Slovák Martin má za doping trest na 14 měsíců, vrátit se může v červnu 2024

27. 4. 2023, 15:15
Aktuality 9
Slovenský tenista Andrej Martin dostal distanc na 14 měsíců za porušení dopingových pravidel. Třiatřicetiletý hráč, jehož maximem ve světovém žebříčku bylo 93. místo v roce 2020, měl při loňském turnaji v Bratislavě pozitivní test na SARM S-22. Trest mu vyprší 5. června 2024.
Profily hráčů
Andrej Martin

Mezinárodní jednotka pro bezúhonnost tenisu (ITIA) ale uznala, že látku užil neúmyslně a spokojila se s nižším trestem, než je u anabolik obvyklé.

Martin uspěl s obhajobou, že SARM (selektivní modulátor receptoru androgenu) obsahovalo pití týmového kolegy, z jehož lahve se omylem napil při florbalovém turnaji. Spoluhráč při slyšení před komisí ITIA potvrdil, že si preparát nazývaný také ostarine do svého pití přidal.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
com
dalsi fetka, ktera zmizne na chvili nekam do ustrani stejne jako Halepka smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jenže zrovna u Simony bych tomu úplně nevěřil. Kdoví, jak to tam bylo.smile Její přístup k tenisu tuhle možnost skoro vylučuje.
Reagovat
Krisboy
smile
Tak to mě moc mrzí, Andreje mám rád. smile
Reagovat
Patik
Povačšine krom Nadala berú doping hráči úplne na nízkej úrovni..k čomu im to je..chcú snáď vyhrávať dedinské súťaže alebo majstrovstvá okresu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Nadal je chraneny. Ten zobe od začátku, ale ATP to nechce provalit. Kvůli sponzorům atd. Byl by to skandál jak tehdy s Armstrongem.
Reagovat
Mantra
smilesmilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Slovákům letos pšenka nekvete. Nejdřív Forehand a teď Martin. smile
Reagovat
Mantra
smilesmile
to jsou hoši, kolik ho stála ta výpověď spoluhráče? A vyplatilo se ?
Má tohle zapotřebí hráč jeho (ne)kvalit? Mohl si v klidu létat po světě, pinkat 3.ligu a užívat mládí... co už s takovými.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist