Slovenka Cibulková ve 30 letech ukončila kariéru

12. 11. 2019, 18:16
Aktuality 38
Bývalá světová čtyřka Slovenka Dominika Cibulková se už po zranění levé nohy na kurty nevrátí. Třicetiletá vítězka Turnaje mistryň z roku 2016 na dnešním bratislavském křtu autobiografie s názvem Tenis je můj život uvedla, že její sportovní kariéra skončila.
Profily hráčů
Dominika Cibulková (© AFP)

"I v knize se píše o tom, jaké to bylo těžké rozhodnutí. Těším se na svůj nový život," řekla někdejší čtvrtá hráčka světového žebříčku, vítězka osmi turnajů na okruhu WTA a Hopmanova poháru z roku 2009.

"Přetrvávající zranění achilovky se postupně stalo jednou z nejtěžších chvil mého života. Po dlouhém přemýšlení a rozhovorech s rodinou, přáteli a týmem jsem dospěla k názoru, že se už do tenisového kolotoče nevrátím. Je to chvíle, která mě naplňuje smíšenými pocity - smutkem, strachem z neznámého, ale také nadšením z toho, co mi život v budoucnu přinese," napsala Cibulková na Facebook.

"Byla jsem jedním z nejšťastnějších dětí, protože jsem hlavně díky rodičům nastoupila na dráhu tenistky. Rodiče udělali vše proto, abych se mohla rozvíjet, bez ohledu na překážky. Měla jsem také velké štěstí na lidi, kteří mi pomohli naplnit a splnit si své sny.

"Dnešek jsem si vybrala jako den, kdy oznámím svůj odchod do tenisového důchodu, protože je to zároveň den, kdy vychází moje biografie se všemi detaily mé kariéry. Napsat knihu byla velká jízda, stálo hodně úsilí otevřít své soukromí. Teď už se těším na vykročení do nové etapy života, na nové výzvy a čas strávený v kruhu rodiny a přátel. Nová kapitola právě začíná," doplnila rodačka z Bratislavy.

Cibulková naposledy startovala v květnu na Roland Garros, kde vypadla v prvním kole. Finalistka Australian Open 2014 se pak z dalších turnajů musela odhlásit kvůli obnovenému zranění achilovky.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
Fandina
se mi líbila, jak hrála s nasazením, dobře se pohybovala a pořád měla tendenci útočit. A ráda jsem se na její tenis dívala. Takže ende. Jsem zvědavá, kam se vrtne, vím, že má tenisovou akademii, ale i tak. A také se těším na její knížku. Pome Domi.
Reagovat
dadaft
velmi dobrá hráčka
bojovnice
skvělý forhend
Reagovat
smazaný uživatel
https://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/371564/berdych-ukoncil-karieru-rozlouci-se-v-sobotu-kde-a-s-kym.html
Reagovat
Tiebraker
Tahle nesympaticka cikorka nikomu na kurtech chybet nebude...
Reagovat
Frick
Áno. Stačí se podívat na oba rodiče. Typičtější cigány by člověk nenašel ani v Luníku IX.
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuju si, jako by to bylo dneska, kdyz hrala jeden z prvních Fed Cupovych zapasu. Hodne se mi tehdy libila. Pochopitelne nebyla zadnou hvezdou jeste. Psal jsem tehdy na jedno forum, ze Dominika je hezka holka, a ze ji fandim. A jeden Slovak mi odpovedel: Dominika je hezka, akorat keby vedela hrat jeste k tomu aj tenis :D No, takze nakonec vedela. Byvala no. 4. Super kariera.
Reagovat
FulnekUltras
https://www.cas.sk/clanok/248185/cibulkova-sokovala-dopingovych-komisarov-otvorila-im-naha/
Reagovat
kada.tom
Velmi potěšující zpráva :-)
Reagovat
EllNino
Gratulace ke krásné kariéře, měl jsem rád její zápasy s Luckou, uměla potrápit a porazit kohokoli, na to, jak je malinká, toho uhrála fakt hodně :)

Užívej!
Reagovat
misa
Zápasy s Luckou byly napínavé, h2h 5-5 a poslední výhru proti hráčce top 10 slavila Lucie taky proti ní - Birmingham 2017.
Reagovat
EllNino
mně přijdou výsledky Lucky a Dominiky dost podobné, akorát Dominice ustřelil ten TM, který z ní nakonec dělá úspěšnější tenistku :)
Reagovat
hippos
Lucka ma 5 GS a bronz z Olympiady. Jeden ustrelenej TM nenni vic nez dlouhode uspechy.
Reagovat
spaniel
Ctyrhra...
Reagovat
ttopi
Furt tam ale musíš být v tu chvíli nejlepší.
Reagovat
spaniel
Nemusis...a furt je to ctyrhra, Nino psal jiste o singlove kariere.
Reagovat
Kojinho
Zase na druhou stranu: Když patříš k nejlepším hráčům, tak obvykle nehraješ čtyřhru. :-D
Reagovat
Frick
Jinak bodyshame na její osobu byla naprostá hovadina. Břicho měla vždy pevný. Pak už je to jedno.
Reagovat
com
a hura do duchodu :)
Reagovat
vendulkabendulka
Nikdy jsem ji ráda neměla, ale je potřeba uznat, že když měla dobré období, uměla zle kousat a i přes svůj výškový handicap se s tím opravdu poprat a ukázat skvělé výkony.
Nezbývá než popřát hodně štěstí do dalších let.
Reagovat
Frick
vidět odcházet tuhle generaci. V druhé půlce 00's jim (ženský tenisový) svět stál u nohou, nyní jim zvoní umíráček.
Reagovat
Frick
A to si mne blokla na Instáči, bo jsem napsal u jedný fotky, že vypadá jak z E55. Což byla pravda.

https://www.instagram.com/p/BGcPFxrOjMz/
Reagovat
blixa
Nevím jak vypadaj sexuální pracovnice z E55, nejezdím tudy ale řekl bych že takhle ne. A to máš kliku že tě jen blokla, kdyby tě dostala pod ruku tak budeš do tý klávesnice klepat nosem :D
Reagovat
Patik
Tak kariéra módnej návrhárky sa môže naplno začať.
Reagovat
smazaný uživatel
Domi zaslouží respekt, jak se dokázala vrátit v roce 2016.
Rok 2014 ukončila jako no.10, po problémech v sezoně 2015 přišel vrchol kariéry korunovaný ziskem TM.
Celkem symbolicky ohlásila konec v době, kdy restartuje kariéru CiCi Bellis.
https://www.tenisportal.cz/vzajemne/cibulkova/bellis-48315/
Reagovat
BooOoo
na FO, debl s Luckou Š. Symbolicky...
Reagovat
paddy
takže bude taky těhotná

kde je brixner? :)
Reagovat
makro99
fakt, tak to byl hodně symbolický konec...
Reagovat
Davor1
Aj keď nemá na tenis ideálne parametre, napriek tomu urobila fantastickú kariéru. Pamätám si ju od prvých zápasov vo Fed cupe, kde mohla mať tak 16 rokov. Neskutočné, ako ten čas letí. Turnaj majsteriek, finále Australian Open, 8 singlových titulov, takmer 14 miliónov na prize money. Myslím, že je maximálne spokojná. A to rozhodnutie je úplne správne, je stále mladá, ale zdravie má len jedno a finančne je dávno za vodou, takže si môže začať naplno užívať život a doláre :)
Reagovat
jackiec
ta mi chybět nebude, malá, krpatá s kily navíc a dotěrným tenisem bez winneru, co uhaluzila turnaj mistryň, sbohem cibulačko
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, winnerov davala dost.
Reagovat
Davor1
Vidíš to, malá, krpatá s kily navíc je v tridsiatke zahojená do konca života a môže si robiť absolútne hocičo, čo sa jej len zachce. Snáď si na tom aj ty podobne, ty fyzická a mentálna dokonalosť :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kolko jej z tých 13M mohlo reálne zostat po mínusoch na daniach a nákladoch spojených tenisom. Len tak zo zvedavosti.

Moj odhad je tretina minus na daniach a stvrtina zo zvysku na náklady?..Hruby odhad.

Naklady su ale dost relatívne, Feliciana Lopeza som raz stretol v economy class v lietadle, Cibulkova urcite lietala first class a isto si dopriala aj adekvátne ubytovanie a sluzby okolo :)
Reagovat
Davor1
Vidím to tak nejak podobne. Na PM zarobila oficiálne niečo vyše 13,7 mega, niečo dostávala za Fed Cup, tak si myslím, že len tenisom sa na tých 14 mega dostala. Z toho cca 5 mega dane a nejaké 2 mega náklady na trénerov a turnaje, reálne jej určite nejakých 6-8 mega zostať mohlo. Niečo už ale určite minula, ona práve nevyzerá ako nejaký šetrílek :D Zase určite niečo inkasovala aj z reklamy, takže ak nejako hlúpo neinvestovala, tak by mala byť easy zahojená...
Reagovat
jackiec
co jí to závidíš že je finančně za vodou že o tom píšeš?já ne, mě je u zádele česnekačka
Reagovat
Davor1
Keď ti je u zádele, tak aký má zmysel ju tu totálne trápne a detinsky ponižovať? Aha, jasné, to je predsa údel internetových no name lúzrov...
Reagovat
jackiec
Nerozčiluj se nad kravinama kuliferdo, praskne ti cévka
Reagovat
spaniel
Lol. Jeji fotehand byl stroj na winnery.
Reagovat
smazaný uživatel
Ted si bude zit jak královna.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist