Skvělý den pro Češky: grandslamový titul má i Peschkeová!

2. 7. 2011, 20:31
Aktuality 7
Dnešní den je pro české tenistky ve Wimbledonu mimořádně úspěšný. Po Petře Kvitové si z Londýna odveze svůj premiérový grandslamový titul i Květa Peschkeová. Pětatřicetiletá tenistka spolu se Slovinkou Srebotnikovou uspěla ve čtyřhře, v jejímž finále druhý nasazený pár porazil dvojici Lisická/Stosurová jasně 6-3 a 6-1.
Profily hráčů
Květa Peschkeová a Katarina Srebotniková (© wimbledon.org)

Květa Peschkeová a Katarina Srebotniková měly po včerejšku jistotu, že si ve Wimbledonu zahrají o titul, stále ale neznaly jména svých finálových soupeřek. Zápas mezi páry Lisická/Stosurová a Erakovicová/Tanasugarnová totiž přerušila tma a musel se dohrávat až dnes.

Dohrávka třetího setu netrvala dlouho, Němka Sabine Lisická a Australanka Samantha Stosurová ho získaly poměrem 8-6 a o několik hodin později mohly nastoupit k boji o grandslamovou trofej. I v ní odstartovaly lépe, brzy sebraly Květě Peschkeové podání a ujaly se vedení 3-1.

Druhý nasazený pár se ovšem nenechal vyvést z míry na dlouho. Přestože Peschkeová se Srebotnikovou stály proti dvěma výborně servírujícím hráčkám, braly jim jedno podání za druhým a osmi získanými gamy v řadě vývoj zápasu otočily. Zaváhání si česko-slovinský pár dovolil až za stavu 3-0 ve druhém setu, kdy Peschkeová ztratila servis z vedení 40-0, vzápětí ale turnajové dvojky znovu sebraly soupeřkám servis a zápas pak rychle ukončily.

Pro zkušenou Květu Peschkeovou je titul z Wimbledonu jejím prvním grandslamovým triumfem v kariéře. V ženské čtyřhře uspěla na turnaji velké čtyřky vůbec poprvé i její deblová partnerka Srebotniková, která už však má pět grandslamových titulů ze smíšené čtyřhry.

Stejně jako v případě dvouhry se český tenis dočkal i v ženské čtyřhře titulu ve Wimbledonu poprvé po třinácti letech. Jana Novotná v roce 1998 vyhrála dvouhru a společně s Martinou Hingisovou ze Švýcarska i debla.

Peschkeová, před šesti lety i 26. hráčka dvouhry, se dala se Srebotnikovou dohromady loni v lednu a hned se jim začalo dařit. Do letošního Wimbledonu vyhrály pět turnajů a desetkrát hrály finále. Loni postoupily do finále Roland Garros, v kterém ovšem nestačily na sestry Serenu a Venus Williamsovy. Titul ve Wimbledonu je pro Peschkeovou jubilejní dvacátý v kariéře a ten nejcennější.

Výsledky - Wimbledon - ženy:

Čtyřhra - semifinále:
Lisická/Stosurová (Něm./Austr.) - Erakovicová/Tanasugarnová (N. Zél./Thaj.) 6:3, 4:6, 8:6.

Čtyřhra - finále:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slov.) - Lisická/Stosurová 6:3, 6:1.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
gratulujem vam cesi k uspechom, zasluzili ste si to, myslim ze by ste tento den mali mat sviatok uz kazdy rok :D
Reagovat
smazaný uživatel
po 13 letech pro ČR tak to je obrovský úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Připojuju se ke gratulaci. Už druhý titul pro česko. To je opravdu super. Ještě by to mohlo vyjít zítra Ivetě Benešové. Budu držet palce. Musím říct, že jsou to opravdu krásné momenty. Byl to kdysi Wimbledon, co mě přitáhlo k tenisu, ale poslední dva roky si Wimbledon opravdu užívám i díky neuvěritelným úspěchům našich hráčů.
Reagovat
petrulinka
Velká gratulace!!!
Reagovat
r176
velika gratulace i vam holky!!
Reagovat
a.magerova
holky šikovný !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, paráda!! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist