Slováci jsou ve finále Hopmanova poháru!

8. 1. 2009, 08:25
Aktuality 1
HOPMAN CUP - Slovenští tenisté Dominika Cibulková a Dominik Hrbatý postoupili do finále Hopmanova poháru. Na tradičním turnaji smíšených tenisových družstev v Perthu dnes porazili 3-0 Německo, k čemuž přispělo i zranění kotníku Nicolase Kiefera. Ve finále se Slováci utkají s vítězem skupiny B, o němž zatím není rozhodnuto.
Dominik Hrbatý a Dominika Cibulková

Dominika Cibulková v úvodní dvouhře porazila 7-6 6-4 Sabine Lisickou a ve třech zápasech ve dvouhře tak zatím neztratila ani set.

Dominik Hrbatý pak v úvodu utkání s Kieferem prohrával 1-3, když německý tenista špatně došlápl a s poraněným pravým kotníkem opustil kurt na vozíčku. Nemohl tak nastoupit ani do závěrečné smíšené čtyřhry, kterou Slováci vyhráli bez boje, a vznáší se otazník i nad jeho startem na grandslamovém Australian Open.

"Ráno mi nebylo vůbec dobře, bolela mě hlava. Hrál jsem tu už dvě těžká utkání a já se nedostal do postele dříve než ve tři hodiny," posteskl si Hrbatý, který tak může být jen rád, že dnes na kurtu pobyl jen chvíli a může si odpočinout na finále. "Jsem šťastný že jsme postoupili. Uděláme všechno, abychom vyhráli, dodal jednatřicetiletý tenista.

Slovenští tenisté tak ve skupně porazili všechny tři soupeře a zahrají si v pátek o titul. Ten získali i při své poslední účasti v roce 2005, kdy hrál Hrbatý společně s Hantuchovou.

Podle první diagnózy má Kiefer přetržené vazy, ale start v Melbourne ještě neodepsal. "Šance je minimální, ale pořád existuje," řekl třicetiletý tenista. V sobotu odletí do Melbourne, kde se svěří do péče španělského fyzioterapeuta Gabriela Mariase. "Udělám cokoliv, abych mohl hrát v Melbourne. Ale hlavně doufám, že se vyhnu operaci," dodal Kiefer, který měl pravý kotník operovaný už v roce 1997.

V posledním zápase skupiny A porazily Spojené státy americké 2-1 domácí Austrálii a posunuly se na třetí místo tabulky. Nejsledovanějším zápasem tohoto střetnutí, v němž už šlo pouze o 3. místo ve skupině, byl duel bývalé světové jedničky Hewitta se současnou světovou desítkou Blakem.

Američan se v prvních zápasech této sezony trápil, dnes však soupeře vracejícího se po zranění kyčle smetl dvakrát 6-2. "Nebyl to ten starý Hewitt, zdaleka nepodal svůj nejlepší výkon," věděl Blake. "Doufám, že bude na Australian open zdravý," popřál Hewittovi.

Druhým finalistou bude tým Francie, Itálie nebo Ruska.

HOPMANŮV POHÁR (Austrálie, Perth) - čtvrteční výsledky:

* Skupina A *
Slovensko - Německo 3-0
Cibulková - Lisická 7-6(3) 6-4
Hrbatý - Kiefer 1-3 skreč K.
Cibulková/Hrbatý - Lisická/Kiefer bez boje

USA - Austrálie 2-1
Shaughnessyová - Dellacquaová 3-6 4-6
Blake - Hewitt 6-2 6-2
Shaughnessyová/Blake - Dellacquaová/Hewitt 6-3 5-7 10-6

Předchozí výsledky:
Německo - Austrálie 2-1
Slovensko - USA 3-0
Slovensko - Austrálie 2-1
Německo - USA 2-1

Tabulka:
1. Slovensko 3 3 0 8:1 3
2. Německo 3 2 1 4:5 2
3. USA 3 1 2 3:6 1
4. Austrálie 3 0 3 3:6 0

souhrn výsledků

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist