Slovenka Kužmová v Shenzhenu získala nejcennější titul a k tomu vyhrála i čtyřhru

18. 3. 2018, 13:22
Aktuality 2
ITF SHENZHEN - Slovenka Viktoria Kužmová na turnaji ITF 60k v čínském Shenzhenu zdolala ve finálovém souboji devatenáctiletých nadějí Rusku Annu Kalinskou a díky svému celkově dvanáctému a dosud nejcennějšímu titulu se poprvé posune ve světovém žebříčku do Top 100. V Číně vyhrála podruhé v kariéře i čtyřhru, ve které startovala právě se svou finálovou soupeřkou Kalinskou.
Anna Kalinská a Viktoria Kužmová

Viktoria Kužmová se na loňském US Open poprvé kvalifikovala na turnaj WTA, následně v Linci si připsala první výhru v hlavní soutěži a v progresu pokračuje i v sezoně 2018. 

Devatenáctiletá Slovenka už třikrát prošla nevyzpytatelnými a náročnými tříkolovými kvalifikacemi podniků WTA, v Budapešti se jako lucky loser dostala dokonce až do semifinále a tento týden na turnaji ITF 60k v čínském Shenzhenu získala svůj nejcennější titul. 

Kužmová v Číně, kde plnila roli nasazené trojky, ztratila v pěti zápasech jen dva sety. Na nejtěžší soupeřku narazila ve čtvrtfinále, v němž smetla dvakrát 6-1 domácí bývalou 60. hráčku světa Saisai Zheng. V dnešním finále si za 71 minut poradila 7-5 6-3 s ruskou vrstevnicí Annou Kalinskou.


Celkově Kužmová získala 12. titul v kariéře, až dosud byly jejím maximem dva triumfy na podnicích s dotací 25.000 dolarů. Ve světovém žebříčku se tak poprvé posune mezi stovku nejlepších tenistek světa a na grandslamech tak už nebude muset začínat v kvalifikacích.

V Shenzhenu Kužmová navíc získala také svůj druhý titul ve čtyřhře a podruhé tak dosáhla na 'double'. V Číně zvítězila společně se svou soupeřkou ze singlového finále Kalinskou.

Nejvýše nasazenou hráčkou v soutěži byla jediná česká zástupkyně Denisa Allertová, která ve čtvrtfinále neproměnila tři mečboly proti Rusce Anně Blinkovové.

• ITF 60k SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 60.000 dolarů
finálové výsledky (17. - 18. 03. 2018)
• Dvouhra - finále •
Kužmová (3-SR) - Kalinská (Rus.) 7-5 6-3
• Čtyřhra - finále •
Kalinská/Kužmová (Rus./SR) - Koviničová/Xin Yu Wang (Černá Hora/Čína) 6-4 1-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Davor1
Super Vika, len tak ďalej!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist