Slovenky v Dubaji dohrály. Ze hry je také Jankovičová

18. 2. 2009, 17:06
Aktuality 0
Turnaj žen v Dubaji po dnešku pokračuje bez slovenských tenistek. Třetí kolo bylo konečné pro Danielu Hantuchovou, která podlehla Francouzce Razzanové, a před branami čtvrtfinále vypadla i Dominika Cibulková. Na světovou trojku Jankovičovou si vyšlápla Estonka Kanepiová.
Daniela Hantuchová

Dominika Cibulková zahájila zápas s Jelenou Vesninovou skvěle, vyhrála prvních pět gamů a mířila za postupem mezi nejlepších osm. Ruska ale ještě první set zdramatizovala a od druhé sady už prohrála jediný game. Cibulková zápas nedohrála, ve třetím setu ho vyčerpaná tenistka, která nedávno prodělala chřipku, vzdala.

Krátce po ní se z turnaje poroučela i její krajanka Daniela Hantuchová. Ta se sice rychle ujala vedení, Francouzka Virginia Razzanová ale vyhrála pět gamů v řadě a úvodní sadu získala pro sebe. Hantuchová se nevzdala, ve druhém setu povolila soupeřce jediný game, ve třetím setu měla ale od začátku znovu problémy s podáním, které jí za stavu 2:2 Razzanová sebrala a po dvou hodinách a 23 minutách zvítězila.

SDohrála také světová trojka Jelena Jankovičová. O vyřazení srbské tenistky se postarala Estonka Kaia Kanepiová, jež vyhrála 6-2 7-5. Jankovičová sice v druhém setu dokázala dohnat ztrátu, ale poslední dva gamy už znovu patřily Kanepiové. Ta si o postup do semifinále zahraje s Vesninovou.

Uvidí Dubaj souboj Serena - Venus?
K radosti organizátorů turnaje se schyluje k utkání sester Williamsových. Venus se k němu přiblížila svým dnešním vítězstvím 6-3 6-1 nad Francouzkou Alize Cornetovou. "Pár úderů jsem netrefila a byla jsem kvůli tomu na sebe naštvaná, ale dokázala jsem se zlepšit. Hrála jsem dobře na síti," řekla po utkání spokojená Venus Williamsová.

Aby si mohla v semifinále zahrát se svou sestrou, bude si Američanka muset v dalším kole poradit s Ruskou Jelenou Dementěvovou, která dnes hladce ve dvou setech porazila Španělku Medinaovou.

Ani Serenu ve čtvrtfinále nečeká lehká soupeřka. Po dnešní výhře 6-4 6-2 na Číňankou Jie Zheng ji vyzve Ivanovičová.

Vítězka loňského French Open Ana Ivanovičová, která začala spolupracovat s novým trenérem Craigem Kardonem, dnes pod vedením nového kouče porazila Francouzku Camille Pinovou, aniž jedinkrát přišla o podání. "Začala jsem dobře, ale ve druhém setu jsem trochu začala ubírat na razanci. Je to soupeřka, která se moc dobře pohybuje, ale míče ke mně lítaly o něco pomaleji a pak do toho musíte dávat víc síly," řekla po utkání Srbka.

Podobně jako Cibulková, také Francouzka Marion Bartoliová se se soutěží rozloučila předčasně. V zápase s Věrou Zvonarevovou sice favorizovanou soupeřku za začátku trápila, kvůli puchýřům na obou nohách ale zápas za stavu 2-5 skrečovala.

 

Výsledky - Dubaj (dotace 2,000.000 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Jie Zheng (Čína) 6:4, 6:2, Kanepiová (Est.) - Jankovičová (3-Srb.) 6:2, 7:5, Zvonarevová (5-Rus.) - Bartoliová (11-Fr.) 5:2 skreč, V. Williamsová (6-USA) - Cornetová (10-Fr.) 6:3, 6:2, Vesninová (Rus.) - Cibulková (12-SR) 4:6, 6:1, 4:0 skreč, Dementěvová (4-Rus.) - Medinaová (14-Šp.) 6:1, 6:3, Ivanovičová (8-Srb.) - Pinová (Fr.) 6:2, 7:6 (7:5), Razzanová (Fr.) - Hantuchová (SR) 6:2, 1:6, 6:2.

Čtyřhra - 2. kolo:
Kirilenková, A. Radwaňská (Rus./Pol.) - Peschkeová, Raymondová (2-ČR/USA) 6:4, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist