel
Janko je boss. Ten kdyz zarve, tak je to tam, neskutecne winnery.
Reagovat
gigin
Dnes hraje fakt dobře !! Jakože v této fázi mače .....
Reagovat
gigin
Ach jo, to je brčko !!! :DDDD
Reagovat
a.magerova
Když ji pozveš na víkend a řekneš kdy, tak se postarám, aby si Janko ani nevšiml.... :-))
Reagovat
Mark976
no nepiši sem, ale teď asi docela musím:o) jak tady kdo píše o tom, že fandí raději oblíbenci než rodákovi ze stejné země...jak mě se stalo, úplně na druhé straně zeměkoule v brazílii..v bazénu jsem se bavil s argentincema a když jsem řekl, že jsem čech, tak jako fandové tenisu mi hned řekli: joo česko - Berdych - ten hraje skvěle, máte dobrého tenistu...kdyby tady četli ty sračky, co tu někteří píší, tak asi si budou klepat na čelo, co jsme za národ!!!
Reagovat
Jan
Tady nikdo neříká, že neuznává Del Potra, Federera atd. Ale měl ses jich zeptat, když bude hrát Argentinský hráč s Berdychem, komu budou fandit.
Reagovat
Alois_Mlok
Tak samozřejmě nadávky na Berdycha píšou magoři. Ale nezlob se na mě, fandit může každý komu chce a může tak činit z jakýchkoli důvodů. Třeba proto, že se mu líbí daný styl hry nebo vystupování hráče na kurtu atd. atd.... A když je mně hráč nesympatický, tak mu nebudu fandit jenom proto, že se čistě náhodou narodil ve stejný zemi nebo ve stejným městě jako já. Je více než trapné osobovat si právo radit druhým, komu mají fandit.
Reagovat
Jan
Fandi komu chceš. Máš na to právo. Mně osobně to je divné, fandit cizímu hráči proti našemu, ale to je tvoje věc a já s tím nic nenadělám. Včera Američani tleskali a povzbuzovali Roddicka. Jak to že nepovzbuzovali Del Potra ? Považuji to takto za normální. Stejně tak, až bude DC v Argentině, hádej, komu budou fandit Argentinci ?
Reagovat
ladka
konečne niekto s rozumným názorom...
Reagovat
smazaný uživatel
Bezpáteřnost, oportunismus, komplex méněcennosti ...

Nejenom Argentinci to nechápou ...
Reagovat
Mark976
já mám jiné oblíbence v tenise než je Berdych...ale potěší mě a jsem rád, když vyhraje i nad mým oblíbencem. To klidně upřednostním! Zkuste někdy cestovat a poznáte a budete rádi, že vás ostatní zařadí mezi státy které znají díky sportovcům. Jak říkám celou dobu - čech je hrdý v okamžik a hlásí se k tomu, když je MS v hokeji a vyhráváme - to má každý vlaječku ČR na facebooku. Jak skončí mistrovství, tak jen nadává, jak je tady všechno na ho.vno. Takže bezpáteřnost měním na alibismus, převlek kabátů a ve sračkách se chovat tak, aby byly ještě větší. Kdo není hrdý na svou zemi, nezaslouží se ji ani prezentovat.Zkuste štěstí ve švýcarsku:o)
Reagovat
Mark976
vysvětli mi oportunismus, zajímá mě Tvůj překlad:o) bezpáteřnost se nehodí vůbec k tomuto komentáři, tak šup:o)
Reagovat
Mark976
jako, že jiní to nechápou:o))) jinak dík za komentář:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Bezpáteřnost : ať žíje císař, ať žije republika, sbírejme houby pro říší (pro IG Farben, dnešní BASF) a arizujme, ať žije republika, se sovětským svazem na věčné časy, po boku spojenců z NATO do Afgánistánu ...

Co na tom nechápeš?
Reagovat
rubens
Mícháš všechno dohromady. Ne aby jsi poslouchal např. zahraniční
muziku. Nedej bože aby se ti ještě líbila.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, jestli včera opravdu všichni Američani povzbuzovali Andyho. Kolikrát hraje Roger třeba proti jinýmu Američanovi a má velkou podporu v publiku, všichni tam jsou Švýcaři? !
A v zápase s Tomášem se publikum chovalo jako hovada, nesportovně tleskali po zkaženým podání, atmosféra jako při DC a to hrál Švýcar!!
Reagovat
VlS
Osobně fandím především našim apak mám řadu svých jiných oblíbenců, ale nedovolil bych si nikdy nikomu kázat, komu má nebo nemá fandit, v tom se asi shodujeme.
Shodneme se asi i v druhé věci - šílený zlozvyk myslet si, že když budu kopat do vlastní země, budu světovější ne-li dokonce světový. To je jen reakce na zbytečný mindrák, ve světě nemáme zdaleka tak hroznou pověst, jak si občas namlouváme.
Přál bych každému, aby si zkusil v Amice (Ne v NY, LA nebo Friscu, ale někde v Pensylvániii, Maine nebo na středozápadě) vyjadřovat se k vlastní zemi nebo jejímu reprezentantovi tak pohrdlivě, jak tady někteří považují za normální, ne-li nutné.
S hrůzou by zjistil, že je z něj vyvrhel, šerif kolem jeho baráku projede 4x za den a dětem ve škole dávají podivné otázky, a to byl Výbor pro neamirickou činnost zrušený před více než 50 lety. Prakticky to samé platí o převážné většině zemí.
Reagovat
Mark976
hudbu bych s tenisem nesrovnával. kdo zná naši hudbu, snad jen klasiku, Dvořák ..apod. ale o tom se nebavíme. Zkus vyjet a poznáš..kde a jak se česko prezentuje...ne v umění, ne v politice, ne ve vědě..bohužel, ale jen ve sportu znají a ví, kde čechy jsou. Když někde jsi, tak tě potěší, když řeknou...jo jasně víme Rosický, čech, hašek, špotáková, berdych, kvitová - to jsem měl na mysli. Takže mů závěr: buďme rádi, že je máme, a že se jim daří - dělají nám dobrou prezentaci a ví se o naši zemi, že existuje!! btw. poslouchám zahraniční muziku, mám rád zahraniční sportovce a obdivuji jiné smyšlení, než je české - možná i díky Tobě:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle téma už tady bylo x-krát a pokaždé to vypadá stejně. Vždy vyvstane tatáž otázka: proč někteří fanoušci dokážou fandit ve vzájemném souboji tenistovi cizí národnosti a ne českému hráči? Je to jednoduché. Tenis je individuální sport. S výjimkou týmových soutěží to není zápolení jednotlivých reprezentací a národů. A fanoušek si svého tenisového favorita vybírá na základě herního projevu, chování, sympatií a dalších čistě subjektivních aspektů. A pokud je onen člověk skutečným fanouškem, tak svému oblíbenci fandí dlouhodobě a bez ohledu na to, jestli je onen tenista zrovna na vlně úspěchů či nikoli. V těchto případech má individualita člověka a jeho osobnost výrazně navrch nad místem narození. Je to v podstatě stejné jako ve vztahu. Pokud má Čech dlouhodobý a kvalitní vztah např. se Slovenkou, tak soudný člověk by mu asi jen těžko vnucoval jakoukoliv jinou Češku jen proto, že je "stejné krve". Takže buďme tolerantní, prosím. P.S. Všimli jste si někdy, že obvykle se u této problematiky na TP ozývají a apelují na hrdost "národní vlastenci" proti "individualistům"? V podstatě jen v minimálním množství případů to bývá naopak...
Reagovat
spaniel
Pekne napsane, cista pravda. Mimochodem znam mnoho Spanelu, kteri fandi Rogerovi a asi by se nasli i Svycari Rafovci (minimalne Wawrinka :D)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt veľmi pekne napísané. Ja by som ešte napr. za seba dodal, že som hrdý na to, že som Slovák, nenadávam na Slovensko a nie som žiaden z tých "chcem odísť niekam na západ" ako mnoho ľudí. Ale čo sa týka tenisu, tak Slovákom len preto, že sú Slováci, nefandím. Napr. dlhodobo fandím Stosurovej a teraz keď hrá napr. s Hantuchovou mám fandiť proti nej, aj keď sa mi napr. jej tenis nepáči? Veď to je choré.
Reagovat
Fandina
Jistěže je tenis individuální sport, ale každý zároveň je příslušníkem nějaké země. Když si třeba na internetu otevřeš nějaké stránky jiné země, tak tam jsou jako tady prezentovány stejně tenisté a fanouškové tam automaticky fandí příslušníkům svých zemí a není to žádný spor mezi vlastenci a individualisty jak popisuješ. Všeobecně se fandí těm svým a pak teprve jiným. I když je to individuální sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mě nechápeš... Když tě potkám někde na kávě, tak tě budu vnímat a posuzovat podle toho, jaký jsi člověk a jak na mě působíš. Ne podle toho, kde ses narodila popř. jakým jazykem mluvíš. Pokud na mě budeš působit skvěle, bude mi jedno, jestli budeš mluvit anglicky nebo česky. Pokud na mě budeš působit jako např. někteří hnědočeši, tak mi bude úplně jedno, že máš napsanou v pase stejnou státní příslušnost jako já. P.S. Nechtěl jsem, ať ten příspěvek vyzní nějak rasisticky, jen už jsem neznal lepší způsob, jak to vyjádřit. Děkuju za pochopení... :-)
Reagovat
spaniel
Fandino, toto jenkamen urazu. Napsala si blbost. Mas nejaky dukaz, ze v ostatnich zemich vsichni nejvic fandi svemu? Kdes to vzala, kdyz to tady prezentujes jak fakt? Je to blbost, jsou stejni jako my, fandi komu chteji. Ja znam Anglicana, ktery nejvic fandi prave Berdychovi.
Reagovat
Fandina
anglické, francouzské, švýcarské, španělské, německé, ruské, americké, jakékoli stránky upřednostňují své tenisty a všeobecně se fandí jejich hráčům když hrají proti komukoliv z jiné země ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj příspěvek je rasistický, když odsoudíš člověka jen na základě toho, jak na tebe působí hnědočeši??? blbej příklad
Reagovat
Fandina
All-that-i-am - když mě potkáš na kávě, tak to bude jiná situace. Ne jako tato, když spolu komunikujeme na webu, kde se rozebírá tenis a fandění ... úsměv
Reagovat
Alois_Mlok
Re. Fandina: Prosím tě, co to tady meleš? Ty jsi vážně úplně mimo. Zkus si ještě jednou přečíst, co ti kolega napsal, a zamyslet se nad tím, a třeba se ti rozsvítí.. Ale pochybuju o tom, protože ty jsi prostě jak kafemlejnek, co si furt dokola mele tu svou a nejsi absolutně schopná pochopit psaný text...
Reagovat
Fandina
Alois_Mlok ... kolega psal, že tenis je individuální a já jsem na to pouze napsala, že ano, ale každý zároveň je příslušníkem dané země. Když nastoupí na kurt dva tenisté jako dneska Tom a Roger a hrají spolu na nějaké úrovni, jako dneska tak příslušnící daných zemí fandí těm svým a není to nic o vlastenectví ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina a to si kde nabrala? Toto je fakt nehorázna hlúposť.
Reagovat
smazaný uživatel
..příslušnící daných zemí fandí těm svým

Fandino, když budeš dlouhodobě žít v jiné zemi, čí budeš příslušník? Komu budeš fandit? Není to náhodou věc tvýho srdce, kam tě to táhne víc?
Ale ty fandíš všem a všemu, tak myslím, že s tebou je tohle téma úplně zbytečný rozebírat..
Reagovat
Fandina
Ema ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Aneto, čti, prosím, pořádně... Opravdu prosím... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepros, číst a pochopit psaný text nemám problém, jak napíšeš výraz "hnědočeši" v tom smyslu, jak si ho napsal, je to rasistický, a okecávat to můžeš jak chceš, že nechceš aby to tak vyznělo jasně dokládá, že to tak vyznívat může.
nemám ráda takovýhle alibistický řeči, chtěl si napsat úplně jiný výraz, proč si ho nenapsal? Když na tebe bude fandina "působit" co to znamenená? Bude vypadat jako "hnědočech" ? tohohle skrytýho rasismu mám plný zuby.
Reagovat
smazaný uživatel
A protože jsem alibistický rasista, tak jsem v předchozím příspěvku upředňostňoval lidskou individualitu nad příslušností k národu a dával jako přirovnání fungující vztah Čecha se Slovenkou :-) Tady byl výraz "hnědočeši" pouhým přirovnáním. Ve své řeči používám přirovnání často, působí jako oživení projevu, otevírá pole lidské představivosti a projev dělá rozmanitějším a někdy i zajímavějším. Ale dobrá, doplň si místo výrazu "hnědočeši" slovo "nesympaticky". Doufám, že už jsi spokojená :-)
Reagovat
VlS
Gigine, máš Noleho namasírovanýho a zahřátýho? Dneska fandím s tebou, ale jen u Noleho. Proti Jankovi fandím Davidovi (a konec konců, Janko už měl chvilu vařit Krakonoša):-)
Reagovat
gigin
Jestli myslíš Noleho, jakože Noleho a né nějaký orgán, tak jo, vše je tak, jak má být :DD
Reagovat
VlS
Květa nevyhrála, škoda, chyběl kousíček, neproměnili 2 B. Radek s Leandrem jdou dál, soupeři skrečli před začátkem TB 1. setu (Lopez měl nějaké problémy s nohou, byl 2x ošetřovaný a pak kulhal, asi to opravdu bylo špatné).
Reagovat
smazaný uživatel
Povinnosti mi zabránily v napsání nějakého toho zhodnocení zápasu. Tak teda, Rogera je škoda, na USO jsem mu mrtě věřil. Ale dneska udělal hodně chyb (překvapivě i z forehandu) a i když měl zápas dobře rozehrán a byl v brejku, nestačilo to. Prostě moc chyboval.

Gratulace Tomášovi k postupu, snad dojde co nejdále. Nechci jej idealizovat, ale s pohárem bych ho viděl spokojen.
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by skvělý, kdyby Berdych uhrál aspoň finále. Když už měl Federer prohrát, tak s Tomášem, kde mě to zas tak nemrzí.
Reagovat
Matti
taky, ale ty už jsi k tomuto zápasu, toho napsal více než dost.
Reagovat
smazaný uživatel
jako vždy v kanalu a žumpě. Uz ten poklop prosim neotvírej. Všichni tě tu nesnáší
Reagovat
Heather_Fedex
pan sympaticky se ozval, ze?
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné. Že by sebereflexe? :-) Jedině ta, protože nevěřím, že by žvanivý posera, co je vždy připraven slibovat a není naopak nikdy připraven příjmout odpovědnost za své velkohubé vejšplechty, mohl druhému psat, že by měl zůstat v kanále.

Na konci ulice, vrah o morálce káže. Svatá slova !!
Reagovat
smazaný uživatel
to je moje zasluha. Ale trochu si to vycitam....
Reagovat
smazaný uživatel
Murray number 3.
Staci Andymu postup do finale, aby sel pred Nadala?
Reagovat
ladka
ano...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadala sice nemusím, ale Murray před ním v žebříčku nemá co dělat.
Reagovat
ladka
to máš tak,podla vetčiny nazorov tu ani Federer nepatri na post jednotky...pre zranenie RN a odpočtu bodov sa AM dostal pre neho,rovnako ako par krat zavahal Nd a tým umoznil RF na chvilu na vratiť na post jednotky
Reagovat
smazaný uživatel
Federer si post jednotky vybojoval sám, kdežto Murray těží z toho, že je Nadal zraněn. Ale to samozřejmě Andyho chyba.
Reagovat
smazaný uživatel
není.
Reagovat
ladka
samozrejme,že to nie je jeho vina...no podla vetšiny tu si Federer post jednotky nezasluzi,ale na to už ma kazdy nazor vlastný...
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo by mel byt jiny svetovou jednickou..?
Roger letos vyhral jeden granslam a 3 ATP1000. To ani Novak ani Rafa letos neuhrali...
Reagovat
ladka
to neviem spytaj sa tých čo tvrdia,ze si ten post nezasluži.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš: "Když máš od něho očekávání a ty se nesplní".....

A s tím se právě neztotožňuji a proto jsem se zapojil do diskuze. Máme jako fanoušci vůbec právo něco po "našich" favoritech" očekávat a pak hořekovat, že nesplnili ty naše požadavky?

Já myslím, že máme leda právo předpokládat jejich možnosti a pak napsat, že třeba kvůli blbé hře, nesplnili papírové předpoklady. Ale myslím, že nemáme jako fandové žádná práva, od nich něco očekávat. Máme právo fandit, podporovat, být s nimi veselí i smutní, ale očekávat něco nebo být na ně hrdý, to si myslím, že ne. Vždyť se na jejích úspěších nijak nepodílíme, leda tím, že jim držíme pěsti.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, to mělo být dolů.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Když mám "právo" fandit a podporovat, mám i právo očekávat..
Reagovat
smazaný uživatel
Když mám právo fandit a podporovat, tak i očekávám, protože něco předpokládám. Ale nárokovat si to a hořekovat, že nesplnil má očekávání? Na základě čeho mám ta práva?
Reagovat
smazaný uživatel
To se ptej někoho jiného, já si nic nenárokuju a nehořekuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proč jsi napsala tu vytřženou větu z kontextu v reakci na mě? S Janem je tady ta diskuze vlastně pokračováním jiné po vypadnutí Petry.
Reagovat
Fandina
Když fandím a vyjde to je radost. Když fandím a je prohra, hořekuji. Každý jiným způsobem. Jinak by to ani nešlo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si tu vaši celou diskuzi nejdříve přečetla, než jsem na tebe reagovala, není nic vytržené z kontextu..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nevidím, v čem bychom měli rozpor? V tom, že si mylsíš, že máme práva mít očekávání? Ale když jsi si pročetla celou diskuzi, tak jsi určitě pochopila, jak to přesně myslím.
Takže jsem jen nepochopil, proč jsi na mě reagovala?
Reagovat
Jan
Ještě k tomu musí to stačit či nestačit Petře a ne jejímu fanouškovi, Jistě, Petra či jakýkoliv sportovec má své plány a očekávání bez ohledu na fanouška. Ale fanoušek ji taky posuzuje a buď na ni má nároky shodné s jejími nebo vyšší (či nižší). Každý se přejeme nebo máme představy, co by ten sportrovec mohl(měl) vyhrát či ne. Bez ohledu na Petru, či daného sportovce. Proto jsem psal jestli ti bude stačit ... Mám snad všechno rozepisovat polopatě ?
Reagovat
VlS
Jde spíš o to psát věci tak, aby napsanému bylo rozumět, jak to myslíš. Každý kdo to čte vidí co píšeš, ne to co myslíš, ale to jsme zde už probírali před pár dny.
Reagovat
smazaný uživatel
Po lopatě nic rozepisovat nemusíš.
Já se s tebou neztotožním v tom, že by fanoušek měl mít nějaká práva a nároky od svého sportovce a to budˇ nižší nebo vyšší, než má on sám. Na základě čeho má ta práva a nároky, že s ním třeba při zápasech ponocuje?

A dále se neshodneme v tom, že fandit jiným, než českým sportovcům, je nenormální. Mně přijde zase více nenormální mít na sportovce mít na sportovce vyšší nároky, než má on sám. Pokud vím, že mu stačí třeba být v desítce, tak to respektuji. Ale na téma fandění to je nekonečná diskuze a o to tu dnes nešlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Polopatě nic vypisovat nemusíš. Lopata je, tuším, uživatel TP.:)
Reagovat
Jan
Zacházíme do nesmyslů. Když fandíme, máme očekávání a když se nesplní, jsme smutní, když se povedou, jsme veselí. Je snad špatné, že chceme po Petře nebo Tomášovi, aby vyhráli ? A říkat, že na ně klademe požadavky, to už je zaplétání se do nesmyslů. My samozřejmě chceme, aby vyhráli, když nevyhrají, jsme smutní, to je celé.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už jsem vše napsal a svůj názor vyjádřil. S tvou první větou nemám problém, samozřejmě, že to tak má většina fandů.
Jestli je špatné, že po Petře nebo Tomášovi chceš, aby vyhráli, to nechám na tobě.
Já si myslím, že není špatné Petře nebo Tomášovi fandit a přát jim vítězství, ale ultimátně to po nich chtít? A když to pak nesplní, hned kritizovat.....?
A že zacházíme do nesmyslů. Ty jsi načal to s tím vykrádáním životů a páráním břicha.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nechci být hnidopich. Třeba píšeš slovo "chceš" a myslíš tím normální fandění.
Prostě v té psané formě něco vyzní jinak, než kdybychom spolu mluvili, tak se to pak ještě různě dovysvětluje.
Reagovat
Fandina
Oskar přece tady jde jenom o fandění, nic jiného se tu chtít nedá ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
ted prave bezi na eurosportu
Reagovat
smazaný uživatel
Kde mám sledovat US OPEN, kromě Eurosportu a na netu, nelíbí se mi německý komentář :P
Reagovat
smazaný uživatel
nes vítečně Berdych jen tak dál. Pro mě je to VALMEZÁÁK a ti jsou dobří :D .... Murray = lehčí soupeř, protože s ním Berdych mám bilanci 4 : 2 a dařilo se mu v poslední době s ním :D
Reagovat
smazaný uživatel
To nemyslíš vážně, že ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Do roka a do dne, bude Tomáš světovou jedničkou. Samozřejmě, v mužském tenise. A když ne? Nevadí.
Reagovat
Roger_Federer
nevadi, nebude ani svetova 3jka.
Reagovat
Roger_Federer
ale notak vždyt ty si chytry človek..vyhrat 2 z poslednich 12 granslamu v teto konkurenci a veku je velmi solidni..bilance.
Každy kdo tenisu trochu vice rozumi, musi přece videt, že ty poražky jsou a budou častejši, přece nikdo nečeka že by vladl jako minule desetileti..
Berdychovy vyšel extreme zapas, doufam že to zuroči a dostane šanci bojovat o titul..ale všichni vime, že neni hračem ktery by podaval stabilni vykony takove kvality jako včera.. To je cela veda toho zapasu.
Reagovat
Fandina
Mutademus tak to určitě. Na jedné straně vlastenectví co se týká Berdy a pak mu mnozí zase nadávají, když se mu nedaří. Paradox, nebo logika ze zklamání, když prohrál? Já nikdy nenadávám, mrzí mě to, ale nikdy tu takové věci nepíši. Vždycky fandím našim a nezlobím se na ně, když se jim nedaří. Na TP už vůbec ... úsměv
Reagovat
Fandina
... omlouvám se, to patřilo dolu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
to je skoda, pral jsem Rogerovi aspon to finale :( diky tomuto vysledku moc neverim ze by svetovou jednicku udrzel do konce roku. bude zalezet jestli vynecha turnaj v shanghaji (coz by nemel, jelikoz uz vynechal toronto a tusim ze za dva vynechane masters 1000 je nejaky financni? postih) no a hlavne na parizi a londyne .. o basilej se nebojim, tak urcite to finale udela (kde narazi na djokovice a beztak porazi ho!! :-D)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič v Basileji nestartuje
Reagovat
tommr
kterej by dokázal zodpovědět následující otázku:
Kolik lidí dokázalo během kariéry porazit Federera aspon pětkrát jako se to už povedlo Tomášovi?
Docela by to mě zajímalo - tip bych si, že na to budou stačit prsty jedný ruky ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
tady je v tom dobry prehled:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Roger_Federer_career_statistics#section_4
(bylo jich vic, nez 5 ;) )
Reagovat
Denis92
7?
Reagovat
a.magerova
Tak do včerejška by ti ta jedna ruka stačila :-))
Reagovat
tommr
díky za zajímavej odkaz ... :)
Jestli jsem to dobře spočítal, tak kromě Tomáše se to povedlo jen 6 lidem (Djokovic, Nadal, Murray, Hewitt, Nalbandian a Henman) ...
Docela zajímavý je, že velmi slušnou bilanci má s Federerem i Jirka Novák ... :)
Reagovat
a.magerova
Aha nestačila, Tima jsem přehlídla...
Reagovat
tommr
no toho Henmana by asi tipoval málokdo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, taková statistika mě ani nenapadla. Tak to se Tomáš zařadil k jedněm z mála...
Doufám, že to semifinále teda vyhraje, jak jsi ráno psal, budu mu fandit.:)
Reagovat
tommr
jj tou pátou výhrou se Tomáš zařadil do elitní společnosti kam se jen tak někdo nedostane ... :)
Jinak já nepsal, že Tomáš vyhraje, ale samozřejmě bych si to hrozně přál. Pro Tomáše by to byl životní úspěch. Na USO na tom nebyl co se týče výsledků až do letoška o moc líp než Petra ... :)
Reagovat
a.magerova
tommrovi za námět a Heather_Fedex za realizaci ... :-))
Moc zajímavé počtení !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, vím, že jsi nepsal, že ho porazí na tuty, ale že má slušné šance. Když jsem se pak trochu zklidnil a zapřemýšlel, opravdu není bez šancí. Když ho podrží hlava, herně na to má. A finále nebo vítězství bych mu přál.:)
Reagovat
smazaný uživatel
je na turnaji po vyklizeni hamouna ze svycar. Rozřílel ho jak prašivýho psa

armrstrong / Pe3k : musi vam bejt hrozně
Reagovat
Mayo
ja som Nadalista ale vyradenie RF ma serie a navyše proti tenistovi max. nesympatickému pre mna...škoda chcel som semi rf vs am...čo už...komon Andy
Reagovat
tommr
žebříček ATP k dnešnímu dni tj. včetně 2 včerejších čtvrtfinále na USO = stav žebříčku po odečtení lonskejch výsledků na USO a započtení dosavadních letošních výsledků na USO (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Tomáše):

1. Federer .......................... 11805 bodů ........ (+6975 bodů)
2. Djokovic ....................... 9630 bodů ......... (+4800 bodů)
3. Nadal ............................. 7515 bodů ........ (+2685 bodů)
4. Murray .......................... 7290 bodů ........ (+2460 bodů)
5. Ferrer ............................ 5555 bodů ........ (+725 bodů)
6. Berdych ........................ 4830 bodů
7. Tsonga .......................... 4520 bodů ........ (-310 bodů)
8. Del Potro ...................... 3890 bodů ........ (-940 bodů)
9. Tipsarevic ..................... 3285 bodů ........ (-1545 bodů)
10. Isner ............................ 2610 bodů ........ (-2220 bodů)
11. Monaco ....................... 2565 bodů ........ (-2265 bodů)
12. Almagro ...................... 2475 bodů ........ (-2355 bodů)

Tomáš zabral v pravej čas a téměř si už zajistil účast na letošním TM ... :)

Hodně by mu taky pomohlo, kdyby v dnešních 2 zbývajících čtvrtfinálovejch zápasech vyhráli favorité Djokovic a Ferrer. Hlavně vítězství Ferrera by pro Tomáše znamenalo obrovský plus, protože jeho náskok na devátý místo by pak byl už obrovskej ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
ale co, uz ti je i dobry tomik, kdyz vyradil svetovu jednicku, ze ;)
nedavno si tady psal, ze tyhle zebricky zestavujes jen diki p. kvitovy, kt. jedina ma sanci stat se no.1 a ze o tomasovi je zbytecne tohle psat, protoze nema sanci se v teto konkurenci prosadit.
to te to vitezstvi motivovalo k tomuhle kroku az tak moc???
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je od tebe taky solidní pokrytectví, když jsi člověk, co je schopen měnit svýho oblíbence podle toho, kolik vyhrává.
Reagovat
tommr
to si asi špatně pochopila. Já psal, že žádná jiná z našich žen neměla v nedávný minulosti šanci na to dostat se do první desítky a že jsem to proto začal podrobněji sledovat až s nástupem Kvitový ... :)
U mužů je situace obdobná s tím, že místo Petry tam sleduju Tomáše. Jejich současný umístění i vyhlídky do budoucna jsou mimochodem hodně podobný ... :)
Reagovat
tommr
pokud to byla narážka na mě tak jsi úplně mimo. Já fandím Petře i Tomášovi v jejich příslušnejch kategoriích téměř stejně vášnivě. Neměl by si neuváženě reagovat na neověřený drby ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, to bylo na heather :)
Reagovat
rubens
Andík by se nám mohl posunout před Rafíka...
Reagovat
smazaný uživatel
Ani zdaleka nemá jistý postup do Londýna. Na Tsongu a Tipsareviče má náskok nějakých 800 bodů, přitom v kalendáři jsou stále ještě dv turnaje ATP 1000 a 4 turnaje ATP 500! S tím, že Nadal letošní sezónu zabalí zatím nelze kalkulovat, i když je to čím dál pravděpodobnější
Reagovat
tommr
neříkám, že to má už jistý, ale hodně se tý jistotě přiblížil ...
Tsongu neberu jako Tomášova konkurenta v boji o TM - ten tam spolu s ním patří podobně jako Del Potro. Jako jedinýho nebezpečnýho hráče, kterej by moh Tomáše z tý elitní osmičky vystrnadit ted beru pouze Tipsarevice. A ten by musel, aby ho vážně ohrozil, od ted až do konce sezony skoro všude bodovat a naopak Tomáš by musel skoro všude ztrácet. Ani jedno ani druhý se mi nezdá úplně reálný ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aj švajčiarske hodinky sa môžu pokaziť :)

Vďaka Bohu.
Reagovat
Pe3k
Druhé vánoce co? Navíc v létě :) Jak málo stačí fandovi Nadala ke štěstí...
Reagovat
smazaný uživatel
Nenazval by som to šťastie, skôr spokojnosť. Aké sú tvoje pocity?
Reagovat
spaniel
Moje na :/
Reagovat
Heather_Fedex
to je typicke. nehraje muj oblibenec na turnaji, tak preji jeho konkurentovi porazku. dost ubohe
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to není pravda, on přeje Nolemu vítězství :)
Reagovat
smazaný uživatel
A aj stále prajem :)..Čo zároveň vyvracia Heatherine slová, keďže Nole je Rafovým konkurentom č. 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Však to píšu! :) Každopádně by bylo legrační, kdyby ti to vyčítali lidé, co se mohli zbláznit radostí, že Rafa vypad s Rosolem (jako např. Chazy).
Reagovat
Pe3k
No krom toho nevyspání žádné emoce mnou necloumají...Možná až se vyspím budu naštvaný nebo zklamaný, ale spíš ne. Roger má 17 gs, 300 týdnů jako světová jednička a 1 prohraný zápas na tom nic nezmění :)
Reagovat
Heather_Fedex
najdi jediny prispevek o tom, z kt. si vycetl, ze jsem se sla "zblaznit radosti" z toho, ze lukas vyradil rafaela ve wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Roztomilá vztahovačnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze moje prispevky po prehre Rogera sú v norme..Snad by ťa veta o švačiarských hodinkach nevyviedla z rovnováhy..Drobné štípky k tomu patria, nic zle ani ponizujúce som nenapísal..
Reagovat
Heather_Fedex
napsal si, ze pocitujes spokojenost, kdyz prohru rogera.
nemluvec o tom, ze i pri losovani pavouku si byl primo nadseny z toho, ze rogerovi nalosovali andyho a ne davida.
me by nikdy v zivote nenapadlo prat horsi veci tem, kt. se dari a nemam je rada jenom proto, ze se nedari tem, kt. rada mam. to neni hezke
Reagovat
Heather_Fedex
tak nasels neco? nebo tady budes jenom slovickarit?
Reagovat
smazaný uživatel
Co to zas plácáš heather? Však jsem nikdy nikde nenapsal, že je to na tebe.
Reagovat
Heather_Fedex
aha, tak pardon
mel bys psat, komu ty prispevky adresujes
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovi neprajem preto,lebo sa nedari tym, ktorych mam rad??..Na to si alo prisla??..Kde to je napisané, naviguj ma :)..Ja si myslim, ze sympatie, ci antipatie su uplne prirodzenou sucastou fanusikovstva..Ty vari v kazdom zapase fandis obom protagonistom?
Reagovat
smazaný uživatel
Já to neadresoval nikomu :-D
Reagovat
Heather_Fedex
jde o to, ze ty fandis PROTI federerovi a prejes si jeho porazku.
Reagovat
Heather_Fedex
trpis samomluvou?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi fakt natvrdlá. Samozřejmě ten příspěvek byl reakce na forehanda, ale co jsi z toho vypíchla nebylo adresováno nikomu.
Reagovat
Heather_Fedex
hlavne ze mas na vsechno odpoved, pan natvrdlej
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopiteľne, veď to vyplýva z toho, čo som napísal vyššie.

Hlúposťou však zostáva, že sú moje pocity odvodené od akého čiastkového neúspechu alebo dočasnou indispozíciou môjho favorita..
Reagovat
smazaný uživatel
"Roger si vybral slabší chvilku a hned jej všichni odepisují, klasika :)"

Tak aspoň vidíš co neustále zažívám já. Jenže s tím rozdílem, že Andyho všichni odepisují i když vyhraje.
Reagovat
Pe3k
Mě je to jasné...Fandit Andymu chce železné nervy. Ber to z té lepší stránky, Andy je 2 zápasy od zisku svého prvního grandslamu :) A i když to teď nevyjde, má pořád minimálně 4 sezony, kdy se mu to určo povede. Musíš věřit.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy ukončil kariéru a Roger prohrál.
Ale gratulace Tomášovi, vyhrát si rozhodně zasloužil. Roger prostě dělal strašné množství neuvěřitelných chyb a navíc na něho Tomáš umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kristova noho, snad to kopyto nevyhraje GS, uz takhle ma vic stesti nez rozumu... To bych asi nezkous...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych? Souhlasím s tebou..Andy ho snad zastaví :)
Reagovat
smazaný uživatel
Andyho sice taky nemam rad, ale lepsi varianta nez Berdych...

celej ten turnaj je pi.ou ke zdi....
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se shodneme. Jestli to Berdych vyhraje tak to bude docela výsměch a hodně dlouho bych to skousával.
Reagovat
freeteepek
Vzhledem k tomu, co předvedl Andy v zápase s Čiličem bych si nebyl tak jistej tím, že Berdycha zastaví. Zvlášť když s ním má negativní bilanci:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle muze napsat opravdu jen cech. Co jsme to za naturu? :O
Je mi z toho smutno...
Reagovat
smazaný uživatel
ta reakce mela byt na Sooba a tem pod nim..
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je individualni sport, nejni to hokej ani fotbal, v tomhle sprotu jde nacionalismus stranou. Bud je ti nekdo sympatickej a mas ho rad, libi se ti jeho styl jeho hry nebo ne...
Reagovat
tommr
souhlasím s tebou - tohle by se asi jinde než u nás stát nemohlo. Chápu, že některý jedinci mají potřebu fandit jen těm nejlepším tj. v tomhle případě Federerovi, ale proč přitom zároven shazovat Tomáše?
Reagovat
spaniel
Proč to řešíš? Kdyby hrála moje mám proti Federerovi, tak bych měl dilema. Srdci neporučíš a je jedno, že odkud je. Tak se narodil do 100km ode mě, to je fajn, ale to je všechno. Náhoda. Třeba by Rakušáci měli velebit Adolfa, vždyť je to přece rodák...
Reagovat
tommr
srovnávat Berdycha s Hitlerem je trochu úlet, nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
To ze tu pulka lidi zde na portalu fandi nekomu jinemu nez cechovi jsem si zvykl, ac je to zvlastni ale beru to. Treba si nedovedu predstavit ze by nejaky Srb fandil nekomu jinemu nez Nolemu nebo Tipsovi. Ale jak jsme psal, my cesi jsme zvlasni..
Ale jak pise Tommr, napsal jsi to opravdu osklive na to ze se jedna o reprezentanta nasi zeme ac hraje ted za sebe. Nicmene nasemu statu dela(na rozdil od tebe) ve svete dobry zvuk. A hrac ktery vyhraje UO asi tezko bude kopyto..
Reagovat
spaniel
Já je nesrovnával. Hitler byl v tenisu neporovnatelně horší.
Šlo mě o to, že člověk může fandit komu chce, toto není reprezentace. Proč bych měl být hned hajzl, že fandím Rogerovi proti Tomovi? Já nefandím proti Berdychovi, teď mu přeju celkovou výhru, ale nevím, proč bych měl označován za divného, že fandím Švýcarovi proti Čechovi (Moravákovi, ha!) v ind.sportu.
Reagovat
spaniel
Ještě aby bylo jasno, já Berdychovi fandím a mám ho celkem vysoko (jako každého útočného hráče). Ale Rogerovi prostě víc, nic s tím nenadělám, tak to cítím. Fandil jsem mu, když jsem ještě nevěděl, kdo Berdych je.
Reagovat
Fandina
Tak ono je normální že se fandí nejdřív krajanům a pak cizím ne. Je to přirozené. Já moc fandím Rogerovi, ale nikdy ne, když hraje s někým od nás. Je to přirozené.
Reagovat
smazaný uživatel
HAHAHA zoufalci zamindrákovaní. Jedni nesnesou prohru Rogera, druzí očividně výhru Tomáše. Snad si opravdu nemyslíte že Murray Berdycha porazí. Podívali ste se proboha na jejich bilanci, nebo alespoň sledujete jejich zápasy na US Open? Berdych hraje dobře a konzistentně, Murray hraje také dobře ale zas tak konzistentně už ne. Agresivitou ho Tomáš jistě přetlačí. Poslední GS-Roland Garros = 3:0 pro Tomáše. Takže si to probereme po semifinále ano? .. Finále Djokovic-Berdych bude velice atraktivní.
Reagovat
Mayo
a čo je na tom, keď čech fandí rogerovi ? aj ja som fandil rafovi prpti lackovi na AO a vždy budem...fandím mu odjakživa tak hádam to nebudem meniť len preto lebo by hral so slovákom..wtf...tým som chcel napísať, že to neni divné
Reagovat
spaniel
Tak nevím, buď je člověk divný, že nefandí Čechovi, nebo zas nácek, když fandí... Až bude DC a ČR vs SUI, tak fandím našim. na GS je to moje věc a nic divné na tom není. Jsem rád, že když už Roger vypadl, tak s Čechem, který jde dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodne jsou hraci, co si to zaslouzi vic nez on. Berdych vyhral jen diky Federerovejm chybam, proste Fedex nemel den mozna o diky tomu, ze se nerozpinkal s Fishem. Kazdopadne semi je pro Berdycha hooodne velkej nadplan, co si budem povidat. Uplne vidim jak (kdyby nahodou vyhral USO), ho tady velebite a delate z nej sportovce roku a von pak rok a pul nic nevyhraje...

Ano reprezentuje CR, bohuzel je pro ceskej tenis momentalne nenahraditelnej, to ale neznamena ze ho budu milovat. Beru to spise jako nutny zlo, aby v Daviscupu neco CR uhrala...
Reagovat
smazaný uživatel
Soob je typickej de.bil. "Jsou hráči co si to zaslouží víc než on"... co je to proboha za pičovi.nu? Uvažuješ? Kdyby si to nezasloužil tak by se tam asi nedostal. Měl si to snad zasloužit Roger za to co předvedl? 1) Neměl den a 2) Berdychova hra na něj platí. Vytahuješ tady argumenty o tom že nebyl rozpinkanej ale tohle vyvrátil sám Roger. Kdyby vyhrál US Open tak určitě jak říkáš ho velebím a udělám z něj sportovce roku, protože by si to zasloužil. Možná tolik turnajů nevyhrává ale má i cennější výsledky. Poslední 3 roky má skvělé výsledky, proto patří mezi širší elitu. A jestli ho v DC bereš jako nutné zlo, tak vůbec nemáš právo Čechům fandit. Blil bych z tebe.
Reagovat
Fandina
Soob Tomáš zahrál dobře a zaslouženě je v semifinále a vůbec dva roky je v desítce, takže hrát dobře umí a jestli dostaně nějaká ocenení tenista nebo sportovec roku, tak to bude za výsledky a úspěchy. Takže super tenista a jen tak dál. Hraje dobře a dobře že ho máme. Jen tak dál. Tom je super.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvtipnější je, že ti co se tu nejvíc ohání vlastenectvím, tak pak když se Berdychovi nedaří mu nemůžou přijít na jméno. Já fandím Andymu pořád stejně ať už se daří nebo zrovna ne. Zato Berdych, když hraje tužku tak tu na něj všichni nadávaj jaký je to pako a když se mu daří najednou je tu plno "fanoušků", kteří se k němu hlásej.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano mnohem radsi bych videl v rukou trofej treba Tsongy, Ferrera nebo Andyho, kdyz uz beru tenisty, kteri GS jeste nemaji. Berdych do sirsi elity patri, s tim s tebou souhlasim, ale semi je pro nej nadplan:)

Ja si muzu fandit komu chci a pravo na to mam. To ze mi nejni Berdych sympatickej a nemam ho rad znamena ze nejsem Cech a nemam narok fandit Cechum? Je mi te lito, jestli razis takovyhle nazory...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Berdych vyhral letosni USO, tak je to stejny, jako kdyz letos Chelsea vyhrala Ligu Mistru. To umrel fotbal a ted by umrel i tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Berdych vyhrál letos USO, tak bych měl podobný pocit, jako když Schiavone vyhrála RG...
Reagovat
Fandina
Soob ... tobě není Berdych sympatický, tak to tady ventiluješ a popisuješ jak si nezaslouží, aby mu někdo fandil. Tak fandit krajanům je automatické a když se jim daří jako Tomovi tak dvojnásobná radost ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tu ventiluju pouze to, ze Berdych nepodava stabilni vykony, sem tam sehraje vynikajici zapas a pak tri zapasy v kuse vybouchne. Nejni mi sympatickej a nemam ho rad, treba proto jak brecel, ze ho nekdo nastrelil tenisakem a nepodal ruku souperi, proste pro me to nejni tenisova extratrida jek herne tak chovanim, nema absolutne nic, co bych na nem mel obdivovat, krome toho, ze je Cech....

Rozhodne to nepisu jen proto, ze mi porazil mojeho milacka. Nemel jsem ho rad nikdy, to driv budou prasata sr.t cukrovou vatu, nez abych zmenil nazor...
Reagovat
dadaft
a to jsou jaké pocity?
Reagovat
Fandina
Soob ... to tvoje hodnocení Toma je tvůj pohled, mě ani jeden ten argument co uvádíš nenavádí k tomu, aby mě sympatický byl. Nepodal ruku, je to jeho věc, nebylo to ani prvně ani posledně co se někdo projevil podle svého na okruhu, koneckonců nikomu neublížil, kromě sebe a podle mě to není žádný pádný důvod proč se proto na něj zlobit, já už vůbec ne, mě osobně nic nudělal a naopak se mi líbí jak se chová neutrálně bez emocí nikoho neuráží. A hraje dobře, jinak by nebyl na žebříčku tam kde je. Takže jsem ráda, že takového tenistu máme a mám velkou radost, když vyhrává.
Reagovat
Fandina
... oprava Soob v první větě ... nenavádí k tomu, aby mě sympaatický nebyl. Je mi sympatický ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Hoši, já jsem taky vlastenec, ale taky mám rád Rogera. Nejvíc mu přeji celkový titul a proto mu fandím v každém zápase. Na turnajích sleduji kromě svých oblíbenců ze zahraničí taky české zástupce a fandím. Ale Roger je srdcovka, to mi věřte !!

P.S.: Tome, vyhraj US Open !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, že odpovídám až teď, ale byl jsem na tenise :-) Byl by to každopádně obrovský úspěch Tomáše, to bez debat. Stejně jako je to v případě Fran a každého dalšího, kdo něco takového vyhraje. Ten vnitřní pocit by ale byl takový, řekněme, jemně nakyslý. Doufám, že mě pochopíš, budu se to snažit vyjádřit co nejlépe. Vítězství na GS vnímám (a vím, že je to čistě můj osobní "problém") jako potvrzení statusu skutečného šampióna. Jen pro dokreslení... v tom mém vnímání mě utvrzuje i bilance vítězů posledních cca 30 mužských grand slamů, kdy se snad s výjimkou JMDP střídají na trůnu skutečné tenisové superstars. Tomáš je bezesporu kvalitní tenista, jako Fran mezi ženami. Ale oba mají společný znak a tím je schopnost prohrávat pravidelně s hráči druhého sledu, což se těm superstars OBVYKLE nestává. Nechci, abys mě bral za slovíčko, ale jen připomenu Berďovu bilanci z letošního léta, kdy za cca 3 měsíce nebyl schopný vyhrát dva zápasy za sebou. Tak asi tak to nějak vnímám...
Reagovat
Berny
Taková perlicka, za poslednich 10 let udelil rogerovi nejtvrdsi porazku na US Open a Wimbledonu Berdych, Roger totiz za minulych 10 let US open a Wimbledon bud vyhral nebo vypadl v 5ti setech, mimo dnesniho utkani a W 2010, kdo uhral set vzdy jeden. V obou pripadech od Berdycha.
Reagovat
Berny
Jinak na US Open 2003 prohral roger s nalbou a uhral taky set a identicky pocet gamu (19:22) jako berda dneska, takze je berda 1-2.s nalbou.
Reagovat
tommr
a víš taky kolik lidí dokázalo během kariéry porazit Federera aspon pětkrát jako se to povedlo Tomášovi? Docela by to mě zajímalo - tip bych si, že na to budou stačit prsty jedný ruky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
pomlouvali ste Novaka, ze nehraje top a přitom jen letos bude mít 2 Grandy 2 mastry a turnájek mistrů. Je to snad málo vy šašci ?! a samozrejme zakoncí jednickou
Reagovat
smazaný uživatel
na Berďu klesá! Z 3.26 na 2.96.
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo je vlastenec, tak u pořadatele MS ČR v sázení je to za 2.63 :)
Reagovat
Jan
Jak jsi nedávno pasl o vykrádání životů, jak tady mnozí lkají nad Rogerem, to je něco jiného ?
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, že se do toho montuji. Ale to psal VIS. A bylo to v souvislostí s tím, že mnozí po Petřině prohře psali, jakou mají obavu, že nic nevyhraje.
Ty jsi psal něco v tom smyslu, že už stačí, aby nevyhrála FC a TM atd....
Od Rogerových fanoušků tady nějaké obavy a odepisování, že nic nevyhraje, nečtu.
Hodnotí se jeho včerejší výkon, který nebyl dobrý, ale že by se někdo z jeho fandů bál, že nic snad už nevyhraje a hned všude hukne, to jsem nečetl. Ti, co to tady píší, jsou fandové jiných hráčů.
Reagovat
Jan
Hlavně tam šlo o to, že si člověk upne na daného sportovce a udělá si z jeho úspěchů smysl života a když prohraje, tak je zase nešťastný. Tady je to stejné, stejně jako u fanoušků Rafy nebo Noleho. Já to tak neberu, pouze mi přijde přehnané, jak se někteří upínají na Rafu, Noleho, Rogera, když s nimi nemají nic, ale vůbec nic společného. Zatímco při fandění sportovci vlastního národa tam je aspoň společná příslušnost ke stejnému národu a považuji to za samozřejné. Petra se svou hrou je schopná v TV dojít do finále nebo tam úplně vyhořet, stejně ve FED Cupu. Je to hodnocení její letošní hry, která je taková.
Reagovat
Jan
Oprava: Petra v TM.
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Já také nikdy nepochopím, proč někdo fandí proti krajanům. Přece není nic přirozenějšího neš fandit jim. Já mám také své oblíbence mezi cizinci, ale nikdy nemám takovou radost jako když vyhraje někdo od nás.
Reagovat
tommr
my dva se sice v mnohým neshodnem, ale v tomhle jsem s tebou naprosto zajedno ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale fandění nebo nefandění krajanům, nebylo snad smyslem tvého ani mého příspěvku?
Reagoval jsem na tebe proto, protože mě právě v té diskuzi zaujalo, že jsi nad Petrou okamžitě lámal hůl a hořekoval, že snad do konce roku již nic nevyhraje.
Proto na to VIS psal s tím, že se na ni lidé upínají a promítají si do ní své představy a požadavky. Takže nevím, proč se to zase stáčí do debaty, proč kdo komu fandí?
To, že fandí někdo českému hráči ho neopravňuje více k tomu, mít po něm nějaké požadavky, než by tomu bylo u hráče zahraničního. Nevidím v tom rozdíl. A osobně nevidím rozdíl, proč je normálnější se upínat na českého než zahraničního hráče. U mnoha fanoušků rozhodují jiné záležitosti než státní příslušnost. A upínání se obecně na nějaké hráče, nepovažuji za dobré.
Vždyť jsi to byl ty, kdo psal nějaký den před Petřinou prohrou, že nefandit Čechovi, je jako mu bodnout nůž do břicha...., to není přehnané? Ale když Petra prohrála, tak jsi byl docela negativní, skeptický a dělalo to dojem, že se na Petru upínáš.
Já jsem se tam do té diskuze nechtěl vměšovat, říkal jsem si, ať si to mezi sebou vyřídí fanoušci Petry, ale dělalo to na mě takový dojem.
Tobě přijde divné, že se někteří fanoušci upínají na Rogera, Rafu nebo Noleho. Ale v případě Petry ti to divně nepřijde jen kvůli tomu, že to je Češka?
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je ta diskuze o "vykrádání životů", o kterém psal VIS.

http://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitova-jestli-takhle-nicim-souperky-ja-tak-se-jim-omlouvam-10777/pridat-komentar/#add

Ty tam píšeš fráze "pokud ti stačí údržba Petry v top 10".....Nad tím jsem se zarazil a proto si to pamatuji, také jsem se zarazil nad tím bodáním nože do břicha....
Musí to snad stačit nebo nestačit Petře a ne jejímu fanouškovi, alespoň takový mám názor já.....
Reagovat
Fandina
Oskar ... úsměv. Ty máš pořád tendence někoho usměrňovat podle své pravdy. Co jeden napsal, napsal. Je to jeho názor, tak to ber jako fakt a je zbytečné sáhodloze mezi řádky popisovat jaký je jeho názor nesprávný podle tebe. Tedy podle mě ... úsměv
Reagovat
Jan
Právě proto, že je Petra z Česka. Ostatní jsem k tomu už řekl v předchozím příspěvku. Když ti nějaký sportovec udělá radost, že vyhraje, tak pochopitelně tě zklame a zesmutní když prohraje. Když máš od něho očekávání a ty se nesplní. V tomto je to navázání se na něj. Ale to je tak vždycky. Ta původní diskuze přece byla o fandění cizím sportovcům vůči českým. Proto to povídání o fandění našim a cizím.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tou původní diskuzí myslel tu o "vykrádání životů", to jsi zmínil i v tom svém prvním příspěvku, na který jsem reagoval. A tam nebylo nic o fandění "našim" hráčům nebo jiným, ale o způsobů fandění a prožitcích z jednotlivých výher nebo proher.
Reagovat
Jan
Jak jsi se zmínil o tom "noži", tak jsem si vzpomněl že to bylo o fandění cizím vůči našim. A do toho přišlo to "vykrádání životů".

Tady jsem netrefil vlákno, tak ještě jednou:

Ještě k tomu musí to stačit či nestačit Petře a ne jejímu fanouškovi, Jistě, Petra či jakýkoliv sportovec má své plány a očekávání bez ohledu na fanouška. Ale fanoušek ji taky posuzuje a buď na ni má nároky shodné s jejími nebo vyšší (či nižší). Každý se přejeme nebo máme představy, co by ten sportrovec mohl(měl) vyhrát či ne. Bez ohledu na Petru, či daného sportovce. Proto jsem psal jestli ti bude stačit ... Mám snad všechno rozepisovat polopatě ?
Reagovat
VlS
abych se taky zapojil k mému příspěvku - Oskar mě pochopil přesně. Vykrádání životů je v mém chápání to, že si někoho jiného mentálně uzurpuji a začnu mu "zadávat" úkoly a cíle a hodnotit, jak ty mé úkoly a cíle plní a z hodnocením dělat naprosto neadekvátní závěry do minulosti i budoucnosti.
To není o tom, že je někdo zklamaný nebo dokonce smutný z toho, že jeho kůň prohrál, to je normální.

To Soob - fandi komu chceš, třeba Mongolovi a je to jen tvoje věc, ale nediv se, když ostatní nevrle reagují na tvé výpady a horlivé přání neúspěchu Tomášovi. Kdybys napsal "fandím Andymu", tak je to OK, ale ty píšeš, doufám, že Tomáš prohraje, protože ho nemám rád. Jestli ten rozdíl nechápeš, tak těžko o něčem diskutovat.
Reagovat
Carmelo
Roky nezastavíš, Federer už má 31 let a tyto výpadky formy budou stále častější. Snad neskončí brzo a pár let bude do 1/4,semi ještě postupovat na grandslamech. Když se mu daří, tak je jeho tenis nadpozemský a neskutečně variabilní. Ne jako třeba dneska Berdych, který to jen plácá přes sít bez jakékoliv techniky uderů. Berdych přehrál Rogera jen svou agresivitou, všechno mu spadlo do kurtu. No byla to náhoda, která se mu daří tak v 1 z 10 zápasů. V semifinále to už bude ten starý Berdych, který je psychicky labilní a nezvládá velké zápasy. Jsem si 100% jist, že od Murrayho dostane 3:0.

Federer v posledních třech letech vyhrál 2 grandslamy z 12. I výpadků ve čtvrtfinále má hodně, což dřív nebývalo zvykem. Ale uvědomte si kolik má let, a jakou má konkurenci. Jsem zvědavý jak takový Nadal bude ve 30 letech vyhrávat grandslamy a turnaje serie 1000. Ten nejspíš bude v tenisovém důchodě.

Roger momentálně není nejlepší hráč na světa, na první místo se dostal díky slabší minulé sezoně a ustupu Djokoviče v té aktuální, kdy nezopakoval nadpozemskou loňskou sezonu. Ale není pochyb o tom, že Federer je nejlepší hráč historie tenisu a vždy jím bude, i když třeba vypadne na všech GS ve 4. kole. Tak si to uvědomte a zapojte někdy mozek.
Reagovat
Pe3k
Souhlas. Co se týče Nadala, ten to nezvládá už ve 26 a ve 30 nebude mít vůbec šanci se na post světové jedničky dostat. Možná se tam nedostane už nikdy...Vzhledem k tomu že během posledních dvou let nevyhrál mimo antuku ani 1 turnaj...Roger si vybral slabší chvilku a hned jej všichni odepisují, klasika :)
Reagovat
sks1892
já teda myslim, že loňská, jak říkáš, nepodařená sezona nemá na žebříček tento rok vůbec vliv, a to, že měl Novak loni vydařenou taky ne.. prostě za poslední rok získal Roger nejvíc bodů, tak je první.
Reagovat
smazaný uživatel
smiřte se s tím. Je prostě v hajzlu
Reagovat
SwissMaestro
Bodove to ma velky vliv jelikoz Roger nemel moc veci k obhajobe narozdil od Djokera a tak jeho cesta zpet ke svetove jednicce byla o neco "lehci" .
Reagovat
smazaný uživatel
na momentální žebříček nemá absolutně žádný vliv, že Djoker loni na začátku roku snad 5 měsíců neprohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nějaký vliv typu "motýlích křídel" to má skrz nasazování na začátku roku 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
no v tom případě ale určitě ne ve prospěch Federera :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrať 2 GS z posledných 12 je na deklarovaného "best ever" celkom chabá bilancia.

Roger má takú istú konkurenciu ako Berdych, Djokovič, či Nadal akurát s tým rozdielom, že len polovicu kariéry.

Ja neviem, kde bude Nadal v 30r. Doteraz som si myslel, že to nie je možné predpovedať. Holt, človek som omyľný.
Reagovat
freeteepek
Já myslím, že určitá šance se Federovi skýtá v tom, že Nadal je odepsanej. Murray ani Djokovič nebudou nikdy tak dominantní, jako Roger kdysi. I u nich forma bude kolísat. A pokud Roger vydrží ještě pár let, čemuž vše nasvědčuje, nějaký ten GS určitě ještě vyhraje a stále může být na špici:-) Přál bych Berďovi, aby do tohoto souboje taky občas promluvil. Pokud bude hrát stabilně tak jako naposledy s Federerem, má i on šance na zisk GS titulu. Zraje jako víno:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Čo by dala Kvitová za to, aby mala také šance ako odepsanej Nadal :)
Reagovat
Fandina
Petra má ještě všechno před sebou. Je mladá a všechno teprve přijde.
Reagovat
freeteepek
Nechci srovnávat Petru s Nadalem. To prostě nejde:-) Fandina má pravdu, že její šance ještě přijdou. Momentálně se zabydluje v top 5 a pokud bude zdravá, určitě tam nějaký čas zůstane. Bude se dál zlepšovat. Má na čem stavět. Momentálně dominantní Serena to dřív nebo pozdějc zabalí. Špička bude vyrovnaná a bude to otevřené. Škoda těch zdravotních problémů, které jí na americkém kontinentu limitují. Na druhé straně ten její boj s astmatem ji také posiluje. Věřím tomu, že v halovém prostředí bude opět dominovat. Právě proto, že bude mít pocit, jako by odhodila zátěž. Ten pocit, že konečně může volně dýchat:-)
Reagovat
gocii
to je neuvěřitelny jak ste tady všici nemocní tenis hraje 1000 tenistů a vy budete furt mlet akorát nadal federer nadal federer, když jeden prohraje tak je to věkem že a druzí se smějou a naopak, prostě jak tupy ovce je to smutny si čist ty blafy i když je to tak skvělej sport, no jo a prostě to že berdych má výpadky a co? no jo vy nemužete fandit někomu kdo je až 7. že
Reagovat
VlS
Napsal bych to asi trochu jinak, ale v podstatě souhlasím s tebou
Reagovat
smazaný uživatel
ale žádam a prosim - uz mimo kurty. Opravdu velkeho kusu, bylo možne dosahnout jen a jen v tom zatracenem, mokrém a přikrytém Wimbledonu. Totiž venku se hraje skutečny tenis a jeho poražky budou více a více devastujicí.

Samozřejme, ze sezonu svetovou jednickou nezakončí.

Ale přecejenom muzeme ocekavat od tohoto zdravého a vytrvalostniho učastnika jeste mnohe "uspoěchy typu Bazilej....a podobné
Reagovat
spaniel
Fakt by zajimalo, co za cloveka musi byt tobe podobni, aby si ujizdeli na takovychto prispevcich.
Reagovat
Mayo
a čo keď nebude jednotka ? ... niektorým už s tým rebríčkom šibe...však má aj tak výbornú sezónu má najviac titulov zo všetkých ... on už nemá komu čo dokazovať...ja dúfam, že RF ešte bude hrať pár rokov...bez neho si tenis neviem predstaviť
Reagovat
Pe3k
Z toho čtvrtfinále sem měl obavy a nakonec se ukázaly jako opodstatněné. Berdych hrál špičkový tenis a po zásluze vyhrál. Roger se celý zápas hledal a balí kufry. Žádnou tragédii bych z toho nedělal, naopak můžeme společně fandit Berdychovi a dotáhnout ho k životnímu úspěchu :) Roger si na ten 18 grandslam musí počkat do další sezony.

Nikdo asi nečekal, že jeho nejhorší vystoupení bude zrovna na US Open, ale výpadek formy může potkat kohokoliv. Alespoň se nevymlouvá na zranění a nakopne ho to k dobrým výsledkům až do konce sezony...Doufám, že překoná 300 týdnů na pozici světové jedničky a v halách ještě něco urve...Stále je to nejlepší hráč všech dob a světová jednička, takže jakýpak smutek?

Semifinále Berdych-Murray bude zajímavé. Tom určitě není bez šance, naopak viděl bych ho jako mírného favorita (51/49). Del Potro - Djokovic je taky otevřené, ale tam bych viděl jako velkého favorita Noleho, protože JMDP není ve formě jako v roce 2009, kdy by Djokera smáznul. Může to být vyrovnaný zápas, těším se a mám radost z neobvyklých semifinálových dvojic. Absence Federera a Nadala v semifinále je rarita :)
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že v tebe neprevláda smútok, obaja sme teda spokojní. Som si tak istý, že zmysel či nezmysel tejto prehry tak fanúškom zapne až na ďalších GS turnajoch, kedy sa 17ka nie a nie pohnúť na ďalší stupienok. Pravda je taká, že Federer mal jedinečnú šancu turnaj bez Nadalovej účasti vyhrať..Zlyhal..

Absencia Federera, či Nadala v semifinále by bolo raritou, ak by Rafa na turnaji štartoval.
Reagovat
spaniel
"Ak by Rafa štartoval".... Myslíš jako ve Wimbledonu? Měl bys raději upínat své myšlenky k tomu, aby vůbec ještě někde startoval, než si tady honil ego.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, že nie vo Wimbledone. To si z ktorej mojej vety dešifroval?..Či sa sa len znova citlivo preniesol na predmet diskusia a svojvoľneho ho o 180st. otočil?
Reagovat
spaniel
??? Vycucal? Napsal jsi: "Pravda je taká, že Federer mal jedinečnú šancu turnaj bez Nadalovej účasti vyhrať."
Pravda je, že šance měl díky tomu vyšší, stejně jako každý hráč na USO (i když Rafa na USO není Rafa na RG, těžko říct, kolik to ty šance zvýšilo).
Každopádně na tuto větu jsem reagoval. Ve Wimbledone Rafa hrál a Roger turnaj vyhrál. Nikdy nevíš co se stane.
Reagovat
Mayo
pe3k nesklamal zase sa "obtrel" o Nadala..hej vymlúva sa na zranenie a preto má zápal kolennej šlachy šak to je vlastne len výhovorka :D ... ten Nadal sa všade spomína chudák a ani nehrá nedáte mu pokoja...
Reagovat
ReadyTeddy
Viděl jsem parádní zápas, skvělé údery obou hráčů. Moc jsem Tomovi konečně pořádný letošní úspěch přál, je vidět, že ho nerozhodilo ani to uklouznutí. První dva sety hrál ve velkém stylu, Roger zase ukázal že je to Pan hráč! Ale Berďa to prolomil, zahrál fantasticky, doufám, že mu forma vydrží i na Andyho!
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak zatím tu o tom není zpráva, ale Murray se jako čtvrtý kvalifikoval na turnaj mistrů.
Reagovat
smazaný uživatel
já se zas musím smát, jak zdejší uživatelé rychle zapomínají a už posílají Rogera do penze, můžu říci, že ste víc směšní jak česká vláda.Roger prožil jedno z nejlepších lét kariéry, zvítězil na Wimbledonu, poprvé v kariéře byl ve finále OH, vyhrál turnaj v Cinncinati, kde ve finále uštědřil Djokovičovi kanára, teď se mu za léto nepovedlo teprve druhé utkání a už jej zase někteří uživatelé vidí na konci kariéry. Berdych by v dnešní formě zdolal kohokkoliv i Djokoviče, o tom nepochybuju...Lonské a předlonské vyřazení s Djokem, kdy měl dva mečboly bolely daleko, daleko víc... Nepochybuju o tom, že El Maestro nám na podzim ukáže kdo je numero uno a už pošesté ovládne Turnaj mistrů ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jinak ač jako fanda Rogera, smekám před Berdychem, ukázal velký charakter, slibný do budoucna, kdy ho každý po nepovedeném W a OH odepisoval a určitě i on sám o sobě pochyboval a on se vrátí s takovou noblesou, plus hádejte, kdo vyřadil Rogera, když naposledy padl na GS už ve čtvrtfinále a jak to tehdy dopadlo? největší noční můra Berdycha je navíc někde na Mallorce, takže?? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim to stejne jako ty. Viceme ma hratelne soupere. Na Rafu neumi.
Jinak samozrejme gratulace :)
Reagovat
smazaný uživatel
Toľko ste sa ma tu dožadovali, až som sa sem prišla mrk :) Ako sa tu máte? :D Ale neodpustím si okoementovať titulok slovami - dekuju ti Bože :P
:DD
Reagovat
Vojtiik
je to tu.. haters gonna hate:))
Reagovat
a.magerova
Takže radost žes přišla... :-))
No a zbytek raději nebudu komentovat... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Jééé, povedlo se!
Reagovat
smazaný uživatel
Vojto, to som nevedela, že on ma tiež nemá rád :P Magi, ty moja dušička :)) Neboj, ja to nemyslím v zlom ;-) Tome, jj tvoja práca :)
Reagovat
smazaný uživatel
doufám doufám...tyhle Berdychovy výroky v třetím odstavci zase jen potvrzují jeho slabou psychiku a malé sebevědomí, proč myslí na konec? holt se potom nelze divit, že nikdy nic velkého nedosáhne...
Reagovat
smazaný uživatel
Tenistka Sara Erraniová končí spolupráci s Luisem Garcíou del Moralem, jenž byl členem lékařského týmu cyklisty Lance Armstronga a stejně jako on dostal doživotní zákaz činnosti.
Reagovat
dadaft
včera jsem viděl její rozhovor s Barbarou Schettovou. je to sympatická holka a myslím, že sama nechápe, že je No.1 ve čtyřhře a No.10 ve dvouhře. )) gratulace.
c´mon Sara.
Reagovat
smazaný uživatel
jen lehce poopravím. Když už ji označíš jako jedničku ve čtyřhře, je třeba psát i jako o sedmičce ve dvouhře (v případě výhry nad Serenou dokonce o šestce)
Reagovat
dadaft
jj, dík.))
Reagovat
dadaft
možná bude docela zajímavé sledovat, jestli úspěch Sáry vyvolá nějaké experimenty s raketama u hráček menších postav. sama Sára tvrdí, že za vzestupem je úprava její rakety.
Reagovat
freeteepek
Už dřív jsem tady psal, že Sara s tou delší raketou vypadá trochu legračně:-) Že jí svědčí, je bez debat. Jak by to asi vypadalo, kdyby si delší raketu vzala vysoká hráčka jako např. Petra? Je poměrně pravděpodobný, že její tvrdé rány by byly ještě tvrdší... Třeba je to způsob, jak rozstřílet Serenu:-)
Dá se při zápase měnit typ rakety jako třeba při golfu typ hole?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se to zase Berdychovi povedlo :-) gratuluji...faktem je, že Roger neměl svůj den a tolik nevynucených chyb se tak často u něho nevidí. Je mi ho líto, páč to je pan tenista a Berdych sám před zápasem uznal, že to je nejlepší hráč současnosti. Bédo, teď je na řadě Skot. Tak nám ukaž, co umíš. Hodně štěstí :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
co jsem v ranním sestřihu viděl, bych řekl, že na něj leze nějaká viróza nebo tak něco. Některé ty chyby byly na hráče typu RF opravdu až neuvěřitelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten vcerejsi zapas vypadal asi takhle :D :D :D ... Roger se svym povestnym citem pro mic. :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=kqxjwKuMRJU
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle se Rafovi nikdy nestalo, aby ho porazil Berdych na GS. :D Dalsi pomyslny hrebicek do rakve El Maestra. :)

http://media.tumblr.com/tumblr_lq725uVjRT1qil92e.gif Don´t cry little baby! 8-)

Kdepak jsou asi psychoelegofanatici? Co treba nas schizofrenik a rozdvojena osobnost Pe3k Amrstrongů? Opet se musi jednou citit neskutecne ponizene. Porad vsude vykladaji, ze Roger je nejlepsi, porad o tom presvedcuji okoli i sami sebe, ale sami moc dobre vedi, ze to neni pravda.... A ANI STOKRAT OPAKOVANA LEZ SE PRAVDOU NESTANE! VAMOS! :)
Reagovat
SwissMaestro
Ponizene bych se citil kdybych vypadl ve druhem kole a ne ve ctvrtfinale s hracem svetovych parametru :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale co cekat od zaslepeneho fanatika svycarskeho narodniho hrdiny.

Rosol predvedl tehdy ve Wim. nejlepsi tenisovy vykon v zapase vsech dob a i tak ZRANENY Rafa BEZ FORMY dotahl zapas do peti setu! Federer byt na Rafove miste, tak by dostal od Rosola 6-1 6-3 a 6-0. Naopak Berdych vcera hral celkem slusne proti Federerovi na vrcholu sil (tak to rikaji sami fans Rogera "EGOmana" Federera). Berdych Federera vypraskal i presto, ze Federer nebyl zraneny a je v super forme. Vidis ten nepomer? Ten tzv. "Nejlepsi hrac vsech dob" v super forme neporazi ani slusne hrajiciho labilniho Berdych :D :D. Musis si davat veci do souvislosti, vis ty tunto. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi znalec každým coulem. Nemůže pořád vyhrávat, ostatně ty výsledky o něčem mluví :-) Prostě RF je pan tenista a nějaký Berdych mu může pouze a jedině závidět jeho výsledky v celé kariéře. Drozere, uvidíš zase na podzim v halách a hlavně ve finále na turnaji mistrů. Pak si tady můžeš zase plácat o RF...ale tak maximálně osminku másla na svou plešku :-) Zdar Wilsonu a RF
Reagovat
spaniel
Nechapu proc se vybavujete s retardovanym trolem.
Reagovat
Stan_Borowitz
No to opravdu ne, toho v posledních letech vyřadili na GS hráči jako Del Potro, Tsonga, Söderling, Ferrer, Rosol. Jakousi zvláštní shodou okolností byl Rafa před zápasem vždy zdráv a ve formě, kdežto po zápase zraněný a bez formy...
Reagovat
SwissMaestro
Pravda, ze lepsi je nereagovat, ale nekdy nejde odolat a zvlaste kdyz je prilezitost smecovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tie "poslední léta" sú nakoniec celkom slušný časový horizont. Kiežby mal Rafa aj najbližších 5 rokov len toľko premožiteľov
Reagovat
a.magerova
Už teď víme, že to bude čekatel vs šampión ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem padl v prvnim sete v TB, rano se probudim a Tom Fedexe dostal:) je to rebel:) asi nastval dost fanousku RG, ale aspon je to potom takove ozivujici...
Tomasinho bude asi dost nastvany, nebot tady realne hrozi, ze Tomas Skota splachne...:)

Finale Berdych x DelPo bych fakt bral:), ale jakou sanci to ma, to teda nevim...Rozhodne sance Toma na finale je opravdu hodne velka.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, fakt se toho dost bojím. Berdychova hra mu nesedí a Berdych zase není typ hráče alá Čilič. Roger je lepší hráč, ale celkově sedí Andymu více. Navíc porážka s nímby tak nebolela.
Reagovat
spaniel
Proc by nastval fanousky Roland Garros?
Reagovat
a.magerova
Tak mne jako fanouška Roland Garros teda fakt naštval ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta samozrejme tam melo byt RF, kouknete se na klavesnici:)
Ale myslim, ze vetsina pochopila, nekterym je to treba nakopnout primo:D)))
Reagovat
a.magerova
Tak my to pochopili (já si dokonce toho ani nevšimla dokud spaniel neupozornil), ale chytáme se každé příležitosti, kdy se zasmát a na chvíli zapomenout....:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to pochopil:))) Toz jsem taky tak trochu ironicky zazertoval:)
Podle mne reakce pekne a vtipne:))
Reagovat
spaniel
Tak je to celkem rozdil a nevedel jsem, ze mas tak tluste prsty.
Reagovat
smazaný uživatel
:D)) dik
Reagovat
Malda
Veliká gratulace Tomášovi!! Ten zápas jsem pustil na začátku druhého setu. A bylo pro mě obrovským překvapením co všechno dokázal Roger pokazit. Vyházet tolik forehandů jsem od něj snad ještě neviděl. Tomáš hrál samozřejmé výborně a zaslouží si to ať už s Andym vypadne nebo ne. Já jsem každopádně rád, že Rogera konečně někdo udolal.
Reagovat
Alois_Mlok
Ono to není nijak velký překvapení, tenhle výsledek. Roger je sice zase světová jednička, ale všichni přece vidí, že už zdaleka (a zcela logicky) není tak suverénní jako v minulosti, kdy ze soupeřů dělal na kurtu kašpary. Nechci říct, že jeho letošní triumf ve Wimbledonu byl náhoda, určitě si ho zasloužil, ale přece jenom tam hrála roli i souhra šťastných okolností (brzký konec Nadala, pokles formy Djokoviče, určitý komplex Murrayho). Navíc Wimbledon je asi jediný GS, kde ještě Federer může reálně uvažovat o vítězství. Jinak na ostatních površích už hráči jako Djokovič, Murray nebo i ten Berdych (pokud podá špičkový výkon) jsou lepší tenisti.
Reagovat
spaniel
Aha.
Reagovat
smazaný uživatel
jo...všiml jsem si , že Feda nikdy po prohraném zápase s Berdychem nepochválí jeho kvalitu a že si prostě vyhrát zasloužil...že byl lepší ve všech ohledech...ale co chcete od nafoukance švýcarského...dobře mu tak..A BRAVO TOM!!!
Reagovat
Roger_Federer
Možna je to tim, že prave Berdych je ze svetove špičky nejvetši arogant a namyšlenec, řikaji aspon sami teniste..
Reagovat
smazaný uživatel
řekl bych, že mezi těmito dvěma muselo proběhnout něco, o čem se moc nemluví. Federer docela běžně své přemožitele pochválí. Berdycha téměř nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl bys mi dát nějaký odkaz. Mi totiž přijde Tomáš nejméně poslední 3 roky jako pohodový kluk. Fakt mě to zajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu. Akorát teď nevím konkrétní zápas. Tuším, že to bylo jaro-léto 2010.
Reagovat
Roger_Federer
Nadal ho nesnaši od 2006 kdy ho porazil v Barcelone a pak se vysmival divaku a ti na neho pak dalši zapas bučeli a piskali..Dale pak prosakla na veřejnost informace o jedne tenisove svatbe..kde Berdych obštastnoval manželky kamaradu..To že ho teniste nemaji moc radi za jeho aroganci a namyšlenost je vcelku znama vec..
Reagovat
smazaný uživatel
já bych řekl, že se to táhne od DC 2007, kdy naši nepustili Švýcary zpět do elitní skupiny. Roger pak nazval Štěpánka simulantem a Tomáš i Radek ho v podstatě poslali do ***
Reagovat
PATRICK_RAFTER
fedex že chválí docela běžně své přemožitele? to je pokus o vtip ne? já bych spíš řekl, že on chválí docela běžně hlavně sám sebe!Vždycky nezapomene dodat, že i když je ted zklamaný z porážky, tak toho už v sezoně vyhrál hodně, pokořil další rekordy atd atd ( tím nechci říkat, že je to úplně špatně, díky své skvělé hře si to může dovolit, spíš to vypovídá o jeho charakteru a povaze ) to už musí být, aby uznal, že soupeř hrál skvěle, dost často jsou to výmluvy typu únavy, necítil se fyzicky nejlépe a nebo neměl svůj den nic mu nevycházelo. A s berďou je to už na prosto běžná záležitost. Myslím že fedex mohl získat nějaký další rekord na us open a berda mu to překazil, takže asi pro to žádná pochvala :-) Ale je to jedno, berda si už zvykl a tolik mu to snad nevadí, je třeba mu za vyřazení fedexe pogratulovat, hlavně že je venku a Nole se opět zpátky přibližuje tam kam patří! :-) A pokud to náhodou nevyhraje, nic se neděje, z těch co tam jsou to přeju v podstatě všem...
Reagovat
darek.vrana
Federer chválí jen po výhrách, čímž svůj úspěch ještě nafukuje. Po prohrách nikdy. To tady říkám už dávno a znova se to potvrdilo. Divím se, že opět nezaznělo něco jako "Obyčejně s hráči jako je Berdych nemívám problémy..."
Reagovat
spaniel
Vy jste zas chytri jak radio. Co ma rict top hrac, ktery prekvapive prohraje s horsim hracem? Je jasne, ze jeho spatny vykon mel na vysledek velky vliv. Pokud prohraje s nekym jeho parametru, vzdy rekne, ze souper byl proste lepsi (Rafa, Nole, Novak, Andy). Jako treba po finale OH. Stejne to delaji ostatni z velke ctyrky, protoze vi, ze za prohry si vetsinou muzou sami.

A navic v tiskovce par krat rekl, ze byl Tomas lepsi, ze je to shotmaker, ktery umi a ze s dobrym vykonem muze i vyhrat. To mne dojde jak oceneni.

A je dobre si cist taky otazky, ktere u Rogera obvykle byvaji smerovane k jeho vykonum, rekordum atd. Kdyz se te nekdo 5x zepta, zda jsi zklamany, tak 4x reknes ano, ale nakonec reknes, ze mas prece skvely rok, takze to az takova hruza neni.

Uz me sere jak delate z komara velblouda, jak kdyby rekl, ze je Berdych odpad, jeho rodice blbi a Ceska republika hnuj. Nevim co furt cekate? Jake jste cetli oceneni Rosola od Rafy?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal po prohře s Rosolem
"This was a guy hitting the ball without thinking or feeling the pressure. When he plays like that in the fifth, you are in his hands, no?"

"It is not the right moment to think for me," he said. "It is very, very difficult for me to imagine the last time somebody played this well against me."
Reagovat
smazaný uživatel
"In the fifth set, he played more than unbelievable,"
Reagovat
darek.vrana
Stačí upřímně pogratulovat, říct, že soupeř hrál dneska výborně. Nic víc. Kolikrát třeba Djokovič zatleská soupeři po krásném úderu. Po prohře ho upřímně poplácá po ramenou a popřeje štěstí do dalších kol. Viděl někdy někdo tohle u Federera? Když Berdych má svůj den, tak rozhodně je top hráč a není to jenom o špatném výkonu Federera. Ovšem Federer nikdy neopomene zmínit svoje zásluhy ("čekal jsem to lepší, zvlášť když mám tady takovou úžasnou bilanci v nočních zápasech"). Nejvíc mě dojalo, když kdysi řekl, že se těší, až budou jeho dcery větší - ne ve smyslu, že se těší, až je uvidí vyrůstat, ale aby už byly větší a mohly ho vidět na kurtu:). Prostě nechápu to klišé, že Federer je gentleman tenisu. Jako hraje hezký tenis, o tom žádná, ale co se týče charakteru, nic moc.
Reagovat
spaniel
To od Nadala nema byt snad jako ukazka chvaly? :) Aspon na me to tak nepusobi, nehlede na to, ze jeste na tiskovce rekl, ze v tom bylo neco jine, ale ze to nechce rozebirat...a dva tydny na to bylo oznameno, ze byl zraneny.

Jo, ja taky nikdy netvrdil, ze umi paradne prohravat, v tom jsou mnozi lepsi, to mne je jasne. On prohry nesnasi a zustavaji v nem, ale myslim, ze ma k Berdychovi uctu, vi, ze na nej umi a ze je nebezpecny. Nole je jeden z mala co tleska primo na kurtu, to nedela skoro nikdo, libi se mne to. Taky se mne libi Tsonga, tak umi prohravat s usmevem. Ale to nic nemeni na tom, ze to obludne nafukujete.
Reagovat
darek.vrana
A jinak gratulace Tomášovi, byl to skvělý zážitek a stálo za to se dívat. Už to vypadalo na totálně hladký průběh bez špetky adrenalinu, pak už jsem mu zase nevěřil a vzpomínal jsem na AO 2009. Zajímavé bylo sledovat taky kurzy. Na Béďu jednu chvíli už 1,18, ale po 3. setu už bylo 1,4 na Federera, přestože prohrával 2:1...
Reagovat
smazaný uživatel
Umíš anglicky? Co jiného by měla být ta slova na adresu Rosola? Když hráč, který během nějakých 18 měsíců odehraje 10 zápasů s Djokovičem a 6 s Federerem, včetně výprasku od Rogera v Londýně na TM, řekne, že je pro něj velice těžké si vybavit, kdy naposledy proti němu hrál někdo takhle dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
třeba po prohře s Rafou na AO, kdy celý rozhovor mluvil o tom, jak byl lepší a zasloužil si vyhrát
Reagovat
smazaný uživatel
Co ma rict top hrac, ktery prekvapive prohraje s horsim hracem? Je jasne, ze jeho spatny vykon mel na vysledek velky vliv. Pokud prohraje s nekym jeho parametru, vzdy rekne, ze souper byl proste lepsi (Rafa, Nole, Novak, Andy) - jako třeba po AO, kdy Rafa vyhrál a v rozhovoru Roger prohlásil, že byl lepší a zasloužil si vyhrát on a ne Rafa?
Reagovat
smazaný uživatel
Patrick Rafter a Darek.Vrana..Som rád, že na svete ešte stále existujú ľudia s triezvym pohľadom na vec.
Reagovat
spaniel
Jasně, Roger je prakticky vrah, velice zlý člověk. Kdežto Rafa je anděl. Anděl, který se ovšem po každé prohře zraní, nebo má psychické problémy, nebo naráží do soupeřů, nebo se na ně bezdůvodně stěžuje, nebo navrhuje změny tradic a pravidel ATP, aby mu to vyhovovalo, nebo si bere MTO/WC před podáním soupeře, který nikdy není favorit atd, atd. Máte to všechno pěkně překroucené.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa?...Aký Rafa?...Reč je predsa o RF, prečo do toho montuješ tenistu, ktorý s diskusiou vôbec nesúvisí?..Už druhýkrát Spaniel.
Reagovat
spaniel
Ty navrchu do vlákna montuješ Kvitovou, která s tím vůbec nesouvisí. A navíc vím, že jsi hodně vysazený na Rogera a jeho charakter, přičemž si fanda Rafy. Tak tě jen usměrňuju, aby ses věnoval spíš jeho nedostatků, (a že jich je).
Reagovat
Mayo
ja som v živote Djokoviča nevidel zatlieskať za perfektný úder súperovi ak prehrával ...jedine ak vyhráva to robí...
Reagovat
PATRICK_RAFTER
tak ještě jednou zareaguju. Spaniel - nikdo nepíše o fedexovi že je zlý člověk, to myslím že trochu přeháníš. Navíc zlý člověk je úplně někdo jiný a že jich kolem nás bohužel je, fedex to ale není určitě to bych si nikdy nedovolil o něm říct. Ale to že je ješitný někdy i arogantní, zahleděný hlavně sám do sebe, že mu chybí trochu skromnosti a pokory za tím si stojím a nikdo mě nepřesvědčí o opaku. Obecně reaguju na to, jak je stále nazýván gentlemanem, kterým dle mého názoru rozhodně není. Důvody proč si to myslím, píšu tady i jinde několik let, tak jen stručně - jeho některé reakce po utkáních, NIKDY jsem ho neviděl zatleskat soupeři za skvělý úder ( na rozdíl třeba od Noleho, který tleská pravidelně a to i v případě že prohrává a ne jak píše Mayo, to je naprostý nesmysl!! ), velmi často se ani nepodívá soupeři do očí při podání rukou u saka, zejména pokud prohraje, jeho reakce když ví moc dobře ( nejlíp to bylo vidět loni na antuce na turnajích 1000 ) že byl míč dobrý, ale nedokáže ke stopě přijít a zamáznout jí, uznat míč soupeři, chodí kolem toho a čeká na rozhodčího, jestli náhodou neuzná míč v jeho prospěch.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
Nole, Rafa nebo ferrer v mnoha případech přijdou k balonu přijdou a smáznou stopu, ale u fedexe jsem to snad ještě neviděl. atd. atd. A to ve většině případů kariery stále vyhrává, nedovedu si představit, kdyby se mu herně tolik nedařilo. Na druhou stranu musím uznat, že na to má plný právo, jeho výsledky i hra je fenomenální, o tom není pochyb. A spousta jiných hráčů, kdyby byla na jeho místě, tak by jejich chování bylo o mnoho horší, to je taky fakt. Ale gentleman to prostě není.Gentleman byl třeba sám velký PATRICK RAFTER, to byl tenista se vším všudy. Zkrátka jako hráče ho uznávám a obdivuji, jako člověka ho nemusím. Mám daleko radši Noleho, který je daleko upřímnější, dokáže bez problému ocenit kvality soupeře a zatleskat jeho hře. Ano má svoje mouchy a větší než fedex, ale je to dáno jeho impulzivní povahou, je daleko vznětlivější, dává do hry víc emocí a ten rozdíl mezi nimi musí bát někde znát. Ale Nole není považován za gentlemana :-) Je to ale můj názor a každý může mít jiný pohled na věc...Proto jsme tady, abychom o tom diskutovali :-D
Reagovat
darek.vrana
Podepisuji.
Reagovat
spaniel
Ano, nepatri mezi top co se tyka prijimani proher. To jsem napsal. Ale arogantni? Mimochodem na soutube jiste najdes i jeho fair jednani, kdyz se mne bude chtit, najdu ti to. Urcite uz uznal dobre balony. Nole mozna zatleska i kdyz prohrava, ale taky podle nalady a navic je asi jediny. Vis o nekom jinem, kdo to dela? Urcite Rafa ne, rozptyluje ho to, na kurte jede na krev. Mne nejvic rozciluje, ze se to furt pise o Rogerovi, kdyz Rafa je podle mne mnohem horsi. Tobe vadi, ze Federerovi rikaji gentleman. Mozna ne proto, jak se chova, ale jak pusobi, nevim. Ale proc rikaji Rafovi ze je skromny? On neni skromny, Na kurtu je opak skromnosti a mimo kurt je velice zvlastni, kdyz to mam napsat diplomaticky.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborný výkon! Skvělé ! Pokud mu vydrží jeho hra, tak na to určitě má...Na Andyho si věří...škoda, že na sebe jdou už v semi, protože Andymu fandím...doufám, že srb to navyhraje, ale s jeho současnou hrou je zcela určitě největší favorit...hmm
Reagovat
Frick
Je Djoker momentálně zdolatelnější než Nadal předloni?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, DelPo ho může dát.
Reagovat
a.magerova
Tak a jsem zase Tvoje :-)))
Reagovat
a.magerova
Blbé vlákno, mělo to být o kousek níž ....
Reagovat
smazaný uživatel
To je jedno, tak pozitivní zprácu si najdu v každém vlákně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No doprdele, člověk samou únavou padne, říká 3:1 pro Rogera, pěkně, tak jde spát. Ráno vstane a zjistí tohle. Tohle je zlý sen, nejsem fanda Rogera, ale přeju mu rozhodně víc než Berdychovi.

A navíc se Berdycha neskutečně bojím do semifinále, daleko víc než Federera, s tím bych porážku zkousnul. Bože, ale pokdu Andy v semifinále prohraje s ním, tak si hodím lano. Nemám ho rád a nikdy mít nebudu. Andy potřebuje hrát jako při OH, nesmí so dovolit žádné extra pasivní údery, protože pak ho Berdych spláchne. Vzájemná bilance hovoří za všechno. Snad si vybere Berdych horší den a udělá nějaké ty chyby. Fakt bych ho ve finále grandslamu nepřekousl, to mi stačilo jednou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná útěcha je, zže dvě porážky přišly na antuce. Na RG 2010, kde byl Andy marný a letos v Mote Carlu, kdy taky nehrál dobře. Na antuce prostě na něj nemá, na hardu jej letos porazil v Dubaji, zase ale prohrál v hale v Paříži.
Reagovat
Mayo
takisto budem priať Andymu a dúfam, že postúpi do finále a prial by som mu aj konečne už GS...ale na harde je AM dobrý to neni antuka...treba veriť
Reagovat
smazaný uživatel
at hraje andy jako na OH ? :) nic extra to tam nebylo měl lepší turnaje :))
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím? A který turnaj měl lepší? Kde prohrál za delý turnaj jen 2 servisy?
Reagovat
Labi
nejdřív ukončí kariéru Andy a poté vypadne Roger:(...na jednu stranu obrovské zklamání na druhou stranu po Rogerovi fandím Berdychovi takže vyřazení Tomášem je asi pro mne nejpřijatelnější ....jediné v co doufám je že po tomhle zápase udělá na US Open úspěch a dojde do finále ptž jestli by se z toho psychicky Berdych zase posral tak by tím vyřazení Fedexe přišlo v niveč a mě by nasral :)
Reagovat
Vojtaakk
Kdy naposledy bylo SF bez Rafy nebo Rogera? FO 2004?
Reagovat
a.magerova
Njn a mám klid :-/
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tohle se mi na tenise nelíbí!!Berdych hraje dva měsíce totální prdlačku!!a dneska vyřadí dlouhodobě skvěle hrajícího Rogera:( přijde další zápas a projede to ve třech setech!!
Reagovat
smazaný uživatel
co fotbal?co taková chelsea,když vyhrála LM?celou sezónu byli jaloví..pak těpnou nej tým planety a čech jim vychytá triumf..tak to fotbal je úplně na prd a hnusný.jo ve sportu někdy nerozhoduje spravedlnost,ale je skóre.
Reagovat
smazaný uživatel
Posle nekdo link nebo parafrazuje nejakou gratulaci ze strany Federera?
Reagovat
smazaný uživatel
kdybys koukal na jeho zápasy, tak tam vždy chyběl míček k úspěchu, hrál dobrý tenis, chybělo mu štěstí, což zase Roger měl stále. Tak přej a bude ti přáno. Berdych není Rosol.
Reagovat
smazaný uživatel
ty rozumis tenisu jako koza petrzeli.....
Reagovat
Stan_Borowitz
no tak teď to musí celé vyhrát, aby to vyřazení Federera nebylo úplně zbytečné...
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý Tome, není co dodat, ohromná gratulace!!! Tak další na řadě je Andy..to dáš!!!
Reagovat
smazaný uživatel
když jsem 65. celkově, zajímalo by mě, kolikáté je eso, když na něj ztrácím tolik bodů
Reagovat
smazaný uživatel
Je první, Top 10 se dá najít. Je to borec. Co bychom my odbornici dali za Top 10 aspoň v Chazy league :-))
Reagovat
pingwin
co to máte za soutěž ?
Reagovat
smazaný uživatel
Esovi ale vyletěl kapitán Roger, takže první místo asi neudrží. Dívám se, že i Forehander se dobře drží, dělí se o desáté místo a Djokovič jej může ještě hodně posunout.

pingwin: Na jedné stránce jsme před turnajem vybírali sestavy, vždy 3 muže a 3 ženy z TOP25 žebříčku plus 5 mužů i žen mimo TOP 25. A pak sbíráš body za výhry tvých koní, za výhry nad silnějšími soupeři atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Olala, skvělá práce Tome!!
Reagovat
smazaný uživatel
chtělo by to ješte statisky.ty sem boužel neviděl
Reagovat
smazaný uživatel
člověk jde o půl páté spát nasraný jak brigadýr, jak Tomáš podělal konec třetího setu a pak si ráno přečte takové super zprávy :-)
Reagovat
Alois_Mlok
že Berdych vyhraje... S Murraym to bude otevřený, cestu k titulu má vymetenou Djokovič.
Reagovat
VlS
z těch, kteří sladce spali a teď si sladce vychutnávají fakt výhry, který nemuseli vykoupit nervačením. Bohužel mám dneska 2 docela důležitá jednání, na lkterých bych neměl pospávat a zbaběle jsem dal přednost povinnostem před potěšením.
Tomášovi velká gratulace, tak teď ještě rozesmutnit Brity a až pak plánovat další krok.
Reagovat
smazaný uživatel
hezčí ráno už nemůže být.super tome!!!
Reagovat
ArcusII
Já všem říkal, že kurz 5.50 na tebe je nespravedlivej!!! díky za hru i za výhru :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vsadil jsem si, už kvůli tomu kursu. Paráda! Gratulace Tome!
Reagovat
rubens
Taky, Tom se nám vytáhl. Překvapuje mě, kolik lidí tady mu nepřeje...
Reagovat
smazaný uživatel
tady se člověk nezavděčí, dře i v DC,je sympaťák a pak Nova milionkrát řekne a ukazuje, jak nepodal ruku Almagrovi,a všichni ho chtěj ukřižovat...
Reagovat
smazaný uživatel
v DC maká,hraje všechno,celý víkend většinou.ani nevím kdy naposledy vynechal a kolikrát..to lidi někteří nevidí,vidí jen to negativní,jen to co vidět chtějí...
Reagovat
rubens
Však on Almagro není žádný svatoušek. Napůl dokážu pochopit, proč nemají
Berdycha v oblibě, má svoje chyby, ale bojuje s nimi a právě proto mu
fandím. Bohužel ne v příštím kole.
Reagovat
smazaný uživatel
No a já jsem zase nefandila v tomto kole. Ale musím uznat, že výhru si zasloužil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist