Slovinský kvalifikant Žemlja zaskočil i Tipsareviče, ve finále vyzve Del Potra

21. 10. 2012, 08:19
Aktuality 12
ATP VÍDEŇ - Grega Žemlja, který až do tohoto týdne nebyl nikdy ani ve čtvrtfinále turnaje ATP, si ve Vídni zahraje ve finále. Slovinský tenista totiž po Haasovi senzačně vyřadil i hráče Top 10 Srba Janka Tipsareviče, kterému zkomplikoval boj o Turnaj mistrů.
Grega Žemlja

Grega Žemlja zažívá v rakouské metropoli přelomový týden. Nejen že poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP, ale díky výhře nad Němcem Tommym Haasem si připsal první vítězství s hráčem elitní světové dvacítky. A v semifinále pak zaznamenal triumf ještě o kategorii hodnotnější, když zdolal 3-6 7-6 6-2 devátého muže žebříčku Janka Tipsareviče.

Se srbským favoritem, jenž ve Vídni dosud neztratil ani sadu, přitom v září prohrál na US Open 0-3 na sety. Ani v Rakousku dlouho nic nenasvědčovalo překvapení, Žemlja ale nepříznivý stav 3-6 a 1-3 otočil a po 2 hodinách a 35 minutách postoupil z kvalifikace do finále.

"Před turnajem to pro mě byla zajímavá a náročná situace. Minulý týden jsem se připravoval na tento turnaj a najednou jsem zjistil, že jsem první na seznamu čekatelů pro hlavní soutěž ve Stockholmu," prozradil Žemlja, že ve Vídni vůbec nemusel hrát. "Tak jsem se rozhodoval, zda odletět do Švédska, nebo hrát tady kvalifikaci. Řekl jsem si, že budu hrát tady a teď z toho mám dobrý pocit. Myslím, že to bylo docela dobré rozhodnutí a teď ho nelituju," pochvaloval si 70. hráč světa.

Tipsarevič si porážkou zkomplikoval cestu na Turnaj mistrů. V pořadí je na devátém místě první pod čarou, všichni tři tenisté před ním jsou ale tento týden ve finále.

Právě jeden z adeptů na Londýn Juan Martín Del Potro si zahraje finále ve Vídni. Osmý hráč světa potvrdil roli turnajové jedničky semifinálovou výhrou 7-6 7-6 nad Lucemburčanem Gillesem Mullerem a zopakuje si loňskou finálovou účast. Před rokem podlehl v boji o titul Francouzi Jo-Wilfriedu Tsongovi, jenž titul neobhajuje, ale bude v neděli soupeřem Tomáše Berdycha ve finále ve Stockholmu.

"Zahrát si tu finále druhý rok po sobě je hezké. Zlepšuju se každým zápasem, což znamená lepší hru i vyšší sebevědomí," řekl bývalý vítěz US Open Del Potro, který ve Vídni zvládl už druhou tie-breakovou bitvu - v úvodním vystoupení udolal 6-7 7-6 7-6 Němce Brandse.

Čtyřiadvacetiletý Argentinec v Rakousku hraje na prvním turnaji od poloviny září, kdy kvůli problémům se zápěstím nenastoupil kdruhému utkání semifinále Davisova poháru proti českým tenistům.

- ATP 250 VÍDEŇ -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 550.000 dolarů)
sobotní výsledky (20. 10. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Del Potro (1-Arg.) - Muller (Luc.) 7-6(4) 7-6(5)
Žemlja (Slovin.) - Tipsarevič (2-Srb.) 3-6 7-6(5) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to, že o osmičce na TM je rozhodnuto, DelPo s Berdychem jsou jistí, Tsonga snad taky, Almagro Tipsareviče myslím taky neohrozí.
Reagovat
smazaný uživatel
Viete ako sa inak volá zápas Zemlju s Mardym Fishom?..

Fishburger. :)
Reagovat
Heather_Fedex
sikovne
Reagovat
tommr
doufám, že sejme i Del Potra a pomůže tím trochu Tomášovi Berdychovi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už má brejk v 1. ;)
Reagovat
tommr
tak už je asi rozhodnuto - další překvapení se konat nebude ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
I tak to byl jeho životní turnaj. Zíral jsem. Zvlášť, když si vzpomenu, jak odchodil letošní Prosperitu...
Reagovat
Sonja
Bůh!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pan Tenista !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Týpek!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první set má Delpo v kapse, ale je to trápička... Ufff
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist