Slovenky vedou v Rusku překvapivě 2-0

20. 4. 2013, 16:55
Rozhovory 16
Slovenské reprezentantky vedou v semifinálovém střetnutí Fed Cupu v Moskvě nad hráčkami Ruska 2-0. O první bod se zasloužila slovenská jednička Dominika Cibulková, která otočila zápas s Pavljučenkovou a zvítězila 5-7 6-1 6-4. Druhý bod získala pro svou vlast Daniela Hantuchová, jež překvapivě porazila ruskou jedničku Kirilenkovou 6-2 6-4.
Daniela Hantuchová

Cibulkové se nepovedl vstup do zahajovacího zápasu. Slovenská hráčka ztratila ve třetí hře servis, Pavljučenková brejk potvrdila a dostala se do vedení 3-1.

Cibulková sice vyrovnala na 3-3, ale závěr sady patřil Rusce, která od stavu 4-5 získala tři gamy v řadě. Čerstvě trojnásobná vítězka z Monterrey byla v prvním setu agresivnější a v důležitých momentech se narozdíl od soupeřky vyvarovala nevynucených chyb.

Ve druhém setu Cibulková zpřesnila hru, dobře podávala a hlavně předvedla skvělý výkon na returnu. Pavljučenková si neuhrála ani jeden gam na servisu a prohrála 1-6.

Rozhodující sadu rozhodl jediný brejk. Obě hráčky si držely servis až do stavu 3-3. V sedmé hře se dostala Cibulková ke dvěma brejkbolům a druhou šanci využila. Slovenka získaný servis soupeřky potvrdila i přesto, že v následující hře prohrávala 0-30. Cibulková zápas ukončila v desáté hře, když využila hned první mečbol.

„Mám obrovskou radost, že se mi podařilo tento náročný zápas vyhrát, je to super pocit,“ neskrývala radost slovenská jednička po zápase. „Nejhůře mi bylo ve třetím setu za stavu 5-4, když jsem šla podávat. Byly to obrovské nervy, protože šlo o hodně, ale naštěstí jsem to zvládla a zápas dotáhla do vítězného konce,“ dodala.

Do utkání s favorizovanou ruskou jedničkou Kirilenkovou vstoupila velmi dobře Daniela Hantuchová. Slovenská hráčka dobře podávala, šikovně měnila rytmus hry a nedělala zbytečné chyby. Hantuchová získala v první sadě na returnu hned dvakrát servis soupeřky a zaslouženě zvítězila 6-2.

Ve druhém setu se do vedení 2-0 dostala Ruska Kirilenková, Hantuchová však ztrátu záhy stáhla, a když získala brejk soupeřky na 4-3, byla dva servisy od nečekaného vítězství. Hantuchová zápas dopodávala a slovenským hráčkám chybí k postupu do finále Fed Cupu jediný bod.

"Jsem moc šťastná, že jsem vyhrála a získala pro Slovensko druhý bod. Věděla jsem, že pokud chci uspět, musím být maximálně koncentrovaná a využít zkušeností, které jsem za těch 14 let ve Fed Cupu posbírala," pochvalovala si výkon Hantuchová.

"Výhra 6-2 6-4 proti světové dvanáctce vypadá na první pohled jednoznačně, ale ani zdaleka to nebyl snadný zápas. S Matějem Liptákem jsme zvolili dobrou taktiku a já jeho pokyny důsledně plnila," dodala Hantuchová pro RTSV.

V Moskvě se původně mělo hrát na tvrdém povrchu, Rusko se ale na poslední chvíli rozhodlo pro antuku. A tenistky toho teď litují. "Mysleli jsme si, že moskevská antuka nám bude sedět, ale ukazuje se, že se jí lépe přizpůsobily Slovenky," posteskla si Kirilenková. "Dnes jsem dělala vše pro to, abych vyhrála, ale nepodařilo se mi to. Daniele sedí víc tvrdý povrch, ale tentokrát odehrála výborný zápas i na antuce. Ona využila svých zkušeností, já dělala příliš chyb," dodala Ruska. 

V první nedělní dvouhře se utkají týmové jedničky Kirilenková s Cibulkovou.

- FED CUP 2013 SEMIFINÁLE -
(Rusko/Moskva, antuka)
sobotní výsledky (20. 04. 2013)

Rusko - Slovensko 0-2 ... po úvodních dvouhrách
Pavljučenkovová - Cibulková 7-5 1-6 4-6
Kirilenková - Hantuchová 2-6 4-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

16
Přidat komentář
horska.kraslice
Viděla jsem poslední set Dominiky s Anastázií, bylo to napjaté, Dominika se hecovala, v posladním gemu zatínala zuby i pěsti, vypadala, že vypustí duši. Ale dobře to dopadlo. Z utkání Daniely s Marií jsem viděla jen kousek prvního setu, Daniela vypadala v pohodě.
Reagovat
Fandina
jen tak dál. Fandím vám vždycky i jednotlivě a teď jsem navíc moc chtěla finále ČeskoSlovensko. Naším holkám se to asi nepovede, ale nevadí, budu ve finále fandit vám. Tak držím palce, ještě bod podme!
Reagovat
Titan
Gratulácia zo Česka :-)))
Ne, vážně jsem do úporu fandil Dani, vyhrála. Teď nevím, kde sledovat slovenský sportovní kanál, anglický stream je nekvalitní a ruský zase komentátorsky frigidní...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nakonec vypadá na finále Itálie - Slovensko. To mě teda podrž... Tady je malé shrnutí dnešních zápasů kromě Itálie - ČR, protože o tom už jsem napsal vedle...

Rusko - Slovensko: Myslím, že to Rusové prokoučovali s tou antukou... Nasťa proti Dominice sehrála vyrovnaný zápas a klidně mohla vyhrát. To se bohužel nedá říct o Makiri proti Daniele. Koukal jsem, že Makiri má proti Dance špatnou vzájemnou bilanci, ale čerstvější zápas tam byl jenom jeden. Teď vidím, že na tom asi něco bude. No, jsem zvědavý, jak (popř. jestli) Tarpiščev zítra zamíchá sestavou... Jinak jsem měl chvilku puštěný právě zápas Makiri a Daniely. Holky vypadaly jako topmodelky, které ještě k tomu umí hrát tenis. Není nad to, když sport přináší i estetický zážitek. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Německo - Srbsko: Nejvíc mě samozřejmě zajímalo Srbsko v Německu, konkrétně zápas Any proti Moně. Jsem moc rád, že Anička vyhrála a na třetí pokus se jí povedlo porazit nevyzpytatelnou Monu. Loni s ní prohrála právě ve Stuttgartu a letos zhruba před měsícem v Indian Wells... Dneska to byl zase trochu zápas jako na houpačce. Ana měla skvělý začátek, když vedla 5:2. Pak ale Mona rychle snížila na 5:4. Ana měla za tohoto stavu 40-0 a tři setboly, jenže žádný nevyužila a Mona srovnala na 5:5. Potom Ana získala další brejk na 6:5, ale ani napotřetí nedokázala dopodávat 1. set. Naštěstí to pak urvala v tie-breaku... První set byl vážně infarktový. :) Ve druhém přišla na Anu krize a brzy prohrávala 0:4. Ana dělala chyby, ale na konci toho 2. setu se už trochu zvedla. Mona ale měla takový náskok, že už to bez problémů dotáhla... Třetí set byl loterie a stejně jako začátek zápasu, tak se Aně skvěle povedl i jeho konec. Od stavu 2:2 ve 3. setu už získávala gemy jenom ona a musím říct, že to zvládla výborně především po stránce koncentrace. Takže cenný bod pro Srbsko a hezké vítězství pro Anu! :)
Bojana bohužel nedokázala přidat druhý bod, ale to se asi čekalo. Proti Angelique mohla vážně jenom překvapit... Nadějně to vypadalo hlavně v 1. setu, když Bojana brejkla a srovnala na 5:5. Jenže pak prohrála dva gemy v řadě čistou hrou a tam se zlomil asi celý zápas... Vyhrát v Německu bude pořád strašně těžké. Po dnešku je ale stále všechno otevřené. Zítra budou Němky v obou dvouhrách favoritkami. Osobně víc věřím, že by Ana mohla porazit Angelique než Bojana Monu... Stát se ovšem může všechno a já nepochybuju, že Ana i Bojana do toho dají maximum. :)

Španělsko - Japonsko: Španělky potvrzují roli favoritek a Morita prozměnu potvrdila, že její forma ze začátku roku je pryč...
Reagovat
smazaný uživatel
Francie - Kazachstán: Marion proti Galině splnila roli favoritky. První set byl jednoznačný. Ve druhém už se Galina trochu držela, ale bohužel to nestačilo. Pak ovšem vyrovnala Yarka Shvedova, když ve třech setech porazila Alizé Cornet... No, že by Kazašky uhrály dva body přes Alizé? Otázkou ovšem je, jestli zítra místo ní nenastoupí Kristina.

Ukrajina - Kanada: Moje předpověď o vyrovnaném duelu se potvrzuje, ale přesto je všechno jinak... Dvojky dneska vyhrály nad jedničkami, takže Genie i Lesia prohrály. Myslím, že právě jejich vzájemný zápas bude hodně důležitý...

Belgie - Polsko: Po prvním dnu očekávaný stav 1:1. Zítra ovšem bude favoritkou Aga proti Kirstein i Ula proti Van Uytvanck... Věřím, že to Polky dají.

Argentina - Británie: Jsem rád, že Laura potvrdila pozici jasné favoritky a suverénně zvítězila. Jenže za Laurou je v britském týmu díra. Velká škoda, že je Heather nemocná... Takže po prvním dnu 1:1 a je to pořád 50 na 50, jak jsem předpovídal. Doufám, že Laura bude tím rozhodujícím jazýčkem na vahách (třeba i v deblu). :)
Reagovat
skott
Podle mě Tarpischev zítra nechá hrát singly stejné holky. Nemá koneckonců moc na výběr. Ani Káťa ani Vesna lepší antukářky nejsou, bohužel. Tudíž nezbývá než doufat, že se Kiri zázračně vzchopí a pustí na kurt ještě Nasťu, která hrála dneska i přes prohru dobře a na Danku nebývale umí. Pak by byla velká šance, že by to ještě Rusky otočily.

Koukal jsem i na Ukrajinky a myslím, že Bouchard zítra nenastoupí, proti Eli si otočila kotník a bylo to hodně znát v dalším průběhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za informace. Ruským holkám to přeju, ale bude to těžké. Příště bude muset Tarpiščev asi víc přesvědčovat Mashu. :) Co se týká Genie, tak to mě opravdu mrzí. V zápase Ukrajina - Kanada nemám favorita, protože na jedné straně mám rád Lesiu a na druhé právě Genie.

Když už jsme nakousli ten sport ve východní Evropě: Určitě ti neuniklo, že Dynamo obhájilo Gagarinův pohár! :) No vidíš, a to jsem tady po ukončení výluky NHL pochyboval... Musím říct, že si Dynamovci schovali to nejlepší na play-off a udělali mi velkou radost. :) No a málem bylo finále s Kazaní... Jinak teď pro mě vypadá dobře i NHL. Kačeři už mají jisté play-off a Capitals se teď taky drží na postupové pozici. Doufám, že dá Alex v noci nějakou "šajbu" a pak to nakopne i Makiri. :)
Reagovat
pepin
Tak velká gratulace a obzvlášt, že jste porazily ty rusky. Aspon jedna dobrá zpráva po tom výprasku v Itálii.
Reagovat
VlS
Gratulace holky, pěkně
Reagovat
Frick
Federální finále by byla špica... :-(

A hanba všem, kdo by snad chtěl fandit Ruskám...
Reagovat
smazaný uživatel
A Daniela 1. set 6-2...pěkně, Slovenky:-))
Reagovat
gigin
Poméééééééééé, eskáčka!!! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tam, 2 body...:-))
Reagovat
gigin
Paráda!!! :)))
Reagovat
Karl
Gratulace, sousedky, :-). Ještě jeden a máte je. Když mi dnes neudělali radost Lucka ŠafkA s Petrou KvItou, tak alespoň Vy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist