Skvělý začátek! Kvitová na úvod Turnaje mistryň porazila Zvonarevovou

25. 10. 2011, 17:39
Aktuality 116
Fantasticky odstartovala Petra Kvitová svůj první Turnaj mistryň. V duelu s Ruskou Zvonarevovou byla dnes většinu zápasu lepší hráčkou a po zasloužené výhře 6-2 6-4 vykročila za postupem z Červené skupiny.
Petra Kvitová

Před odletem do Istanbulu se Petra Kvitová těšila do haly, kde se světové trojce lépe podává, v úvodním duelu celého Turnaje mistryň však nebyl servis výhodou ani pro ni, ani pro Věru Zvonarevovou. Ruska ztratila hned první podání, což vzápětí Kvitové oplatila. Sérii brejků ukončila až za stavu 3-2 česká tenistka, která od té chvíle dění na kurtu několik desítek minut ovládla.

Kvitová, kterou povzbudilo vedení v prvním zápase na Turnaji mistryň v kariéře, skvělými returny prakticky pořád udržovala Rusku při jejím podání pod tlakem. Třetí hráčka pořadí WTA skvěle střídala tvrdé rány k základní čáře s kratšími údery, kterými posílala soupeřku ven z kurtu, a když Zvonarevové čistou hrou znovu prolomila servis a vlastní si poté udržela, vedla po 35 minutách 1:0 na sety.

Rozdíl mezi oběma hráčkami nebyl v tu chvíli ani tak v nevynucených chybách, jako ve vítězných úderech: zatímco Zvonarevová ukončila winnerem jedinou výměnu, sebevědomě hrající Kvitová jich měla na kontě 11.

Sebevědomí vydrželo české zástupkyni v Istanbulu i dalších pět her. Petra Kvitová znovu rychle prolomila podání Zvonarevové, která si servis udržela poprvé až za stavu 2-6 a 0-2. V pátém gamu pak rodačka z Fulneku po sérii promarněných šancí využila další brejkbol a za stavu 4-1 byla blízko důležitému vítězství.

Tehdy si Kvitová po dlouhé době vybrala slabší chvíli a Zvonarevová její stoupající nervozity dokázala využít. Ruska nejprve snížila na 2-4 a poté si bez problémů udržela podání. Při výměně stran se trenér David Kotyza snažil svou svěřenkyni uklidnit, Petra Kvitová však brzy čelila dalšímu brejkbolu a po jejím neúspěšném útoku na síti bylo srovnáno.

Naštěstí pro českou hráčku se ale v důležitých momentech nervozita vkradla i na raketu světové šestky Zvonarevové. Ta se i přes zisk tří her v řadě neubránila laciným chybám, které znamenaly, že se Kvitová znovu dostala do vedení. Podobné drama pak už wimbledonská vítězka nepřipustila: po další nevynucené chybě své soupeřky si vypracovala první mečbol, který proměnila a vyhrála tak 6-2 a 6-4.

"Byla jsem v šatně před zápasem nervózní, žaludek jsem měla v krku, a proto je hodně důležité, že jsem zápas zvládla. Doufám, že i v dalších zápasech udržím úroveň hry, kterou jsem předvedla," řekla vítězka v rozhovoru po utkání.

"S nervozitou se skamarádila a ukázala obrovský srdce. Víme, že to umí, ale to, že to dokázala v takovém utkání, tak to klobouk dolů," řekl Kotyza Radiožurnálu.

Kvitová rok jako jednička nezakončí, vyhrála i Wozniacká
Kvitová se mohla stát po Turnaji mistryň první hráčkou světa, pokud by turnaj bez porážky vyhrála a aktuální jednička Caroline Wozniacká třikrát ve skupině padla. Dánka ale zvládla zápas s Agnieszkou Radwaňskou a první sokyni v boji o trůn v Turecku setřásla. Připravit o post jedničky ji ještě může Ruska Maria Šarapovová.

Wozniacká hraje na Turnaji mistryň potřetí a v předchozích letech dokázala vždy postoupit ze skupiny, loni dokonce byla ve finále. Letos však mezi favoritky nepatří, neboť se jí v druhé polovině sezony nedařilo. I tak ale dokázala svůj úvodní zápas vyhrát, byť čelila ve formě hrající Radwaňské. Polka si zvedla sebevědomí triumfy na velkých turnajích v Tokiu a Pekingu. 

První set šestého vzájemného střetnutí vyhrála až díky lépe zvládnuté koncovce Radwaňská. Ve druhé sadě si ale nedokázala udržet jediný ze čtyř gamů na servisu a rozhodnout se muselo až ve třetím dějství. Klíčový moment přišel v desáté hře, ve které Wozniacká celkově posedmé sebrala soupeřce podání a vyhrála tak už pátý vzájemný souboj v řadě.

"Angieszka hrála opravdu dobře. Pro mě bylo trochu frustrující, když jsem v prvním setu nevyužila tři setboly. Ale zachovala jsem chladnou hlavu a dál bojovala. Ve třetím setu jsem vyhrála důležité výměny," komentovala Wozniacká. 

Radwaňská si dnes připsala pátou porážku v pátém utkání proti světové jedničce. V minulosti dvakrát nestačila na Heninovou, jednou na Safinovou a letos dvakrát prohrála s Wozniackou. "Zase jsem s první hráčkou světa prohrála, a přitom to byl dobrý zápas, až na ten konec. Měla jsem své šance, ale v důležitých okamžicích jsem chybovala. Věřím, že v dalším zápase dokážu hrát lépe," řekla příští soupeřka Kvitové. 

Šarapovová v Bílé skupině prohrála
Překvapením začaly boje v bílé skupině. Její papírově největší favoritka Maria Šarapovová totiž nestačila na Samanthu Stosurovou

Ruská tenistka si před měsícem v Tokiu v zápase proti Kvitové nepříjemně podvrtla kotník a neplánovaná pauza ji zřejmě vykolejila z rytmu. S Australankou sice vyhrála všech devět vzájemných soubojů, jubilejní desátý ale patřil Stosurové. Ta odvrátila šest ze sedmi brejkbolů a vyhrála nečekaně snadno 6-1 7-5.

Druhá hráčka světa Šarapovová má i přes porážku teoretickou šanci stát se na konci roku světovou jedničkou.

Výsledky - Turnaj mistryň (Istanbul, hala):
Červená skupina:
Kvitová (3-ČR) - Zvonarevová (Rusko) 6-2 6-4
Wozniacká (1-Dán.) - A. Radwaňská (8-Pol.) 5-7 6-2 6-2

Tabulka:
1. Kvitová 1 0 2-0 1
2. Wozniacká 1 0 2-1 1
3. A. Radwaňská 0 1 1-2 0
4. Zvonarevová 0 1 0-2 0

Bílá skupina:
Stosurová (7-Austr.) - Šarapovová (2-Rus.) 6-1 7-5

Tabulka:
1. Stosurová 1 0 2-0 1
2.-3. Azarenková 0 0 0-0 0
2.-3. Na Li 0 0 0-0 0
4. Šarapovová 0 1 0-2 0 

Středeční program (začátek 16:00 SEČ): 
Stosurová (7-Aus.) - Azarenková (4-Běl.)
Šarapovová (2-Rus.) - Na Li (5-Čína)
Wozniacká (1-Dán) - Zvonarevová (6-Rus.)

 

Komentáře

116
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemám ji rád, ale podala dnes podle mě nejlepší výkon.
Reagovat
VlS
Vika hrála perfektně, škoda že se Sam probudila až v posledním gamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen, že "úžasně" vybrali pvorch, tak se vyznamenali i přo nasazeni zápasů. Nikdo normální by nedal někoho, kdo hrál včera poslední zápas dneska do toho prvního. Sam je úplně mimo. Za to ale Victoria hraje výborně.
Reagovat
Vojtaakk
Souhlas. Proč nehraje Azarenka s Li Na? Jasně na ní zbývá... Jinak Sam je od třetího gamu kdy se vyházela čtyřmi UE naprosto mimo, Azarenka navíc dobře brání... Jestli se něco nestane tak Sam nemá šanci... včera sem mluvil jinak...
Reagovat
Vojtaakk
Když sem se teď podíval na head to head, tak Sam od ni dostava kartáč skoro vždycky... jednou jedikrat to dotahla do tie-breaku...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jde o nasazování zápasů, nemají pořadatelé moc na výběr, pokud se rozhodli dodržet systém, že každý den se hrají tři, a to postupně 2+1, 1+2, 2+1, 1+2 (první číslo červená, druhé bílá skupina).

Dnes se musely sehrát dva zápasy bílé skupiny, a tedy nemohla hrát Li s Azarenkovou (protože Sam s Marií už hrály včera); Na a Vika by měly podle této logiky nastoupit zítra.

Zárovň zítra naopak nemůže hrát Petra Kvitová s Radwańskou, protože by se měly odehrát dva zápasy v červené skupině (a Wozniacká se Zvonarevovou hrají dnes).
Reagovat
Vojtaakk
Takhle je to srozumitelnější...
Ale stejně je to na hlavu...
Měly hrát normálně tak, aby dneska hrála Azarenka s Li, pak další dva zápasy červené skupiny atd...
Je to stejná blbost, jako že na USO se hraje druhý semi mužů v sobotu (pokud neprší)...
Hráči pak nemaj stejný čas na regeneraci a tudíž nemaj stejný podmínky... Ale je mi jasný, že tohle pořadatele moc netrápí...
Reagovat
smazaný uživatel
NA US Open se hrajou obě mužské semi v sobotu.
Reagovat
VlS
Čili zítra bude hrát Petra s Caro a Věra s Agou? To by bylo pro Caro trochu kruté tři zápasy ve třech dnech.
Reagovat
smazaný uživatel
Inu, skupiny se hrají čtyři dny, tak toho volna moc být nemůže. Victoria a Na budou hrát ode dneška v kuse do neděle (pokud by postupovaly do finále). Samozřejmě kdyby se začínalo v pondělí, šlo by to rozvolnit trochu více. Na druhou stranu hráčky jsou zvyklé, že občas musejí odehrát pět zápasů v pěti dnech (např. na turnajích s pavoukem pro 64 hráček); byť ne s tak kvalitními soupeřkami.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o to, že hraje dneska, ale že hraje zrovna první zápas, když hrála včera poslední.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale další možnost by byl první zápas pro Marii, která je na tom stejně jako Sam. Pak ještě mohly začínat Caroline s Věrou, ale z nějakého důvodu se jediný zápas ze skupiny, kde zbylé dvě hráčky ten den zrovna odpočívají, hraje až jako poslední (v tomhle, uznávám, žádnou logiku nevidím).

Tak jako tak, ta pauza cca 17 hodin mezi zápasy není zase tak málo (pokud jde o fyzickou regeneraci). Co by za ni loni Tomáš Berdych ve Washingtonu dal! Jiná věc je otázka psychiky v případě Sam, která vyhrála životní zápas proti Marii a musela to rychle zpracovat. To si myslím, že asi hrálo větší roli.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl bych docela zvědavej, kdyby za pár let dopadla jako Vaidišová, jestli by jste jí tu taky tak vychvalovali jako teď. To už by si na to jak se jí dařilo nikdo nevzpomněl a jen by jí nadával do labilních kravek (stejně jako v případě Vaidišové, po které už dnes neštěkne ani pes). Co se dá dělat. Český vlastenecký fanatismus je fakt zlo.
Reagovat
smazaný uživatel
troubo, jako vaidišová dopadnout ani nemlže protože má úplně jinou povahu. Ale ty si příliš primitivní na to aby něco takového poznal.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč to od tebe zní jako kompliment? :-D
Reagovat
VlS
Souhlasím s tebou s jednou výjimkou - jakýkoliv a ne jen "český vlastenecký" fanatismus je zlo. Fakt je, že zrovna Lopatova poznámka jen potvrzuje tvou obavu - viz nedávný výčet jeho hlášek:-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna včera jsem přemýšlel o srovnání Petry s Nicole a chtěl jsem tady na toto téma něco zmínit, ale nakonec jsem si to odpustil, aby už té chvály na Péťu nebylo až příliš :)
Jsou absolutně nesrovnatelné, tak se tady o to nesnaž.
I kdyby zítra Petra pověsila raketu na hřebík tak dosáhla nesrovnatelně více než Nicole. Ale ona to zřejmě neudělá, protože je úplně ale úplně jiná.
Ale nic proti Nicole, byla to její volba, na kterou má svrchované právo. Je to jenom trochu škoda zahodit talent, i když je s talentem Péti nesrovnatelný. Ale jsou důležitější věci, takže opravdu nic proti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bych dodal, že je jistý rozdíl mezi fanatickým vlastenčením a sportovním fandovstvím. A vyžívat se naopak v antivlasteneckých pózách mě taky nepřijde obdivuhodné. Nebo jen provokace pro zpestření?
Reagovat
smazaný uživatel
VIS:Tak je to pravda, že všude jinde je to asi stejné.
Tak tedy pouze: vlastenecký fanatismus je fakt zlo.
A nevíš prosimtě u jakého článku je ten výčet jeho hlášek? Rád bych se zase jednou dobře pobavil.

lajna:Aha,zajímavé. Takže každý, kdo nejde s davem a nevyvolává do světa věty typu: Péťo (případně Tome) super ty jsi nejlepší! Je podle tebe antivlastenec a provokatér? Tak je pro mě zajímavá novina. To si budu muset dávat větší pozor. Děkuji za upozornění.
Reagovat
smazaný uživatel
Na vysvětlenou : Já jsem nenapsal, že každý, kdo nejde s davem a nevyvolává do světa věty typu: Péťo (případně Tome) super ty jsi nejlepší je antivlastenec a provokatér.
To jen Tvůj příspěvek v kontextu tohoto článku a zdejší diskuze mi přijde jako zbytečné a naprosté OT.
Reagovat
VlS
Ty, je to asi tak týden, co tady někdo pověsil výběr Lopatovejch hlášek, ale nepamatuji se, na který vlákno.
K fanatismu - nejen vlasteneckej - i pro a proti Federerovskej, Nadalovskej a tak dál.
Na druhou stranu, fandovství ze svý podstaty není (nebylo a nebude) objektivní, jde o to, jestli je to ještě fandovství nebo už fanatismus.
Reagovat
VlS
Ty, je to asi tak týden, co tady někdo pověsil výběr Lopatovejch hlášek, ale nepamatuji se, na který vlákno.
K fanatismu - nejen vlasteneckej - i pro a proti Federerovskej, Nadalovskej a tak dál.
Na druhou stranu, fandovství ze svý podstaty není (nebylo a nebude) objektivní, jde o to, jestli je to ještě fandovství nebo už fanatismus.
Reagovat
VlS
Ty, je to asi tak týden, co tady někdo pověsil výběr Lopatovejch hlášek, ale nepamatuji se, na který vlákno.
K fanatismu - nejen vlasteneckej - i pro a proti Federerovskej, Nadalovskej a tak dál.
Na druhou stranu, fandovství ze svý podstaty není (nebylo a nebude) objektivní, jde o to, jestli je to ještě fandovství nebo už fanatismus.
Reagovat
skott
normalne si lopatu vyfiltruj vlevo v diskuzi, ani nepotrebujes seznam:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to našel. A musim říct, že jsem se docela zasmál. Myslím, že kdyby byl Lopata bookmaker u nějaké sázkovky, hodně lidí si přijde na slušný peníze.
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra zamete s Radwanskou (i když ta včera bojovala) a pak vymlátí i Wozniackou včera mě docela překvapila Samantha ale přál jsem jí to přál bych si finále Kvitová x Azarenka a docela začínám věřit i tomu že by naše holky mohly vyhrát i Fed Cup
Reagovat
Vojtaakk
Ptera supr, Sam taky dobrý, i když Šarapka se trochu vyházela...
Ale co máte fšichni furt s tou Azarenkou? Zpívající siréna doufám že vypadne už ve skupině, vyhrát nemůže ani náhodou... dneska jí vymlaskne Samanta a bude.!!!
Reagovat
smazaný uživatel
taky nechapu, proc zrovna Vika, takze dneska doufam v Sam!
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky namam rád hekálistky ale Azarenka s Kvitovou fakt teď formu mají u Radwanský nevim jak to vydrží se zdravím a raději kvůli tenisu finále Aza x Kvítko než třeba Kvítko x PVC
Reagovat
VlS
Kterákoli ještě může vypadnout ve skupině včetně Petry a kterákoliv může ještě vyhrát, i když to není pravděpodobné. Jasno může, ale nemusí být, po dvou kompletních kolech.
Reagovat
smazaný uživatel
Už se teším co zítra předvede Vika! Já z ní zas tak odvařenej nejsem ale formu očividně má.
Reagovat
Vojtaakk
Bude zpívat a vískat jako dycky... na to zvědavej opravdu nejsem...
Reagovat
smazaný uživatel
muže Sharapova ještě skončit na druhým míste ve skupině? Jestli to správně počítam tak to už nezavisí na ní žejo? I kdyby vyhrala oba zápasy tak musí doufát že Stosurová bud vyhraje všechny zapasy a nebo rupne s Azaren. i Li nou...
Reagovat
VlS
Ale jistěže může skončit druhá ve skupině. Pokud vyhraje s Vikou i Li, tak pravděpodobně i druhá skončí, ale nemusí, těch variant je víc a počkejme si do zítra , věci budou mít trochu čitelnější tvary.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
S jednou prohrou se dá vyrovnaná skupina i vyhrát. Větší šance ovšem je, pokud se v prohraném utkání vyhraje set.
Reagovat
VlS
Jasně že se dá i vyhrát, ve skupině je šest zápasů, čili tři holky mohou mít dvě výhry. Nikde není napsaný (a podle mě není ani moc pravděpodobný)že Sam vyhraje oba další zápasy (a klidně i navzdory dnešní výhře může nepostoupit). Zítra, po dvou dalších zápasech se už bude rýsovat výsledek.
Reagovat
VlS
Navíc, postoupit se dá i s jednou výhrou, i když skóre 1:6; 5:7, to na to moc nevypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tam může být tahle sestava vyhraných a prohraných utkání, od prvního místa k poslednímu:
2-1
1-2
1-2
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava:
2-1
1-2
1-2
Reagovat
smazaný uživatel
Zvláštní, proč tam nejsou vidět všechny čtyři položky? Jinak:
2-1 2-1
1-2 1-2
Reagovat
smazaný uživatel
Tichoučká Maruška si ještě v pohodě může dojít pro titul.
Karolína při pokračování nevalných výkonů posledních měsíců ani nemusí postoupit ze skupiny. Dnes byla Aga viditelně limitovaná ramenem. Kdoví jak by to dopadlo bez toho zranění. Na velmi těsnou výhru se nadřela dost.
Kombinace titul Maruš (ve skupině 2-1) a prohra Karolíny v SF (a ve skupině jen dvě výhry) dává jasný výsledek: příští týden bude jedničkou hekna.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je, jak se vzchopí po té dnešní prohře, pokud ano, pak se obávám, že by Broz mohl mít pravdu. Ale myslím, že Viktorka ji přejede také.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona už otočila tolik utkání s nepříznivým vývojem (prohraný první set), že to ani není hezký. Pokud by byla úplně zdravá a psychicky po tom kotníku v pořádku, věřím, že právě taková prohra by ji nakopla třeba až do finále. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Nicméně dnes s Li Na, to bych nečekal ani ve snu. Holt tichá voda břehy mele, nutno zaklepat.
Reagovat
Fandina
Who will win the WTA Championships?
Caroline Wozniacki (13.93%)
Petra Kvitova (12.15%)
Vera Zvonareva (2.73%)
Agnieszka Radwanska (11.24%)
Maria Sharapova (35.08%)
Victoria Azarenka (10.54%)
Li Na (3.26%)
Samantha Stosur (11.03%)

Total Votes: 2420
Reagovat
smazaný uživatel
No jistě, fanoušci z celého světa se můžou z Máši po....
Reagovat
VlS
No, uvidíme, jak to bude vypadat zítra. Procházel jsem diskuzi na Tennis com a Lopata patrně není až takový exot, jak se nám tu zdá. Petřina ztráta dvou servisů ze 4:1 na 4:4 jim připadá hrozná a "z tý holky nic nebude, nemá prostor ke zlepšení", zatímco k Marfušině výpadku na celej první set a valnou část druhýho žádná kritika. Jestli Marfušu dá Vika (což se stane, jestli nezačne hrát podstatně líp a prosím, nehledejme problém v kotníku vymknutém před měsícem, problém je o cca metr osmdesát výš) tak se asi do SF nepodívá. Sam Li dá a Vika taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Z dnešních zápasů jsem viděl jenom zlomky, takže si netroufám úplně hodnotit. Ale říkám si, že pro moje nervy je to tak možná lepší. :D S výsledky jsem spokojený napůl... Caro s Agou se velmi dobře znají, takže se asi ničím nemohly překvapit. Jsem rád, že Caro vyhrála. Po vyrovnání Agy na 4:4 ve třetím setu to byla velká zkouška nervů, ale Caro to zvládla. Rozhodně si nemyslím, že byl ten zápas špatný, jak někteří píšou (jsou tady i silnější slova...). A už vůbec nechápu, proč pořád někdo zpochybňuje pozici Caro. Když někdo vydrží na pozici světové jedničky celý rok, tak podle mě není o čem diskutovat. Caro si zaslouží velké uznání a zasloužila by si ho jakákoliv jiná holka na jejím místě.
Mrzí mě, že to dneska Mashe nevyšlo. Hlavně toho druhého setu je velká škoda, protože tam měla hodně šancí a ten zápas se dal otočit. Holt někdy ta prohra proti Sam přijít musela... Myslím, že Masha pořád není po tom zranění ve stoprocentní pohodě. Je to škoda, ale určitě o ten postup ještě zabojuje.
Zápas Petry a Věry jsem neviděl vůbec. Těžko říct nakolik Věru limitovalo zraněné rameno. Petra určitě patří mezi největší favoritky a dneska to potvrdila. Na druhou stranu nesdílím názor "expertky" Chládkové... Dnešní zápasy nějak dopadly, ale ty další můžou dopadnout úplně jinak. Je tam osm vyrovnaných holek a pořád má šanci každá z nich.
Reagovat
VlS
Monty, tobě fakt ten zápas Caro s Agou připadal dobrej? Vždyť tam od Agy nebyla ani stopa odvahy. Nevím, jestli ji limitovalo rameno, ale stopro jí limitoval nedostatek odvahy jít si pro winner. Viděl jsi ty smeče nesmeče? Copak se dá normální s, slušně zahranej smeč vrátit? Prostě je to pořád o čekání na chybu soupeřky. Caro nehrála dobře (a myslím si, že lví podíl na tom má tatínek a jeho srážení sebevědomí Caro asi 100 x za zápas). Caro body které má neukradla ani nedostala poštou a v rankingu je kde je, protože si ty body uhrála. Ale to neznamená, že teď hraje dobře, prostě nehraje dobře. Z Caro z března, dubna je to jen stín. Excelentní pohyb, absolutní nedostatek invence, co s tím balónem udělám, když ho doběhnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem psal, viděl jsem jenom zlomky toho zápasu. Ale tak strašné, jak píšeš ("Pinkání slečen sekretářek na dovolené."), mi to nepřišlo... Těžko se dalo očekávat, že Caro bude hrát pořád stejně dobře jako na začátku roku. Samozřejmě bych si to přál, ale při dnešní vyrovnanosti hráček to je skoro nemožné. Nakonec když se podíváš na zápasy, které v poslední době prohrála (s Kaiou a Flavií), tak to byly těsné prohry ve třetím setu. On je trochu rozdíl v tom, že dřív Caro tyhle zápasy vyhrávala, teď je občas prohraje a to samozřejmě člověku nepřidá. Včera ten těsný zápas vyhrála, tak snad jí to pomůže. Co se týká Piotra, tak to mi asi nepřísluší komentovat. Od toho je Caro, aby si zvolila toho, kdo jí bude pomáhat. Taky se někdy divím, proč ji Piotr tolik kritizuje, když v tom zápase vede. Ale myslím, že Caro je na něj už zvyklá a věří mu. Jinak to je právě ono. Žebříček se nedělá podle toho, co je "teď", ale podle celého roku. Na "momentální ranking" tady máme jiného odborníka... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale u Péti zas dost infarktovej zápas, no ale nakonec to dala a to je hlavní! Se přiznám, že už sem moc nedoufal když pak přišel ten kolaps na podání a už mě strašil kanár ve třetím setu :). Ale jinak hrála parádně a snad se teď uklidní a Carol nebo Agu dá!
Reagovat
smazaný uživatel
Petra super! A Sam taky, snad to obě dotáhnou až do semifinále!
Reagovat
VlS
Tak tedy napsat, že dnes Caro čelila ve formě hrající Radwaňské, to tedy pane redaktore chce buď smysl pro humor, nebo fantazii paní Rowlingové, nebo flašku wizoura (respektive flašku od wizoura a obsah v sobě). Aga dneska ve druhým a třetím setu hrála jak dorostenka na okresním přeboru, Caro hrála taky špatně a nedalo se na to koukat. Pinkání slečen sekretářek na dovolené.
Reagovat
smazaný uživatel
VISi, tak doufám, že už nebojíš, nebojíš..
Péťa je skvělá a zvládla tu premiéru navíc proti neoblíbené soupeřce bravúrně. A do toho počítám i to, že přes problémy dokázala ten druhý set zakončit.
Já byl bohužel na služebce a vrátil se až teď, moc mě mrzí že jsem to neviděl, mačkal jsem palce za volantem.
A že Petra nebude světovou jedničkou přece vůbec nevadí, vždyť příští rok je tak dlouhý...
To srovnání koučingu pana Kotyzy jak jste tady někteří psali s ujetým Piotrem je myslím naprosto zřejmé, kdo je a kdo není profesionál.
To musela být trapárna ten zápas Agy s Caro, doufám, že je obě Věra a hlavně Petra doslova vymažou z kurtu.
Reagovat
VlS
No dneska se už nebojím, zas až zejtra, ale už se budu bát o hodně míň. Měl jsem strach, aby Peťka neměla z Věrky blok a asi trošku tam něco bylo, ale snad už je to historie.

Jinak - že Sam porazí Mašu ve dvou setech, tak to je (pro mě příjemný) překvápko
Reagovat
smazaný uživatel
Peťka se s Věrkou zatím velice spořádaně střídaly ve vítězných a prohraných zápasech. V tom následujícím to věřím bude právě Péťa, která tu pravidelnost rozbije. Taky si myslím, že z psychologického hlediska má ta dnešní výhra obrovské plus.
Zítra se myslím bát nemusíme, Petra by měla mít volno.
A že Sam porazila Mášu mě až tak nepřekvapilo, vzpomínáš na můj tip? Já posílal do semi Sam a Mášu nee.
Reagovat
VlS
Máš pravdu, tebe bude chtít Skott mučit za tip, mě za "příjemné" překvapení :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Krásně domluvenej zápas mezi Ágou a Piotrem ... doufám, že Věrka i Petra ji smažou z kurtu !
Reagovat
VlS
Tak to si nemyslím. Aga na ní nikdy nedokázala zahrát a vždycky se z ní po..... . Ale ten Piotr je teda fakt MAGÓÓÓR - kruci, proč se tady nedají nastavit větší písmena.
Jinak tenis to byl hroznej (až na chvilky záblesků)
Reagovat
smazaný uživatel
já věřím tomu, že kdyby Ága chtěla, tak jí udolá... Koštěti stačí vyhrát jedinej zápas a je jasný, že zůstane světovou jedničkou..
Reagovat
Fandina
když vyhraje jeden zápas. Ještě je tu Mária, která ji může přeskočit.
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí vyhrát jedinej zápas? Péťo, kam na tyhle nesmysly chodíš?
Reagovat
smazaný uživatel
už nemusí vyhrávat nic. Bude jedničkou i kdyby se Kvitová rozkrájela. Náskok už se nedá stahnout.
Reagovat
Fandina
může jí to sebrat Mária .......
Reagovat
smazaný uživatel
Maria na to nemá... kdyby se nepřihodilo neštěstí v Tokio, už jí mohla být..
Reagovat
Fandina
a pak všechny ostatní ......... a Carol nepostoupí ze skupiny tak bude Maruš světovou jedničkou ........
Reagovat
smazaný uživatel
nevypadá to, že by měla Maruš všechny porazit, pokud ji dělá potíže Sam, pochybuji, že vyhraje nad Victorií.. Ikdyž hra Sam je velice pestrá a téměř bezchybná, Maria nepodává špatný výkon, ale pokud ji neporazí, může zapomenout, že postoupí ze skupiny..
Reagovat
Fandina
Souhlasím. Uvidíme. Má ještě dvě šance na postup ze skupiny.
Reagovat
VlS
Peťánku, šetři velkejma slovama, ty říkáš vymknutýmu kotníku neštěstí? Tak to jsem teda hodně nešťastnej, to se mi stalo dostkrát (hlavně při basketu a volejbalu).
Reagovat
smazaný uživatel
dělám závodně plavání a hrál jsem 5 let volejbal a vím, že když jsem si vymknul kotník, tak jsem nejméně dva týdny nemohl vynaložit na tu nohu takový úsilí, jako normálně, ona přišla o 1000turnaj v Pegingu a věřím, že by v tom zápase Petru dala, ale to je jedno... máš co si chtěl.. koště bude number 1 :D vtipné :D
Reagovat
VlS
A tak na druhou stranu si ty body na jaře nahrála, tak si to zaslouží, mě to neva, vadilo by mi (trochu), kdyby se propinkala do finále.
Reagovat
VlS
Já závodně už jenom žvaním a skoro stříhám metr do důchodu (jestli mi tam Kalousek zas kilometr nepřidá). Rozhodně nejsem fanda Caro ani nějak úplně vyhraněnej antifanda Maši (i když její ječení mě děsně irituje, Vuvuzela jedna). Jen já bych řek, že vymknutej kotník je smůla, neštěstí je, když ti přejedou děcko, shoří ti barák i s úsporama a tak.
Reagovat
smazaný uživatel
perfekní nástup, sice za vedení 4:1 ve 2.setu asi malicko nervozita, ale jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že organizátoři povrch dobře nevybrali. Barva je velmi pdoboná barvě tenisového míčku a někdy ani nevíte, kam přesně míček dopadl. Tenistkám to ale jistě problémy nedělá, přeci jen, televizní záznam zkresluje.
Reagovat
freeteepek
Souhlas, barva je špatná. Nevhodná pro TV přenos. U takové akce by se to nemělo stávat!
Reagovat
smazaný uživatel
TV přenos je hodně široký pojem. Na jakou mazanici se koukáš? Na kanálu Eurosport HD (neznáš?), který obsahuje víc detailů než mají nevalné programy v SD, je míč vidět velmi slušně.
Barva je ovšem ohavná, ještě k tomu zase ta otravná fialová okolo. Proč si ostatní (Moskva je taky extra mizerná) nevezmou příklad z decentních odstínů, které se používají na americký Decoturf?
Reagovat
smazaný uživatel
náádhernej zápas jen tak dál Péťo!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
VlS
Haf - víš co máš dělat? Vrrrrrrrrrrrr
Reagovat
smazaný uživatel
a pozor, k princeznam se necucha! :-)))
Reagovat
VlS
Na princezny se ani nevrčí, ale Hloupýho honzu prohnat, to pes může.
Reagovat
smazaný uživatel
Sojka mi pořád zakazuje čmuchání..přitom já jsem vychovaný aristokrat z dobrého chovu a nečmuchám k čemu nemám :-/

:-))
Reagovat
smazaný uživatel
;-)

Ale abychom to naahodou nezamluvili, mas uz nadelany voodoo panenky?? Nebo na rozjezd alespon nejaky provizorni muchlacky?
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš ty muchlačky..na myslivně není čas na nějaké večerní šitíčko :-). Musíme doufat, že protiklad Johna načape Janíčka na hruškách :-).
Reagovat
smazaný uživatel
tak Olivier je snazivej, ale aby ho ta zodpovednost nesvazovala .... :-) A ta Janickova cast pavouka mi prijde takova umetena! :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak žádnýho vlka tam nemá, ale vlčáky jo.. Já říkám, že v době petrohradskýho finále si bude Janíček vybírat nové zrcadlo! A na kurtu to nebude :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no, at je tak. Mimochodem - ty pro ten ruskej citat v japonstine budes vecne delat psi kusy, co?! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale neeee, naopak se těším, až se někde na jeho těle objeví Kawabatův citát třeba..třeba v alfabétě ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
ale jooooo, stale citim tu tvoji pejorativnost a predevsim zavazne nepochopeni rozjitreneho kreativce, uneseneho nevsednosti, kterou si na tele (pravda, naprosto samoucelne ;-)), poridil! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))..my psi jsme na tohle příliš "při zemi" bohužel. Ale jinak tetování znááám..kdyby se třeba Janíček zaběhl, tak je to tuze praktická věc! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Trapnej Piotříík už zase poletuje po kurtu... :D Jen doufám, že Ága nepřistoupí na žádné přátelské dohody a rozdrtí jí ! Ne že ji nechá světovou jedničkou, která si neuhrála ani finále grandslamu.. :D
Jinak gratulace Petře ! jen tak dál ! Ta se s Wozniacki párat nebude !
Reagovat
VlS
Schválně jsem se díval na rozdíl mezi Kotyzou a Piotrem. Kotyza příjde, plácne si s Petrou, pochválí ji a poradí, nekritizuje.
Piotr přiběhne po tom, co Caro dala čistej gam a začne kritizovat. Aby se pak nezačalka cejtit jak malá, a podle toho to pak může dopadnout. Když už se ho jednou zbavila, tak se neměla vracet.
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem si dala praci s porovnavanim a hlavne vcitovanim. :-) Mne nekdo rikat "musis" a "nesmis", balim snad bagl. Pan Kotyza je inteligentni a veli jen ve vystiznych heslech a ty se taky hraci okamzite vybavej i v presu.
Reagovat
VlS
No, tak teď holt musíme počkat, než to Caro s Agou dopinkají a pak snad bude zase k vidění tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že to bude brzo, nejlépe ve dvou setech, ale pochybuji..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, proč mají tenistky černé mašle na šatech?
Reagovat
VlS
Zemětřesení v Turecku včera
Reagovat
smazaný uživatel
myslim smuteční mašličky...
Reagovat
smazaný uživatel
dík :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný výkon. Trochu rozpačitý začátek a konec,ale kdo by nebyl nervózní. Gratulace a jen tak dál.
Reagovat
vendulkabendulka
Kdyby nekdo mel slusny zaznam, dejte mi prosim vedet. Nemusi byt extremne vysoka kvalita, spokojim se s cimkoliv :)
Reagovat
VlS
Ty nemáš Eurosport? Tam to budou aspoň 2x opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Celý turnaj jde na prvním programu Eurosportu. Německou verzi jedničky (narozdíl od dvojky) může mít úplně každý, i kdo si neplatí kabelovku nebo českého satelitního operátora.
Už od počátků satelitního DTH vysílání je Eurosport zadarmo na satelitu Astra na 19 stupňů východně. Až do definitivního konce analogu v roce 2012 je zde kromě německého volný i anglický Eurosport.
Reagovat
vendulkabendulka
Ne, nemam moznost mit ani kabelovku ani satelit, proto jsem se ptala.
Reagovat
smazaný uživatel
Až na ten lehký kolaps v druhé půlce 2. setu to byl velice sympatický výkon. Snad se po tomhle zápase uklidní a příště už mi tyhle infarktové stavy nepřinese :)
Reagovat
VlS
Peťa vždycky potřebuje nějakej rozjezdovej zápas, tak snad to byl tenhle.
Reagovat
freeteepek
Petra dnes zopakovala svůj wimbledonský výkon.Do stavu 4:1 ve 2.setu.Pak si vzpomněla na Tokio a znervózněla.Naštěstí se Zvonareva nechytla a Petra včas zahnala ty chmury.S přihlédnutím k tomu, že je Petra nejméně stabilní hráčka z top 8, byl její dnešní výkon velmi solidní.
Reagovat
VlS
Nemám ve zvyku Petru nějak extra hájit, ale s tou labilitou to není zase tak strašný - aspoň ve srovnání s ostatními (Li, Sam, Jelena.......). Do Wimblu měla cca měsíční výpadek po Paříži, ale to byla nemocná, Po wimblu začala hrát v srpnu a nedařilo se jí tak měsíc, 6 týdnů. To nevidím jako katastrofu.
Reagovat
smazaný uživatel
predpokladam, ze myslel stabilitu vykonu behem jedineho zapasu, take uz me napadlo, ze je z Petry jiny clovek a pada dolu jen tu nutnou chvilku a neztraci hned cely set. Pravda, Verka ji to usnadnila, ale kazdy jde jen tam, kam je mu dovoleno. Gratulace, vydrz dal, Petro!
Reagovat
VlS
No, já jsem zase jednou viděl Matse a poslouchal jeho plky. Proboha, jak se chlap, kterej v tenisu něco znamenal může snížit k takovýmu škváru kterej produkuje. A ten si tam ohřejval polívku s nestabilitou.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych s tou "nejméně stabilní hráčkou TOP x" šetřil, všechny hrají ak na houpačce a když se to nejméně čeká, činí triviální chyby. Pokud se někomu dnes zdála Maruška či Samantha klidná či "stabilní", tak to byl hodně povrchní pocit. Maša byla evidentně po celý druhý set na pokraji zhroucení a výraz Samanthy při stavu 5:5 naznačoval, že ji rozbrečí první sporný výrok rozhodčího ...
Reagovat
smazaný uživatel
VIS, poslechni si čistý originál, zjištíš že simultánní tlumočení tě šidí o cca 35%. Ve skutečnosti je Wilander bezkonkurenčně nejlepší tenisový komentátor posledních 6-7 let.
Reagovat
VlS
Promiň, ale už formát jeho pořadů - to je prostě bulvár a ne seriozní rozbor. Jsem mimo ČR a poslouchám Eurosport v originálu a Wilandera sleduji už několik let. Když si k tomu vezme ty dvě holky (Anabel Croft a t Barbaru Shet či jak se to píše, tak je to opravdu jen zábavní tlachání pro příležitostné diváky.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) tak to buď rád, že to neslyšíš tlumočené česky či německy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist