Slavné Belgičanky neprohrály. Clijstersová s Heninovou si zahrají o finále

1. 4. 2010, 09:51
Aktuality 7
WTA MIAMI - Diváci v Miami se mohou těšit na velkou atrakci. Belgičanky Kim Clijstersová a Justine Heninová znovu nezaváhaly a utkají se tak v očekávaném souboji o finále.
Justine Heninová

Ženské semifinále mezi Belgičankami Heninovou a Clijstersovou bude velkým lákadlem. Obě potvrdily, že i po návratu z tenisového důchodu patří nadále mezi absolutní světovou špičku a útočí na titul na turnaji, který je považován kvůli vysokým dotacím za pátý grandslam.

Justine Heninová, pro kterou to je teprve čtvrtý turnaj po návratu, si poradila s druhou nasazenou Dánkou Carolinou Wozniackou 6-7 6-3 6-4.

První dva sety trvaly více než dvě hodiny. Zatímco v prvním si hráčky sebraly po třech servisech a musel rozhodnout tie-break, druhé dějství zlomil osmý game. Pouze v něm došlo k brejku, o který se postarala sedmadvacetiletá Heninová. Ta zcela ovládla i třetí sadu, ve které znovu neztratila servis a kontrolovala postup do semifinále.

"Nehrála jsem tenis dva roky, tak není špatné zůstat na kurtu o trochu déle," vtipkovala Heninová. "Teď se z mé hry těším mnohem víc. Každá výhra je sladkým momentem," libuje si ve svém návratu sedminásobná grandslamová šampionka, jež se v pondělí posune minimálně již do první světové třicítky. 

Kim Clijsterová pak devátou nasazenou Australanku Samanthu Stosurovou přehrála 6-3 7-5 a dosud v Miami neztratila ani set.

Vítězka turnaje z roku 2005  po svém návratu vyhrála už sedmý z devíti zápasů proti soupeřkám z top 10, předvést nejlepší výkony se ale teprve chystá. "Musím svou hru ještě zlepšit, jen tak mohu Justine porazit," plánuje matka dcery Jady.

Clijstersová se Heninovou utkala již třiadvacetkrát. O jedno vítězství více má na kontě o rok starší Heninová. Od roku 2006 se střetly jen jednou - letos ve finále turnaje v Brisbane, kde Clijstersová odvrátila dva mečboly a získala titul.

"Byl to jeden z nejzábavnějších a nejnapínavějších zápasů, které jsme spolu odehrály," vzpomíná na necelé tři měsíce starý souboj.

"Byly to vždy velmi speciální zápasy, a také budou," říká Heninová. "Protože Kim a já jsme rostly spolu; téměř shodně jsme vstoupily do Tour, ve stejný čas jsme hrály dobře, kariéru jsme přerušily ve stejný čas a stejně tak jsme se i vrátily zpět," dodala hráčka, jež bude po svém návratu hrát už o třetí finále.

Druhé semifinále tvoří domácí favoritka Venus Williams a Francouzka Marion Bartoliová.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
středeční výsledky (31. 03. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Heninová (Belg.) - Wozniacká (2-Dán.) 6-7(5) 6-3 6-4
Clijsters (14-Belg.) - Stosur (9-Austr.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Krasne drama to je!
Verim, ze ten rozhodujici tiebreak vyhraje Kim. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Krasa!
Reagovat
smazaný uživatel
Su zatial Kim, Justine a Venus jednoznacne 3 najlepsie hracky na turnaji, cize som rad ze to bolo takto vylosovane- napr. ze ne sa nestretli v osemfinale uz alebo take daco. Kazdopadne vitazku caka vo finale Venus ktora hra dobre cize podstatne aj bude moc sa neunavit si myslim dnes
Reagovat
skott
Kdybych soudil na zaklade predchozich vykonu na turnaji, tak jednoznacne reknu zalezitost Kim, ale jejich zapasy jsou vzdycky vic nez jen o postup do dalsiho kola nebo vitezstvi.Prirovnal bych to k fotbalovym derby, jde o prestiz a rivalitu a nezalezi, v jake forme zrovna ta ci ona je.Finale Brisbane ma asi kazdy v pameti, Kimmie mohla bez problemu vyhrat ve dvou, presto se hral tie-break tretiho setu, kde znovu ztratila komfortni naskok a az dvojchyba Henin ji pomohla k triumfu...samozrejme Henin vcera konecne vyrazila dvere s Wozniacki a za to ji patri dik tenisovych fanousku, ale verim ve finalovou ucast Kim:)
Reagovat
Vojtiik
ackoliv se mi mnohem vice libi tenis od henin a fandim ji vice nez Kim, tak si taky myslim, ze dneska znovu vyhraje clijsters :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi předčasné finále a v dost krutou dobu, po obou mužských čtvrtfinále. No nevím jestli vydržím, ale budu se snažit. Přeji Justine, ať se prostřídají, protože jsou obě super a dávají všem na frak.
Reagovat
smazaný uživatel
dúfam, že to Kim dnes vyhrá lebo včera keď som videl hrať Heninovú tak som si vravel, že radšej budem tipovať lotériu ako takýto zápas:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist