Slovenské čtvrtfinále ve Stanfordu nebude, Cibulkovou vyzve Urszula Radwaňská

26. 7. 2013, 16:39
Aktuality 2
WTA STANFORD - Ve čtvrtfinále turnaje WTA Premier ve Stanfordu na sebe mohly narazit dvě Slovenky. Ale zatímco Dominika Cibulková si i přes opakovanou ztrátu vedení poradila se Švýcarkou Vögeleovou, Daniela Hantuchová několik slibných náskoků proti Urszule Radwaňské promrhala a v soutěži skončila.
Dominka Cibulková

Třetí nasazená Dominika Cibulková měla ve Stanfordu v úvodním kole volno a do turnaje tak vstoupila až duelem proti rozehrané Stefanii Vögeleové, kterou před třemi lety na US Open zdolala ve třech setech. A také v Kalifornii to slovenská tenistka neměla vůbec snadné.

Cibulková v obou setech vedla 5-2, agresivně hrající Vögeleová se však pokaždé dokázala vrátit do hry. V první sadě za stavu 4-5 odvrátila i setbol a vyrovnala na 5-5, poslední dva gamy ale ztratila. Ve druhém dějství si dokonce vynutila tie-break, koncovku však i podruhé zvládla lépe Slovenka.

"Náročný zápas jsem očekávala, protože ona teď hraje velmi dobře. Kdysi dávno jsem s ní hrála a vzpomínám si, že to dávala velmi blízko lajnám. Věděla jsem, že to bude těžké," řekla Cibulková po dvouhodinovém boji.

"Mohl to být pro mě jednodušší zápas, ale v prvním ani druhém setu jsem vedení 5-2 neudržela. S vítězstvím jsem samozřejmě spokojená. Dnes to byl kvalitní zápas a pro mě dobrý test. Jsem ráda, že jsem ve čtvrtfinále a doufám, že budu hrát dobře i zítra," dodala čtyřiadvacetiletá Slovenka, která v posledních týdnech léčila bolavou achilovku.

Ve čtvrtfinále se Cibulková mohla utkat s krajankou Danielou Hantuchovou, ta však v zápase se sedmou nasazenou Polkou Urszulou Radwaňskou přišla hned o několik slibných náskoků a prohrála dvakrát 6-7.

V první sadě třicetiletá Slovenka neudržela vedení 4-1, ve druhé pak dvakrát nepotvrdila brejk a ve zkrácené hře ztratila vedení 3-0. Od červnového triumfu na trávě v Birminghamu tak prohrála už třetí ze čtyř duelů. Příští týden se Hantuchová představí na turnaji v Carlsbadu, kde bude hrát čtyřhru s Martinou Hingisovou.

- WTA PREMIER STANFORD -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 795.707 dolarů)
čtvrteční výsledky (25. 07. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Cibulková (3-SR) - Vögeleová (Švýc.) 7-5 7-6(5)
Hamptonová (4-USA) - Gibbsová (USA) 7-5 6-7(5) 6-3
U. Radwaňská (7-Pol.) - Hantuchová (SR) 7-6(3) 7-6(3)
Duševinová (Rus.) - Keysová (USA) 7-6(0) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
MarcelPersch
Ons Jabeurova vzdala za stavu 6:3 a 4:1, tomu rikam smula.
Reagovat
Reti64
V zítřejším semifinále ve Stanfordu se Cibulková utká s Cirsteou. Dominika s Urszulou před chvílí celkem v pohodě 7:5 6:3.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist