Slovenkám se v Pekingu dařilo

22. 9. 2008, 17:18
Aktuality 4
Jako podle kopíráku dopadl turnaj v Pekingu pro bývalou světovou jedničku Amelii Mauresmovou, která minulý týden v Tokiu vypadla s Dominikou Cibulkovou v prvním kole. Francouzka nad Cibulkovou znovu vyhrála úvodní sadu, aby opět vypadla ve třech setech. Dál jde i krajanka Cibulkové Daniela Hantuchová, které Argentinka Dulková nedělala vážnější problémy.
Dominika Cibulková

Devatenáctiletá Dominika Cibulková už letos dvakrát bývalou světovou jedničku Amelii Mauresmovou porazila. Naposledy se spolu utkaly před týdnem v Tokiu a talentovaná Slovenka měla namále, když první set prohrála bez zisku jediného gamu a v rozhodující sadě odvracela mečbol.

I dnes měla dvojnásobné grandslamová vítězka Mauresmová zápas dobře rozehraný. První set vyhrála 6-3 a ve druhém své soupeřce dokázala prolomit podání. Sama ale měla při servisu problémy. Ve větrných podmínkách si jen ve druhé sadě připsala 6 dvojchyb a rozhodnout se tak - stejně jako před týdnem v Tokiu - muselo ve třetím setu.

Ani v něm se Mauresmové s Cibulkovou nepodařilo udržet si podání, za stavu 4-3 brejkla slovenská tenistka svou soupeřku podruhé a za stavu 5-3 už si šanci postoupit do druhého kola ujít nenechala.

Ve druhém kole se utká s Ruskou Čakvetadzeovou nebo Češkou Benešovou. Ta sice kvalifikací neprošla, ale do hlavní soutěže se dostala za Dinaru Safinovou, která se kvůli zranění zad odhlásila.

Světová trojka si podle pořadatelů stěžovala na bolesti zad ve spodních partiích. Její zranění se zhoršilo právě ve vítězném finále proti krajance Světlaně Kuzněcovové.

Do druhého kola turnaje v čínské metropoli postoupila i další Slovenka. Sedmá nasazená Daniela Hantuchová dnes povolila uhrát jen čtyři gamy Gisele Dulkové. Ta od Wimbledonu vyhrála pouze jediné utkání a dnes na příjmu uhrála za celý zápas pouhých osm bodů.

S dějištěm letošních olympijských her se už rozloučila turnajová devítka Carolina Wozniacká. Teprve osmnáctiletá Dánka, která v létě získala své dva premiérové tituly, dnes podlehla 6-7 4-6 Anabel Medinaové a prohrála už třetí utkání v řadě. Wozniacká měla v Pekingu proti Španělce v obou setech výhodu brejku, ale když ani ve druhém neudržela náskok čtyř her, musela před výkonem soupeřky sklonit hlavu.

V mužské části postoupil německý tenista Rainer Schüttler. Turnajová sedmička dnes otočila vývoj zápasu se Španělem Navarrem a postoupila do 2. kola. V něm se bývalá světová pětka utká s vítězem duelu Scherrer - Sun.

Ženská část turnaje v Pekingu má dotaci 600.000 dolarů, muži si rozdělí o 76 tisíc méně.

WTA PEKING (Čína, tvrdý povrch, 600.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Hantuchová (7-SR) - Dulková (Arg.) 6-3 6-1
Medinaová (Šp.) - Wozniacká (9-Dán.) 7-6(3) 6-4
Cibulková (SR) - Mauresmová (Fr.) 3-6 6-4 6-3

ATP PEKING (Čína, tvrdý povrch, 524.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Schüttler (7-Něm.) - Navarro (Šp.) 2-6 6-3 6-4
Phau (Něm.) - Nam Hjon-wu (Korea) 6-1 6-3
Lu Jen-hsun (Tchaj-wan) - Sü Ťün-čchao (Čína) 6-4 6-3

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
A kdy se vlastně uráčí hrát ta koza Vaidišová? Čeká na zázrak nebo co? U ní bych předpokládal, že by to měla zkoušet, kde se dá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to jsem včera psal u jiného článku: "Vajdiš na US Open ztratila jen 30 bodů (loni uhrála 90, letos 60). Teď ale může přijít o 360 bodů (loňský zisk - Moskva 110, Zurich 125, Linz 125). A v lednu o další."
Ona asi trénuje (se Štěpánkem?) a počká až na turnaje v Evropě, kde ten zázrak možná přijde.
Reagovat
skott
Vaidsova zacne zrejme uz ve Stuttgartu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zahrát tolik obtížných tvrdých úderů a mít přitom bolesti mi nějak nejde dohromady. Ale možná tomu nerozumím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist